![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 9 2021, 19:55 PM
|
||||||||||||||
![]() אסור לך לחשוב ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
פרזיטים 기생충 סיקור סרט ![]() ז'אנר ✤ דרמה קומית שחורה מותחת בשילוב עם טיפה אימה. במאי ✤ בונג ג'ון-הו (봉준호) ארץ צילום ✤ דרום קוריאה תסריט ✤ בונג ג'ון-הו והאן ג'ין-וון שחקנים ✤ סונג קאן-הו, צ'ו יאו-ג'ונג, צ'וי וו-שיק ועוד.. שפה ✤ קוריאנית שנת יציאה ✤ 2019 אורך הסרט ✤ 130 דקות; שעתיים ו-10 דקות פרסים ✤ זכה בפרס הסרט הטוב ביותר בטקס האוסקר ה-92 בשנת 2019. הגבלת גיל ✤ מדורג דירוג R בארה"ב - בשל אלימות מעטה אך פתאומית וקצת רמיזות. אני אישית ממליץ את הסרט לכל מי שבןת 14 ומעלה ואין לו בעיה כל שהיא עם אלימות או מתח. ![]() ![]() ✤ רקע והפקה ✤ לפני מספר שנים, חבר ילדות של בונג ג'ון-הו הציע לו לכתוב עבורו מחזה המתבסס על חוויותיו בעבודתו כמורה פרטי עבור ילדים ממשפחה עשירה בסיאול. בונג השתעשע עם הרעיון ולאט לאט נולד הרעיון הבסיסי של הסרט - במרכזו משפחה ענייה מוצאת את פרנסתה דרך משפחה עשירה. בזמן שהפיק את סרטיו "רכבת הקרח" ו"אוקג'ה" אותם ביים, בונג עבד במקביל על טיוטות לא גמורות לתסריט הסרט. בבסיסו של הסרט מוצג הרעיון העיקרי שבונג מדגיש להציג שוב ושוב לצופיו: השוואה בין מעמדות חברתיים, עשירים ועניים, עליות וירידות. בונג משתמש ומייצג את המוטיבים האלה המון פעמים לאורך הסרט. ![]() ![]() ✤ רקע העלילה ✤ משפחת קים היא משפחה ענייה. ענייה בלשון המעטה. הם חיים בקצהו של רחוב תלול בשכונה צפופה ולא יפה במיוחד בדירת מרתף דחוסה בהחלט. במשפחת קים יש ארבע נפשות: קי-טייק (האב), צ'אנג-סוק (האם) ושני ילדיהם הבוגרים קי-וו (הבן) וקי-ג'אונג (הבת). ארבעתם מובטלים לחלוטין - בעוד שההורים מסתפקים בעבודות מזדמנות, ילדי המשפחה מנסים להתקבל פעם אחר פעם לאוניברסיטאות ולימודים ללא הצלחה. עד שידיד עשיר-יחסית של המשפחה מציע לקי-וו להעביר שיעורים באנגלית לתלמידת תיכון ממשפחה עשירה במיוחד, משפחת פארק, מתחזה למורה מכובד ומוערך כביכול. קי-וו מתקבל בהצלחה לעבודתו ואף בעזרת תחכום קל גם מצליח להשיג לאחותו עבודה בבית פארק בתור "מטפלת-לאמנות" כביכול, והכול לאט לאט מתחיל להסתדר למשפחת קים בזמן כשהכל מתרחש מתחת לאפם של בני משפחת פארק. אלא שלא כל הדברים הם כמו שהם נראים, ותחמנות וגילויים חדשים - בלי יותר מדי ספוילרים אופס - יכולים לשנות הכל. ![]() ![]() ✤ ציטוטים ✤
![]() ![]() ✤ סרטונים ✤ טריילר לסרט באנגלית "פרזיטים" זוכה בפרס האוסקר ✤ חוות דעת ✤ יופי יופי סוף סוף החלק הנפלא הזה הגיע! אז עכשיו אני יכול לחפור באמת. אז בשנה האחרונה שמעתי על הסרט כמה פעמים מפה ושם ולא באמת יצא לי לראות אותו, עד שראיתי אותו במגמה שלי שבוע שעבר. לא חשבתי בכלל שאני אתחבר לסרט, ועוד סרט שהוא בכלל לא באנגלית אלא בקוריאנית אבל מליטרלי השנייה הראשונה של הסרט - אדק - הרבה דברים ממש שאבו אותי פנימה, הסרט פשוט מלא בבדיחות שחורות מעולות, שחקנים מעולים והבמאי פשוט עושה עבודה גאונית עם איך שהוא מייצג עשירים ואיך שהוא מייצג עניים וגורם לך לתהות מי באמת ה"פרזיטים" בכל הסיפור הזה (הא? הא? ראיתם? אני שנון היום.) וגם בכלל טוויסט שתפס אותי הכי לא צפוי וסיקוונס סיום חזק ומטורף, אחד הסרטים הכי חזקים שראיתי ואני ממליץ בחום לכל מי שממש בכללי אוהב את החוויה של קולנוע בכללי. זה ליטרלי סרט חובה בשבילכם אם כן. לא הדבר הכי שגרתי בעולם, אבל כמעט כל אלמנט בסרט פשוט משתלב ביחד בתמונה הגדולה בצורה מדהימה. לגמרי הגיע לסרט הזה לזכות באוסקר לדעתי! זהו סיימתי לחפור אם בכלל קראתם את זה אתם משוחררים תודה ![]() -------------------- עידו ♥ 17 וכשהפסקתי להיות איש כועס כשדיברתי אליי בטון מתפייס פתאום התפנה כל כך הרבה מקום וכל האור היה יכול להיכנס. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||||
|
פורסם ב: Dec 17 2021, 22:00 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
סוף סוף מישהו מעלה סיקור על הסרט המטורף הזה!
אחד הסרטים האהובים עליי של אותה שנה, שמהווה מעין בית ספר לבימוי. כל דבר בו נעשה בכזו דקדקנות וחשיבה-הכתיבה, הצבעים, הצילום והמסרים, ואיך שהסרט מצליח לשנות את הטון שלו בצורה חלקה כל כך זה אחד הדברים המדהימים שראיתי. סיקור מעולה. השורה של הדיוקן העצמי הרגה אותי. "respect!!" -------------------- ארן יגארררררררררר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 26 2022, 14:21 PM
|
||
![]() מה לא פורים היום? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בופ סליחה על העיכוב
האסתטיקה ממש מוסיפה, השקעת בה וזה מגניב, והסיקור עצמו בנוי וכתוב מעולה. נוסף ללינקייהה -------------------- אמ קיי, דארלינג ~ היא\את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 26 2022, 16:47 PM
|
||
![]() מוגל |
היי
|
|
פורסם ב: Jan 26 2022, 17:28 PM
|
||
היי שלג100, ברוכה הבאה לפורטל הארי פוטר הישראלי!
התגובה שפרסמת הינה ספאם, תגובות כגון "היי," מתאימות לפורום דיבורים באשכולות המיועדים לכך. אל דאגה, מכיוון שאת חדשה באתר תקבלי רק אזהרה בעל פה, אבל מכיוון שהערתי לך על העניין כבר מספר פעמים בפעם הבאה תקבלי אזהרה. החוקים הגלובאלים (לחיץ), את עמוד השאלות הנפוצות ואת החוקים הפרטיים של כל פורום אליו את נכנסת, זה יעזור לך להבין טוב יותר אילו דברים אפשר לפרסם :) אם יש לך שאלות, הפורום(לחיץ) הבא מיועד לכך. מוזמנת לפרסם שם שאלות הקשורות לאתר, או לשאול בהודעה פרטית את הנהלת הפורמים (סגולים בסרגל, אליהם אתה מוזמן גם לפנות להתייעצות או לקבלת פנים נעימה ועזרה עם האתר) אז שוב, ברוכה הבאה והמשך גלישה מהנה, צוות HPortal – פורטל הארי פוטר הישראלי :) -------------------- אמ קיי, דארלינג ~ היא\את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 26 2022, 17:31 PM
|
||
![]() מוגל |
הי
|
|
פורסם ב: Jan 26 2022, 17:42 PM
|
||
היי טליה, ברוכה הבאה לפורטל הארי פוטר הישראלי!
התגובה שפרסמת הינה ספאם, תגובות כגון "היי," מתאימות לפורום דיבורים, באשכולות המיועדים לכך. אל דאגה, שימי לב שכבר קיבלת ממני הערות מספר פעמים היום, ולכן בפעם הבאה שתספימי תקבלי אזהרה. אני ממליצה בחום לקרוא את החוקים הגלובאלים (לחיץ), את עמוד השאלות הנפוצות ואת החוקים הפרטיים של כל פורום אליו את נכנסת, זה יעזור לך להבין טוב יותר אילו דברים אפשר לפרסם :) אם יש לך שאלות, הפורום(לחיץ) הבא מיועד לכך. מוזמנת לפרסם שם שאלות הקשורות לאתר, או לשאול בהודעה פרטית את הנהלת הפורמים (סגולים בסרגל, אליהם אתה מוזמן גם לפנות להתייעצות או לקבלת פנים נעימה ועזרה עם האתר) אז שוב, ברוכה הבאה והמשך גלישה מהנה, צוות HPortal – פורטל הארי פוטר הישראלי :) -------------------- אמ קיי, דארלינג ~ היא\את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |