![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jan 21 2022, 13:20 PM
|
||||||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() שם הספר: מכשפות מאז ולעולם / the once and future witches שם הסופר: אליקס א. הארו / alix e. harrow שנת הוצאה: 2020 גוף הוצאה בארץ ישראל: תמיר, ידיעות אחרונות, ספרי חמד ארץ מקור: ארצות הברית שפת מקור: אנגלית שם המתרגמת: לי עברון ז'אנר: ערבוב של כמה ז'אנרים תקציר מגב הספר: בשנת 1893 אין מכשפות בעולם. פעם היו - בימים הפראיים, החשוכים, לפני שהתחילו לשרוף אותן - אבל עכשיו כישוף הוא רק קסמים קטנים למשק הבית ושירי ילדים. אם האישה המודרנית רוצה להחזיק במידה כלשהי של כוח, עליה למצוא אותו בקלפי. אבל כשהאחיות איסטווד - ג'יימס ג'וניפר, אגנס אמראנת וביאטריס בלדונה - מצטרפות לתנועת הסופרג'יסטיות בניו סיילם, הן מתחילות לחקור את המילים הנשכחות שיוכלו להפוך את תנועת הנשים לתנועת המכשפות. הן נרדפות בידי צללים ומחלה, ניצודות בידי כוחות שרוצים לשלול מהמכשפות את זכות הבחירה - ואולי אפילו את הזכות לחיות. כדי לשרוד, האחיות יצטרכו לצלול לקסמים העתיקים ביותר, לרקום בריתות חדשות ולרפא את הקשר בניהן. אין בעולם מכשפות. אבל יהיו. תקציר שלי: פעם, לאנשים היו כוחות כישוף, אבל הצללים רצו לדכא אותו. הצללים שרפו את המכשפות, התעללו ומיגרו אותן. האחיות איסטווד נחושות להציל את המכשפות מהצללים מכיוון שהמכשפות היוו קורבן לצללים. לכל אחות יש עבר בעל צללים, והצללים רודפים אותן, האחיות צועדות לעבר העתיד וסוחפות מכשפות איתן, וחזונן הוא עולם טוב יותר. הצללים נחושים למנוע מהאחיות איסטווד להגשים את חזונן, והמכשפות נלחמות בעוז על הצדק. שכשפים מעורבים בעניין, הסיפור נהפך מעניין יותר ויותר. כל מכשפה מתמודדת עם בחירותיה, והן תומכות אחת בשנייה, וכל מכשפה מייחלת לפסוע מבעד לדלת ולנתץ את כבלי העבר הצורבים. חוות הדעת שלי: זהו ספר מאוד קשה לקריאה. אין שם קושי כגון שפה גבוהה, פשוט התוכן מאוד בוגר וחזק. הספר מציג נקודת מבט של קורבנות הסיפור - כמו קליאופטרה קווין שהתייחסו אליה בזלזול בגלל העור השחור שלה. ואולי אגנס שכבלו אותה למיטת היילודה, ואביהן של האחיות שהתנהג אליהן לא יפה. עכשיו נתייחס למוטיב השלוש. המספר 3 מופיע פעמים רבות בספר כמספר סודר - 3 אחיות, 3 חיות כשף, 3 מעגלים שלובים, ועוד. הדמות האהובה עלי היא ג'וניפר, כי ג'ון היא האחות הפראית. דמויות ראשיות: ג'יימס ג'וניפר אגנס אמראנת ביאטריס בלדונה קליאופטרה קווין אוגוסט לי מאדאם זינה ועוד... שיפים: אגנס/אוגוסט, ביאטריס/קליאופטרה מספר עמודים: 597 ציטוטים:
הודעה זו נערכה ע"י סופר זארינה ב Mar 26 2022, 16:23 PM -------------------- איתמר ◆ 13 ◆ nudge --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: Jan 26 2022, 18:00 PM
|
||
![]() מה לא פורים היום? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי, כל הכבוד על הסיקור. נוסף ללינקייה :)
-------------------- אמ קיי, דארלינג ~ היא\את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |