![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jan 23 2022, 18:44 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
💠 סיקור אמנית || יאיוי קוסמה 💠 *את הרוב כתבתי בעצמי, אבל יש פסקאות שלקחתי מויקיפדיה, אבל עשיתי עליהן עיבוד משלי. מידע יאיוי קוסמה היא אמנית ילידת יפן שנחשבת לאמנית החיה המפורסמת והמצליחה ביותר בעולם, ומהווה גורם משמעותי בתנועת האוונגרד באמנות. עבודותיה מגוונות ומתפרשות על תחומים שונים של אמנות כגון ציור, קולאז'ים, פיסול ומיצגים שמשלבים תנועה ומדיה ויזואלית יחדיו. היא השפיעה על יצירתם של אמנים אמריקאים ידועים כמו אנדי וורהול וקלאס אולדנבורג. שם האומן: יאיוי קוסמה. סוג האמנות שלו: ציירת ופסלת שנות חייו: נולדה ב22 במרץ, 1929, וכיום היא בת 92. מוצא: יפני זרם אמנותי: אמנות מופשטת, אמנות עכשווית, פופ ארט, אמנות פמיניסטית פרסים והוקרה: פרס אשאסי (2000) פרס ההצטיינות בתרבות (2009) מסדר התרבות (2016) פרס שדולת הנשים למפעל חיים בתחום האמנות (2006) פרימיום אימפריאל (2010) מסדר השמש העולה, דרגה רביעית מיצירותיה לאורך הקריירה שלה היא השתמשה בטכניקות מגוונות לרבות ציור, קולאז', פיסול, מיצגים ומיצבים. היא מהאמנים הראשונים שחיברו בין טקסטיל, אופנה ואמנות, ועבודותיה מציגות את העניין שלה בצבעים מסויימים, חזרתיות ודפוסים. בנוסף עבודותיה מתבססות על זרמי האומנות הפמיניסטית וסוריאליסטית, וניתן להבחין שהיא מתקדמת יחד עם המודרניזם, ומקדימה אותו. ממגוון עבודותיה אפשר למצוא עבודות מגוונות ויחודיות, כגון: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ביוגרפיה *בזאת אני מצהירה שהתכנים לקוחים מויקיפדיה ועברו עיוות מיניאטורי. אל תאשימו אותי על זה, כי קראתי את כל התוכן והיה מעניין למדי, ולכן אני חושבת שעם ניסוח קצת פחות רובוטי זה סבבה. יש קצת תכנים על "מין ואלימות", אז אני מסמנת אותם בצהוב. אותם לא שיניתי. קוסמה נולדה ב-22 במרץ 1929 במצומוטו ביפן למשפחת סוחרים שבבעלותם משתלה וחוות זרעים. היא החלה לצייר תמונות של דלועים כבר בבית הספר היסודי ויצרה יצירות אמנות ששיקפו את ההזיות שלה. אמהּ התנגדה לפעילות האמנותית שלה ונהגה לקחת ממנה את עבודותיה.כנראה שהוריה התעללו בה בנוסף, לפי מה שמספרת. האמנית ספרה, שאמה הייתה שולחת אותה לעיתים קרובות לעקוב אחרי מערכות היחסים של אביה עם נשים אחרות. חשיפתה לרומנים שניהל אביה החדירה בה חשש ורתיעה ממיניות, במיוחד כלפי הגוף הגברי. ״אני לא אוהבת סקס, הייתה לי אובססיה לסקס. כשהייתי קטנה ראיתי את אבי עם מאהבות שהיו לו. אמא שלי הייתה שולחת אותי לרגל אחריו. לא רציתי לקיים יחסי מין במשך שנים עם אף אחד״, אמרה. כשהייתה בת עשר החלה קוסמה לחוות הזיות ״חיות״, אותן תיארה כ"הבזקים של הילה אור או שדות צפופים של נקודות״. הזיות אלה כללו גם פרחים שדיברו עם קוסמה ודפוסים בבד שקמים לתחייה, משתכפלים ובולעים אותו פנימה. כל ההזיות האלה, למרות הטראומטיות, הן המקור להשראה של היצירה שלטעמי, היא פשוט קסומה. היא התחילה ליצור אמנות בגיל צעיר. בשנת 1948 החלה ללמוד ציור בקיוטו, ופיתחה עניין בסגנונות רבים, בעיקר הסגנון המערבי. היא הייתה אחת הנשים הראשונות ביפן שלמדו אמנות, כיוון שביפן נשים הורשו ללמוד אמנות רק לאחר מלחמת העולם השנייה. היא החלה להציג את יצירותיה החל משנות ה-50 של המאה ה-20.ב-1957 עברה לניו יורק בארצות הברית, שם הושפעה מהסגנון של אקספרסיוניזם מופשט, מה שהוביל אותה בשנות ה-60 להיות מקושרת לתנועת הפופ ארט. בשנת 1973 חזרה ליפן עקב מצבה הבריאותי, ובשנת 1977 אשפזה את עצמה מרצון בבית חולים פסיכיאטרי ברובע שינג'וקו של טוקיו, משם היא ממשיכה ליצור את אמנותה. נראה שהמקום משפיע עליה במעט, כי רואים שינוי בזרימה שלה, בעיקר ממקורות ההשראה. ב-2017 פתחה קוסמה את מוזיאון יאיוי קוסמה בטוקיו, ברובע שינג'וקו, בקרבת בית החולים בו היא מאושפזת. מוזמנים לחפש את המוזיאון באינטרנט, וכן לשתף אותנו. חוות דעת אני חייבת להודות, לא בחרתי לסקר אותה מראש מבחינה מיוחדת. לא ראיתי תערוכות שלה, רק שמעתי את השם כמה פעמים. אבל כשאמא שלי חזרה מהפתיחה וכל כך התרגשה, היא האמנית הראשונה שעלתה לי לראש כשראיתי את תחרות הסיקורים המגניבה שחנה פירסמה. אז חקרתי עליה קצת, וגיליתי עד כמה היא מדהימה. האופן שבו היא מעבירה רגשות, הוא מטורף. חזותית ורעיונית. היא אחת האמניות היותר מעניינות ששמעתי עליהן, והאומנות שלה מעניינת אפילו יותר. תמונות ![]() ![]() ![]() -------------------- מאיוש הונסטלי אני לא יודעת מה לכתוב פה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 23 2022, 18:53 PM
|
||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אוקיי, אז קודם כל רציתי לומר שאני מעריכה אותה בטירוף ויש לה עבודות מדהימות. הייתי בתערוכה שלה לפני שבועיים נראה לי? והייתי בשוק
עכשיו הסיקור- הוא מהמם!!! כל הכבוד על ההשקעה מה שכן, אני חושבת שהיה אפשר לפרט יותר. בכל זאת מדובר בכמעט 70 שנים של יצירה והיה אפשר להרחיב יותר על כל מיני דברים זה סיקור מפורט ויפה, שלא תחשבי לא נכון! רק יחסית לאומנית הספציפית הזו היה אפשר להרחיב עוד -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 23 2022, 18:55 PM
|
||
![]() קוסם סטודנט מעולה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ואוו, אז קודם כל אני רוצה להגיד שזה סיקור מאוד מושקע ויפה. בפעם הראשונה ששמעתי את השם שלה- בבית הספר שלי, הייתה תצוגה גדולה שלה, היו מדבקות עגולות וצבעוניות על הגשר שמקשר בין שני הבניינים של בית הספר שלי והייתה לה תערוכה קטנה. האמת הא שבהתחלה לא ממש ראיתי אותה כאומנית כי ברגע שראיתי את האומנות שלה כציור בנקודות מיד חשבתי שזה מתאים לציור של ילדים בכיתה א'.
אבל אחרי הסיקור הזה אני באמת חושבת דברים אחרים לגמרי עליה, לא היה לי מושג שדברים כאלה קרו לה ושהיא הייתה בהזיות ואפילו שאמא שלי אמרה לי שמתישהו בחודשים הבאים אנחנו נסע למוזיאון שלה קצת התבאסתי אבל עכשיו ממש מסקרן אותי ללכת לשם. בקיצור, סיקור מעולה מדהים והא ממש גרם לי להעריך אותה יותר. -------------------- לא פרשתי? ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 24 2022, 21:17 PM
|
||
![]() חיייייזרים זה מצחייייייייייק ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מהמם ומושקע! רואים שאת באמת מתעניינת באמנות שלה, וניסחת הכול בצורה נפלאה. נוסף ללינקייה :)
-------------------- אפשר להניח לכל החלומות הגדולים של ביטוי עצמי והגשמה ופשוט להיות חנה ○ 19 ○ אמנות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |