![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jan 30 2022, 15:31 PM
|
||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מוזיקה "איכותית" ו"לא איכותית" דיון היי מוזיקאיות! אני בטוחה שרובכן שמעתן את המושגים "מוזיקה איכותית" ו"מוזיקה לא איכותית", "מוזיקה טובה" ו"מוזיקה לא טובה" וכו'. אני תהיתי מה המושגים האלה בעצם אומרים. כי הרי מוזיקה היא לא נטו עניין של טעם? או שכן יש איזשהו מדד "איכות" או משהו דומה שחל על כל סוגי המוזיקה? לדוגמא, מוזיקת פופ עכשווית נחשבת הרבה פעמים ירודה יותר ופחות איכותית מז'אנרים אחרים. למה בעצם? מה יש בה שנחשב פחות איכותי? הנושא הזה חל, כמובן, לא רק על מוזיקת פופ, אלא על כל שאר סוגי המוזיקה. הוא חל גם על אמנים שונים ואפילו בתוך המוזיקה של אותו אמןית יש לפעמים חלוקה לא רשמית אבל קיימת בין המוזיקה היותר "טובה" ו"איכותית" כביכול. אז מה דעתכן? 🎧 האם יש כזה דבר מוזיקה איכותית ולא איכותית או טובה ולא טובה לדעתכן, או שזה רק עניין של טעם? 🎧 אם יש, מה לדעתכן קובע איזו מוזיקה יותר טובה ואיכותית ואיזו פחות? 🎧 אם זה עניין של טעם, לדעתכן, האם הגיוני בכלל לבקר מוזיקה באיזשהי צורה? 🎧 משהו שתרצו להוסיף? דיון נעים לכולן! -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 30 2022, 16:16 PM
|
||
![]() To be a Rock and not to Roll ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לפי דעתי שיפוט מוזיקה מסתכם בסופו של דבר בטעם. אבל לא טעם אישי, אלא טעם חברתי.
מה שטרנדי ברגע זה נחשב איכותי יותר ומה שפחות טרנדי נחשב איכותי פחות. האם זה נכון? המדד הכי טוב לשיקול הזה הוא מה קורה לאורך השנים. לכל תקופה יש את השירים ואת הזמרים המצליחים יותר, שכל העולם, או הארץ, מכיר/ה, בגלל שיש להם שירים איכותיים - כמו הביטלס, קווין, אלביס פרסלי, דיוויד בואי, אריק איינשטיין ועוד. אני חושבת שעדיין לא ניתן להחליט מי הם הזמרים הגדולים והאיכותיים של עכשיו, אלא רק בעוד כמה שנים. -------------------- ![]() Heather, my love, there is a new sheriff in town Heathers --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 30 2022, 16:22 PM
|
||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אוקיי לפני שאענה על השאלות, דיון נחמד!!
ראשית (יש מילה כזו בכלל?) אני אישית ממש שונא שאומרים מוזיקה איכותית. שנית, המילה פופ היא קיצור של פופולרי, ככה שלדעתי בעייתי להגיד משהו כמו "אני לא אוהב פופ" כי זה מאוד כללי והפופ מאוד משתנה עם השנים. 🎧 האם יש כזה דבר מוזיקה איכותית ולא איכותית או טובה ולא טובה לדעתכן, או שזה רק עניין של טעם? מוזיקה זה נטו עניין של טעם. אולי כשאומרים איכות אפשר לשפוט את האיכות של ההקלטה. זאת אומרת, מין הסתם שאם אני אקליט שיר מאייפון ומישהו אחר יקליט את אותו השיר באולפן הקלטות, איכות ההקלטה שלו תהיה יותר גבוהה, אבל זה לא קשור לדיון כרגע. בכמ, לכל אחד יש את הטעם שלו במוזיקה מין הסתם ולכל אחד מוזיקה טובה זה משהו אחר. זאת אומרת, פעם מישהו אמר לי "אני אוהב מוזיקה איכותית כזאת של פעם, הביטלס, אבבא, מייקל ג'קסון וכל אלה", והמשפט הזה ממש עיצבן אותי, זאת אומרת, היום יש הרבה מאוד מוזיקה טובה, אבל בגלל שהיא מודרנית אז היא "פחות איכותית"? 🎧 אם יש, מה לדעתכן קובע איזו מוזיקה יותר טובה ואיכותית ואיזו פחות? כמו שכתבתי קודם, איכות ההקלטה. לצורך דוגמא, המוזיקאית קליירו היתה מקליטה בעבר את השירים מהטלפון שלה, אז כן, האיכות של ההקלטה היתה פחות איכותית. יש עוד דברים שאולי משפיעים על האיכות. כמו למשל כלי הנגינה. אם מישהו ינגן על גיטרה לא מכוונת, הגיטרה "תזייף" (תזייף זו המילה שאני מחפש?) זה כן ישפיע מין הסתם. אבל הז'אנר לא משפיע בשום צורה על האיכות של המוזיקה. כי אם המוזיקה טובה היא פשוט טובה. 🎧 אם זה עניין של טעם, לדעתכן, האם הגיוני בכלל לבקר מוזיקה באיזשהי צורה אפשר לבקר מוזיקה אבל זה תלוי. אם מישהו מבקר נניח קול של מישהו ואומר לו שהוא צריך לשיר יותר מהסרעפת (לדוגמא) זו ביקורת שאין איתה שום בעיה. אבל שמבקרים טעם של מישהו במוזיקה ואומרים לו דברים כמו "איך אתה שומע את החרא הזה?" או "הז'אנר הזה לא איכותי" אלו אפילו לא ביקורות, מבחינתי זו סתם התנשאות. אי אפשר להגיד על מוזיקה שהיא גרועה כי לא מתחברים אליה. 🎧 משהו שתרצו להוסיף? אולי בהמשך אוסיף כי אני קצת עסוק כרגע כבר מוסיף ללינקייה ![]() עריכה: אגב, רק רציתי להוסיף גם אם יש מוזיקה "פחות איכותית", מה זה משנה בעצם? אם מישהו נהנה לשמוע אותה שיהיה לו בכיף. הודעה זו נערכה ע"י Ranboo ב Jan 30 2022, 16:33 PM -------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 30 2022, 16:42 PM
|
||||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דווקא אני לא מסכימה איתך. בלי להיכנס לשאלה האם מוזיקה איכותית ולא איכותית קיימת בכלל, דווקא מוזיקה ישנה יותר נחשבת איכותית. אם תשאלי אדם רנדומלי מהרחוב מה יותר איכותי, אריק איינשטיין או נועה קירל, הוא כנראה יאמר לך אריק איינשטיין בלי למצמץ. גם אם זה מישהו שבטעם האישי שלו הוא יותר מעדיף נועה קירל. זה קיים גם בחו"ל, כמובן, ובאופן כללי התפיסה היא שמוזיקה ישנה היא מוזיקה יותר איכותית ממוזיקה חדשה. -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |