![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Feb 8 2022, 21:30 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() סיקור יצירה || יום ראשון אחר הצהריים שם היצירה: יום ראשון אחר הצהריים על גדות האי לה גראנד ז'אט סוג היצירה: ציור שמן האומן: ז'ורז' סרה שנת יציאה לאור: 1886 גודל היצירה: 3.08 מטר על 2.07 מטר. מידע על היצירה יום ראשון אחר הצהריים על גדות האי לה גראנד ז'אט הוא ציור של ז'ורז' סרה שבו מוצגים 48 אנשים, 8 סירות, 3 כלבים, קוף, וסוס שמושך עגלה ברקע. כאשר היצירה הוצגה לראשונה היא זיכתה את סרה בתואר נאו־אימפרסיוניסט. זמן ציור היצירה ארך כשנתיים, בין מאי 1884 למרץ 1885 וכעבור 7 חודשים חזר סרה לעבוד על היצירה בין אוקטובר 1885 למאי 1886. חוץ מהביקורות שקיבלה היצירה נתנה השראה השראה לציירים אימפרסיוניסטים רבים ובהם וינסנט ואן גוך וקלוד מונה. כחלק מהציור סרה ישב בפארק ויצר רישומים רבים של הדמויות השונות על מנת לשכלל את צורתן תוך כדי שהוא מתמקד בנושאים של צבע, אור וצורה. היצירה מוצגת במכון לאומנות בשיקגו. אחר המחזמר של סטיבן סונדהיים "יום ראשון בפארק עם ג'ורג'" מבוסס על הציור. המחזמר זכה בפרס פוליצר לתיאטרון ב־1985. הציור מופיע בסרט הקולנוע "שמתי ברז למורה" משנת 1986. הציור מופיע באחד הקטעים שמופיעים במהלך הצגת הקרדיטים בסוף הסרט "אחי הדוב" בתור ציור קיר של הדובון קודה. הציור היווה השראה לתמונת הנושא של סדרת הקומדיה האמריקאית "המשרד". שרבוט גוגל של הציור נעשה ב-2 בפברואר 2021, לציון 162 שנים להולדתו של סרה. חוות דעת את הציור יום ראשון בצהריים של ז'ורז' סרה אני מכירה המון זמן למרות שרק לאחרונה גיליתי שהוא צייר את זה. אהבתי מאוד את הדרך שבה הוא צייר את האור והצל וגם את כל הפרטים (שחלקם הגיוניים יותר וחלקם פחות כמו הקוף שנמצא שם) הקטנים בין אם אלו העננים והנוף באופק או האישה עם המטרייה שנמצאת בקדמת התמונה. בנוסף לזה הלבוש והפעולות של חלק מהאנשים שם יכול להתאים להיום (בלי הקורונה כמובן). אז כן, אני מאוד אוהבת את הציור, בין אם זה מריחות המכחול של האומן או האנשים. -------------------- טליה • היאת • ספוטיפיי ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 9 2022, 19:42 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי אני אוהבת את הציור הזה
איזה מגניב שסיקרת :)) אבל, למיטב זכרוני הציור צויר בשיטת הפוינטליזם, ואין שום הזכר על זה. הייתי ממליצה לך להוסיף סעיף על זה שהוא אחד הציורים שמהווים כתלות לפוינטליזם. -------------------- מאיוש הונסטלי אני לא יודעת מה לכתוב פה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 10 2022, 23:27 PM
|
||
![]() חיייייזרים זה מצחייייייייייק ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור חמוד ביותר! החלק של המידע על היצירה מאוד מדויק ומנוסח יפה, וגם חוות הדעת מקסימה. כמו ששלומצי אמרה, הציור הוא אחד מהמפורסמים בז'אנר של פוינטליזם, אבל לא ציינת על זה, וכן הייתי רוצה לשמוע על זה קצת בהקשר של היצירה.
כל הכבוד על הסיקור המהמם! נוסף ללינקיה :) -------------------- אפשר להניח לכל החלומות הגדולים של ביטוי עצמי והגשמה ופשוט להיות חנה ○ 19 ○ אמנות --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |