האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

חוקי הפורום 

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

עד עצם היום הזה || סיקור סדרה
פורסם ב: Mar 7 2022, 22:09 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 2623
מגדר:female
משתמש מספר: 76102
חפצי המשתמש: צפה

once upon a time || סיקור סדרה
User Posted Image
🎬 ז'אנר: פנטזיה
🎬 במאי: אדם הורוביץ
🎬 שחקנים: ג'ניפר מוריסון, קולין אודונהיו, לאנה פרייה, ג'יניפר גודווין, ג'וש דאלאס, רבקה מדר, ג'ארד ס. גילמור, רוברט קרלייל, אמילי דה רייבין, אנדרוג'יי וסט.
🎬 שפה: אנגלית
🎬 שנת יציאה: 2011
🎬אורך ממוצע לפרק: 43 דקות
🎬מספר עונות: 7

רקע
Once upon a time היא סדרה מקורית, שמבוססת על האגדות שכולנו מכירים, רק עם שינויים שיתאימו יותר לסדרת נוער. הסדרה שודרה לראשונה ברשת ABC האמריקאית, אבל כיום היא אינה משודרת בטלוויזיה. בכל עונה יש שני חלקים, חוץ מבעונה הראשונה והשנייה. הסדרה מתרחשת בארצות הברית במיין, בעיירה דמיונית בשם סטוריברוק (StoryBrook). הסדרה מתרחשת בעיקר בסטוריברוק, אבל גם בעוד עולמות כמו היער המכושף (The Enchanted Forest) שזה בעצם המקום שבו האגדות מתרחשות, בארץ לעולם לא (Neverland), בארץ עוץ (The Land of Oz)
בקמלוט (Camelot) ובשאול (The underworld).

תקציר
(ספויילרים מסומנים בצהוב)
הסדרה מספרת על עיירה במיין בשם Storybrook, שם יש את כל הדמיות מהאגדות שאנחנו מכירים. הבעיה היא, שהם לא זוכרים מי הם, בגלל הקללה שרג'ינה, (המכשפה הרעה משלגייה) הטילה, על מנת לנקום בשלגייה ולהפריד בינה לבין הנסיך מקסים. רק דבר אחד יכול לשבור את הקללה- הבת של שלגייה והנסיך מקסים, תוצר של אהבת אמת. חוץ מרג'ינה, רק מישהו אחד יודע על הקללה- הנרי בן העשר, הבן המאומץ של רג'ינה. להנרי יש ספר של האגדות, ובעזרתו הוא מנסה למצוא את הבת של שלגייה והנסיך מקסים- אמה סוואן, אימו הביאלוגית. הנרי מוצא את אמה ומשכנע אותה לבוא איתו לסטוריברוק, ומספר לה על הקללה. אמה לא מאמינה להנרי, אבל מחליטה להישאר בסטוריברוק. ובאמת, לאט לאט דברים מתחילים להשתנות, והקללה מתחילה להיחלש. אבל רג'ינה לא מוותרת כל כך מהר, ופרק אחד לפני סיום העונה היא נותנת לאמה תפוח מורעל והנרי אוכל את התפוח במקום אמה, ואמה ורג'ינה נאלצות לשתף פעולה כדי להציל את הנרי.
חוות דעת
קודם כל, זאת סדרה גאונית. היא כל כך לא צפויה, עד שתחשבו שמשהו יקרה, ומה שבאמת יקרה יהיה בדיוק ההפך. האפקטים טובים ברמות, וזה לא מה שהייתה מצפה מסדרה מלפני 11 שנים. אני אפילו לא כעסתי על זה שהאגדות בסדרה לא מדויקות, וזה משהו שאני מתעצבנת עליו לעיתים קרובות. וגם לא נגעלתי מהדם הרב שיש בסדרה, מה שגם קורא לי הרבה. אזהרה שלי- כשאתם מגיעים לקטע שאתם יודעים שהוא הולך להיות מותח, תסתמו את האוזניים. המוזיקת דרמה די חזקה. ואף פעם אל תראו את הפרק אחד לפני האחרון בכל עונה כשאתם יודעים שלא תוכלו להמשיך באותו היום. אתם לא תעמדו במתח. יש כמה דמויות בסדרה שהן מאוד מורכבות, כמו רג'ינה ואמה וראמפלסטליצקין (עוץ לי גוץ לי). ברוב הפרקים שהם לקראת הסוף רתם יכולים פשוט לבהות במחשב בהלם, מרוב הדברים הלא צפויים שקורים.

טריילר

כמה שירים מפרק המחזמר:

Love Doesn't Stand A Chance/ לאהבה אין סיכוי- המלכה הרעה, אינו מכיל ספויילרים

Revenge Is Gonna Be Mine/ הנקמה הולכת להיות שלי- קפטן הוק, אינו מיכל ספויילרים

Wicked Always Wins/ רשע תמיד מנצח- זלינה, מכיל מעט ספויילרים לאלה שלא ראו את עונה 3

Emma's Theme/ הנושא של אמה- אמה, כיוון שלא שמתי את הקליפ אז מכיל לא הרבה ספויילרים לעונה 6.

A Happy Beginning/ התחלה שמחה- כולם, כיוון שלא שמתי את הקליפ אז עדיין מכיל ספויילרים אבל פחות
P4
ציטוטים:
אמה סוואן: אנשים ינסו להגיד לך מי את כל חייך. את רק צריכה להכות בחזרה ולהגיד "לא, זה מי שאני". את רוצה שאנשים יסתכלו עליך אחרת? תגרמי להם. את רוצה לשנות דברים? את תצטרכי לצאת לשם ולשנות אותם בעצמך, כי אין פיות טובות בעולם הזה

מתחת לכל הכוח הזה, אתה לא יותר מילד עזוב, בודד, ולא אהוב

קיליאן: ששש עכשיו שעת סיפור

הנרי: את לא מבינה? את אף פעם לא היית לבד

--------------------
יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר

User Posted Image

And I know you’re not looking for a relationship right now,- and I get it. But… it makes me a little sad. Mostly because it’s means I missed my chance to be with this really amazing guy who makes me laugh and always find ways to be there for me when I need him

תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות
שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42
#דילשנאתסופיפוסטר

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Mar 13 2022, 14:45 PM
צטט הודעה

.Everything that kills me makes me feel alive

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 104081
משתמש מספר: 40399

קודם כל, קבלי ח"ח על הסיקור happy.gif
ממש ממליצה להוסיף טריילר ותמונות לסיקור, זה ממש יוסיף
האמת שאני ראיתי את הסדרה לפני שנים וקצת הרגיש לי שאחרי שלוש או ארבע עונות זה מיצה את עצמו, אבל אולי זה בגלל שראיתי חלקים גדולים ממנה ברצף או אולי כי הזדקנתי
מרגיש לי כאילו הם לקחו את כל הסרטים של דיסני ופשוט עלו שלב, הפכו אותם לבוגרים יותר, רציניים יותר, טיפונת מפחידים יותר ובתור אחת שגדלה על כל אחד ואחד מהסרטים אותי זה קנה

--------------------
♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣

"הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק."

---------
פורסם ב: Mar 16 2022, 13:56 PM
צטט הודעה

“I am mental about you too”

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 77
משתמש מספר: 74447

הסיקור שלך מצוין, כל הכבוד!
כן ראיתי את שתי העונות הראשונות של הסדרה אבל בתור מישהי שהיא לא מעריצה גדולה של דיסני קצת מיציתי, כן הייתי וואנסרית לתקופה וזו אכן סדרה ממש טובה
כן היית יכולה לפרט יותר עם או בלי ספוילרים הסיקור מרגיש לי די קצר, למרות שאפשר להבין את העיקרון הבסיסי של הסדרה היה אפשר לפרט הרבה יותר לדעתי, אבל כמובן שזה טוב גם ככה
מסכימה לגמרי עם כל מה שאמרת בחוות הדעת שלך,במיוחד על הקטע של האפקטים בסדרה כזו ישנה ממש לא מצפים שיהיו אפקטים טובים ככ, ולגמרי ברגע שמסיימים פרק רק מחכים לפרק הבא
הייתי שמחה אם היית מוסיפה תמונות ו\או סרטונים נוספים כי למען האמת הסיקור מרגיש לי קצת ריק, ואפשר להוסיף תמונות של הדמויות וכאלה ואיך הן נראות בסדרה

סך הכל סיקור מצוין, אשמח לראות אותך יותר בפורום!

--------------------
💋

---------
פורסם ב: Mar 28 2022, 20:04 PM
צטט הודעה

פאבולוס הפורטל

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 81926
מגדר:male
משתמש מספר: 27568

כל הכבוד על הסיקור!
אישית ממש לא התחברתי לסדרה אבל היה כיף גדול מאוד לראות איך הם עשו כל דמות ובמיוחד היה כיף לראות את ג'יימי דורנן

--------------------
היי אני רוחמה. ואני הרבה יותר מגניב מכם. אה והם חמודים.
User Posted Image
המדף השעקסי של רוחמה

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025