![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (3) 1 2 [3] קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Sep 11 2022, 18:21 PM
|
||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אין כזה דבר טוב ורע,
כל אחד חושב אחרת, לדוגמה: מחבל חושב שלהרוג יהודים זה טוב (לא שאני מצדיק אותו חלילה) ונאצי חושב שלרצוח יהודים זה טוב, אנחנו יודעים שלרצוח באמת זה רע, אז לכל אחד יש הסתקלות משלו על העולם -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 4 2022, 12:03 PM
|
||||
![]() .Everything that kills me makes me feel alive ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
השאלה שלי היא יותר מורכבת, כי פה מדובר בעניין של פרספקטיבה. אם היה צריך לרצוח אדם אחד כדי להציל עשרות, מאות או אפילו אלפי בני אדם, האם לרצוח אותו היה דבר טוב או רע? הרי רצח זה דבר רע, אבל להציל אנשים זה טוב. איפה עובר הגבול? -------------------- ♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣ "הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 6 2022, 14:59 PM
|
||
![]() בטט מודע ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא חושבת שאפשר לשפוט מעשה רע או טוב כי זה תלוי סיטואציה בתכלס
כי רצח סתם ככה זה מעשה רע, זה רע לקחת חיים של אדם אחר, אבל כדי להציל עשרות אחרים? כי להציל את עצמך מאדם מתעלל? לא בטוח שיש גבול באמת בין טוב לרע, אלא במצב שגרם למעשה -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 12 2022, 14:42 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי
אני חושב שזה פשוט לא הנכון לומר שאין טוב ורע. אבל מאוד קשה למצוא בן אדם שהוא 100% טוב או 100% רע. לדוגמה, על היטלר אי אפשר לומר שהוא בן אדם טוב, בגלל המעשים שהוא עשה. רע וטוב נקבעים ע"י המעשים שבן אדם עושה. אני מסכים שזה מסובך, ומאוד קשה לומר על בנאדם אם הוא טוב או לא. מצד שני, אני מסכים עם התגובה של טארקה למעלה אבל לא במאה אחוז: אני חושב, שהבן אדם חושב שמה שהוא עושה זה טוב, ויש כאלה שיסכימו איתו. אנשים יאמרו על משהו שהוא רע אם הם חושבים שהוא רע. כי כל מעשה, לא עושה משהו רע. אבל הוא עושה משהו. הוא משנה את המצב. ויש כאלה שיעדיפו את המצב אחרי המעשה, ויש כאלה שיעדיפו את המצב שלפני המעשה. אנשים שיעדיפו את המצב שאחרי המעשה, יחשבו שהמעשה טוב. אנשים שיעדיפו את המצב שלפני המעשה, יחשבו שהמעשה רע. ואם יש מישהו שעשה הרבה מעשים שלדעתם רעים, אז הם יגדירו אותו כבן אדם רע. ואם יש מישהו שעשה הרבה מעשים שלדעתם טובים, אז הם יגדירו אותו כבן אדם טוב. במצב כמו המצב עם היטלר, אז אומנם יש הרבה אנשים שחושבים שמה שהוא עשה הוא טוב, אבל יש יותר אנשים, שיחשבו שמה שהוא עשה רע. ומי שחושב שמה שהוא עשה רע, יכול גם להרגיש את זה, כי הוא איבד קרובים וחברים, ולהביא למצב שמישהו מרגיש כל כך רע, זהו כבר מעשה רע. והמעטים שחושבים שמה שהוא עשה טוב, מרגישים את זה הרבה פחות חזק מהאנשים שחושבים שמה שהוא עשה טוב. ולכן, היטלר הוא בן אדם רע, וכמוהו עוד אנשים, גם אם מעטים. אז כן, אני אומר שיש כזה דבר טוב ורע, גם אם בהגדרה אחרת קצת ממה שהתכוונת אליו. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 18 2022, 20:46 PM
|
||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
זה לא תמיד נכון. מה היית מעדיפה להציל תינוק או תרופה שתציל 1000 חולים? -------------------- נענע בננה🔹️19🔹️אין עוד פרטים חשובים חולת הארי פוטר | BTS | סקיז | בייסיקלי כל הקייפופ LA CHI MO LA LA "האמונה שלי היא שהאמת תמיד עדיפה על השקרים" "אתה באיזשהו שלב מתחיל להאמין שהכל אפשרי אם יש לך מספיק חוצפה" "רון: "אני לא מטומטם, אתה יודע", הארי: "אבל אתה עושה חיקוי מעולה של מטומטם" "מה שמשנה זה לא האדם שנולדת, אלא האדם שגדלת להיות" פיפול לייף איז גוד (חוץ מישלי...) תהנו בחיים! חיים פעם אחת! ותלכו לבית ספר מה אתם עושים פה בכלל? חח יאללה נתראה עוד חודשיים שלושה נראה אם אני לא אתאבד עד אז... צ'או! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 18 2022, 20:59 PM
|
||||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני מנסה כבר עשר דקות למצוא איפה הדילמה כאן. -------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |