![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Apr 1 2022, 18:22 PM
|
||||||||||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שלום ויום טוב, אבקש למשוך את תשומת לבכם למספר אשכולות שפתחתי לפני שנים רבות אליהם עוד לא התייחסתם: הראשון - בקשר ל"חוקים הגלובאליים" (או: "חוקי הפורומים") - https://hportal.co.il/index.php?act=boardrules. בחוקים פגמים רבים - הראשון הוא, כמובן, שהם אינם תקפים לגמרי באופן חוקי באתר ובכלל. בלי קשר לבעייתיותם החוקית (חלקם כנראה אף נכתבו בהומור - כמו לדוגמה חוק מס. 19 - "19. להנות! כי אחרי הכל, אנו כאן בשבילכם ולמענכם. בשביל ההנאה ולמען הכיף." שאני רק מניח שנכתב בהומור, אחרת הוא בעייתי ביותר), הדרך היחידה בה משתמשי האתר מסכימים לחוקים אלו היא בעת ההרשמה - מה שבעייתי משתי סיבות: 1. ההסכמה לחוקים הוספה להרשמה רק לפני פרק זמן קצר יחסית (אני לא בטוח בתאריך המדוייק, אך אני יודע בביטחון שבמאי 2019 ההסכמה לחוקים הגלובאליים לא היתה חלק מתהליך ההרשמה). לכן יש עשרות אלפי משתמשים שנרשמו לפני השינוי שלעולם לא הסכימו לחוקים (אני, לדוגמא, נרשמתי ב-2016 אם זכרוני אינו מטעה אותי) ועליהם החוקים אינם חלים. בעיה נוספת ישנה - אנשים אשר משתמשים באתר ואינם משתמשים רשומים. הגיוני להניח שאנשים שמעולם לא טרחו או בחרו שלא ליצור משתמש במערכת של האתר משתמשים בו, בעיקר לצורכי קריאת הודעות בפורומים, קריאת פאנפיקים, האנציקלופדיה, HPlanet ועוד. בנוסף, לפי ידיעתי לא יודעו משתמשים בפעמים בהן שונו החוקים, לכן החוקים שאליהם הסכימו אולי שונים - אינני בטוח לחוקיות הדבר, אולי זה בסדר מבחינה משפטית, אך חשבתי ששווה לציין זאת. הבעיה העיקרית שנובעת מכך היא שהחוקים האלו (https://hportal.co.il/index.php?act=boardrules) אינם חלים כאמור על משתמשים וותיקים שנרשמו לפני השינוי המדובר בהרשמה אך חלקם בעייתיים גם בקשר למשתמשים אשר אינם רשומים כלל. לדוגמה, חוקים אלה עלולים להיות בעייתיים משום שאינם חלים על "אורחים" - משתמשים שלא רשומים למערכת.
ישנם צ'טים שונים באתר שאליהם לא דרושה גישה למשתמש, לדוגמה בHPLANET - https://hportal.co.il/index.php?act=HPlanet2, ועוד אחרים. בהם "חוק" זה, כאמור, לא תקף. גם ה"חוק" הזה לא תקף:
ישנם חוקים רבים שאינם חלים על משתמשים שאינם רשומים, אך אין לי כוח לקשר את כולם לכאן. אתם מוזמנים לבדוק אותם בעצמכם אם תרצו. לעומת זאת, חלק הרבה יותר בעייתי הוא שהם אינם חלים גם על רוב המשתמשים באתר (אני מניח), משום שרובם נרשמו לפני שינוי ההסכם בהרשמה. בין חוקים אלה נמצא כל התוכן בחוקים הגלובאליים:
זה היה החלק הראשון בהודעה זו - אשר את חלק מתוכנה שיתפתי אתכם לפני שנים בהודעה זו: https://hportal.co.il/index.php?showtopic=153931. התגובה שקיבלתי (ממור, שהיה בתקופה ההיא בהנהלת האתר וגם לאחרונה הצטרף שוב להנהלה הגבוהה): "היי, תודה על ההערה אנחנו עובדים על שינוי החוקים הגלובליים" כאמור, השינוי הקטן שנעשה מתישהו בין פרק זמן זה אינו משנה כמעט כלום. בקשר לתוקף החוקים הגלובאליים אני מציע להוסיף הודעה בה משתמש צריך לאשר את הסכמתו לחוקים הגלובאליים, שתישמר בעזרת COOKIES כך שכל עוד הוא משתמש באותו מכשיר, לא יצטרך להסכים שוב לחוקים בזמן גלישתו באתר (חוץ מאם הוא מוחק את הCOOKIES, ואז הוא צריך לאשר מחדש את הסכמתו). זה הסוף של חלק זה בהודעה - ועכשיו נעבור לנושא אחר. בפורטל אין הצהרה על שימוש בעוגיות (COOKIES) והמשתמשים לא הסכימו לשימוש בעוגיות בשום מקום. בנוסף, אין מדיניות פרטיות (PRIVACY POLICY) בה המשתמשים מסכימים לדרכים בהם האתר מעבד ומשתמש במידע שלהם. חשוב לציין שאני לא עורך דין - אך לפי המחקר שערכתי, הדרך בה הפורטל משתמש בעוגיות (COOKIES) שאינן דרושות לפעילותו של האתר בלי הסכמתם של המשתמשים והדרך בה האתר משתמש בפרטיהם של המשתמשים בלי ליידע אותם למה ישמשו, למי יש גישה אליהם ובלי אפשרות למחיקת המידע שלהם אינה חוקית לפי הGDPR (שלידיעתכם, חלים גם בישראל). לסיום, אני רוצה לדון בנושא חוקיות ה"פאנפיקים" - ספרות המעריצים. בהרשמה המשתמשים מסכימים לזה:
משום שרוב הפאנפיקים במערכת מבוססים על ספרי "הארי פוטר" (אך לא רק - חלקם גם על יצירות אחרות), כל הפאנפיקים למעט אלו שלא מבוססים על יצירה אחרת או אלו שלמחבריהם יש אישור מפורש מהכותב עוברים על חוק זה. האתר, שמן הסתם מודע לדבר, בכל זאת מפרסם אותם, למרות שהם עוברים על חוקי זכויות יוצרים. לכן, לפי הבנתי, כל הפאנפיקים שמבוססים על יצירות שמוגנות על פי זכויות יוצרים ללא אישור בכתב מהמחבר צריכים להימחק מהאתר לאלתר. לתשומת ליבכם, למרות התזמון – לא מדובר על מתיחה. אנא התייחסו לנושאים המובאים פה במלוא הרצינות. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |