![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (2) [1] 2 קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Apr 21 2022, 08:33 AM
|
||
![]() .Everything that kills me makes me feel alive ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יציאת מצרים || דיון האמת שכל שנה אני שואלת את עצמי האם זה באמת נכון, תוהה לעצמי אם זה באמת אפשרי. אז לפי סיפור יציאת מצרים שאנחנו קוראים באגדה בני ישראל היו עבדים במצרים, 10 מכות, בריחה ממצרים, מרדף, קריעת ים סוף, המצרים טבעו, הליכה של 40 שנה במדבר, והגעה לארץ ישראל. אני מודה שהראש החוקר שלי, מתקשה להאמין, בואו, ללכת ממצרים לישראל ברגל לא אמור לקחת יותר מ-3 חודשים, ארבעה אם אני הולכת כמו צב. אז איך לבני ישראל לקח 40 שנה? מעבר לזה, אם מישהו היה מספר לכם שהסיפור קרה היום, מישהו מכם היה מאמין? אז מה אתם חושבים? האם אתם מאמינים ביציאת מצרים? האם מדובר באמת באגדה או שאולי בסיפור אמיתי? למה לדעתכם לקח לבני ישראל 40 שנה לעשות מרחק של מקסימום ארבעה חודשים? האם קראתם את האגדה? האם אתם מאמינים לכל מה שנכתב? מה לגבי המכות וקריעת ים סוף? ובמילים אחרות- מה דעתכם? דיון נעים ![]() -------------------- ♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣ "הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 21 2022, 11:51 AM
|
||
![]() אגב, אני דתייה ![]() ![]() ![]() ![]() |
הו, אענה לפי הבנתי בקצרה.
אני לומדת בחינוך הממלכתי דתי, ולמדנו על זה לאחרונה. צודקת שבני ישראל היו אמורים ללכת בערך שלושה חודשים כדי להגיע לארץ ישראל ממצרים. אבל, הם עשו עיקוף. אני חושבת שבגלל שהם היו יכולים לפחד מהעמים שם ולחזור, או בגלל חטא כלשהו(?) לא זוכרת לגמרי:) וכן, אני מאמינה בסיפור הזה, כמו בכל התורה. -------------------- הפלפאפית בלב💛 (וגם בכל שאר חלקי הגוף) ~ נוקיאיסטית ~מוּפָאסִי 🦁 ~אני גאה בי:)~ נמוכה וטוב לה 📏 ~ enfp ~ שוקולד🍫 ~ עצוב למות באמצע התפוז🍊~ יום אחד אני אשלים אנדי ~ שירי דיסני📺~ מבוך דרקון האבן 🐉 💎 🧱 ~ דתייםםםם לא מקללים אף פעםםם~ למות זה מעייף~ אנשה רגישה מאוד🌸 ~ חכמה בינה ודלעת~ מוזר זה נהדר~ D: ~ ארבעת המלכים של הוגוורטס🗡️~ :מתחנן:~ משרד היחנוך קבע, מה זאת אומרת ~ דוסית בפוטנציאל~ עוגיות שוקלד צ'יפס היא קבוצת המזון החשובה ביותר🍪~ לא סוויפטית אבל בטוח לא סוויפט*ית~ שימפנזה קטנה לחשה לי באוזן~ מבחינה~ Lady colored hair~ לחם עם פרוסה~ הלא מגניב זה המגניב החדש:) ~ כישלון 💓 ~ אייס קפה חם🥤 ~ יהיה נחמד אם תתנו לי לאכול~ מתעקשת לא לשנוא את פיץ~ חמשת ימי הדין~ משה רבנו עשה פיקניק בהר סיני שבארץ הפלאות~ בטאית! שלחו בקשות:) ~ רנדומליזם בע"מ~ אבנר הוא כזה אבנר ~ טוסטים זה מצחיק🍞 ~ תני לי רבע, תני לי רבע, עוף!🍗~ נקודה בסוף משפט.~ תאהבו את טליה ~ החתימה שלי 3>
קוראים לי נטע ואני אוהבת לקרוא (פנטזיה בעיקר) לכתוב (שירים בעיקר) ואנשים (אותך בעיקר). --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 21 2022, 14:37 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חייבת לציין שזה גם לא שהם רק הלכו, עצרו ללילה לישון, ואז שוב הלכו, ואז שוב עצרו.
הם עשו עצירות גדולות, שלפעמים היו אפילו לכמה שנים שהם פשוט עצרו איפה שהוא במדבר בלי ממש להתקדם במשך שנים. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 21 2022, 14:51 PM
|
||
![]() מוגל |
טוב, זה ממש בסיסי!
בני ישראל בתחילה הלכו דרך ארוכה יותר כדי לא להיתקל בפלישתים (תחילת פרשת "בשלח") אך עדיין היו אמורים להגיע די מהר לארץ ישראל. אך בני ישראל חטאו בחטא המרגלים שעונשו היה שכל הדור הזה ימותו במדבר ולא יזכו להיכנס לארץ. לכן הם עשו סיבוב מיותר במדבר שכלל 40 ומשהו תחנות של עצירה ונסיעה "חסרת תכלית" עד כי לא נותר מאותו הדור ורק אז יכלו להיכנס לארץ. האם אני מאמין ביציאת מצרים? כן. קראתי את האגדה. אני מאמיטן לכל מה שנכתב. כפי שכתבתי בעבר, להאמין בתורה כולל להאמין שניתנה משמים. שזה הרי מה שהיא מעידה על עצמה!!! ואחרת היא שווה בדיוק כמו הארי פוטר. כיוון שאני מאמין שניתנה משמין, ונסמך על הקבלה של 3500 שנה שכשלוש מיליון איש עמדו במעמד הר סיני וקיבלו אותה מפי אלוקים בעצמו. אלוקים, כהכרח משמו, (פירוש המילה "אלוהים" היא שהוא אדון לכל הכוחות) וכהכרח פשוט מכך שברא את העולם, הוא מעל לכוחות הטבע, ושולט בכוחות הטבע. אז זה לא בעייתי שהוא שיחק איתם "קצת" ולכן אם אני מאמין באלוקים ומאמין בתורה זה בכלל בכלל לא נשמע הזוי! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 21 2022, 15:32 PM
|
||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
צונזר
--------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 22 2022, 00:12 AM
|
||||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא מאמינה ביציאת מצריים, מאותה סיבה שאני לא מאמינה באלוהים. קודם כל, מבחינתי להאמין באלוהים זה פשוט להאמין באיש עם כוחות על שגר בשמיים.
אם אנשים לא מאמינים בקסם בכלל אז למה הם מאמינים במישהו שעושה קסמים? לא שאני שופטת, כמובן:). דבר שני, אני לא הולכת לסגוד למישהו ולהגביל את מה שאני עושה. למה? כי לדעתי המישהו הזה לא אמיתי, ויש לי יכולת בחירה במגבלות האלו. אלה לא כמו מגבלות שההורים נותנים, כמו שעה מסוימת לישון בה, אלא דברים כמו לנקות את הבית (אני שונאת לנקות) או לאכול אוכל שאני לא אוהבת בפסח או בכל חג אחר, ולא להיות במסכים בשבתות. המשפחה שלי לא מאמינה באלוהים, אז עושים סדר פסח וזה אבל אנחנו עדיין אוכלים חמץ ואפילו לא חושבים על לזרוק אותו. ביציאת מצריים אני לא מאמינה בגלל שקודם כל- לחצות את הים לשניים? זה נורמלי? לא. עשר המכות, זה נורמלי? לא. אין לאנשים כוחות קסם. העולם נוצר משני מטאורים שהתנגשו, ונוצרו שם חיים דרך הטבע. לא דרך אף אחד שעושה קסמים. כל זה זאת הדעה שלי ואני לא באה לשפוט אף אחד. -------------------- יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר ![]()
תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42 #דילשנאתסופיפוסטר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 22 2022, 00:41 AM
|
||||
![]() ראש מטה ההילאים ![]() ![]() |
כל התורה כתובה בקוד כדי שנבין מסרים כאלה ואחרים על החיים. בפשוטו של עניין האדם במקור שלו הוא אגואיסט, והמטרה שלנו כדי להתעלות על היצר הזה ולחיות חיים שראוי לחיותם היא להידמות ל"בורא", שהוא נתינה מושלמת, ולהגיע מרצון לקבל לרצון להעניק. גלות מצריים זה המצב הרוחני של אדם שהוא במקום של רצון לקבל. כאשר הוא מתעלה, כדרך "משה", אזי הוא מגיע ליציאת מצריים - התגברות על הרצון לקבל והגעה לרצון לתת. אלוהים בסופו של דבר זה הכל. הכוונה להכל. זו לא ישות ולא בן אדם שיושב למעלה ועושה קסמים. זאת דרך לנסות לפשט את ההבנה של ירידה ממימדים גבוהים יותר לשלושה מימדים בצורה מופשטת וברורה יותר. כל הפואנטה זה איך להגיע למצב של תפיסת המציאות בצורה מעבר לחושים. זה בכללי כמובן --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 23 2022, 18:07 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
איני מאמין ביציאת מצרים, ובתורה ובאלוהים בפרט.
עשר המכות והמקל שהופך לנחש הם בלתי אפשריים בעיניי, אם איני מאמין בבורא. לסיפוריציאת מצרים יש מלא הפרכות וממצאים המפריכים אותו, וטיעון מעמד הר סיני כאירוע היסטורי הופרך גם הוא (ישנה התגלות אלוהית לרבים גם בדתות אחרות, כמו התגלות מריה בזייתון, העובדה שבני ישראל המשיכו לחטוא גם לאחר ההתגלות, כלומר, היא לא שכנעה אותם, ועוד ועוד). לכן לא רואה, מבחינתי, סיבה להאמין בזה. -------------------- ארן יגארררררררררר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 23 2022, 21:10 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
נמחק. נכתב בטעות.
-------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 23 2022, 21:13 PM
|
||
![]() מוגל |
הקדמה: אין בכוונתי להתווכח עם איש כאן. נושא האשכול היה: "תכתבו את דעתכם" וכל אחד/ת פה כתב את דעתו/ה. בזה מסתכם מבחינתי הכל. אם מישהו ישאל אותי משהו על דעתי אולי אענה. (וזו הסיבה שלא אענה ל"מי אני" אף על פי שיש לי מה לומר. הויכוחים יהיו ויכוחי עקר ולא יובילו לשום מקום.) אבל בכל זאת רציתי לומר 2 דברים.
THE END: אני לא אענה לכל התגובה שלך, שמעבר למה שהסברתי בהקדמתי, את כותבת בה דברים בלי להבין כלל. אני רק אתייחס לנקודה אחת ממה שאמרת כדי להוכיח שאפילו את מה שאת טוענת את לא מבינה -אין אף אדם שפוי בעולם שטוען שהעולם נוצר מהתנגשות של שני מטאורים! אם את מתכוונת למפץ הגדול אז זה ממש לא היה ככה! KOKOFOKO: אתה מאמין באלוהי שפינוזה? (זה די מה שהבנתי מתגובתך) אני לא רוצה להתווכח על זה, רק לשאול אותך ולהבהיר לכולם שמה שאתה אומר, אם אני מבין אותך נכון, זה לא מה שאומרים היהודים הדתיים, למעשה זה נחשב אפילו "כפירה" --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 24 2022, 00:27 AM
|
||
![]() סקיב ![]() |
הקטע באמונה זה משהו שלא מסתדר עם השכל האנושי הנורמלי. כשאתה רואה משהו (את אלוקים לדוגמא(מטאפורית)) זה כבר לא אמונה זה ידיעה.
לכן כשכתוג "וירא ישראל... ויאמינו בהשם" זו כבר אמונה מסוג אחר. (נתיבות שלום פרשת בשלח) לכן אנחנו כיהודים יכולים (וגם בפועל) רק להאמין בקב"ה. ועכשיו לשאלות: תיקחו בחשבון שזה מסע של מאות אלפי אנשים ונשים זקנים וטף וצאן. זה לא יכול לקחת רק ארבעה חודשים. ובדרך היו 42 תחנות, והיה את מלחמת עמלק וסיחון ומעמד הר סיני וחטא העגל וחטא המרגלים ובניית המשכן...אז כן, 40 שנה כן מסתדר. לא בתור אידיאל אבל זה מה שאנחנו מאמינים שהיה. ברור שאם זה היה היום היינו מאמינים. גם הכופר הכי גדול שיש, על אחת כמה וכמה שכל אחד ואחד מכם, אם הוא היה במעמד יציאת מצרים, ישר היה מאמין. אי אפשר לראות דברים בלתי אפשריים בעיניים כמו עשרת המכות וקריעת ים סוף ולא להאמין. אחרי כן, כשכל הגויים שמעו על זה הם רעדו מפחד מאלוקי ישראל: "שמעו עמים ירגזו חיל אחז יושבי פלשת. אז נבהלו אלופי אדום אילי מואב יאחזמו רעד. נמוגו כל יושבי כנען תיפול עליהם אימתה ופחד. בגדול זרועך ידמו כאבן עד יעבור עמך ה' עד יעבור עם זו קנית." (שירת הים) -------------------- קהילת הענווה ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם עושה מעשה בראשית הומופוב זו לא מילה גסה! 🇮🇱👨👩👧👦🇮🇱 🙍♀️+🙎♂️= משפחה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 24 2022, 00:46 AM
|
||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
תסלחו לי, אבל מה הסיכויים ששני מטאורים יתנגשו ויצא עולם?
עם שלג, ועצים, וים, וכאלה? זה לא מאוד מסתדר. וכל הנקודה של אלוהים זה שיהיה מעלינו, עם כוח שאנחנו לא מבינים והמוח שלנו לא בנוי כדי לתפוס. תחשבו שהאלה שיצאו ממצרים, שראו את כל הניסים האלה, היו קוראים את זה. זה היה ממש מבעית אותם. --------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 24 2022, 11:19 AM
|
||
![]() סקיב ![]() |
יש סיכוי שזה קרה וככה נברא העולם, אבל מה יצר את המטאורים? לשאלה הזאת אין סוף לכן אנחנו מחוייבים להאמין שאין מישהו שיכול ליצור את העולם חוץ מכוח עליון ובלתי ניתן להבנה
-------------------- קהילת הענווה ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם עושה מעשה בראשית הומופוב זו לא מילה גסה! 🇮🇱👨👩👧👦🇮🇱 🙍♀️+🙎♂️= משפחה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 24 2022, 12:05 PM
|
||
![]() אני אוהב את סו ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כן,
הם היו אמורים להגיע תוך 3 חודשים אבל בגלל איזה עבירה כלשהי שהם עשו אלוקים העניש אותם וגרם להם להסתובב 40 שנה במדבר ואגדה זה סיפור בפסח זה הגדה -------------------- אהבה אומר למצוא מקום לעוד גרביים בשביל האהובים שלך סו~ my name is not So but ok she/he Books | Taylor Swift | Math | Friends |Hi ![]() "השמיים הם הגבול והדרך - דרך ארץ." yael --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 24 2022, 16:55 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
א. אני מאמינה בהכל כולל הכל
ב. הם באמת היו צריכים ללכת 3 חודשים אבל בגלל חטא המרגלים הם הלכו 40 שנה במדבר, בדרך אחרת עד שכל הדור (כל הגברים שהיו אז מעל גיל 20 נראה לי) שהיה והאמין למרגלים מת, כל שנה הם היו מתים בתאריך שבו הגיעו או יצאו המרגלים שהוא ט' באב, וה' אמר שבגלל הבכייה שהייתה על דיבת הארץ תהיה בכייה לדורות. היחדים שנשארו מהדור הזה הם יהושע בן-נון וכלב (עם קמץ בכ' ולא צרה או סגול) בן יפונה שהיו בין 12 המרגלים והיו היחדים שדברו טוב על הארץ "כי טובה הארץ מאוד מאוד" כל ה10 האחרים הוציאו דיבה עליה. מקווה שעזר לך. אם טעיתי בפרט כלשהו בסיפור מוזמנים לתקן.. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |