![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Apr 22 2022, 12:17 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דמויות הומופוביות דיון שלום לכולםםםםם! ![]() היום, פתחתי לי את הטלוויזיה ושמתי לי את הפרק "חופה ראשית" מהסדרה קופה ראשית. למי שלא מכיר - זהו פרק בו הבן של כוכבה, מתחתן, עם בן אחר. כוכבה הומופוביתץ, ולכן הפרק כל כך מצחיק, לראות איך היא מנסה לבטל את החתונה. ואז פתאום חשבתי על זה - אבל מה אם השחקנית הומופובית? אני אסביר. אתם רואים דמות הומופובית בסדרה שאתם אוהבים, אתם לא מתנגדים אליה, לא כועסים על היוצרים, אלא ממשיכים לראות את הסדרה בהנאה. אבל אם הייתם שומעים שהשחקנית הומופובית, מיד הייתם כועסים על זה. הייתם מתנגדים לגעותיה ואולי אפילו שונאים אותה. אז מה דעתכם בעניין? דיון מהנה ונעים! -------------------- מאיוש הונסטלי אני לא יודעת מה לכתוב פה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 22 2022, 12:32 PM
|
||
![]() טו דה לפט טו דה לפט ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
העניין עם דמויות הומופוביות בטלוויזיה לאחרונה הוא שלרוב הן מוצגות באור שלילי. בין אם זה דמויות שבאות כדי להוות מכשול לדמויות הלהט״ביות, כמו הורה הומופוב או סתם עובר אורח שיש לו מה להגיד, ובין אם אלה דמויות שההומופוביות שלהן מוצגת בצורה קומית, כמו כוכבה, ובתכלס משמשות כדרך לגחך וללעוג על אנשים כאלה. אין לי יותר מדי בעיה עם דמויות הומופוביות כי כמו שאמרתי, לרוב המטרה שלהן היא לגרום לצופה להתנגד אליהן ולחשוב ההפך ממה שהדמויות עצמן מציגות. אז גם אם השחקנים הומופובים זה לא כזה מפריע לי כי בסופו של דבר הדמויות שלהן משרתות מטרה אחרת לגמרי.
אחלה דיון -------------------- עדי ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 24 2022, 19:12 PM
|
||
![]() .Everything that kills me makes me feel alive ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חושבת שכן חשוב להציג דמויות הומופוביות, אי אפשר להתעלם מזה. זה משקף לנו את המציאות בצורה הכי נקייה שיש, כי אין מה לעשות, יש הומופובים, וצריך גם לדעת להתמודד ולהכיל את זה.
בכללי אני חושבת שהומופוביות נובעת מחוסר ידע ואם ידברו על זה בסרטים וסדרות, ינגישו את הרעיון ויציגו דרכים להתמודד עם העניין בצורה מצחיקה אך אמיתית זה רק יעזור למנוע מקרים אחרים של הומופוביה. אז אני לא בעד להעביר ערוץ, או אפילו למגר את התופעה, זה מצחיק, ויותר מזה, זה יכול לשנות לחלק מהאנשים את צורת המחשבה. קבלי ח"ח על הדיון, הוא מעולה ![]() -------------------- ♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣ "הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 25 2022, 07:32 AM
|
||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לדעתי גם,
זה רק צוחק על הומופובים וגורם להם להראות מטופשים יותר, מה שגורם לצופים לאהוב להטב (שכחתי את האות האחרונה. אם יש כזו.) ולצחוק על הומופובים וכל זה. אני אישית לא אוהבת ששמים להטבים ולא עושים דירוג גבוה יותר אבל זה לדיון אחר. --------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 25 2022, 08:05 AM
|
||||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מה הבעיה בלהציג דמויות להטביות? מה בזה מצריך דירוג גבוה יותר? -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 25 2022, 15:13 PM
|
||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שאולי יש הורים שלא רוצים שהילדים שלהם יראו דמויות להטב בסדרות...
לא הומופובית, רק אומרת --------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 25 2022, 15:51 PM
|
||||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הקטע שהדמות היא רק דמות ובקופה ראשית רוב הדמויות הן ממש ההגדרה של ״הישראלי המכוער״. מציגים את כוכבה כהומופובית, אבל לא בהכרח מציגים את זה כמשהו חיובי יוצרי הסדרה בעצמם אמרו שהם לא מביעים בסדרה שום דעה כלשהי, הם פשוט מראים את המציאות כסוג של בדיחה, אין פה שום הבעת דעה של אף אחד, מדובר בסה״כ בדיחה אבל בסדר, קופה ראשית היתה רק דוגמא שנתת, אבל זה נכון גם באופן כללי. זה כמו שיש בסדרה איך פגשתי את אמא דמויות שוביניסטיות, ולמה? כי בסדרה מציגים את המציאות וכן במציאות יש שובינסטיים וסקסיסטיים והומופובים ובסדרות פשוט מציגים את המציאות בצורה קצת יותר מוקצנת שהקהל יוכל להתחבר אליה. ואם שחקן/ית בסדרה באמת הייתה הומופובית, וואלה, כן זה היה מבאס אותי אבל צריך להפריד בין הדמות לשחקן, ולא בטוחה שדעה של שחקןית תשפיע לי לגבי מה אני חושבת על הדמות שלו/ה
צר לי לאכזב אותך אבל הרבה פעמים (אם לא בכל הפעמים) דמויות הומופוביות הן דרך להציג הומופוביה במציאות ולא אשקר שהרבה פעמים צחקתי מדברים שדמויות הומופוביות אמרו מפני שגם שמעתי אותם במציאות ומה הבעיה בעצם שסדרה גורמת לבן אדם לאהוב את הלהט״ב? זה לא קשור להומופובים בסדרות בכלל -------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 25 2022, 16:00 PM
|
||||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
את עדיין לא עונה לי על השאלה: למה הם לא רוצים לראות להטב בסדרות? -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 25 2022, 16:47 PM
|
||
לדוגמא, ההורים שלי לא רוצים כי זה נוגד את הערכים שלהם
--------------------
|
|
פורסם ב: Apr 25 2022, 16:49 PM
|
||||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אז בעיה שלהם כנראה? 🤷 זה לא אומר שאי אפשר שיהיו דמויות להטביות בסדרות שהן לא בדירוג גבוה -------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 25 2022, 16:52 PM
|
||||
עדיין לא הבנתי למה זו סיבה שלא יהיו דמויות להטביות בסדרות ילדים אבל אוקיי -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 6 2022, 23:35 PM
|
||
![]() מוגל |
מה המצב לא מחבב אותן
-------------------- "חבל על דם טהור שנשפך" [וולדמורט]
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |