![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (2) 1 [2] קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: May 20 2022, 14:27 PM
|
||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
חווית אותו? אף אחד לא אמר שנקודת המוצא של אמונה זה בא-ל המונותאיסטי האברהמי. פשוט מדינת ישראל היא מדינה עם רוב מוחלט יהודי. והיהדות כדת היא אמונה באל המונותאיסטי האברהמי. אם אתה מאמין בא-ל אחר, אשמח לשמוע. -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: May 21 2023, 19:18 PM
|
||||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אוקי. תחקור לפני שאתה מדבר. הגיהינום הוא לא בהכרח מקום של סבל אינסופי. הגיהינום הוא משהו לא מובן. תאמין לי- שאף דתי שבאמת מבין בתורה- לא חושב שהגיהינום הוא מקום של סבל נצחי. זה דבר- לא מקום- בלתי מוגדר. אני אף פעם לא הייתי שם. ואני לא יודע בדיוק מה זה. אבל זה לא מה שאתה חושב שזה. זה לא מקום של לבה, והרס, ודרקונים שחורים על מגלשות אש. לא. זה בטח איזה שהוא מקום בעולם. כמו ארמגדון. אולי אפילו בית קבורה עתיק. אני לא יודע. וגן עדן זה לא בהכרח טוב נצחי. גן העדן הוא מקום יותר קרוב להקדוש ברוך הוא. מקום לא רק טוב. גם רע. כן. וגן עדן העולם הבא זה ממש לא אותו דבר. כן? ואני מאמין:) -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: May 25 2023, 12:54 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
וואו. נושא חשוב ומעניין מאוד!
אני מבין אותך , גם אני מרגיש כמוך. אני כמובן מאמין בקב"ה באמונה שלמה. האמונה שלנו לא חייבת להיות עיוורת, אנחנו יכולים לשאול שאלות על האמונה על מנת להבין טוב יותר ועל מנת שנוכל לקיים את השליחות שלנו בעולם הזה ואת רצון ה' בצורה הטובה ביותר. אם את לא מבינה משהו בקשר להלכות ולמצוות אפילו חובה לשאול- שלא תבוא תקלה חס וחלילה. יש האומרים שלא כדאי לשאול שאלות על מנת לא להתבלבל ויש האומרים שכדאי ורצוי לשאול שאלות אני חושב שבדור של היום, דווקא בגלל שהוא חכם, יש המון שאלות והמון התעוררות. הקב"ה זה דבר גדול ונסתר, אנחנו בני האנוש-בני בשר ודם לא תמיד יכולים להבין אם אין לנו הוכחות והמוח שלנו נוטה לחשוב שאם לא רואים-זה לא קיים חס וחלילה. אז כן, זאת עבודה עם עצמנו להבין שכל מהשיש לנו בעולם הזה לא שייך לנו, וכל הטוב שאנחנו מקבלים וכל הכישרונות שלנו, לא בזכות עצמנו בלבד אלה הכל בזכותו והכל הכל שייך לה' יתברך. כשהאדם צנוע ומבין שלא הכל שייך לו ושיש מישהו בעולם הזה שברא אותו, הוא יכול לראות את מציאות ה' בעולם. אפשר בהחלט להאמין בפשט, הדרש פשוט מסביר יותר את הכוונה-אלו שתי שיטות פרשונות שונות ואין משהו פסול חלילה באף דרך לפי דעתי. לגבי ההלכות, נחלקנו לעדות וכל עשה נוהגת לפי מנהגיה ישנם גם הלכות הקשורות לנשים בלבד או הלכות הקשורות לגברים בלבד ולכן לא כל ההלכות רלוונטיות לכולם זה לא עניין של אמונה, זה עניין של מנהגים. ברגע שיודעים למה צריך לקיים את ההלכה הזו הרבה יותר קל לקבל אותה המצוות חלות על כולם. וההלכה באה להסביר ולהבהיר מהן המצוות ולמה מקיימים אותן ומה העניין של כל מצווה ומצווה, על מי היא חלה ומתי.. ולכן לדעתי ממש חשוב לשאול וללמוד על הנושא. -------------------- עם ישראל חי! כולנו אחים -נועם|דתי|מקרב לבבות- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 2 2023, 15:20 PM
|
||
![]() מוגל |
אני וכל השפחה שלי מאמינים
גאולה בדרך אנחנו מרגישים זו --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 3 2023, 22:56 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני מאמינה בכל מה שקשור לה', ברור!
תחשבו כמה ניסים וכמה השגחות יש בכל צעד שלנו -------------------- #רייבנקלואית מדהימה💙#13#הארי פוטר בנשמהה😝#סוויטהה🍭
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 13 2023, 11:43 AM
|
||
![]() מוגל |
אני בדרך כלל לא משתתפת בדיונים כאלה, אבל יש לי כמה דברים להגיד.
אני עוד לא יודעת אם אני מאמינה באלוהים או לא אם אני אבחר להאמין באלוהים, אז אם אני אדבר עם אדם שלא מאמין, אני לא אתחיל להגיד לו שכל מה שהוא אומר לא נכון. אם אני אבחר לא להאמין באלוהים, אז לא אעשה את זה לאדם שמאמין. כל אחד מאמין במה שהוא רוצה להאמין, וצריך לכבד את זה. -------------------- הייי
יש לי משתמש חדש, אז אני אהיה פעילה בעיקר בו לגבי הפאנפיקים שהתחלתי לכתוב במשתמש הזה, אני אמשיך כאן אבל הפאנפיקים שעוד לא פירסמתי יעלו במשתמש החדש הנה קישור למשתמש החדש: https://hportal.co.il/index.php?showuser=86358 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 21 2023, 14:00 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האם אתם מאמינים באלוהים?
וודאי למה? זה לא משהו שאני יכול להסביר אותו במילים. האם אתם מרגישים שהאמונה שלכם עיוורת? כן. האם אתם מאמינים בתנ"ך? כנ"ל לגבי השאלה הראשונה למה? כנל לגבי השאלה השנייה האם יש הלכות שאתם מאמינים בהם וכאלו שלא? לא. יש הבדל בין הפשט לדרש? וודאי. הפשט זה הרובד השטחי (האומנם נכון יותר מהבחינה ההיסטורית) של הכתובים, והדרש זה רובד יותר עמוק, המסייע לנו לקלוט מסרים מורכבים ואת פרטי ההלכה. האם אפשר להאמין בפשט ולא בדרש? לא. הצדוקים והבייתוסים הראו לנו שניסיון זה נדון לכישלון (גם הידלדלות הקראים ונדירותם מראים זאת) -------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!" -משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |