![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: May 5 2022, 13:07 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שלום רב,
ישנם פאנפיקים רבים במערכת אשר לא מבוססים על ספר או סדרה, ואפשר לקרוא להם "מקוריים". לעומת זאת, זכור לי שפאנפיקים ספורים לא אושרו רק בשל היותם "מקוריים". לכן יש לי מספר שאלות: 1. האם פאנפיקים "מקוריים" תקינים יאושרו? 2. במקרה שלא, האם הפאנפיקים הללו צריכים להימחק מהמערכת? 3. האם לדתיים מותר לכתוב פאנפיק על "העולם", שהוא "יצירה" של אלוהים? תודה רבה והמשך יום טוב. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 5 2022, 13:18 PM
|
||
![]() "כל הילדים, חוץ מאחד, גדלים." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי יונתן, אלו שאלות יפות.
על פניו לפי ההגדרה היבשה יצירה שלא מבוססת על פאנדום כלשהו היא לא פאנפיק – היא לא מקיימת את ההגדרה הבסיסית של "סיפורת חובבים" מכיוון שאם אין פאנדום אין לו חובבים, והיצירה היא אינה יצירה של חובבים אלא יצירה עצמאית שמישהו כתב. לשאלה האם ליצירות כאלה יש מקום במערכת או לא – אני לא יודע להשיב. מצד אחד זה באמת לא עונה על ההגדרה היבשה, ומצד שני יש לנו מערכת מצוינת שהיא במה ראויה ליצירות ספרותיות של אנשים, ומנגישה אותן לציבור קוראים די מבוסס. למה לא להשתמש בה גם לצורך פרסום יצירות מקוריות? רק בגלל שהשם שמתנוסס למעלה הוא "מערכת הפאנפיקים"? אני חושב שזה בעיקר תלוי במדיניות של אחראית הפאנפיקים הנוכחית. אני מבין את השיקולים משני הכיוונים. בכל מקרה, ליצירות ספרותיות מקוריות יש תמיד מקום בפורום סס"ש. לשאלה האחרונה איני יודע להשיב. -------------------- ירין - אתם מוזמנים לקרוא לי פיטר פן "אל תרחם על המתים, הארי. רחם על החיים, ויותר מכול, רחם על אלה שחיים בלי אהבה." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 5 2022, 13:22 PM
|
||
שלום ירין ותודה על התגובה המהירה,
בקשר לטענתך - אני מכיר מספר אנשים אשר חובבים את כדור הארץ, ואת דרך החיים בו. לכן, סיפורת כזו יכולה להיקרא סיפורת חובבים. בנוסף, סיפורת הנכתבת על ידי "חובבן" יכולה גם כן להיקרא ספרות חובבים. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 5 2022, 13:27 PM
|
||||
![]() "כל הילדים, חוץ מאחד, גדלים." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לא, סיפורת שנכתבת על ידי חובבן נקראת סיפורת חובבנים. ובכל אופן די עם ההטרלות -------------------- ירין - אתם מוזמנים לקרוא לי פיטר פן "אל תרחם על המתים, הארי. רחם על החיים, ויותר מכול, רחם על אלה שחיים בלי אהבה." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: May 5 2022, 14:19 PM
|
||||
ואתה צודק, סיפורת שנכתבת על ידי חובבן יכולה להיקרא סיפורת חובבנים. לכן עלי להודות בטעותי, אך לשנות את טענתי: חובב סיפורת יכול לכתוב יצירה, או חובב של כל דבר אחר (לדוגמה, אני חובב ארטיקים) יכול לכתוב יצירה והיא תיחשב סיפורת חובבים. זו אינה הטרלה אלא שאלה לגיטימית בקשר לפרסום פאנפיקים. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: May 5 2022, 14:50 PM
|
||
![]() מכשף ראשי בקסמהדרין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
פאנפיק כשמו כן הוא - סיפורת מעריצים. כהגדרה הוא נועד "לנכס" סיפור שנוצר על ידי מישהו אחר, באופן זמני ולכתוב עליו כאילו אתה התסריטאי של הסיפור. פרסי ג'קסון, הארי פוטר, סדרות טלוויזיה וסרטים רבים נוספים - כל אלה הם סיפורים שאחר מספר ואתה כמעריץ, כותב עליו.
במערכת הפאנפיקים, ככלל, אין מקום לסיפורת שאינה סיפורת מעריצים. בשביל סיפורים מקוריים יש את פורום סיפורת ושירה. בנוסף, אנחנו לא מוחקים פאנפיקים לאחר שפורסמו. כאמור, לפי ירין, אחראי מערכת הפאנפיקים בד"כ מנהיג מדיניות וייתכן שאחראיים קודמים הנהיגו מנהיגות שונה. בנוגע לשאלה האחרונה שלך - דתיים שיהיו מעוניינים לכתוב סיפור על העולם יכולים לעשות זאת בפורום סיפורת ושירה. -------------------- ![]() תראי אותי אני אבוד בלב מדבר ואת השמש העולה מהדממה תראי אותי אני צולל ונעלם ואת השמש העולה קחי אותי איתך למעלה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 5 2022, 14:51 PM
|
||||
ומדוע לא במערכת הפאנפיקים? (בקשר לסוף תגובתך) -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: May 5 2022, 14:52 PM
|
||
![]() מכשף ראשי בקסמהדרין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא מחשיב את התנ"ך כבתור "פאנדום".
זו יצירה ספרותית שמקומה בפורום סיפורת ושירה. -------------------- ![]() תראי אותי אני אבוד בלב מדבר ואת השמש העולה מהדממה תראי אותי אני צולל ונעלם ואת השמש העולה קחי אותי איתך למעלה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 5 2022, 14:56 PM
|
||||
אפשר להחשיב את התנ"ך כספר שאלוהים הכתיב, או כספר שנכתב על ידי מישהו/כמה אנשים אחרים. לעומת זאת, לא פגשתי מישהו שטוען שהתנ"ך אינו ספר, לכן איני רואה סיבה שלא לראות בו גם כפאנדום. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: May 5 2022, 15:09 PM
|
||
מעולם לא טענתי שהתנ"ך אינו ספר.
ההבדל בינו לבין פאנדומים (ולא כמו שאתם מתאר אותם) זה שהסיפורת שנחשבת לפאנדום היא בדיונית. אנשים דתיים מתייחסים לתנ"ך כבתור ספר היסטוריה שמתאר אירועים שקרו ולא אירועים בדיוניים. טרם ראיתי מישהו שמתייחס לספר היסטוריה כפאנדום. -------------------- ![]() תראי אותי אני אבוד בלב מדבר ואת השמש העולה מהדממה תראי אותי אני צולל ונעלם ואת השמש העולה קחי אותי איתך למעלה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 5 2022, 15:14 PM
|
||||
איני רואה סיבה שלא להתייחס לספר היסטוריה כפאנדום - ספרי היסטוריה אינם מדוייקים וגם אם כן, אין זה משנה שום דבר בנושא. בנוסף, יש לי שאלה אחרת - האם לחילונים מותר לכתוב פאנפיקים על התנ"ך? הם הרי אינם מאמינים שהתנ"ך הוא ספר היסטוריה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: May 5 2022, 15:30 PM
|
||
אני חושב שאנחנו גולשים כאן לשאלות פילוסופיות שאין להן קשר למערכת הפאנפיקים.
מי שרוצה לפרסם פאנפיק במערכת מוזמן לעשות זאת, ההחלטה אם לאשר אותו או לא נמצאת בידי אחראית מערכת הפאנפיקים. כך או כך, יצירות שלא יאושרו תחת הטענה שאינן פאנפיק – יוכלו להתפרסם בפורום סס"ש. בהצלחה -------------------- ירין - אתם מוזמנים לקרוא לי פיטר פן "אל תרחם על המתים, הארי. רחם על החיים, ויותר מכול, רחם על אלה שחיים בלי אהבה." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 5 2022, 15:30 PM
|
||
תודה רבה והמשך יום נעים
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |