![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (2) [1] 2 קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: May 21 2022, 20:21 PM
|
||||
![]() Living with my eyes closed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() שלב שני "המסע אל המטרה בא לקיצו, ונראה שהגיע הזמן לשוב הביתה. אבל כשהחל האיש את מסעו לעולם שהכיר, הוא הבין לפתע כי כסוף הלשון לא נמצא בשום מקום. הוא פשוט נעלם..." טוב שחזרתם, תולעי ספרים שלנו! כפי שניחשתם, המסע עוד לא נגמר. בשלב הראשון של הפעילות, המוקדשת לסדרת "לב של דיו", שאבנו את הדמויות המוכרות לנו מעולם הקוסמים של הארי פוטר והכנסנו אותן לתוך פאנדום אחר. כל אחת מהן מצאה את עצמה בעולם שבו מתקיימים כוחות קסם שונים מאלו שהכירה, מיני יצורים שבוודאי נדמו בעיניה אקזוטיים, וכמובן – דמויות מעלילה אחרת. עתה הגיע זמנן של הדמויות לחזור אל עולם הקוסמים. אך בדיוק כשהתכוונו לעשות כן, כסוף הלשון של הפורטל נעלם כאילו בלעה אותו האדמה. עלינו לאתר בעולם הספרותי בו נמצאות הדמויות "כסוף לשון" חדש שיצליח לקרוא אותן בחזרה לעולמן הן. אוקיי. איך זה עובד ומה אנחנו אמורים לעשות? התפקיד שלכם הוא לכאורה פשוט. עליכם למצוא בפאנדום שבחרתם בשלב הראשון דמות שיכולה למלא את תפקידו של כסוף הלשון ולהחזיר את הדמויות בחזרה לעולם הקוסמים. אותו "כסוף לשון" צריך לעמוד בלפחות שניים משלושת הקריטריונים הבאים: הקריטריון הראשון: כסוף הלשון צריך להיות בעל כישרון לשוני מובהק. הוא יכול להיות משורר, סופר, מטיף כריזמטי או מי שנשא נאום חוצב להבות לאורך העלילה. הקריטריון השני: כסוף הלשון צריך להיות בעל מוטיבציה לסייע לדמות שנקלעה למצוקה. המוטיבציה הזו יכולה להיות מוסברת באמצעות זיקה חיובית בין שתי הדמויות, מזג טוב של הדמות המקומית שמבוסס היטב בעלילה, הזדהות של הדמות המקומית עם הדמות מעולם הקוסמים על רקע תכונות משותפות, היסטוריה או מאבקים דומים, קידום מטרותיה של הדמות המקומית באמצעות החזרתה של הדמות האחרת לעולמה וכן הלאה. הקריטריון השלישי: כשם שהיכולת להיות "כסוף לשון" היא יכולת נדירה, הדמות שתבחרו להיות בעלת לשון כסף צריכה להיות בעלת כישרון נדיר בעולמה – כזה שאין לאף אחת מהדמויות האחרות. נשמע מאתגר! ואנחנו מוכנים! נהדר! אז בואו נתחיל. יחד נמצא את כסוף הלשון האולטימטיבי. המשתמש שירשים אותנו יותר מכל ביצירתיות ובנימוקים שלו, יזכה בעותק של הספר "לב של דיו" מתנת הוצאת הספרים "כנרת־זמורה־דביר". ![]() על שלב זה בפעילות תתוגמלו גם ב־175 חרמשים, והוא פתוח למשך שבוע, עד למוצאי שבת 28/05/22. אז קדימה, מלאו את הטופס! הדמויות שלכם מחכות ![]()
-------------------- ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: May 21 2022, 21:04 PM
|
||||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+כינוי: יולי, הסוף
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): הדמות היא לונה לאבגוד והספר הוא שומרת הערים האבודות. כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): התגובה הזאת מלאת ספויילרים לספר השמיני וחצי של שומרת אז אני אסמן בצהוב את כל הספויילרים. אז כסוף הלשון הוא קיף סנסן. קודם כל, הוא עומד בתנאי הראשון- יש לו כישרון לשוני. אומנם הוא לא פוליגלוט אבל הוא יודע לחקות קולות של אנשים (או אלפים) ולהישמע ממש כמוהם. בנוסף, (ספוילר לספר השמיני) יש לו יכולת לתת ''פקודות'' על פי נימת הקול (לדוגמא הוא יכול להגיד למישהו לישון והוא ישן) חוץ מזה, הוא גם עומד בתנאי השני- הוא יעזור ללונה לחזור לעולם שלה, בגלל שהוא כזה שיעזור לאנשים שצריכים עזרה והוא לא יוותר עד שהוא יצליח לעזור לה. (לדוגמא, הוא שכנע את פיץ להציל את סופי שהיא נחטפה, למרות שהסיכוי הגדול שהיא מתה ופיץ מדמיין הכל כמו שפיץ בעצמו חשב).הוא גם עומד בתנאי השלישי, (ספוילר לספר השמיני וחצי) כיוון שיש לו יכולת שלשאר אין- יש לו יכולת מיוחדת, כמו שצינתי למעלה, שהיא לתת ''פקודות'' לאנשים על פי מה שהוא אומר ועל פי נימת הקול, וגם הוא יודע איזה יכולות יש לאלפים לפני שהיכולות האלה מתגלות. בקיצור הוא עומד בכל התנאים. הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: -------------------- יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר ![]()
תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42 #דילשנאתסופיפוסטר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: May 21 2022, 21:13 PM
|
||
![]() מוגל |
שם+כינוי: שי-לי, הנסיכה חצויית הדם
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו: בית הספר לטוב ולרע, הרמיוני כסוף הלשון בספר ובאילו מהתנאים יעמוד: רון וויזלי. רון יעמוד בתנאי הראשון מכיוון שרון תמיד ידע למצוא את המילים הנכונות. (אמנם זה לא כישרון לשוני, אבל זה גם משהו) רון יעמוד בתנאי השני בגלל שהוא מאוד אהב את הרמיוני והיה מוכן להקריב כל דבר בשביל להציל אותה. רון יעמוד בתנאי השלישי בזכות האומץ שלו, ובזכות זה שהוא מוכן להקריב את עצמו בשביל אחרים. רון אכפתי, ובן אדם שיודע לאהוב. רון לא יוותר על המטרות שלו בקלות והוא ישיג אותן. הארות/הערות/דמויות מתרוצצות: מכיוון שהרמיוני מתאבדת בספר, רון מחזיר אותה מעולם המתים קודם. בינתיים, דראקו הפך למרושש. הוא לא ידע שהרמיוני מתה, אז הוא יצא לחפש אחריה כדי לנצל אותה בשביל כסף. במהלך מסעו, הוא פוגש ברון ומגל שיש דרך להחזיר את הרמיוני מהמתים. רון ודראקו נכנסים לקרב על הרמיוני. נ.ב. רון והרמיוני הכירו מלפני זה והיא אהבה אותו בסתר ליבה כל הזמן, (כמובן שאהבה גם את דראקו, אך במקביל גם את רון.) -------------------- .always
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 21 2022, 21:22 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+כינוי:הודיה, שוקולד זה העולם הבא
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): בלטריקס נשאבה לשומרת הערים האבודות כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): אוקי אז הייתי בוחרת בסופי אבל זה יותר מידיי כזה משעמם אז אני ילך על ליידי ג'יזלה. אז ככה היא עומדת בקריטריון הראשון כי זה ידוע שהיא אלופת הדיבורים והמניפולציות. כאילו, היא פיזית משנה את העולם רק מלדבר. היא גם עומדת בקריטריון השני כי אחריי שהיא וספרה ובלטריקס השתלטו על העולם ליידי ג'יזלה כבר לא הייתה צריכה אותה כי היא השיגה את המטרה שלה ושל המורשת שלה אז היא החליטה להפטר ממנה אז היא כבר תכננה איך לרצוח אותה והכל אבל (הופ טוויסט בעלילה) אז היא גילתה שהמחקר שלה לא באמת עזר והיא לא מסוגלת לרצוח אנשים שהיא מחבבת מינוס (מה נעשה שזה רמת החיבה הכי גבוהה שהיא יכולה להגיע אליה) אז מרוב עצבים היא החליטה להחזיר אותה לעולם של הארי פוטר כי כולם ניצחו והכל ושם יעשו לה את המוות. ![]() ועכשיו הגענו לקריטריון השלישי, אז הדבר המיוחד בליידי ג'יזלה זה האכזריות שלה, שלא נפוצה בעולם האלפים. ובגדול היא דמות שמאוד מודגש זה שהיא שונה משאר הרעים והכל הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: נייס -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 21 2022, 21:32 PM
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+כינוי: נטע בצד
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): ורנון דרסלי הסודות של ניקולס פלמל בן האלמוות כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): בחרתי בניקולס. תנאי ראשון: ציטוט שלו, 'שום דבר אינו כמו שהוא נראה. עליכם ללמוד לפקפק בכול. לחכות בטרם תזוזו, להביט בטרם תצעדו, ולשים לב לכל דבר. אלו דברים שלמדתי באלכימיה, אבל בעולם החדש שנקלעתם אליו בטעות ערכם לא יסולא בפז.' חוץ מזה שכל הסיפור קשור לספר המסןרה והוא עבד בתור מוכר ספרים. תנאי שני: אני חושבת שזה מיוחד שניקולס מופיע גם בהארי פוטר. בכל אופן.... הוא מקיים את התנאי השני כי הוא רוצה לעזור לורנון כי יימאס לו מהמעצבן הזה תנאי שלישי: יש לו כישרון לא לספר כלום. או כמו שג'ון די אמר 'אני נוהג לומר שחצי ממה שיוצא מהפה של ניקולס הוא שקר וגם החצי השני הוא לא אמת גמורה' הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: בעברית זה נקרא 'לשון קסם' -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 21 2022, 21:59 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
שם+כינוי: לונה_לאבגוד1234, לונה
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): ג'ינקס, הארי כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): ג'ינקס, והוא יעזור להארי ולחבורה בכל מה שיצטרכו. הוא יודע כמה כישופים, אולי קצת שונים מהעולם של הארי פוטר, אבל בהחלט יכולים לעזור. הוא מאוד אמיץ ובכך יעשה דברים מסוכנים יותר מבלי לפחד ויגן עליהם הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: -------------------- בבקשה תביאו לי חרמשים, כמה שיותר אני יותר מאשמח אם תביאו לי יותר מ100 חרמשים[/COLOR]
|
|
פורסם ב: May 21 2022, 22:16 PM
|
||
![]() מוגל |
שם+כינוי: אוריאן, בת אתנה הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): פרסי ג'קסון, רון וויזלי כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): פייפר מקלין, פייפר תעמוד בתנאי הראשון בגלל דיבור ההקסמה שלה שיכול לשכנע אפילו אבן להצמיח רגליים, פייפר תעמוד בתנאי השני מכיוון שאכפת לה מאוד מהזולת, והיא גם יודעת איך זה מרגיש להילקח מאהובך בכוח [כמו שקרה לה עם ג'ייסון] ובאותו הקשר היא יודעת גם איך זה מרגיש להגיע למקום חדש שאתה לא מכיר בו אף אחד ואם כל זה לא מספיק אמה תלחץ עליה להחזיר אותו מכיוון שאמה [אפרודיטה, אלת האהבה] אוהבת סיפורי אוהבים שמתאחדים, ובנוגע לסעיף השלישי, דיבור הקסמה זו יכולת יחודית לבני אפרודיטה מסוימים [לא כולם!] וגם מתוך בני אפרודיטה [המעטים]המסוימים הללו, פייפר שולטת בה הכי טוב, זה נחשב? הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: -------------------- נפלא פה, נפלא פה, נפלא פה
תבואו, השמש כל בוקר עולה פה. אני מכחישה את הפאנפיקים שלי ואת השם "אנדר חבט בכף יד פתוחה על הקיר וצעק על הילד: "לא אכפת לי יותר מהמשחק!" קולו הדהד במסדרון. ילדים מצבאות אחרים הופיעו בפתחי חדריהם. הוא דיבר בשקט. "אתם מבינים את זה?" הוא לחש. "המשחק נגמר."" --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 21 2022, 22:58 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+כינוי: איתמר, בצד
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): נוורמור, הארי. כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): אזהרה! מכיל ספוילרים לייעוד! המלאך איזרפל. קודם כל, תנאי ראשון: כסוף הלשון צריך להיות בעל כישרון לשוני מובהק. ברור שיש לו כישרון לשוני! הוא שר! ומקסים אנשים! לא אני רציני. צריך לקרוא את ייעוד כדי להבין. התנאי השני: ברגע שהארי מסביר שהוא מגן על מוריגן, איזרפל מוותר ומאמין לו. כך בעצם נוצר קונפליקט בין שני הנ"לים שלנו. התנאי השלישי: אם לא מחשיבים את קסיאל, ואף לא הוזכר שהוא או מישהו מהחוגים השמיימיים בעל הכישרון הזה, איזרפל ורק איזרפל יכול להשתמש בקול שלו בצורה כזאת. עכשיו אפרט את המעבר, ואף תקבלו קטע קצר בונוס! < איזרפל צעד בצעדים כבדים, מעלה אבק מהשטיח הישן. 'זהו יום מדכא,' הירהר. 'מעניין מדוע הארי מבואס כל כך. בפעם האחרונה שראיתי אותו הוא היה בסדר גמור.' בכתפיים שמוטות פנה לנקוש על הדלת. טוק טוק טוק. "מי שם?" שאל הארי, קולו מעומעם מבעד לדלת. "זה אני, איזרפל." "תיכנס." "מה קורה?" שאל איזרפל. "סתם. פשוט מתגעגע למשפחה," הארי החזיק בידו תמונה מרופטת. "אפשר לראות?" "טוב, תיקח," נאנח הארי. איזרפל בחן את התמונה. היו שם הארי, שלושה נערים ועלמה עם שיער ג'ינג'י בוער, וגם נערה עם שיער חום מנופח ושיניים בולטות. "קל להבין למה אתה מתגעגע אליהם." "זה שובר את לבי." איזרפל לא אהב לבבות שבורים. הוא החליט לעשות משהו בנוגע לזה. כעבור שבוע, איזרפל התפרץ לחדר של הארי בסערה והכריז, "הארי! עשיתי את זה!" "עשית מה?" הארי התבלבל. "הצלחתי למצוא דרך שתחזיר אותך הביתה!" "באמת?" שניהם התלהבו, ואיזרפל אמר, "כן... רק צריך לשיר ב432 הרץ..." אבל אז נזכרו שניהם, אותך, לא אותנו. וזה אומר שהם חייבים להיפרד. "א- אני אתגעגע אליך, איז - " איזרפל השתיק אותו בנשיקה ממושכת. שפתותיהם נפרדו, ואיזרפל התרומם, המריא באוויר והתחיל לשיר. 'זה היה הקול הכי יפהפה שאי פעם שמעתי,' חשב הארי לפני שהבזיק אור זהוב. > וזה בעצם מסכם את העניין, איזרפל משתמש בקול הפרא שלו כדי לשלוח את הארי בחזרה הביתה. הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: רק לפרוטוקול, יש לי כבר את לב של דיו. #עורבני_כחול כולם לשפפ האריזרפל! -------------------- איתמר ◆ 13 ◆ nudge --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 22 2022, 14:23 PM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+כינוי: דו וואט יו גוטה דו
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): הרמיוני, נשים קטנות כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): טוב אז אני חושבת שגברת מארץ' היא כסוף הלשון. תנאי ראשון: אני חושבת שהיא מחוברת מאוד לשפה והיא נתנתה לבנותיה כמתנה ספר, בתקופה שהן חיו בה היה נהוג לדבר בשפה נאותה וכך הן עשו. תנאי שני: היא תרצה לעזור להרמיוני כי היא אישה עם לב טוב. היא תבין שכמו שהיא לא היתה רוצה שבנותיה ילקחו ממנה יש מישהו שדואג להרמיוני. תנאי שלישי: אני יודעת שזה לא בדיוק כוח על או משהו כזה אבל עדיין. היא עוזרת לאחרים אפילו שכמעט אין לה כלום, שלא כמו אנשים אחרים שידאגו קודם לעצמם. הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: -------------------- ▪️billie ▪️ she/her ▪ Billie eilish ▪ marvel ▪️ Liv & Maddie Red Hot Chili Peppers ▪ Rick Riordan <div align=\"Center\">מ"ת מדהים עם יולי </div> ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 22 2022, 16:34 PM
|
||
![]() מוגל |
שם+כינוי: Chloe
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): דראקו מאלפוי, אינקרסרון. כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד : כסוף הלשון בספר הוא קלודיה (הבת של שומר הכלא), כיוון והיא יכולה להבין ולהזדהות עם דראקו יותר מכל דמות אחרת, גם היא חיה בסביבה ששואפת ממנה לשלמות ומבודדת אותה משאר החברה. בנוסף קלודיה יודעת להביע את דעתה השונה בצורה יוצאת דופן, לאורך כל עלילת הסיפור היא מתעמתת אם הדמויות אשר מנסות להוכיח שהיא טועה. ואף על פי שלקלודיה אין יכולות קסומות ויוצאות דופן, יש לה גישה למקומות רבים ולמאגרים שונים שאף אדם אחר יכול להשיג, זוהי לא יכולת מולדת אך היא חשובה מספיק כדי להבדיל אותה מדמויות אחרות. הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: סדר הנימוקים אינו לפי סדר התנאים. -------------------- I created a monster a hell within my head
|
|
פורסם ב: May 22 2022, 18:36 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+כינוי:פוטרפלד השולט!
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): רון נכנס לשר הטבעות כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): הקוסם גנדלף. הוא עומד בקריטריון הראשון בגלל שהוא יודע את רוב השפות בארץ התיכונה ומפעם לפעם מחבר שירים. הוא עומד בקריטריון השני בגלל שהוא מזדהה עם רון כי שניהם קוסמים מסיפורים וסוגים שונים. הקריטריון השלישי הוא הכי קל: גנדלף הוא אחד מחמשת הקוסמים היחידים מ"שר הטבעות" ומלבד זאת הוא מיאר- אחד היצורים הקדומים ביותר בעולמו של טולקין. גנדלף מגלה שהדרך היחידה לחזור לעולם של הארי פוטר היא שרון יקפוץ יחד עם הטבעת להר האבדון. הערות/הארות/דמויות מתרוצצות:אני עדיין לא מאמין ששילבתי בין שר הטבעות והארי פוטר. ![]() -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 22 2022, 19:32 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+כינוי: טליה, בצד
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): סיריוס, מגיסטריום כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): טוב אז מאסטר רופוס יהיה כסוף הלשון כאן. למה? אני אסביר. קודם כל אפשר להבין מחמשת הספרים שלרופוס יש כישרון עם מילים, קולטים את זה מהדבר שבה הוא מתנסח מול כל שאר העמיתים שלו והמאסטרים השונים ואפילו במבחן הברזל עצמו. בנוסף, הוא גם עומד בתנאי השני, רופוס עוזר לקאל ולחבריו (לשוליות שלו בכללי) גם במצבים שרוב האנשים היו אומרים "אה... לא, אני הלכתי מכאן. ביי!" הוא עוזר להם, גם אם לא כדמות ראשית כמו ארון אבל מין 'דמבלדור' או 'כירון' כזה, המבוגר החכם שהדמות הראשית זקוקה לעצתו. עכשיו לסיבה השלישית, אולי זה לא ייראה כמו כישרון אבל האמת שזה כן. קודם כל הוא בחר כבר ב3 או 4 יוצרים שיהיו השוליות שלו ובנוסף אליהם גם קוסמים חזקים במיוחד כמו ההורים של קאל וטמרה שהם קוסמים חזקים יחסית לגילם. חוץ מזה בנוגע לסיבה השלישית, הוא מתרכז בדברים שמאסטרים אחרים יחשיבו כ'לא חשובים' או 'לא קשורים' למרות שהם בעצם יסודות די חשובים לביסוס הקסם, אחת הדוגמאות העיקריות זה בספר הראשון (מבחן הברזל) כשבזמן ששאר השוליות של שאר המאסטרים לומדים דברים כמו לרחף וליצור כדורי אש רופוס מלמד את קאל, ארון וטמרה שדווקא ריכוז בזמן משימה סיזיפית וריכוז בכללי זה יותר חשוב מכל דבר אחר ששאר המאסטרים מלמדים, האימון עם החול לדוגמה (אחת המשימות הסיזיפיות ביותר להחריד btw) עזרה להם עם המשימה של היסודנים. אם אני מדברת על החול עוד כישרון של רופוס זה לסלוח, כשהם יכלו להפוך לנבלעי אדמה רופוס לא גירש אותם אלא *סלח* להם מה שאני די בטוחה שמאסטרים אחרים לא היו עושים. עוד כישרון שלו זה כוח הקסם שלו והיכולת שלו ללמד, מאסטר רופוס הוא די רב עוצמה אפילו כשהוא לא יוצר והסבלנות שלנו לקאל (ולאחרים) די מדהימה בעיני ונחשבת ככישרון. אם אני מדברת על הסבלנות שלו גם כשקאל שחרר את היסודן שלו (מה שאם אני לא טועה הוא עלה על זה שקאל שחרר אותו) וגם כשקאל חילץ את היסודן שוב, רופוס לא כעס, לא על קאל/ארון/טמרה/חבר.ה אחר.ת שלהם. אני מדברת על סבלנות? אז גם כשהם הפרו אלפי חוקים רופוס סלח להם כל פעם מחדש. גם הכישרון שלו לקחת מנהיגות, למשל כשגרייבס מת והם היו צריכים מנהיג חדש וכולם התייחסו אל רופוס כמנהיג שלהם והוא לא ברח או נרתע אלא לקח את התפקיד ועשה את עבודתו זה היה מדהים בעיניי. והיי אי אפשר לשכוח את השמידו, למרות שהוא לא בדיוק ׳המעריץ הכי גדול שלו׳ בלשון המעטה הוא איפשר לקאל לשמור עליו גם כשארון מת (בזמן הזה הוא ידע שקאל הוא קונסטנטין מאדן) ומזל שהוא עשה את זה מה שהוסיף לפופולריות של הדמות. גם זה שהוא גיי ואין לו בעיה שאנשים ידעו זה נהדר, אז הנקודה שלי היא שלרופוס יש המון כשרונות והוא היה מחזיר את סיריוס הביתה אם הוא יכול. גו רופוס!!! הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: -------------------- טליה • היאת • ספוטיפיי ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 23 2022, 15:44 PM
|
||||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
שם+כינוי:שלום/שלומי
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): הארי נכנס לשר הטבעות כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): ההוביט פרודו. הוא עומד בקריטריון הראשון בגלל שהוא מחבר הרבה שירים. הוא עומד בקריטריון השני בגלל שהארי הוא צריך למות מידי וולדמורט ופרודו יוצא למסע שכמעט בטוח שהוא לא יחזור ממנו אז הם נהיו חברים טובים מאוד. הקריטריון השלישי הוא הכי קל: לפרודו יש הכי הרבה אומץ. פרודו והארי מגלים ביחד שהדרך היחידה לחזור לעולם של הארי פוטר היא שברגע שהטבעת תושמד הארי יחזור לעולם הקוסמים. הערות/הארות/דמויות מתרוצצות:גם אני עדיין לא מאמין ששילבתי בין שר הטבעות והארי פוטר. ![]() -------------------- רייבנקלו- כי לונה לאבגוד משלנו רייבנקלו- כי כל החכמים איתנו רייבנקלו - כי הנשר הוא המלך (מלך העופות) בצורה נשרית רייבנקלו - כי תבונה היא חיונית רייבנקלו - כי מישהו חייב להצליח בלימודים רייבנקלו - כי החכמים הכי שווים רייבנקלו - כי כחול יפה מקום ראשון רייבנקלו - כי יצירתיות תמיד בראש גאון רייבנקלו - כי אוויר חשוב מאוד רייבנקלו- כי חכמה כולם מבקשים עוד רייבנקלו - למידה היא חלק מהסקרנות רייבנקלו- כי חייבים קצת גם רעות רייבנקלו - כי הגבירה באפור הכי טובה רייבנקלו- כי המייסדת שלנו הכי חכמה רייבנקלו - כי בקווידיץ' הפלפאף תמיד יפסידו רייבנקלו- כי רייבנקלו תמיד כובדו רייבנקלו - כי חייב שיהיה מישהו שיענה על כל השאלות רייבנקלו- כי חייב מי שיהיה בראשו יהיו גם מחשבות
|||
|
פורסם ב: May 23 2022, 20:08 PM
|
||
![]() ההאלהה בפנינו ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+כינוי: רוני, Inevitable
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): בשורות טובות, גילדרוי לוקהרט. כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): כסוף הלשון של בשורות טובות יהיה האנטי־כריסטוס, אדם יאנג. הוא עונה על הקריטריון הראשון לא כי הוא משורר המתנסח בשפה לירית - להיפך, הוא מדבר בצורה מאוד ישירה ופשוטה, ובכל זאת הוא כל כך משכנע שהמציאות עצמה מתכופפת לדבריו. באשר לקריטריון השני - תהיה לו מוטיבציה לעזור לגילדרוי לוקהרט התקוע במקום הלא נכון כיוון שאדם יאנג לא אוהב שדברים הם לא כפי שהם צריכים להיות, וגילדרוי צריך להיות בספרי הארי פוטר. חוץ מזה הוא בטוח יעלה לאדם על העצבים, שזאת עוד סיבה להיפטר ממנו. קריטריון שלישי: טוב, זה החלק הקל. כמו שכבר כתבתי, אדם יכול לשנות את המציאות, במודע ושלא במודע, בצורה נרחבת הרבה יותר ממה שמלאך או שד ממוצע יכול לעשות, שלא לדבר על בני אנוש פשוטים. הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: כולם הללו את שוטן המשיח! -------------------- סאחים וחננות חייבים למות (אופס אני שניהם) פרק חדש! בפאנפיק שבטח פספסתם! לא נורא! אם אתם רוצים רענון סתיו אולי אני אעשה אחד כזה. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 24 2022, 17:57 PM
|
||
![]() בילי קרמייקל היה שם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+כינוי: איתיחר, בצל
הספר שבחרתי והדמות מעולם הקוסמים שנשאבה לתוכו (זהה לאלו שבחרתם בשלב הראשון): רמוס ג'ון לופין, סדרת ספרי צמרמורת כסוף הלשון בספר ובאלו מהתנאים יעמוד (בארבע שורות לפחות): למזלי, הקריטריונים שנתת לפעילות מתאים כמו כפפה לדמות אחת מאוד מסוימת שנמצאת בצללים לאורך כל הסדרה. אתם תצטרכו למתוח קצת את גבולות חוסר האמון שלכם בשביל ההסבר הזה, כי הוא הולך להיות קצת משונה. החלופה המושלמת לכסוף הלשון הוא לא אחר מאשר ר.ל. סטיין - המחבר של צמרמורת. כן, אפשר להתווכח ולהגיד שהוא לא דמות קאנונית, אבל לחובבי הז'אנר שבמקרה גם ראו את הסרטים שיצאו על צמרמורת, אדון סטיין הוא דמות לכל דבר שם. לפי הסרטים, הסופר כתב את ספריו במכונת כתיבה מכושפת שגרמה לכל הדמויות פרי עטו (ליתר דיוק, פרי הקלדתו) להפוך לאמיתיים. אז לדרישה הלשונית ר.ל. סטיין כבר עונה בקלות - הוא סופר! יש לו גם כוח שאין לאף דמות אחר בסיפורים שלו, כי הוא היוצר - הוא האלוהים של הסדרה הזאת ויכול לחולל כל דבר שרק ירצה. לגבי המוטיבציה, הייתי צריך לחשוב קצת - אבל בסוף חשבתי על משהו. לפי ההשתתפות שלי בשלב הקודם, רמוס לופין נכנס לסדרת הספרים בין השאר כדי לתקן את הסטריאוטיפים על אנשי זאב ולהראות שהם לא באמת מסוכנים. אבל מה ר.ל. סטיין יחשוב על זה - הרי, המטרה שלו היא לצמרר את הקוראים, ומה כל כך מצמרר בשיעור לחיים? רמוס יהרוס לאדון סטיין את האווירה הקריפית שניסה ליצור בספרו החדש "איש הזאב המתועב" (המצאתי את זה, אל תבדקו) ויחליט שעליו להיפטר ממנו. הערות/הארות/דמויות מתרוצצות: טרולולולולולולולו דמויות מתרוצצות -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |