האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור מתכון | לחוח תימני
פורסם ב: May 30 2022, 12:17 PM
צטט הודעה

בילי קרמייקל היה שם

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 150597
מגדר:male
משתמש מספר: 61386
חפצי המשתמש: צפה

סיקור מתכון
לחוח תימני

User Posted Image

• תעודת זהות •

שם המאכל:
המקום ממנו הוא לקוח: יוטיוב - קישור לסרטון
רקע על המאכל: לחוח הינו מאכל תימני דמוי פיתה. את המאכל נהוג לאכול לצד מרק תימני או כל סוג של רוטב, וקיימות לו גרסות דומות בתרבויות שונות, כגון אינג'רה (מאתיופיה) וקאנג'רו (מסומליה). לחוח מכינים בעיקר מסולת, קמח, שמרים ומים, והשהייה על אש גבוהה במחבת יוצרת בו מעין חורים קטנים כפי שניתן לראות בתמונה. שילוב התרבויות בארץ גרם ללחוח ודומיו להיות יחסית מוכרים גם בישראל, ובמזרח התיכון בכלל.

• מצרכים וכלים •

- 4 כוסות של מים (חד"פ)
- כף גדושה שמרים יבשים
- 2 כפות סולת
- 5 כוסות קמח (חד"פ)
- חצי כף מלח
- כף סוכר
- קערה גדולה
- מחבת
- מצקת
- מיקסר\בלנדר (אופציונלי)

• אופן ההכנה •

תחילה שופכים לקערה 2 כוסות מים ואת כף השמרים. מסובבים את הקערה כדי לתת לשמרים להתמוסס במים. מוסיפים את הסולת ומערבבים. מכניסים לבלילה את הקמח, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שנעלמים גושי הקמח. מוסיפים את שתי כוסות המים בהדרגה - מוסיפים כל פעם קצת מים ומטמיעים בבלילה, עד שנוצרת בלילה חסרת גושים. אם הבלילה לא חלקה, ניתן להשתמש במיקסר או בבלנדר. כעת הבלילה מוכנה - יש לכסות את הקערה במכסה או בניילון נצמד ולתת לבלילה לתפוח ולהעלות בועות במשך שעה.
בתום ההמתנה יש להתחיל להכין את הלחוח. ניתן לשמן את המחבת טיפה (לפי המתכון המקורי זה לא מומלץ, אבל אני לא ממש סומך על המחבת שלי), ולשפוך מצקת אחת של הבלילה למחבת. יש לוודא שהמחבת קרה לגמרי, ולא להדליק את האש לפי ששפתכם את הבלילה. להדליק את האש על המצב הכי גבוה ולחכות - בלחוח אמורות להיווצר בועות לאט לאט, וכאשר הבועות כיסו את כל הלחוח והוא נהיה מוצק לחלוטין, מכבים את האש. מניחים מכסה על המחבת למשך חצי דקה ואז מוציאים את הלחוח. חשוב מאוד לפני הכנת הלחוח הבא לקרר את המחבת במים מהברז עד שהיא חוזרת להיות קרה - רק אז לעבור ללחוח הבא!

• דעה אישית •

במהלך החיים שלי יצא לי לאכול הרבה פעמים לחוח (במיוחד מהצד התימני במשפחה), ואפילו להכין לחוח 3 או 4 פעמים - זו ממש חוויה! לחוח זה מבין המאכלים היותר מהנים שיצא לי להכין, וזה כל כך מספק לצפות בו מעלה בועות על המחבת - זה ממש כמו קסם! לדעתי זה גם לא מאכל כל כך קשה להכנה, ושווה לגמרי את העבודה. ללחוח יש טעם ומרקם מעולים שמשתלבים בהרבה דברים וגם בפני עצמו. אם הייתי יכול הייתי אוכל את זה עם כל מרק (ובמיוחד עם רוטב), אבל לעת עתה אוכל להסתפק בלהכין את זה בשבתות שבהן זה מזדמן לי. ממליץ בחום לכולם!
הנה הניסיון שלי עם המתכון הזה. לא יצא לי מושלם כמו בסרטון, אבל עדיין יצא לי ממש טעים. (:

--------------------

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: May 30 2022, 19:46 PM
צטט הודעה

נוב מדרגה ראשונה

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 9115
משתמש מספר: 69795

יאאאא לחוח
לפני שבוע וחצי אכלתי עם מרק והיה ממש טעים
ועכשיו לסיקור-
מתכון מאוד מאוד מושקע ורואים שהשקעת, אין לי שום הערות.
נוסף ללינקיה.happy.gif

--------------------
אני
פרשתי.

---------
פורסם ב: Jun 7 2022, 16:57 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 1578
משתמש מספר: 83009

זה אחלה, מניסיון אישי...

--------------------
"חבל על דם טהור שנשפך" [וולדמורט]

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025