![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: May 30 2022, 12:17 PM
|
||
![]() בילי קרמייקל היה שם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מתכון לחוח תימני ![]() • תעודת זהות • שם המאכל: המקום ממנו הוא לקוח: יוטיוב - קישור לסרטון רקע על המאכל: לחוח הינו מאכל תימני דמוי פיתה. את המאכל נהוג לאכול לצד מרק תימני או כל סוג של רוטב, וקיימות לו גרסות דומות בתרבויות שונות, כגון אינג'רה (מאתיופיה) וקאנג'רו (מסומליה). לחוח מכינים בעיקר מסולת, קמח, שמרים ומים, והשהייה על אש גבוהה במחבת יוצרת בו מעין חורים קטנים כפי שניתן לראות בתמונה. שילוב התרבויות בארץ גרם ללחוח ודומיו להיות יחסית מוכרים גם בישראל, ובמזרח התיכון בכלל. • מצרכים וכלים • - 4 כוסות של מים (חד"פ) - כף גדושה שמרים יבשים - 2 כפות סולת - 5 כוסות קמח (חד"פ) - חצי כף מלח - כף סוכר - קערה גדולה - מחבת - מצקת - מיקסר\בלנדר (אופציונלי) • אופן ההכנה • תחילה שופכים לקערה 2 כוסות מים ואת כף השמרים. מסובבים את הקערה כדי לתת לשמרים להתמוסס במים. מוסיפים את הסולת ומערבבים. מכניסים לבלילה את הקמח, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שנעלמים גושי הקמח. מוסיפים את שתי כוסות המים בהדרגה - מוסיפים כל פעם קצת מים ומטמיעים בבלילה, עד שנוצרת בלילה חסרת גושים. אם הבלילה לא חלקה, ניתן להשתמש במיקסר או בבלנדר. כעת הבלילה מוכנה - יש לכסות את הקערה במכסה או בניילון נצמד ולתת לבלילה לתפוח ולהעלות בועות במשך שעה. בתום ההמתנה יש להתחיל להכין את הלחוח. ניתן לשמן את המחבת טיפה (לפי המתכון המקורי זה לא מומלץ, אבל אני לא ממש סומך על המחבת שלי), ולשפוך מצקת אחת של הבלילה למחבת. יש לוודא שהמחבת קרה לגמרי, ולא להדליק את האש לפי ששפתכם את הבלילה. להדליק את האש על המצב הכי גבוה ולחכות - בלחוח אמורות להיווצר בועות לאט לאט, וכאשר הבועות כיסו את כל הלחוח והוא נהיה מוצק לחלוטין, מכבים את האש. מניחים מכסה על המחבת למשך חצי דקה ואז מוציאים את הלחוח. חשוב מאוד לפני הכנת הלחוח הבא לקרר את המחבת במים מהברז עד שהיא חוזרת להיות קרה - רק אז לעבור ללחוח הבא! • דעה אישית • במהלך החיים שלי יצא לי לאכול הרבה פעמים לחוח (במיוחד מהצד התימני במשפחה), ואפילו להכין לחוח 3 או 4 פעמים - זו ממש חוויה! לחוח זה מבין המאכלים היותר מהנים שיצא לי להכין, וזה כל כך מספק לצפות בו מעלה בועות על המחבת - זה ממש כמו קסם! לדעתי זה גם לא מאכל כל כך קשה להכנה, ושווה לגמרי את העבודה. ללחוח יש טעם ומרקם מעולים שמשתלבים בהרבה דברים וגם בפני עצמו. אם הייתי יכול הייתי אוכל את זה עם כל מרק (ובמיוחד עם רוטב), אבל לעת עתה אוכל להסתפק בלהכין את זה בשבתות שבהן זה מזדמן לי. ממליץ בחום לכולם! הנה הניסיון שלי עם המתכון הזה. לא יצא לי מושלם כמו בסרטון, אבל עדיין יצא לי ממש טעים. (: -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 30 2022, 19:46 PM
|
||
![]() נוב מדרגה ראשונה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יאאאא לחוח
לפני שבוע וחצי אכלתי עם מרק והיה ממש טעים ועכשיו לסיקור- מתכון מאוד מאוד מושקע ורואים שהשקעת, אין לי שום הערות. נוסף ללינקיה. ![]() -------------------- אני
פרשתי. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 7 2022, 16:57 PM
|
||
![]() מוגל |
זה אחלה, מניסיון אישי...
-------------------- "חבל על דם טהור שנשפך" [וולדמורט]
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |