![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: May 31 2022, 00:59 AM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
*ספויילרים לבני הנפילים ולמכשירי התופת. אני לא עומד לסמן ספויילרים לסדרות האלו פשוט כי כאילו... כל הספר זה המשך ישיר, אבל לסדרות אחרות בעולם הצללים ולספר הזה אני כן אסמן על תדאגו :>
Tales from the Shadowhunter Academy ![]() שם הספר: Tales from the Shadowhunter Academy שם הסופרים: קסנדרה קלייר|Cassandra Clare שרה ריס ברנן|Sarah Rees Bernnan מאורין ג'ונסון|Maureen Johnson רובין וסרמן|Robin Wasserman שנת יציאה: 2016 גוף הוצאה: Simon & Schuster ארץ ושפת מקור: אנגלית אמריקאית ז'אנר: פנטזיה רשימת סיפורים: Welcome to Shadowhunter Academy The Lost Herondale The Whitechapel Fiend Nothing but Shadows The Evil We Love Pale Kings and Princes Bitter of Tongue The Fiery Trial Bron to Endless Night Angels Twice Descending תקציר העלילה גב הספר Simon Lews has been a human and a vampire and now he is becoming a Shadowhunter. But the events of City of Heavenly Fire left him stripped of his memories, and Simon isn't sure who he is any more. He knows he was friends with Clary and that he conviced the total goddes Isabelle Lightwood to go out with him... but he doesn't know how. So when the Shadowhunter Academy reopens, he throws himself into a new world of demon-hunting, determined to find himself again, rediscover his relationships and ascend as a true Shadowhunter. But he soon realizes that nothing is ever straightfoward at the Academy. תקציר שלי סיימון לואיס היה גיבור, אבל הזיכרון שלו נמחק על ידי שד ועכשיו הוא לא זוכר כלל את החיים שלו בעולם הצללים - או את החברים שלו משם. כשאקדמיית ציידי הצללים נפתחת מחדש, סיימון מחליט להצטרף ולנסות להפוך להיות צייד צללים בעצמו, ולקבל את הזיכרונות שלו בחזרה. אבל בדרך שלו הוא צריך לעבור שיעורים קשים ומשימות מסוכנות, והוא לא יכול להיות בטוח שהמאמץ לא יהיה לשווא בסוף והוא ימות מגביע התמותה. בספר יש עשרה סיפורים קצרים, כל אחד מספר על הרפתקה אחרת של סיימון באקדמיה: Welcome to Shadowhunter Academy - סיימון מחליט להשאיר את החיים הישנים שלו מאחור ולהצטרף לאקדמיית ציידי הצללים במטרה להפוך לצייד צללים בעצמו. אבל מהר מאוד הוא מגלה שהאקדמיה הוא לא מה שציפה שהיא תהיה. The Lost Herondale - סיימון לומד מה הדבר הכי נורא שצייד צללים יכול לעשות - להיות פחדן ולנטוש את חבריו בקרב. אבל לא כל סיפור הוא בדיוק כמו שהוא נראה. The Whitechapel Fiend - לאקדמיה מגיעה מרצה מפתיעה, טסה גריי, שמספרת לתלמידים את הסיפורים על איך היא וחבריה עצרו סדרת רציחות שהתרחשה במאה התשע עשרה בלונדון. Nothing but Shadows - קטרינה לוס מספרת לסיימון סיפור על צייד צללים שלמד פעם באקדמיה - ג'יימס הרונדייל, הבן של וויל וטסה הרונדייל. The Evil We Love - רוברט לייטוויד מגיע לספר לתלמידים על ימיו הראשונים של החוג של ולנטיין, ובאותו זמן איזבל לייטווד מחליטה לעשות קצת צרות באקדמיה. Pale Kings and Princes - לאקדמיה מגיעה הלן בלאקתורן בעלת דם הפיות, ומספרת את הסיפור של משפחת בלאקתורן עם בני הפיות, ועל התוצאות האכזריות של השלום הקר. Bitter of Tongue - סיימון נחטף על ידי בן פיות ומגיע לארץ הפיות, ושם הוא פוגש נער מוכר שמוכן להציל אותו. The Fiery Trial - סיימון וקליירי מוזמנים להיות העדים בטקס הפראבאטי של אמה וג'וליאן, ועוברים מסע משל עצמם. Born to Endless Night - מגנוס ואלק מגיעים לאקדמיה בשביל להרצות לתלמידים, ובאותו הזמן סיימון מוצא בכניסה לאקדמיה תינוק מכשף כחול שננטש. Angels Twice Descending - כל האימונים של סיימון מובילים לרגע הזה - הרגע שבו הוא שותה מגביע התמותה והופך לצייד צללים - בתקווה. דעה אישית את הספר הזה, ביחד עם Ghosts of the Shadow Market, הזמנתי כשהחלטתי שאני עומד לקרוא כל ספר שמארק בלאקתורן מופיע בו ו/או מוזכר בו (בבקשה אני קראתי את הספר המחריד של מאלק בשביל משפט אחד על זה שלמארק יש אמא פיה ואני מסופק מזה מה לא בסדר איתי). אז כן, לא באמת היו לי ציפיות גדולות מהספר הזה חוץ מהשלושה ספרים שמארק מופיע בהם ו/או מוזכר בהם, אבל אוי ואבוי איך טעיתי. זה היה ספר ממש מדהים. הסיפורים היו מעניינים, ונתנו עוד עומק לעולם הצללים ולדמויות המשניות בספר. לדוגמה ג'ון קרטרייט, הבחור הזה מאדון הצללים שקצת נרצח בגלל שהוא כעס שאנשים היו מניאקים לשוכני תחתיות, היה המניאק הכי גדול בספר. היה מאוד נחמד לראות את ההתפתחות שלו מלהיות מלא בעצמו ושונא סתמיים, ללמוד על החיים של סתמיים, והפיתוח הזה השתלב בספר באופן מצויין וזורם והיה קשה לשים לב לשלבים שלו, כמו שצריך להיות. רק בסוף הספר קלטתי כמה הוא השתנה, וככה עוד הרבה דמויות. גם ממש אהבתי שלפני כל סיפור יש קומיקס קצר של אחת הסצנות בסיפור. זה מאוד הוסיף לדעתי :> עכשיו ברשותכם אני אעבור סיפור סיפור ואגיד מה דעתי :> Welcome to Shadowhunter Academy- זאת הייתה התחלה נהדרת לספר נראה לי. זה הראה את הקונפליקט של סיימון עם עצמו בנוגע לזכרונות שהוא איבד, ואיך הוא מחליט לנטוש את החיים שלו בשביל הניסיון לקבל חזרה את הזכרונות האלו. זה גם נותן אחלה של היכרות עם שאר הדמויות הראשיות, ובהחלט גרם לי לאהוב את כולם, אפילו אלו שהתנהגו לא יפה (אהמ ג'ון אהמ). כן קצת הפריע לי שהאקדמיה הייתה נוראית בלי שום סיבה נראית לעין - וזה ממשיך ככה גם בשאר הסיפורים - אבל זה באמת הדבר היחיד שהפריע לי אז נזרום. אהבתי לראות איך סיימון נלחם בשביל סתמיים שוכני תחתיות, אפילו שהוא באמת לא זוכר כמעט כלום מעולם הצללים. היה נחמד באמת :> גם הסוף של הסיפור היה מאוד מספק וחמוד :> The Lost Herondale - אני מודה שאני די קצת כאילו שכחתי מהסיפור הזה לגמרי. כאילו זה לא היה הסיפור הכי גרוע, אבל היה השני הכי משעמם בערך. בגלל שזה היה כזה.. all over the place. לא היה פוקוס רק על סיפור אחד, אלא הרבה, וזה קצת קשה לזכור ככה כי זה מרגיש כאילו הפואנטה העיקרית לא הייתה פואנטה בכלל. The Whitechapel Fiend - זה היה סיפור נחמד כזה. כאילו לא הכי עפתי עליו, אבל היה כיף לקרוא שוב על טסה והחבורה וגם בסוף הסיפור היה מאוד עצוב. כאילו ממש עצוב. לגלות שהשד שרצח הייתה רק ילדה קטנה שרצתה אמא לשחק איתה, וג'סמין שיחקה איתה בסוף לפני שהרגו אותה זה היה ממש עצוב לי. באמת סיפור נחמד ומרגש :> Nothing but Shadows - אההה אני מודה שהיה קשה לעקוב אחרי הסיפור בלי לקרוא קודם את The Last Hours כי כל הדמויות שהופיעו בסיפור היו משם. למרות שזה כן סיפור אוריג'ין יותר נראה לי אז אמורים לקרוא את זה לפני... אההה לא נורא. בסופו של דבר זה היה ממש חמוד והדמויות היו חמודות וזה היה ממש מטומטם שהעיפו מהאקדמיה תלמיד רק בגלל שאיזה תלמיד אחר ניסה להכין לו תעלול עם שד ואז השד רצח אותו. מוזרים אלו. The Evil We Love - אההה הסיפור הזה. כן, הסיפור שהיה כל כך משעמם וארוך שקראתי רק חצי ממנו. אני יכול להגיד לכם שממה שקראתי מהעבר זה נטו ולנטיין והחוג שלו ורוברט לא מאוהב במריס. בהווה היה מאוד מעצבן לקרוא איך איזבל מתנהגת כמו מניאקית לסיימון ומסיטה את כולם לשבור את החוקים, למרות שבסוף כן מבינים שזה רק מבחן מוזר בשביל להראות לכולם שהאמת כן, הם כן היו מצטרפים לוולנטיין. לא יודע למה שהם ירצו לזמן שד אבל. הסיפור הכי שנוא עליי שם אופס. Pale Kings and Princes - הווו הנה הסיפור הראשון שחיכיתי לקרוא. הסיפור הראשון עם אזכור של מארק, וגם יש בו הלן!!! הם היו מאוד לא נחמדים להלן, גרמו לה להגיד שהיא ומארק מרושעים ואז כלאו אותה בחדר שלה ובלה בלה בלה. והמסכנה רק רוצה להתחתן בשקט. לא נורא. הסיפור שהיא סיפרה היה מאוד מאוד מעניין האמת, על ארתור ואנדרו בארץ הפיות, ואז עוד יותר מעניין היה הסיפור שסופר בסוף, על הגבירה נריסה מהחצר המבורכת. קצת עצוב שאף אחד לא ידע יותר את האמת על הסיפור. הלן הייתה חמודה. איזבל הייתה מוזרה. היא צריכה ללמוד לא לקבל עצות אהבה מג'ייס. Bitter of Tongue - הווו הנה מארק שלי >< זה הסיפור האהוב עליי כנראה ורק בגלל מארק. אני אוהב את מארק! מארק!!!! היה מאוד עצוב אבל. כאילו, בשלב הזה מארק עדיין היה בטוח שציידי הצללים עומדים להציל אותו, ושהוא גיבור מלחמה ושכולם יודעים שהוא צייד צללים נאמן, רק בשביל שסיימון יספר לו שזה לא נכון. היה גם מאוד חמוד לשמוע איך מארק מדבר על האחים שלו בכזאת התלהבות ואהבה. הוא כזה ילד מתוק, מארק מארק. אני אפסיק לדבר על הסיפור הזה כי אני פשוט אמשיך לחפור על מארק אופס. אה כן והייתה חתונה בסוף!!! ולראות את ג'וליאן בן 14 מחזיק ילד קטן עם ילדה שנצמדת לו לחולצה היה ממש עצוב. זה כאילו... ממש צמרר אותי שתיארו את התמונה הזאת. לא קלטתי עד אז כמה משקל יש לו על הכתפיים. The Fiery Trial - אה.... זה היה סיפור מאוד מוזר. הכל היה הזיה אחת גדולה ומוזרה והאמת הבנתי מההתחלה לאן זה מוביל כי קראתי כבר את מיומנויות אפלות לול. לא נורא, היה מאוד מבלבל כי הכל היה מוזר. סיימון שט עם ג'ייס במנהרת האהבה. האמת שרק החלק הזה גורם לסיפור הזה להיות אחד הסיפורים האהובים עליי. סיימון וג'ייס במנהרת האהבה. Born to Endless Night - אוקיי כנראה אם לא היו לי פרוטקציות למארק אז זה ללא צל של ספק היה הסיפור האהוב עליי. היה שם תינוק מכשף קטן!!! ומאלק אימצו אותו!!! ומגנוס היה כזה: "רגע מה?!" ואלק פשוט כל כך טוב עם תינוקות וכל המשפחה מתלהבת ועושים תורות במי מחזיק תינוק מכשף. אה כן וגם ג'ורג' שמציע לגדל את התינוק במגירת הגרביים שלו ושל סיימון. וגם המשפחה של אלק מבקשים שהם יקראו לתינוק מקס על שם מקס עשה לי ממש עצוב. זה מראה כמה הם כאילו... התבגרו שהם מסכימים שלשוכן תחתיות יהיה את השם של הבן המת שלהם :< עשה לי עצוב :< תינוקי קטני :< Angels Twice Descending - וזה הסיפור ששבר אותי. מישהו חשב שזה מצחיק לשים תאריך מוות של דמות כשמחפשים עליה בגוגל אז ידעתי שהילד שלי עומד למות, והאמת ידעתי את זה מההתחלה כי הוא דגל מוות מהלך אבל אני כל הסיפור הייתי בחרדה ורציתי שזה יגמר כבר. וזה נגמר כבר. וזה היה מחריד. ממש מחריד. אנשים לא צוחקים כשהם אומרים שלמות מגביע התמותה זה נורא יותר מלמות משד. הצילו. וגם הסוף היה ממש עצוב. איך שסיימון בחר את השם של ג'ורג' בתור שם צייד הצללים שלו לזכרו של האח הנבחר שלו :> וגם כשהוא ראה את ג'ורג' וג'סמין!!! אוי זה היה לי מאוד עצוב!!! אני רוצה עוד ג'ורג' בחיים אופ :< אז כן זאת הייתה הדעה שלי על כל סיפור וסיפור. עם איך שהספר הזה יצא, האמת יש לי ציפיות גדולות לGhosts of the Shadow Market, במיוחד שהפעם אני אשכרה אוהב את המספר. תקראו את הספר הזה!!! אבל רק אם אתם בטוחים שאתם רוצים כי אין אותו בחנויות ספרים בארץ משומה. -------------------- "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 31 2022, 07:29 AM
|
||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור ממש יפה!
אני אחפש את הסדרה! קודם את בני הנפילים, כן אבל ממש אהבתי! --------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 31 2022, 20:26 PM
|
||
![]() בטט מודע ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ואוו וריאן סיקור מהמם! Well done.
אני אישית פחות התחברתי לסיימון אז הסיכויים שאני אקרא ספר שלם עליו מעוד קלושים אבל הסיקור מאוד מעניין ומאוד מושך אז את העבודה שלך עשית. ממש מעניין אותי לדעת בין איזה ספרים הוא מגיע, איפשהו בין בני הנפילים, נכון? אני ממש אהבתי את הדעה האישית שלך מאוד, פירטת על כל סיפור בדיוק במידה בשביל לסקרן :> כל הכבוד לך, זה סיקור שממש אהבתי ואני ממש אשמח לראות עוד סיקורים שלך פה נוסף ללינקיה -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 1 2022, 16:20 PM
|
||
![]() מוגל |
רצה לקרוא את זה
אני חולה על קסנדרה קלייר -------------------- נפלא פה, נפלא פה, נפלא פה
תבואו, השמש כל בוקר עולה פה. אני מכחישה את הפאנפיקים שלי ואת השם "אנדר חבט בכף יד פתוחה על הקיר וצעק על הילד: "לא אכפת לי יותר מהמשחק!" קולו הדהד במסדרון. ילדים מצבאות אחרים הופיעו בפתחי חדריהם. הוא דיבר בשקט. "אתם מבינים את זה?" הוא לחש. "המשחק נגמר."" --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 6 2022, 23:17 PM
|
||
![]() מוגל |
אחלה סיקור אחי
-------------------- "חבל על דם טהור שנשפך" [וולדמורט]
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 7 2022, 17:52 PM
|
||
![]() בטט מודע ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 22 2022, 13:32 PM
|
||
![]() מוגל |
ליומ
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |