![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (100) « ראשון ... 13 14 [15] 16 17 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:00 PM
|
||||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קיצור כתוב בתורה שצריך להקשיב לתורה שבעל פה -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:00 PM
|
||||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שורה תחתונה (לול באתי לומר 'דברי חכמים בנחת נשמעים')- מה שחזל אומרים נחשב כמו התורה --------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:01 PM
|
||||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
נו אבל אני לא דתייה אז התורה לא משנה לי כאילו לי ספציפית יחסית משנה אבל זו הטענה -------------------- מאיוש הונסטלי אני לא יודעת מה לכתוב פה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:02 PM
|
||||
![]() Don't Worry Be Happy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אוף אני יודעת אבל את ךלא מרגישה לפעמיים שהיית רוצה להיות "חופשית" כביכול מהמצוות האלה? למשל ללכת עם חולצות קצרות או בשבת להיות במחשב? -------------------- תהילה | כותבת | 15 | דתיה
עוד פעם אחת לחבק, לראות אותך צוחקת, אז נשבע אני אלך. עוד מילה אחת, שיר אחרון, לשקר שאני בסדר, שיש לכל זה היגיון. עוד פעם אחת בעיניים, זה לא שלום בינתיים, רק להתראות. -עידן עמדי --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:03 PM
|
||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
ליטול ידיים איפה זה? ההה---כל נלמד מתוך התורה שבכתב, או מחידושים של התורה שבעל פה על פי הסמכות של התורה שבכתב. למשל פורים. וחנוכה. איך נעילת נעליים נלמדת מהתורה שבכתב? לא זוכר עכשיו. כדי לדעת את זה תצטרכי לעיין בספרי ההלכה ולראות את ההלכה הזו ומקורה. אני מבין מה קשה לך ותני לי לעזור. אם את מעדות המזרח, ואני מניח שכן, את בטח מכירה את הקדיש "רבי חנניא בן עקשיא אומר" נכון? שמת לב פעם למילים? "רבי חנניה בן עקשיא אומר: "רצה הקדוש ברוך הוא לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות..."" למה אכפת לאלוקים מכל זה? השאלה הבסיסית היא לשם מה אלוקים ברא את העולם בכלל. בספר "חובות הלבבות" הוא מרחיב בכך, וכן בעוד הרבה ספרים. הקב"ה הביא את האדם לעולם כדי שהוא יוכל להיטיב עמו. וכדי שההטבה הזו תהיה שלמה, היא צריכה להגיע לאדם כביכול בזכות ולא בחסד. בשביל זה היה צריך מנגנון של בחירה בטוב וברע כשהטוב יביא את השכל המובטח והרע יביא עונש. אם כן, ככל שיהיו יותר מצווה יש יותר על מה לתגמל... :) את מסתכלת על הדת בצורה קצת שיטחית. היא אומרת, שתגיד! אם נחמד לי אני אעשה. ובכך את מתעלמת מהשאלה הבסיסית "זו אמת או לא" אם ו אמת הרי שאת צריכה לעשות ל מה שהדת אומרת. אם לא, הרי שאין לך סיבה לעשות כלום. בני ישראל כשקיבלו את התורה אמור "נעשה ונשמע" מסביר רש"ר הירש -קודם כל נעשה כל מה שיצווה עלינו, כי אנו חייבים לעשות את ציווי אלוקים מכך שהוא ציווי אלוקי. ואחר כך גם נברר מה טעם הדבר. חשוב לעת טעמי המצוות. אבל לא ההסכמה שלנו איתם נותנת לנו את החובה לבצע אותן! -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:03 PM
|
||||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ברור ![]() --------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:04 PM
|
||
ואוו ריקטו... אה ותהילה סליחה...
-------------------- רומיה|זרובבל|הארידוס|חזלזלת|סולאנגלו!!
![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:05 PM
|
||||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לא -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:06 PM
|
||||
ריספקט --------------------
|||
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:06 PM
|
||
אכן. הגבלה היא דבר קשה. לכן אני לפעמים חש בצורך העז לרצוח. אך לצערי זה אסור :(
-------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 23 2022, 13:07 PM
|
||||
נוח לי עם חולצות עם שרוולים ואם לא היה איסור להיות במחשב בשבת אז לא הייתי מכירה את המשפחה שלי, הייתי 24\7 מול המסך. -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
|
||||
![]() Don't Worry Be Happy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אתה חייב להיות רב! ברמות מטורפות כאילו אני מעדות המזרח, כן. זה ממש לא נכון ש"אני מסתכלת על הדת בצורה קצת שיטחית. היא אומרת, שתגיד! אם נחמד לי אני אעשה." יש מלא דברים שלא בא לי ולא נוח לי ואני עושה, למשל לשמור 6 שעות. יכול להיות שעצם זה שאני עוד ילדה בת 12 זה גם מה שמשנה וכשאני יגדל אז אני יבין יותר. נטע@ את דתייה? בת כמה את? אני לא מאמינה שאף פעם לא הרגשת צורך כזה זה אצל כל דתי אולי את כבר לובשת חולצות קצרות את זה לא מעניין אותך? -------------------- תהילה | כותבת | 15 | דתיה
עוד פעם אחת לחבק, לראות אותך צוחקת, אז נשבע אני אלך. עוד מילה אחת, שיר אחרון, לשקר שאני בסדר, שיש לכל זה היגיון. עוד פעם אחת בעיניים, זה לא שלום בינתיים, רק להתראות. -עידן עמדי --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
|
||||
לול נזכרתי הרגע אני: *במבט מרוכז* מותר לרצוח בשבת? חברה שלי: ... חברה שלי: אסור לרצוח גם לא בשבת. --------------------
|||
|
|
||||
את מי אח\אחות מעצבן\ת כמו אח שלי ![]() ![]() ![]() -------------------- רומיה|זרובבל|הארידוס|חזלזלת|סולאנגלו!!
![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
היי
-------------------- היי משועממים קטנים
אני הדרה ואני יותר זקנה ממכם יש לי תוכית נחמדה ומשעמם לי משחקי הרעב~וזהו. קטניס וגייל לנצח איכ פיטה ספוילר- קטניס הורגת את קוין ופרים מתה שמחתי לעזור *בורחת לפני שתספיקו להרוג אותי* ישלי קבוצה של הארי פוטר אז פדופילים להתפקד בייי --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |