האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

המלצה|Every Word You Never Said
פורסם ב: Jun 25 2022, 21:10 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 17646
מגדר:male
משתמש מספר: 62302
חפצי המשתמש: צפה

Every Word You Never Said
User Posted Image

שם הספר: Every Word You Never Said
שם הסופר: ג'ורדון גרין|Jordon Greene
שנת הוצאה: 2022
ארץ ושפת מקור: אנגלית אמריקאית
ז'אנר: נוער, להט"ב
רשימת טריגרים: הומופוביה וקללות הומופוביות, בריונות, סקסיזם, אפליה נגד אנשים בעלי מוגבלויות, Religious Trauma

תקציר הספר
תקציר מגב הספר
Jacob Walters's dad has worked to make his son's life a living hell. But when the cute new transfer student suffers his father's warth, Jacob must make the hardest decisions of his life.
Skylar Gray is adopted, nonverbal, and he feels most comfortable wearing skirts. Life has never been easy, but with a fresh start at a brand-new school, with new parents and in a new state, he just might finally make some friends. Maybe. Honestly it's hard to focus on anything when gorgeous rocker boy Jacob is around. But it's hard for Skylar to trust anyone when people have always been quick to ditch him at the first inconvenience; they always seem more than ready to judge him as defective. And the bullies love to confirm it. Skylar has only ever had himself, so why would anything be different this time? Especially for an anoxious boy with literally no voice.
Jacob doesn't give a damn, especially not since he came out over the summer. He expected the hate he got from his father, who mostly acts as if it never happened, but he refuses to let it hold him back. It doesn't matter, Jacob's over it. He's going to paint his nails, dye his hair, and strike a heavy rift on his guiter if he wants to, even if it means being grounded most of senior year. But when the cute nonverbal tranfer studant, Skylar, wears a skirt to school, promoting a sexist new dress code proposal, Jacob decides it;s time to take a stand, no matter the risk to himself.

תקציר שלי
סקיילר גריי הוא אילם, מאומץ, וחדש במדינה ובבית הספר בראון. כדי להוסיף לכל זה, הוא מרגיש הכי בנוח ללבוש חצאיות. ההסתגלות למקום החדש לא קלה, במיוחד בגלל שלסקיילר קשה לבטוח באחרים שלא ינטשו אותו ברגע הראשון, וגם בגלל הבחור החתיך שלומד איתו בבית ספר.
ג'ייקוב וולטרס יצא מהארון בקיץ האחרון, ואבא שלו לא היה מרוצה מזה, ומנסה בעיקר להתנהג כאילו זה לא קרה. הוא אוסר על ג'ייקוב לצבוע את הציפורניים או להשתמש באיפור, בטענה שאלו דברים של בנות, ומרתק אותו רוב הזמן.
אבל כשאבא של ג'ייקוב מגלה על סקיילר, שלובש חצאיות לבית ספר, הוא מחליט להציע קוד לבוש חדש לבית הספר, האוסר על בנים ללבוש בגדי בנות, וג'ייקוב מחליט לנקוט עמדה ולצאת כנגד אבא שלו.

דמויות
סקיילר גריי (Skylar Gray) הוא אחד מגיבורי הסיפור. הוא אילם ויתום, ומעדיף ללבוש חצאיות על פני מכנסיים. הוא חדש במדינה ובבית הספר, וקשה לו לסמוך על אנשים בעקבות החיים הקשים שחווה במערכת האימוץ והשיפוטיות לגבי המוגבלות שלו והעדפת הלבוש שלו.

ג'ייקוב וולטרס (Jacob Weltres) הוא אחד מגיבורי הסיפור. הוא יצא מהארון בקיץ האחרון בתור גיי, ואבא שלו לא קיבל את זה טוב. הוא עובד בקולנוע כדי לחסוך כסף למכונית משלו, אוהב לצבוע את הציפורניים בשחור, ומנגן בלהקת קאברים עם החברים שלו איאן ואריק.

אימני באנקס (Imani Bamks) היא החברה הכי טובה של סקיילר, ואחת הדמויות הראשיות בסיפור. היא מאמינה בדת ויקה, מה שהופך אותה למכשפה, והיא פאנסקסואלית.

סת' הארינגטון (Seth Harrington) הוא החבר הכי טוב של סקיילר, ואחד מהדמויות הראשיות בסיפור. הוא תולעת ספרים וביישן ליד אנשים.

מר וולטרס (Mr. Weltrs) הוא אבא של ג'ייקוב, והאנטגוניסט בסיפור. הוא נוצרי הדוק, ומציע את קוד הלבוש החדש לבית הספר בעקבות סקיילר, שלבש חצאית לבית הספר.

הגבלת גיל
הספר מתאים לגילאי 13 ומעלה.
הוא מדבר על נושאים כמו הומופוביה ואפליה נגד בעלי מוגבלויות, אבל אין בו תיאורים קשים מדי או אלימות או מין מוגזמים.

דעה אישית
לפני שאני מתחיל - רציתי לציין שיש עוד דמות יחסית מרכזית שלא כתבתי בדמויות כי אין לי מושג מה השם משפחה שלו ואין לי אפילו כיוון איפה לחפש את זה בספר. תתמודדו. הוא חמוד אבל.
בכל מקרה!!!
את הספר הזה גיליתי באוקטובר 2021. הוא כמובן עדיין לא היה קרוב לצאת, למעשה זה יותר מחצי שנה לפני שהוא התפרסם, אבל היה כבר את השם ואת הכריכה והכל. הייתי באינסטגרם וראיתי פוסט של הכותב, שאמר את כל מי שהספר מייצג. אני חייב להגיד שלא קראתי מעבר פרוטגוניסט אילם ובנים בחצאית. זה כבר קנה אותי.
כמה חודשים אחרי זה, גיליתי שלכריכה הקשה של הספר יש כריכה אלטרנטיבית מתחת לכריכה, ושהיא מהממת בטירוף. החלטתי שאני חייב את הכריכה הקשה לא חשוב מה. רציתי לעשות לזה פרה אורדר וזה עלה 76 שקל בערך שזה מחיר נורמלי לספר בכריכה קשה, אבל אמא שלי החליטה משומה שפרה אורדר זה יקר יותר והחליטה שנחכה עד שהספר יצא.
הספר יצא.
הוא עלה יותר ממאה שקל.
חיכינו כמה שבועות והמחיר בקושי ירד, והחלטתי שנמאס לי לחכות אז קניתי את זה במאה שקל.
זה היה שווה כל אגורה.
דבר ראשון, הכריכה באמת מהממת. הספר הזה שווה קנייה רק בשביל הכריכה באמת.
אבל גם הספר עצמו טוב. אהבתי את העלילה, שזה אולי שם המון פוקוס על הרומנס כי, טוב, זה ספר רומנטיקה, אבל עדיין שם מספיק פוקוס גם על דברים אחרים בשביל שזה לא ישעמם אותי. בנוסף לזה, אהבתי גם את הקונפליקט שם, עם קוד הלבוש. נראה לי שזה מדבר על נושאים באמת חשובים, כי לבגדים אין מגדר!! תנו לכולם ללבוש מה שהם רוצים!!
ועכשיו לחלק הכי טוב: הדמויות.
דבר ראשון, ג'ייקוב מהמם. כל פעם שהסתכלתי על הכריכה של הספר פשוט חשבתי על כמה יפה ג'ייקוב. למה הוא חייב להיות כזה יפה? הוא כל כך יפה?
סליחה אני אפסיק.
אבל חוץ מזה שג'ייקוב יפיפה, הוא גם הדמות האהובה עליי נראה לי. הוא כזה מגניב. וחמוד. ונחמד. והאמת ציפיתי שסקיילר יהיה הסופטי הנחמד אבל לא, זה לגמרי ג'ייקוב. שכולם יהללו את ג'ייקוב!
את סקיילר ממש אהבתי בהתחלה. הוא היה חמוד כזה ונחמד. אהבתי איך בתחילת הספר הוא קורא להורים המאמצים שלו בשמות שלהם, ולאט לאט זה מתחלף לאמא ואבא. מה שכן, הוא התחיל לעצבן אותי בהמשך הספר. כאילו, אני אתעלם מכל הקטע של "כולם ינטשו אותי אף אחד לא אוהב אותי הם כולם מנצלים אותי" כי לזה כנראה יש סיבה וזה כנראה לא הגזמה או משהו, אבל היו קטעים אחרים שאני אדבר עליהם בהמשך שעיצבנו אותי ברמות עם הדמות שלו. אבל אני כן אגיד שהסופרת האהובה עליו היא מרי לו והוא קרא וורקרוס בספר אז אי אפשר לשנוא אותו!
ואימני!!! היא כל כך חמודה היא הדמות השניה האהובה עליי. אהבתי את האופי שלה את הגישה הקופצנית והמעודדת שלה. היא מאוד חמודה. גם אהבתי שהיא מכשפה. בכלל לא ידעתי שהדת הזאת קיימת לפני שקראתי את הספר, אבל האמת זה די מעניין. אולי אני אלך לקרוא על זה. אהבתי איך זה היה מוצג בספר עצמו.
וסת' הוא גם ממש חמוד. הוא כזה מוד. ממש אהבתי אותו. הוא פשוט... אני. הוא גם אוהב מרי לו!!!! ואני אוהב את סת'!!!!
ויש את איאן שלא דיברתי עליו בדמויות כי אין לי שם משפחה בשבילו. לא חשוב. הוא גם מאוד מגניב. הוא החבר הכי טוב של ג'ייקוב, והוא כזה... החבר הסטרייט שמנסה להיות תומך ולא תמיד מצליח לו, אם זה נשמע הגיוני? רק שהוא באמת חמוד ולא מעליב הרבה. כל הכבוד לאיאן!
ועכשיו... כמה דברים שכן עיצבנו אותי בספר, בכיכובו העיקרי של סקיילר גריי!
דבר ראשון, הקללות. אין לי בעיה עם הקללות עצמן, זה מוסיף לספר ולבריונות שם. הבעיה שלי הייתה העובדה שסקיילר קילל את עצמו. זה היה בסדר בפעם פעמיים הראשונות, כי זה לגמרי לגיטימי שמישהו בעל מוגבלויות יקרא לעצמו בקללות שמשתמשים בהן לבעלי מוגבלויות. אבל ככל שזה המשיך יותר ויותר זה ממש עצבן אותי, כי, טוב, הסופר הוא לא בעל מוגבלות. אז זה שהדמות אומרת את זה על עצמה זה לגיטימי, אבל לדעתי זה לא ממש לגיטימי שהסופר כותב את זה. זה הגיע למצבים שסקיילר פשוט קורה לעצמו דפקט ושבור בכל פעם שמשהו הולך לא טוב, וזה לא היה ממש כיף לקרוא את זה בתור בעל מוגבלויות, בידיעה שהסופר לא כזה.
דבר שני, הקונפליקט. ברור שהקונפליקט היה נהדר והכל, אבל האמת יותר עצבן אותי... הצדדים בקונפליקט. בעיקר הצד "הרע". כולם בצד הרע היו דתיים, בלי יוצא מן הכלל. טוב היה יוצא מן הכלל אחד, אבל אפילו לא כתבו מה הוא טוען. רק אמרו שהוא נגד בנים שלובשים חצאיות ושהוא לא הכניס את אלוהים לטענה שלו. עכשיו תראו, אני כן מבין את הכעס וזה כן פוגע קרוב לבית כי בישראל זה כמעט תמיד קונפליקטים של דתיים נגד חילוניים, אבל, ולמרות שאני לא דתי, זה ממש הציק לי שכל הדתיים היו רעים כאן. ושהדתיים היחידים שלא היו רעים היו ההורים של סקיילר והכומר שלו, וכמעט לא דיברו על זה שהם דתיים גם. זה כאילו הספר הוציא את כל הדתיים בתור רעים ושהם תמיד נגד כולם או משהו כזה. לא היה לי ממש כיף לקרוא, אפילו שאני לא דתי בעצמי וגם אני לפעמים מרגיש את הקונפליקטים האלו בין דתיים לחילוניים. זה פשוט... הכללה נראה לי. לא כיף.
והדבר האחרון!
זה יותר ביקורת על הדמות של סקיילר בסוף הספר. ממש עצבן אותי איך שהוא גרם ללג'ייקוב לענות על משהו שלא הייתה לו תשובה אליו, וכאילו כן אולי ג'ייקוב יצא קצת חרא שהוא לא ענה, אבל אם אתה מבולבל לגבי זה - תן גם לג'ייקוב להיות מבולבל לגבי זה, במקום לכעוס עליו שהוא אומר שהוא לא יודע ואז לעשות עליו חרם לשבועיים. למה הוא זה שצריך להתנצל ולנסות לתקן את זה? במיוחד שסקיילר גם כל הזמן התלונן שהכל נהרס עם ג'ייקוב כשהוא זה שהרס הכל. די עצבן אותי.
אבל בסופו של דבר הספר הזה ממש נהדר! היה שווה את המאה שקל האלו. אני ממש רוצה עכשיו לקרוא את שאר הספרים של הסופר, למרות שיש בספר הזה ספויילר קצת גדול לאחד מהספרים האלו אופס. באסה. אני עדיין אקרא אבל.
תקראו את הספר הזה! הוא מדהים!

--------------------
"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jun 25 2022, 23:07 PM
צטט הודעה

בטט מודע

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 5300
מגדר:
משתמש מספר: 73199

אלוהים שהספר הזה נשמע ממש טוב וממש עשית לי חשק לקרוא אותו
אוקי אז ההמלצה הזאת נראית אחלה מבחינת עיצוב והיא גם ממש נוחה לקריאה! וכל הכבוד עליה!
הוא גם נשמע ממש מגניב, הספר, זה באמת לא משהו שיוצא לראות בספרים, לי לפחות. את ההתמדדות עם קוד לבוש ועם פרוטגוניסט אילם ועכשיו ממש בא לי לקרוא את זה רק כדי לדעת איך הוא נגמר כי מרגיש לי שאני מכירה את הדמויות אבל אני רוצה שהם יוכלו לבוא עם חצאיות :<
וכל הכבוד על החוות דעת! היא באמת מסבירה הרבה
למרות שכן הייתי שמח אם הייתי חוות דעת גם על הדמויות או עוד קצת פירוט עליהם
וכל הכבוד! והי אתה יכול לסקר משהו אחר במקום זה אני אלך כן
נוסף ללינקיה

--------------------

חוויות שלא נזכור
עם אנשים שלא נשכח

---------
פורסם ב: Jun 26 2022, 16:08 PM
צטט הודעה

Blink, and the years fall away like leaves

פרטי משתמש
קבוצה: אחראית תוכן
חרמשים: 94521455
מגדר:female
משתמש מספר: 57621

איזה סיקור חמוד! במקרה קפץ לי הסיקור בפורום והחלטתי להיכנס אפילו שאני לא קוראת כאן דברים בדרך כלל, וזה נשמע ספר ממש מקסים! אני אוסיף לרשימת הקריאה שלי, תודה על ההמלצה

--------------------
חלי - 23 - את\היא - אחראית תוכן - א. שנה"ל, הנהלת הפורומים והאתר לשעבר - My Logic

User Posted ImageUser Posted Image

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025