האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (11) « ראשון ... 6 7 [8] 9 10 ... אחרון » קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

הפלות || דיון
פורסם ב: Jul 3 2022, 14:26 PM
צטט הודעה

.You can't KILL me. There'll be paperwork

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 1720
מגדר:male
משתמש מספר: 59134
חפצי המשתמש: צפה

QUOTE (Clara Oswald @ Jul 3 2022, 13:20 PM)
היוש אין לי זמן ורפרפתי כאן בתגובות ממש מהר אז סלחו לי אם אני חוזרת על דברים שנאמרו

אפשר להתווכח עד מחר על האם הפלה זה מוסרי ומתי תינוק זה תינוק והאם תינוק > אישה ומה שבא לכם אבל לדעתי זה לא העניין פה
מטרת החוק שאוסר הפלות הוא אמנם למען מניעת הפלות ו״הצלת חיים״ אך בסופו של יום הוא יוביל אך ורק ליותר מוות. צר לי לאכזב אתכם אבל אישה שלא רוצה לגדל תינוק בבטן שלה תמצא דרך להפסיק את ההיריון, גם אם זה אומר לפגוע בעצמה. היא תקח קולב או שהיא תזרוק את עצמה מהמדרגות או כל דרך אחרת שאפשר לחשוב עליה.
כך שאנחנו לא נראה שינוי גדול במיוחד באחוזי ההפלות אבל כן באחוזי תמותה של נשים. אישה שרוצה להפיל תצליח להפיל. וגם אם היא תבחר לא להפיל וכן תמשיך עם ההיריון, היא עדיין לא תרצה את התינוק. אז נשים ידרדרו ללזרוק תינוקות בפחי זבל או ברחוב, או להכניס אותם למערכת האומנה שם הם יסבלו עוד יותר כי אמא שלהם לא רוצה אותם ואין מה לעשות עם זה.

החוק נגד הפלות לא ימנע הפלות אלא ימנע הפלות בטוחות. אז מזל טוב אסרתם על הפלות ורצחתם נשים על הדרך, וגם תינוקות שיוולדו לאישה שלא מסוגלת להסתכל עליהם ותעשה הכל כדי להיפטר מהם.

הלו תתייחסו בבקשה לתגובה היפיפיה הזאת שאומרת אמת
אם אישה לא רוצה את התינוק, היא לא רוצה את התינוק. זה שיהיה לה את התינוק לא ישנה את זה, רק יגרום לסבל לשניהם

--------------------
ריין ~ 18 כבר ~ איי דונואו

User Posted Image

“You want to change the world, Shallan. That’s well and good. But be careful. The world predates you. She has seniority.”

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jul 3 2022, 14:37 PM
צטט הודעה

Anything for our moony.

פרטי משתמש
חרמשים: 36629
מגדר:
משתמש מספר: 74451

QUOTE (סופי ואקר @ Jul 3 2022, 14:24 PM)
עובר גם חי.

אבל זה בדיוק הקטע. שהוא לא. מה מגדיר חיים לדעתך?

--------------------
נעמי - 16! - היא/את

User Posted Image

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 14:49 PM
צטט הודעה

אני אוהב את יעל

פרטי משתמש
קבוצה: הנהלת הפורומים
חרמשים: 9697150
מגדר:
משתמש מספר: 82673

QUOTE (Aled Last @ Jul 3 2022, 13:37 PM)
אבל זה בדיוק הקטע. שהוא לא. מה מגדיר חיים לדעתך?

מתי שאפשר להוציא אותו מהרחם והוא פשוט יחשב לפג

--------------------
‏ I’m half white
Other half
Also white
my name is not Yael but ok
‏he/them
‏ Taylor Swift | Math | Tubbo | idk

User Posted Image

סוֹ

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 14:52 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 31283
מגדר:
משתמש מספר: 75822

אני חושבת שאם לכולנו זה היה קורה כל הדיון היה שונה אז קצת קשה לדון על משהו שאנחנו לא יודעים כמה הוא נורא/כואב...

--------------------
▪️billie ▪️ she/her ▪ Billie eilish ▪ marvel ▪️ Liv & Maddie Red Hot Chili Peppers ▪ Rick Riordan

<div align=\"Center\">מ"ת מדהים עם יולי
</div>

User Posted Image

User Posted Image User Posted Image

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 14:53 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 17699
משתמש מספר: 62302

QUOTE (סופי ואקר @ Jul 3 2022, 14:49 PM)
מתי שאפשר להוציא אותו מהרחם והוא פשוט יחשב לפג

אז זה כאילו
אומר שכל שלב בהיריון בערך אפשר להפיל אז

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 15:18 PM
צטט הודעה

פרשנית לענייני החיים של ורד

פרטי משתמש
קבוצה: אחראית פעילויות ופרויקטים
חרמשים: 2146960689
מגדר:female
משתמש מספר: 52249

QUOTE (Do what you gotta do @ Jul 3 2022, 13:24 PM)
בדיוק מה שאני חשבתי! אפשר להבין שאת שתי דרכי החשיבה בנושא, זה נכון שהורגים את העובר וזה לא הכי וואו אבל, זה גם לא כל כך נכון לתת לאישה ללדת תינוק שלא רצתה בו. לכן לדעתי אי אפשר לחוקק חוק שממש אוסר הפלות אלא אולי מגביל, לפני שעושים הפלה ללכת לדבר עם מומחה, לנמק למה ואם הסיבה מוצדקת, נגיד מצב כלכלי לא טוב, האישה לא מוכנה לתינוק וכדומה יתנו אישור להפלה אבל אם הסיבה היא שיש תאומים, זה בן ולא בת ועוד כל מיני דברים שההורים רוצים ולא יצא אין כל סיבה להפסיק את ההריון.

סבבה, משהו כזה עוד מילא, מקבלת - מה גם שגילוי המין של התינוק מתרחש בשלב יחסית מאוחר שמראש לרוב לא עושים בו הפלות כי זה פחות בטוח. אבל מה שאת מציעה פה בעצם זה ועדות להפסקת היריון, שזה מה שיש פה בארץ - ובצורה די מזעזעת. מביאים אישה בפני חבורת גברים שבחיים שלהם לא היו בנעליים שלה, ושואלים אותה שאלות כמו "למה לא השתמשת באמצעי מניעה" או "עם מי עשית את התינוק?" כי מגיל 18-40 את צריכה להיות לא נשואה או שהילד יהיה מחוץ לנישואין כדי להפיל אותו (או סכנה בריאותית לאמא וכאלה אבל זה קצת פחות קשור), ככה שנשים צריכות לעמוד ולשקר בפני וועדה שהן בגדו בבעלן רק כדי להפיל אם הן במצב כלכלי ירוד ולא יכולות לאפשר תינוק נניח. עכשיו עברה רפורמה שאמורה להקל על זה, ואם זה באמת יעבוד זה יהיה מדהים, אבל עדיין - לאף אדם שהוא לא האישה לא אמורה להיות את הזכות להחליט במקומה. ייעוץ מקצועי לפני ההפלה כדי להבין מה באמת הסיבה ואם אפשר שלא להפיל? סבבה ואפילו מבורך. לא מכונים לשטיפת מוח של "את חייבת להשאיר", וגם לא ועדות שיש להן את הזכות להחליט בשמך בסופו של יום. נטו ייעוץ, נטו שיח, נטו הקשבה. הרבה נשים ישמחו לזה שסוף סוף מישהו יהיה מוכן להקשיב להן, כי הפלה זה דבר קשה גם אם הן שלמות עם זה לחלוטין.

--------------------
שקד ✧ אחראית פעילויות ופרויקטים

User Posted Image

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 15:22 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
חרמשים: 31283
מגדר:
משתמש מספר: 75822

זה מה שהתכוונתי חא להליט בשבילה אלא שיהיה מישהי שהיא תוכל לדבר איתה כי אולי הסיבה שלה פתאום תשמע מטומטמת או לא הגיונית, אני רק רוצה להבהיר שאני לא מתנגדת להפלות ומקווה שאני גם לא נשמעת מתנגדת...

--------------------
▪️billie ▪️ she/her ▪ Billie eilish ▪ marvel ▪️ Liv & Maddie Red Hot Chili Peppers ▪ Rick Riordan

<div align=\"Center\">מ"ת מדהים עם יולי
</div>

User Posted Image

User Posted Image User Posted Image

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 15:27 PM
צטט הודעה

Anything for our moony.

פרטי משתמש
מגדר:

אני לא חושבת שיש כזה דבר סיבה מטומטמת להפלה.
לא משנה מה הסיבה, בסופו של דבר אם היה רצון להפלה אבל לא היתה הפלה, הילד כנראה יהיה לא רצוי ובמקום לא טוב לגדול בו.

--------------------
נעמי - 16! - היא/את

User Posted Image

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 19:10 PM
צטט הודעה

כותרת אישית חדשה או משהו כזה

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 2832
משתמש מספר: 73755

QUOTE (סופי ואקר @ Jul 3 2022, 13:21 PM)
ברור שיש
אם אף אחד לא ירצה אותך, זה אומר שמותר להרוג אותך?

לא יודעת מה איתכם אני הייתי מעדיפה למות מאשר לחיות בעולם שלא רוצים אותי בו או בעוני בלי אמצעים בסיסיים כמו אוכל

--------------------
יעל - באלי לישון - זה לא נגמר עד שזה לא נגמר

---------
פורסם ב: Jul 4 2022, 09:45 AM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 455
משתמש מספר: 82855

QUOTE (Darth Hader @ Jul 3 2022, 15:18 PM)
סבבה, משהו כזה עוד מילא, מקבלת - מה גם שגילוי המין של התינוק מתרחש בשלב יחסית מאוחר שמראש לרוב לא עושים בו הפלות כי זה פחות בטוח. אבל מה שאת מציעה פה בעצם זה ועדות להפסקת היריון, שזה מה שיש פה בארץ - ובצורה די מזעזעת. מביאים אישה בפני חבורת גברים שבחיים שלהם לא היו בנעליים שלה, ושואלים אותה שאלות כמו "למה לא השתמשת באמצעי מניעה" או "עם מי עשית את התינוק?" כי מגיל 18-40 את צריכה להיות לא נשואה או שהילד יהיה מחוץ לנישואין כדי להפיל אותו (או סכנה בריאותית לאמא וכאלה אבל זה קצת פחות קשור), ככה שנשים צריכות לעמוד ולשקר בפני וועדה שהן בגדו בבעלן רק כדי להפיל אם הן במצב כלכלי ירוד ולא יכולות לאפשר תינוק נניח. עכשיו עברה רפורמה שאמורה להקל על זה, ואם זה באמת יעבוד זה יהיה מדהים, אבל עדיין - לאף אדם שהוא לא האישה לא אמורה להיות את הזכות להחליט במקומה. ייעוץ מקצועי לפני ההפלה כדי להבין מה באמת הסיבה ואם אפשר שלא להפיל? סבבה ואפילו מבורך. לא מכונים לשטיפת מוח של "את חייבת להשאיר", וגם לא ועדות שיש להן את הזכות להחליט בשמך בסופו של יום. נטו ייעוץ, נטו שיח, נטו הקשבה. הרבה נשים ישמחו לזה שסוף סוף מישהו יהיה מוכן להקשיב להן, כי הפלה זה דבר קשה גם אם הן שלמות עם זה לחלוטין.

מסכימה איתך

--------------------
נפלא פה, נפלא פה, נפלא פה
תבואו, השמש כל בוקר עולה פה.

אני מכחישה את הפאנפיקים שלי ואת השם

"אנדר חבט בכף יד פתוחה על הקיר וצעק על הילד: "לא אכפת לי יותר מהמשחק!" קולו הדהד במסדרון. ילדים מצבאות אחרים הופיעו בפתחי חדריהם. הוא דיבר בשקט. "אתם מבינים את זה?" הוא לחש. "המשחק נגמר.""

---------
פורסם ב: Jul 4 2022, 16:21 PM
צטט הודעה

נגזרת זה לא תחליף לשכל

פרטי משתמש
חרמשים: 6
מגדר:
משתמש מספר: 72867

צונזר

--------------------
כוסאומו למה הורידו לי את ההרשאה של ההודעות
מזל טוב פורטלוש

---------
פורסם ב: Jul 6 2022, 20:17 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 1
משתמש מספר: 71742

QUOTE (Never gonna give you up @ Jul 4 2022, 15:21 PM)

הגדרה מויקיפדיה העברית
עובר לא מסוגל להתקיים בכוחות עצמו=> עובר הוא אינו יצור חי

קודם כל יש פה פגם הבנת הנקרא גדול, מהמשפט שהבאת אי אפשר לראות ש"חיים הם אורגניזמים המקיימים תהליכי רבייה וכו'" אלא ש"אורגניזמים הם חיים המקיימים תהליכי רבייה וכו'"
אבל נתעלם.
שנית, כמה מילים אח"כ כתוב שיש עוד הגדרות.
בהגדרה אחרת, כל מה שיש בו תא אחד לכל הפחות.
ובויקיפדיה על הערך "חיים" כתוב:
הקריטריונים להגדרת חיים יכולים לעיתים להיות מעורפלים ויכולים להגדיר או לא להגדיר נגיפים, וירואידים או חיים סינתטיים פוטנציאליים כ"חיים". ענף המדע העוסק במגוון היצורים החיים נקרא ביולוגיה.

ו
מאחר שאין הגדרה חד-משמעית של החיים,

וב"מכון דוידסון כתוב:
אבל עד כה לא נמצאה הגדרה ראויה למושג הזה. מפליא לראות איך אנו משלימים עם אי ההבנה של דבר כל כך עקרוני.

צריך תואר בביולוגיה כדי להבין את גודל האבסורד, שלוש שנים עברו עלי בחוג למדעי החיים ולא קיבלתי בהן הסבר מספק למהותם של חיים. הלעיטו אותי כמובן בהבל המקובל בבתי הספר, "חיים הם כל מה שמתרבה ומחליף חומרים". המהדרין אף הגדילו ואמרו שחיים הם תופעה שיוצאת נגד אי־הסדר שביקום – האנטרופיה. אבל כל זה הוא לחם עוני – לא הגדרה, אלא משהו מנוון יותר, מכנה משותף של כל מה שנתפס חי. מאפיינים שאנו נאלצים להסתפק בהם בהיעדר הגדרה של ממש.

ובפסקה הבאה הכותב שואל אותך את השאלה שאני רציתי לשאול אבל הוא שואל טוב יותר:
לא רק שהתשובה הזו אינה הגדרה, אלא יש בה חורים בגודל של רכבת: הרי פרד אינו מסוגל להתרבות, וגם לא אנשים עקרים. אז מה, הם לא חיים? ומה לגבי וירוסים? הם דוממים לחלוטין מחוץ לתא הפונדקאי. אין להם שום חילוף חומרים, שום רבייה, שום תנועה מרצון, כלום. מדענים יגידו "חי", מדענים אחרים יגידו "דומם". אין קונצנזוס שיקבע אם הם נמצאים בתוך עולם החי או מחוצה לו. יש שיאמרו, "הכל שאלה של השקפה".

וגם בויקיפדיה אפשר לראות את זה:
הקריטריונים להגדרת חיים יכולים לעיתים להיות מעורפלים ויכולים להגדיר או לא להגדיר נגיפים, וירואידים או חיים סינתטיים פוטנציאליים כ"חיים".

תעשה טובה, אל תצטט חצאי משפטים

אין בביולוגיה הגדרה ברורה ל"חיים" ולו בשל הסיבה שאין לדעת אם אנו מכירים את כל סוגי החיים הקיימים ועל כן אי אפשר ליצור הכללה למושג "חיים" שייתכן ויש חיים שלא יהיו מוגבלים לה.
על כן הויכוח בין התומכים לנמנעים בהפלות הוא מה נקרא חי.
על פי היהדות העובר מרגע יצירתו הוא חי ועל כן הריגה שלו מכל סיבה שלא תהיה היא רצח כפשוטו ואין לו שום הצדקה. כמו שאין הצדקה לרצוח אף בן אדם, גם לא אחד שסובל (ולכן גם על פי היהדות אסור "המתת חסד")
ביום ה40 אפשר כבר לקלוט תדרי מוח של עובר, החל מהחדש השלישי הוא כבר יכול לגדול בתנאי מעבדה מחוץ לרחם, ובעצם מרגע יצירתו הוא נמצא במגמת התפתחות. כדי להרוג עובר יהיה צריך לומר למה הוא אינו ייצור חיי.
ושוב, כל הנושא הוא נושא מוסרי וקודם צריך להגדיר מה הוא מוסר. אני, באמות המידה המוסריות שלי שמושתתות על התורה, רואה דבר מוסרי בשחיטת בעל חיים, ודבר אסור ברצח בן אדם -ובכלל זה בהפלה. ואין שום דרך, מלבד דין רודף (כלומר שהאדם או העובר מסכן חיים של מישהו, במקרה של עובר, מסכן את החיים של אימו) או פסק בי"ד כשבית המקדש קיים -שיכול להתיר להרוג בן אדם. ויש הגדרות ברורות ל"חיים" ביהדות.
כל מי שלא דתי כאן יצטרך להסתבך ממש בהגדרת חיים ובהגדרת רצח ומתי מותר להרוג וכדי לדבר על הנושא של הפלות הוא יהיה צריך קודם להגדיר "מוסר" ואז לענות על רשימת השאלות שכתבתי בהודעתי הראשונה כאן. כל ניסיון תשובה לשאלה בלי לעבור על השלבים הללו הוא טיפשי ושרירותי.
אני עקבתי אחרי הדיון. מנסים להסביר, אבל כל הזמן סותרים את עצמכם בהגדרות מוסריות של רצח וכו' וכן בדיונים אחרים בנושאי מוסר אתם סותרים את דעתכם כאן.

--------------------
היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333

🤪דבילופוב🤪

האם פרשתי? ימים יגידו.

---------
פורסם ב: Jul 8 2022, 09:55 AM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
חרמשים: 17699
משתמש מספר: 62302

בקשר לדיון שניהלנו קודם על מערכת האימוץ והאם זאת באמת תשובת קסם, הנה כמה מאמרים מעניינים שמצאתי כשחיפשתי adopted people thoughts on abortion:
https://www.washingtonpost.com/opinions/202...ve-to-abortion/
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/...n-adoption-boom
https://www.usatoday.com/story/news/nation/...7002/?gnt-cfr=1

למי שאין כוח לקרוא, בעצם זה אנשים שאומצו שאומרים מה דעתם על הפלות ועל אימוץ. נראה שרוב האנשים במערכת האימוץ מתנגדים לחוק נגד הפלות, ומספרים את הטראומה האישית שלהם במערכת האימוץ - שאכן כן גורמת לטראומות.
היה גם מאמר אחד שדיבר על הנשים, ולא על הילדים. הנשים ששלחו את הילד לאימוץ והרגישו כל כך אשמות על זה שאפילו עשרות שנים אחר כך הן לא התגברו על זה נפשית.
אתם יכולים לחפש עוד מאמרים אם תרצו. אשמח גם למצוא מאמר של מישהו מאומץ שבעד החוק, כי זה יראה לי עוד דעות. פשוט אני אישית לא מצאתי.
אבל בסופו של דבר - אימוץ זה לא פיתרון קסם בשביל לא להפיל. אימוץ זאת חוויה מאוד קשה גם לילד וגם לאמא הביולוגית.

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: Jul 8 2022, 13:28 PM
צטט הודעה

בטט מודע

פרטי משתמש
חרמשים: 5300
מגדר:
משתמש מספר: 73199

זה נורא חמוד שאכפת לכם מעובר שבכלל לא בטוח שהוא נחשב כיצור חי ולא משנה מה הוא היה יכול להיות
אבל יש אישה שסוחבת את הדבר הזה תשע חודשים ועם כל הכבוד היא קצת יותר חשובה מהעובר הזה, וכבר אמרו קודם אבל זה שאמרו שאסור להפיל חוקית לא ימנע ממנה למצוא דרך לעשות את זה, וזה טראומה גם למישהי שצריכה לחיות עם זה תשע חודשים ולא משנה בת כמה היא ולמה היא נכנסה להיריון, זה ככ לא חשוב ולא משנה אבל היא נכנסה להיריון ועכשיו היא רוצה וצריכה להפיל ומי אנחנו שנגיד לה לא. זה הגוף שלה ולאפחד אין יכולת להגיד לה מה לעשות איתו.
ולהגיד שתלד ותשלח לאימוץ זה ככ לא נכון, עזבו מערכת האימוץ דפוקה היא עדיין צריכה לחיות עם עובר ואחכ תינוק שהיא לא רוצה, קודם כל תחשבו על האישה ומה שזה עושה לה שאסור לה להפיל ואחכ על התינוק.

--------------------

חוויות שלא נזכור
עם אנשים שלא נשכח

---------
פורסם ב: Jul 8 2022, 13:31 PM
צטט הודעה

Anything for our moony.

פרטי משתמש
מגדר:

שיראל ממש צודק, ושוב, איסור על הפלות לא מונע הפלות. הוא רק מונע אותן בצורה בטוחה וחוקית שלא מסכנת את האישה.

--------------------
נעמי - 16! - היא/את

User Posted Image

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (11) « ראשון ... 6 7 [8] 9 10 ... אחרון » קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025