![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (11) « ראשון ... 8 9 [10] 11 קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Aug 18 2022, 17:21 PM
|
||
![]() My body - my choice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אזהרת טריגר לאונס ופגיעה עצמית
אני אומרת נשים ומשתמשת בהיא/את כדי לקצר אבל זה תקף לכל אדם עם רחם שיכול להכנס להריון לצערי לא התחברתי כשהדיון הזה היה פעיל ולכן אני מאוד מתנצלת אם כשקראתי את ההודעות דילגתי על משהו שאני אחזור עליו פה. דבר ראשון שאני רוצה להדגיש למרות שנאמר פה כמה פעמים - איסור ההפלות לא ימנע הפלות, הוא רק ימנע הפלות בטוחות ו"נגישות". תדמיינו שאתן נערה בתיכון ונאנסתן. אולי אפילו על ידי מישהו שסמכתן עליו, כמו מורה, בן זוג או קרוב משפחה, כי מחקרים מראים שרוב המקרים של אונס נגרמים על ידי אדם שקרוב לשורדת. תדמיינו את תחושת הבגידה והחוסר אונים, וכמה היא מתגברת כשאחרי שלושה חודשים עוד לא קיבלתם מחזור ובדיקת ההריון יוצאת חיובית. במקרה הטוב, יש לכן משפחה תומכת ששם בשבילכם ואתן יכולות לדעת שאם תבחרו לגדל את התינוק הם יהיו שם בשביל לעזור - אבל לא כולם מקבלים את זה. יש יותר מדי מקרים שבהם המשפחה והחברים תומכים באנס - בין אם זה כי הם לא מאמינים לה או כי הם חושבים שהיא ביקשה את זה. תדמיינו להצטרך לעבור 9 חודשים של הריון עם עובר שנוצר מבן אדם שגרם לכן את אחת הטראומות הנפשיות והגופניות הכי נוראיות שעברתן. ללכת כל יום לבית הספר ושכולם יכירו אותך בתור הטראומה שלך. כמה הילדה תעשה כדי לצאת ממצב כזה - אולי אפילו תפגע בעצמה בתקווה שזה יפיל את העובר, או תקשיב לאתרים מפוקפקים באינטרנט ותקח שילובי כדורים בתקווה שזה יעשה את העבודה. במקרה הרע זה הורג אותה. במקרה הרע השני היא צריכה לעבור לידה - דבר שמחקרים הראו שיכול להגיע ולעבור את רמת הכאב של התקף לב, כשהיא עוד לא נחשבת בגירה. להצטרך לבחור בגיל 16 אם לעצור את החיים שלה ולגדל תינוק או לשלוח אותו למקום שכל כך הרבה אנשים שיוצאים ממנו יוצאים עם טראומה ומחלות נפשיות ופיזיות מהזנחה והתעללות. אם הוא לבן, בריא ויש לו הרבה הרבה מזל אולי הוא יאומץ מהר ולמשפחה אוהבת. אם לא, או שהגיל/הנסיונות של הנערה להפיל אותו גרמו לו לנכות גופנית, יש סיכוי מאוד גדול שהוא ישאר במערכת עד גיל 18. נכון, זה לא כל מקרה, אבל זה קורה. אם אתם לא רוצים לעשות הפלה וחושבים שזה לא נכון, אל. אבל אל תכריחו אנשים אחרים לעקוב אחרי האמונות שלכם, בטח ובטח כשאתם לא יודעים את הסיפור שלהם. -------------------- הרמיוני||She/Her Your skin isn't paper don't cut it Your face isn't a mask don't hide it Your size isn't a book don't judge it Your life isn't a movie don't end it ?If the story's over, why am I still writing pages --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 02:50 AM
|
||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא מבינה, ואם היא תפיל לא יהיו לה רגשות אשמה? למה הפלה זה לא רצח? אנשים תתעוררו! זה רצח לכל דבר! ועוד העובדה שיש אלפי הפלות רק בארץ מזעזעת אותי. תחשבו על עוד אלפי ילדים שאיבדו את חייהם, את הילדים שלהם עצמם שהיו יכולים להביא, ואל תתחילו עכשיו עם השטות הזו שהם לא יצורים חיים! החל מהיום 40 של ההריון זה נחשב לאדם לכל דבר ועניין! הוא נושם, מרגיש, שומע, הכל! העובר נרגע כשהוא שומע את הקול של אמא שלו, הוא מפחד כששומע קול זר. אז אל תחרבשו לי את השכל שזה לא יצור חי. הוא חי ובועט ונושם ושומע והפלה זהו רצח. אבל יש מקרים, כן יש מקרים, שהאמא במצב סכנה בגלל העובר ובמקרה כזה מותר להפיל אחרי הרבה ברורים ובדיקות!! למה? כי הרופאים בארץ לא אכפת להם מעוברים ועל כל שטות יגידו להפיל אבל ישנם רבנים שמומחים לזה ויודעים הדיוק מה מסוכן ומה לא. ושלא תבינו לא נכון, לא כל הרופאיים, אני מניחה שיש רופאים הגונים אבל בגלל שלא הרוב כאלה עדיף לשאול אדם שמודע להלכה וגם לרפואה ולא חסרים רבנים כאלה. ורק אציין שמה שכתבתי למעלה על זה שמותר להפיל במצב של סכנה חיים- לפעמים לא רק מותר אלא חייב! -------------------- נענע בננה🔹️19🔹️אין עוד פרטים חשובים חולת הארי פוטר | BTS | סקיז | בייסיקלי כל הקייפופ LA CHI MO LA LA "האמונה שלי היא שהאמת תמיד עדיפה על השקרים" "אתה באיזשהו שלב מתחיל להאמין שהכל אפשרי אם יש לך מספיק חוצפה" "רון: "אני לא מטומטם, אתה יודע", הארי: "אבל אתה עושה חיקוי מעולה של מטומטם" "מה שמשנה זה לא האדם שנולדת, אלא האדם שגדלת להיות" פיפול לייף איז גוד (חוץ מישלי...) תהנו בחיים! חיים פעם אחת! ותלכו לבית ספר מה אתם עושים פה בכלל? חח יאללה נתראה עוד חודשיים שלושה נראה אם אני לא אתאבד עד אז... צ'או! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 10:31 AM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ואם האישה נאנסה? אסור לה להפיל כי היא לא בסכנת חיים? או אם זאת באמת טעות ולהורים אין כסף לדאוג לילד או שהם לא במצב הנפשי לדאוג לילד והם גם ממש ממש ממש לא רוצים את הילד? גם אז אסור לתת להפיל?
-------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 11:52 AM
|
||||||||
![]() בטט מודע ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האמת בדיוק חברה שלי אמרה לי שהיא מכירה מישהי שנאנסה ונכנסה להריון ודווקא מכל החרא הזה היא החליטה לא להפיל והיא נשארה עם הילד וכאילו מתוך הטראומה הזאת יש לה בעצם את הדבר שהיא הכי אוהבת בעולם וזה מדהים, ממש. אבל לא כל אחד יכול לעשות את זה ולא בכל גיל ואם מישהי נכנסה להריון ולא משנה מאיזו סיבה, זה לא חייב להיות אונס, מי אנחנו שנגיד לה שהיא חייבת ללדת? וזה מעבר ללדת זה לסחוב את זה 9 חודשים, וגם אם זה לא לגדל אותו אחכ, זה להגיד למישהו מה עשות עם הגוף שלו וזה דוחה, ממש. @חגילה שלומוב; מה זה קשור לזה שיש תינוקות שמתים בארץ כל הזמן? זה נשמע לך הגיוני שמישהי צריכה להישאר בהריון 9 חודשים ואז גם ללדת את התינוק ומאוד יכול להיות שהיא אפילו לא תאהב אותו, כי לא רוצה אותו בכלל, ויהיה אסור לה להפיל אותו רק בגלל שיש מישהי שנפטר לה הילד? ואני לא מזלזל, ממש לא, וזה עצוב ונורא לאבד ילד, אבל זה לא סיבה למה אישה אחרת צריכה לסבול. אישית חושב שאישה שנכנסה להריון, ושוב, לא משנה מה הסיבה והיא רוצה להפיל, זאת לא ההחלטה הכי קלה בעולם, ובמקום לבוא להגיד לה שהיא רוצחת, אנחנו צריכים להביא לה חיבוק ולהיות שם בשבילה, ולאפחד, אפחד אין זכות בעולם לשפוט אותה.
האמת זה ממש נכון, ובכל דבר. אין לנו זכות להגיד לאנשים מה לעשות עם הגוף שלהם. זה לא קשור מה הסיבה מה עומד מאחורי זה.
ואם היא שכחה לקחת אמצעי מניעה? למה דווקא נאנסה קודם כל. וגם אם היא לא בסכנת חיים ויש לה כסף ואפשרות והמצב הנפשי שלה בסדר והיא באמצע תיכון אז היא לא יכולה פיזית לטפל בילד? ומה אם היא רוצה להתגייס? מה היא תעשה עם ילד לבד? ואם אין מישהו שיכול לעזור לה? אישה לא חייבת להיות בסכנת חיים כדי להפיל, חוצמזה ששוב, אם היא לא בסכנת חיים ואת לא תתני לה להפיל היא תמצא דרך לעשות את זה, מה שיכול מאוד להכניס אותה לסכנת חיים ואפילו להרוג אותה. לקרוא לאישה רוצחת לא ימנע ממנה להפיל, אלא ימנע ממנה להפיל בצורה בטוחה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 11:54 AM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
רגע למה את מצטטת את ההודעה שלי ואומרת דברים שכבר אמרתי כאילו לא אמרתי אותם? אמרתי אם זאת טעות, או אם הם לא רוצים את הילד, או אם הם לא יכולים לטפל בילד. זה הרגיש כאילו את תוקפת אותי על משהו שלא עשיתי.
-------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 15:47 PM
|
||||
כן כן אסור להפיל! עדיין לא הבנתם שזה רצח? למה כולם מקלים ראש ברצח של ילדים חפים מפשע למרות שנוצרו בטעות? במקרה שאין כסף או אמא צעירה מידי אפשר לשלוח לאימוץ. זה הרבה יותר מוסרי מאשר לרצוח אותו. -------------------- נענע בננה🔹️19🔹️אין עוד פרטים חשובים חולת הארי פוטר | BTS | סקיז | בייסיקלי כל הקייפופ LA CHI MO LA LA "האמונה שלי היא שהאמת תמיד עדיפה על השקרים" "אתה באיזשהו שלב מתחיל להאמין שהכל אפשרי אם יש לך מספיק חוצפה" "רון: "אני לא מטומטם, אתה יודע", הארי: "אבל אתה עושה חיקוי מעולה של מטומטם" "מה שמשנה זה לא האדם שנולדת, אלא האדם שגדלת להיות" פיפול לייף איז גוד (חוץ מישלי...) תהנו בחיים! חיים פעם אחת! ותלכו לבית ספר מה אתם עושים פה בכלל? חח יאללה נתראה עוד חודשיים שלושה נראה אם אני לא אתאבד עד אז... צ'או! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 15:51 PM
|
||||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אבל הפלה זה לא רצח. העובר לא חי עד שלב מסוים בהיריון (לא יודע מתי בדיוק), ואחרי השלב הזה ממילא לרוב לא מפילים -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 16:03 PM
|
||||
אז אמרתי בהודעה הקודמת שלי שעד 40 יום של העובר הוא עדיין לא ממש חי וזה אומר חודש וקצת. אם עד אז יודעים על ההריון מותר להפיל. אבל עדיין צריך להתייעץ ולא לעשות כל מה שמתחשק -------------------- נענע בננה🔹️19🔹️אין עוד פרטים חשובים חולת הארי פוטר | BTS | סקיז | בייסיקלי כל הקייפופ LA CHI MO LA LA "האמונה שלי היא שהאמת תמיד עדיפה על השקרים" "אתה באיזשהו שלב מתחיל להאמין שהכל אפשרי אם יש לך מספיק חוצפה" "רון: "אני לא מטומטם, אתה יודע", הארי: "אבל אתה עושה חיקוי מעולה של מטומטם" "מה שמשנה זה לא האדם שנולדת, אלא האדם שגדלת להיות" פיפול לייף איז גוד (חוץ מישלי...) תהנו בחיים! חיים פעם אחת! ותלכו לבית ספר מה אתם עושים פה בכלל? חח יאללה נתראה עוד חודשיים שלושה נראה אם אני לא אתאבד עד אז... צ'או! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 16:05 PM
|
||||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני באמת שואלת, למה חבורה של אנשים (לפי מה שידוע לי גברים) ייבחרו האם האישה תפיל או לא? מה כל כך מיוחד בהם שמגיע להם את הסמכות להחליט על הגוף של האישה בלי שהם מכירים אותה או היו בנעליים שלה? גם נגיד שהיא הולכת ואומרים לה לא להפיל, זה לא עוצר את העובדה שהיא תפיל, המשתנה היחיד זה שעכשיו זה יותר מסוכן כי היא יכולה לפגוע גם בעצמה ולא רק בתינוק. -------------------- טליה • היאת • ספוטיפיי ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 16:06 PM
|
||||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בדקתי ולפחות על פי החוק בישראל, העובר מוגדר חי החל משבוע 24. ולמה לא בעצם? אם האישה בהריון שהיא לא רוצה, בשלב שעוד ניתן להפיל, אין שום סיבה טובה למה לא להפיל. -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 16:39 PM
|
||||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קודם כל אי אפשר להפיל תינוק, אין דבר כזה וזה פשוט לא קיים. בהפלה מפילים עובר, לא תינוק. לעובר אין רגשות. בשונה לילד ששולחים לאימוץ. מערכת האימוץ היא נוראית והכי קל להגיד ״פשוט תשלחו לאימוץ״. זה מרגיש לי שאנשים אומרים שהם ״פרו-לייף״ אומרים שאסור להפיל עובר אבל אחרי שהוא נולד מצידם אפשר גם לשרוף אותו כי הרי הוא כבר נולד אז מה אכפת להם. אבל מתעלמים לחלוטין מזה שילד במערכת האימוץ כן מרגיש סבל, ועובר שהפילו לא. וגם, אישה בהריון היא גם בנאדם חי. למה היא צריכה לסבול ככ הרבה ולעבור את התהליך הכואב של ההריון שבסוף היא תלד ילד שלא באמת יהיה לה איך לטפל בו? אני פשוט לא מבינה למה החיים שלה פחות חשובים משל עובר שאפילו לא נולד. ולמזלנו אנחנו חיים במדינה שאפשר לעשות בה הפלות בצורה חוקית ובטוחה. אבל במקום כמו ארצות הברית, אם תפילי תינוק, זה יהיה לא חוקי וזה גם סיכוי די גדול שאת לא תסכני את החיים של עצמך. כי החוק נגד הפלות לא מונע הפלות, אלא מונע הפלות בטוחות וחוקיות. ואת יודעת מה עוד יותר מדאיג? שבארצות הברית, אם נאנסת ועשית הפלה, את אמורה לקבל עונש יותר חמור משל מי שאנס אותך (אני כמעט בטוחה ש5 שנים בכלא יותר ממנו) אז סליחה אם הנתונים האלה מזעזעים אבל זו המציאות לצערי. -------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 23 2022, 16:51 PM
|
||
תפסיקו להגיד ״לשלוח לאימוץ״ ולהתעלם מהעובדה שמערכת האימוץ לא מתפקדת או מהטראומה שנוצרת מחוסר בקשרים משפחתיים.
|
|
פורסם ב: Sep 1 2022, 14:46 PM
|
||||
![]() My body - my choice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. הסיכוי שמישהו.י.ם.ן ידעו שהםן בהריון בארבעים הימים הראשונים הוא לא גדול כמו שזה נשמע שאת חושבת שהוא בכללי, ובעיקר אם הםן צעיריםות/בסביבה שלא מלמדת על סקס בטוח. 2. "לעשות כל מה שמתחשק" - הפלה זה דבר כבד, זה לא כאילו הםן נכנסו להריון כדי להפיל כי זה "כיף" להםן. יש לזה השלכות נפשיות ופיזיות לטווח הארוך וזה לא משהו שעושים כבילוי וברוב הלגמרי מכריע של המקרים בכלל לא בקלות דעת, להפך. -------------------- הרמיוני||She/Her Your skin isn't paper don't cut it Your face isn't a mask don't hide it Your size isn't a book don't judge it Your life isn't a movie don't end it ?If the story's over, why am I still writing pages --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Sep 2 2022, 21:24 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
זו לגמרי בחירה של האישה!
אי אפשר להחליט במקום האישה החלטות כאלה, זה לגמרי מזעזע! כלומר, אני יכול להבין את הדעה ש”לא צריך להפסיק הריון, כי זה פגיעה בבן אדם חי”, אבל זו לגמרי ההחלטה של האישה! הם לא יכולים לכפות עליה לא להפיל, זה כמו לאסור סקס לפני החתונה. זה המרחב הפרטי של מישהי, ואסור לפלוש לפלוש ללה אליו. אפילו להפעיל לחץ חברתי על נשים שלא יפילו זה מעשה ממש לא יפה לעשות, אבל את זה אי אפשר לעשות כי זה יחשב מניעת התבטאות עצמית. אני חושב שהבהרתי את הדעה שלי. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 4 2022, 07:48 AM
|
||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חושבת שיש פה טיפה בלבול.
אני לא חושבת שמישהו פה אמר שצריך לאסור על הפלות ל-ג-מ-ר-י. ואם כן, אז אני לא מסכימה איתו. צריך לאפשר הפלות לנשים שנאנסו וכדומה. אני פשוט לא חושבת שזה אמור להיות הפיתרון הקל והלגיטימי. אגב, אמיר, לפי היהדות, אסור סקס לפני החתונה גם לגויים, ואם כולם היו מקפידים על זה כנראה שלא היה כמעט צורך בהפלות. וריאן, אתה כל הזמן אומר שילדים במערכת האימוץ נרקבים. אתה יכול להביא לי מקור? כי לי אמרו אחרת. רומי- הפלות לא חוקיות יהיו בכמ. הפיתרון הוא לא להפוך הפלות לנורמה. --------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |