האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (11) « ראשון ... 2 3 [4] 5 6 ... אחרון » קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

הפלות || דיון
פורסם ב: Jul 3 2022, 10:14 AM
צטט הודעה

עובד משרד הקסמים

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 70001
מגדר:female
משתמש מספר: 71976
חפצי המשתמש: צפה

QUOTE (סופי ואקר @ Jul 3 2022, 10:11 AM)
אנחנו לא יכולות להסכים כי אנחנו לא משדרות על אותו גל. תכבדי את דעתי.

לכבד דעה בתחת שלי את לא מכבדת ככ הרבה נשים עם הדעות שלך

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jul 3 2022, 10:15 AM
צטט הודעה

אני אוהב את יעל

פרטי משתמש
קבוצה: הנהלת הפורומים
חרמשים: 9697150
מגדר:
משתמש מספר: 82673

אתם לא חייבים להסכים איתי
אני את שלי אמרתי

--------------------
‏ I’m half white
Other half
Also white
my name is not Yael but ok
‏he/them
‏ Taylor Swift | Math | Tubbo | idk

User Posted Image

סוֹ

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 10:19 AM
צטט הודעה

I said I love The Smiths

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 23751
משתמש מספר: 75011

אוקיי אין לי כוח לקרוא עכשיו את כל התגובות בדיון
אני בעד הפלות לגמרי
אתמול גיליתי דבר די מדהים, 50% מהנשים בארצןת הברית נכנסות להריון לא מתוכנן. והריון לא מתכונן זה לאו דווקא אומר שהאישה רוצה להפיל את התינוק. אבל כן, יש מקרים שהאישה פשוט לא מסוגלת להביא ילד מסיבות שלה
אם ילדה קטנה נאנ0ת ונכנסת להריון, הסיכוי שהיא בעצמה תשרוד בלידה הוא לא 100%
אבל עזבו, מיותר לדבר על ארצות הברית בתור ארץ שאסור בה הפלות בכלל וזה מזעזע.
זה נהפך בייסיקלי ללחיות בארצות הברית=לחיות במקום שהבחירה בגוף שלך לא שייכת לך
ככה זה מרגיש לפחות
אז אני די בטוחה שסיכמתי את דעתי?

--------------------
בס״ד

15 • לין לאוד

User Posted Image

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 10:44 AM
צטט הודעה

דביל מהאגדות

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 12459
משתמש מספר: 72756

אני בעד הפלות מהסיבה הפשוטה שלהכריח אישה לשאת ברחם שלה וללדת תינוק למרות שהיא לא רוצה אותו או אין לה את האמצעים לטפל בו זה מזעזע לדעתי.
אני חושבת שעדיף לא ללדת תינוק מאשר ללדת תינוק ושהוא יסבול כל חייו.
גם אמצעי מניעה לא יעילים ב100% ויש סיכוי להריון גם אם משתמשים בהם.
תחשבו על אישה ענייה שיש לה בקושי מספיק כסף לכלכל את עצמה ואת בן זוגה, ופתאום יש לה גם תינוק.
לתינוק אין איפה לישון כי עריסה עולה כסף, אין לו מה לאכול כי מטרנה זה יקר בטירוף.
הוא סובל כל החיים שלו בגלל שכמה אנשים החליטו שאמא שלו חייבת ללדת אותו.

*זאת רק דוגמה לאחד מהמקרים היותר גרועים שקורים

אני לא באמת יכולה להסביר, כי אנחנו לא יוצאים מאותה נקודת הנחה, אבל זו בדיוק בדיוק הסיבה שהתורה אוסרת על גילוי עריות.

סליחה על השאלה אבל מה ההגדרה לגילוי עריות? האם בעל ואישה נשואים שמקיימים יחסים, נחשב לגילוי עריות?
הדוגמא שיעל נתנה היא כאשר שני ההורים עניים, והם נשואים, ולהביא ילד לעולם זו מעמסה בשבילם. האם בני זוג, נשואים, שמקיימים יחסים נקרא גילוי עריות?
ממה שאני יודעת, תקני אותי אם אני טועה, התשובה היא לא.

--------------------

❤️ נועם 🧡 19 💛 עיצוב ותכנון פנים💚 פסנתר💙 ספר הפנטזיה לילדים שכתבתי 💜
ψ

סרטון חדש בערוץ שלי 🍓

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 10:50 AM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש
חרמשים: 6678788
משתמש מספר: 75665

הפלות זה דבר טוב, עם האישה נכנסת להריון בטעות או באונס שהיא לא כשירה ולא יכולה להיות אמא. וכן, יש סיטואציות שזה יכול לקרות, ברור.
אבל ברגע שיש מדינות שבהם הפלות הפך לחוקי וטוב, אז כל אישה שאין לה טיפת אחריות, תלך ותכנס להריון עם כל מי שהיא אוהבת ואז תפיל את כולם כי אין לה כח\כסף\אנרגיות כדי לגדל ילדים. זה לא עובד ככה
הפות זה דבר שצריך לקרות, וצריך להיות חוקי. בטח. אבל לא כל אישה שסתם רוצה לבזבז את הכסף שלה על אלכוהול וסמים במקום על לידות ובגדיי תינוקות תוכל להפיל ילד. מי שבשבילה זה כ"כ נורא ללדת ילדים שתשגיח יותר על עצמה. שתבדוק לפני שהיא נכנסת להריון ואז מתחננת שיהרגו לה את הילד.

--------------------

אהבה אומר למצוא מקום לעוד גרביים בשביל האהובים שלך
סו~
my name is not So but ok
she/he
‏ Books | Taylor Swift | Math | Friends |Hi

User Posted Image

"השמיים הם הגבול והדרך - דרך ארץ."
yael

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 10:55 AM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
חרמשים: 17700
מגדר:male
משתמש מספר: 62302

אף אחת לא תיכנס להיריון בכוונה רק בשביל להפיל. לא רק שההיריון עצמו נוראי, גם לעבור הפלה זאת לא החוויה הכי כיפית בעולם. גם הפלה זה כאב, ועלולות להיות בחילות והקאות מזה, ואני די בטוח שזה עולה כסף?

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 11:01 AM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

QUOTE (Mark Blackthorn @ Jul 3 2022, 09:55 AM)
אף אחת לא תיכנס להיריון בכוונה רק בשביל להפיל. לא רק שההיריון עצמו נוראי, גם לעבור הפלה זאת לא החוויה הכי כיפית בעולם. גם הפלה זה כאב, ועלולות להיות בחילות והקאות מזה, ואני די בטוח שזה עולה כסף?

לא אמרתי שמישהי תכנס להריון בכוונה רק בשביל להפיל. התכוונתי שכן, אישה תשתמש בקונדום או תיקח גלולות. אבל, היא לא תשגיח יותר מדי, סתם כמו כל בחורה בת 17 שיוצאת עם חבר שלה. כי כל הנשים יודעות שברגע שיהיה להם ילד הם פשוט ילכו, יבכו קצת ויאשרו להם הפלה.
אני לא אגיד שעכשיו רצחתם ילד שהיה יכול להיות כל דבר, כי זה לא הגיוני. אבל יש סיבות שבהם אפשר לעשות הפלה, ויש סיבות שלא. אי אפשר לחלק את זה לשני צדדים. לא כל זוג שפשוט לא רוצה לטפל בילדים כי הם עצלנים לא יכולים להפיל ילד. קשה כם? תמסרו אותו לאימוץ.
אבל כן, יש מקרים שאפשר להפיל. אבל צריך לאפשר את זה, לא שכול אחד יוכל לבוא ולהרוג את התינוק שלו. אבל שזה יהיה חוקי.

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 11:06 AM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (The last rain @ Jul 3 2022, 11:01 AM)
לא אמרתי שמישהי תכנס להריון בכוונה רק בשביל להפיל. התכוונתי שכן, אישה תשתמש בקונדום או תיקח גלולות. אבל, היא לא תשגיח יותר מדי, סתם כמו כל בחורה בת 17 שיוצאת עם חבר שלה. כי כל הנשים יודעות שברגע שיהיה להם ילד הם פשוט ילכו, יבכו קצת ויאשרו להם הפלה.
אני לא אגיד שעכשיו רצחתם ילד שהיה יכול להיות כל דבר, כי זה לא הגיוני. אבל יש סיבות שבהם אפשר לעשות הפלה, ויש סיבות שלא. אי אפשר לחלק את זה לשני צדדים. לא כל זוג שפשוט לא רוצה לטפל בילדים כי הם עצלנים לא יכולים להפיל ילד. קשה כם? תמסרו אותו לאימוץ.
אבל כן, יש מקרים שאפשר להפיל. אבל צריך לאפשר את זה, לא שכול אחד יוכל לבוא ולהרוג את התינוק שלו. אבל שזה יהיה חוקי.

אבל ברור שישמרו. השבועות בשביל להבין שאת בהיריון, ואז ההתאוששות מההפלה זה לא כיף.
חוץ מזה, די להגיד "תשלחו אותו לאימוץ". דבר ראשון, מטומטם להיות בהיריון תשעה חודשים ואז ללדת ילד רק בשביל לשלוח אותו לאימוץ. דבר שני, הילד ירקב במערכת האימוץ זה הפיתרון הכי גרוע בשבילו.
להגיד "הם סתם עצלנים" זאת סיבה נהדרת לעשות הפלה, כי הם לא מוכנים להיות הורים. אנשים שאין להם את הכסף, המשאבים או את הרצון לגדל ילד, צריכים את הזכות לעשות הפלה.

--------------------
he/him

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 11:12 AM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

QUOTE (Mark Blackthorn @ Jul 3 2022, 10:06 AM)
אבל ברור שישמרו. השבועות בשביל להבין שאת בהיריון, ואז ההתאוששות מההפלה זה לא כיף.
חוץ מזה, די להגיד "תשלחו אותו לאימוץ". דבר ראשון, מטומטם להיות בהיריון תשעה חודשים ואז ללדת ילד רק בשביל לשלוח אותו לאימוץ. דבר שני, הילד ירקב במערכת האימוץ זה הפיתרון הכי גרוע בשבילו.
להגיד "הם סתם עצלנים" זאת סיבה נהדרת לעשות הפלה, כי הם לא מוכנים להיות הורים. אנשים שאין להם את הכסף, המשאבים או את הרצון לגדל ילד, צריכים את הזכות לעשות הפלה.

נכון, צריך להיות להם את הזכות, ולא אמרתי שהם סתם עצלנים.
ולמה אתה מצין את הדבר הזה של האימוץ בצורה כ"כ רעה? כן, יש ילדי יתומים שיש להם חיים נוראים, ובסדר שאתה שומע רק עליהם, אבל על כל ילד כזה יש לפחות ילד אחד שחי חיים נורמלים לגמרי במשפחה רגילה ויציבה, אז מה אם הוא מאומץ? יכול להיות ילדים לגמרי מצליחים שהם מאומצים. זה לא אומר שזה שאתה שולח את הילד שלך לאימוץ אתה הורס לו את החיים.

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 11:13 AM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (The last rain @ Jul 3 2022, 11:12 AM)
נכון, צריך להיות להם את הזכות, ולא אמרתי שהם סתם עצלנים.
ולמה אתה מצין את הדבר הזה של האימוץ בצורה כ"כ רעה? כן, יש ילדי יתומים שיש להם חיים נוראים, ובסדר שאתה שומע רק עליהם, אבל על כל ילד כזה יש לפחות ילד אחד שחי חיים נורמלים לגמרי במשפחה רגילה ויציבה, אז מה אם הוא מאומץ? יכול להיות ילדים לגמרי מצליחים שהם מאומצים. זה לא אומר שזה שאתה שולח את הילד שלך לאימוץ אתה הורס לו את החיים.

אבל זה לא נכון. הלוואי שעל כל ילד שחי חיים נוראים במערכת האימוץ יהיה ילד שאומץ למשפחה נהדרת, אבל אפילו אם כל ההורים שהיו מאמצים היו נהדרים, פשוט לא מאמצים מספיק ילדים. אז למה סתם לשים שם עוד ילדים שבקלות היה אפשר להפיל, כשאפילו עם הכמות שיש עכשיו לא מצליחים להסתדר?

--------------------
he/him

User Posted Image

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 11:17 AM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

QUOTE (Mark Blackthorn @ Jul 3 2022, 10:13 AM)
אבל זה לא נכון. הלוואי שעל כל ילד שחי חיים נוראים במערכת האימוץ יהיה ילד שאומץ למשפחה נהדרת, אבל אפילו אם כל ההורים שהיו מאמצים היו נהדרים, פשוט לא מאמצים מספיק ילדים. אז למה סתם לשים שם עוד ילדים שבקלות היה אפשר להפיל, כשאפילו עם הכמות שיש עכשיו לא מצליחים להסתדר?

כי זה לא חוכמה להגיד "אפשר פשוט להפיל אותו" (הייתי אומרת לך שזה כמו להגיד בא פשוט נהרג את אלה שכבר שם, אבל זה לא בדיוק נכון) יש מלא הורים שמאמצים ויש גם בתי אומנה שהם לא טובים כמו משפחה נכון, אבל לאא כל הבתי יתומים כאלה גרועים כמו שזה נראה תמיד. זה ילדים שחיים. ואפשר ללכת לשם ולשאול אותם אם היו מעדיפים שיפילו אותם שהם ילדו, אני לא אומרת שהתשובה היתה לא, אבל תשאל את הילדים שחיים במערכת האימוץ אם זה יותר טוב לפני שאתה אומר שעדיף להעיף מהעולם הזה נשמה שהיתה יכולה לחיות, רק כי במערכת האימוץ אין מקום.

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 11:19 AM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (The last rain @ Jul 3 2022, 11:17 AM)
כי זה לא חוכמה להגיד "אפשר פשוט להפיל אותו" (הייתי אומרת לך שזה כמו להגיד בא פשוט נהרג את אלה שכבר שם, אבל זה לא בדיוק נכון) יש מלא הורים שמאמצים ויש גם בתי אומנה שהם לא טובים כמו משפחה נכון, אבל לאא כל הבתי יתומים כאלה גרועים כמו שזה נראה תמיד. זה ילדים שחיים. ואפשר ללכת לשם ולשאול אותם אם היו מעדיפים שיפילו אותם שהם ילדו, אני לא אומרת שהתשובה היתה לא, אבל תשאל את הילדים שחיים במערכת האימוץ אם זה יותר טוב לפני שאתה אומר שעדיף להעיף מהעולם הזה נשמה שהיתה יכולה לחיות, רק כי במערכת האימוץ אין מקום.

אבל זה לא משנה כי אי אפשר לדאוג להם במערכת האימוץ, זאת בדיוק הבעיה. מערכת האימוץ זה פתרון מושלם לילד שכבר נולד וההורים לא יכולים לטפל בו, אבל למה להגיד לאישה שרוצה לעשות הפלה "פשוט תשלחי אותו לאימוץ" אם אפשר להימנע מזה?
את לא יכולה להתעלם מכל היתומים שנהיו הומלסים או התמכרו לסמים או שפשוט החיים שלהם לא טובים, רק בגלל הסיכוי שאולי יאמצו את הילד ויהיה לו כיף ונהדר בחיים.

--------------------
he/him

User Posted Image

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 11:20 AM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

QUOTE (Mark Blackthorn @ Jul 3 2022, 10:19 AM)
אבל זה לא משנה כי אי אפשר לדאוג להם במערכת האימוץ, זאת בדיוק הבעיה. מערכת האימוץ זה פתרון מושלם לילד שכבר נולד וההורים לא יכולים לטפל בו, אבל למה להגיד לאישה שרוצה לעשות הפלה "פשוט תשלחי אותו לאימוץ" אם אפשר להימנע מזה?
את לא יכולה להתעלם מכל היתומים שנהיו הומלסים או התמכרו לסמים או שפשוט החיים שלהם לא טובים, רק בגלל הסיכוי שאולי יאמצו את הילד ויהיה לו כיף ונהדר בחיים.

ואתה לא יכול להתעלם מכול הילדים שחיים עם הורים שמפחה ובית יציב, רק בגלל הסיכוי שהוא יהיה עברין וסוחר סמים.

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 11:21 AM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (The last rain @ Jul 3 2022, 11:20 AM)
ואתה לא יכול להתעלם מכול הילדים שחיים עם הורים שמפחה ובית יציב, רק בגלל הסיכוי שהוא יהיה עברין וסוחר סמים.

את מבינה שיש יותר מדי ילדים במערכת האימוץ ולשים שם עוד ילדים לא יעזור לאף אחד, כן?

--------------------
he/him

User Posted Image

---------
פורסם ב: Jul 3 2022, 11:22 AM
צטט הודעה

פרשנית לענייני החיים של ורד

פרטי משתמש
קבוצה: אחראית פעילויות ופרויקטים
חרמשים: 2146960689
משתמש מספר: 52249

היי, מבינה שמדובר בדיון שהוא אמוציונלי אצל כולם, אבל שימו לב לדרך שבה אתם מתנסחים. גם אם אתם לא מסכימים עם מישהו, יש דרך להביע את זה.
(התגובות האחרונות ממש בסדר לא מופנה אליכם אלא בכללי)

לדיון עצמו, אני מאוד תומכת בזכות להפלות. אישה לא תיכנס להיריון מבחירה ואז תחליט שלא, אלא אם היא מגיעה למצב של הפלה כנראה שמשהו בכניסה להיריון שלה היה עקור מהיסוד. גם לידה בשביל מסירה לאימוץ, כמו שכבר כתבו פה, בסוף רק תפגע (אולי) בילד אבל בעיקר באישה שצריכה לעבור תשעה חודשים נוראיים בשביל ילד שהיא בכלל לא רצתה.
כל הדיון הזה של "מתי העובר בכלל נחשב חי" - האמת שיש לזה הגדרה מאוד ברורה, וזה מהשלב שבו העובר יכול לשרוד מחוץ לרחם (שזה בשבוע 26 למיטב זיכרוני אבל לא בטוחה). בכל אופן, בשלב מתקדם בהיריון זה גם הופך מסוכן יותר להפיל, ככה שאף פעם כמעט לא מגיעים למצבים האלה. בכל מקרה מי שרוצה להפיל לא תחכה כל כך הרבה זמן עד שעובר כבר יהפוך ליצור חי, אלא תתחיל את התהליך ברגע שתגלה. הפלה זה לא משהו שמחליטים סתם ככה כי ברגע מסוים היא החליטה שלא, נשים יודעות טוב מאוד אם הן מוכנות לילד או לא - אישה לא תיכנס להיריון ואחרי שבעה חודשים תחליט פתאום שלא (אלא אם מדובר במקרה מאוד ספציפי ומאוד מיוחד, ואז בסדר, אימוץ - אבל זה לרוב לא קורה).
הדבר החשוב באמת הוא שהפלות ימשיכו לקרות. אישה שלא רוצה ילד תפיל אותו, בין אם זה במרפאה בצורה בטוחה או שתזרוק את עצמה במדרגות כדי לגרום להפלה "טבעית". השאלה היא לא מה יקרה עם העובר, אלא מה יקרה עם האישה. וזה מה שבית המשפט באמריקה שכח.

--------------------
שקד ✧ אחראית פעילויות ופרויקטים

User Posted Image

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (11) « ראשון ... 2 3 [4] 5 6 ... אחרון » קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025