![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jul 10 2022, 10:17 AM
|
||||
![]() בילי קרמייקל היה שם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דיסקליימר א': החלטתי לא לסמן את הספוילרים בחוות דעת כי יש שם מלא, וזה סתם מכער את הסיקור. מי שרוצה להימנע מספוילרים - שלא יקרא את חוות הדעת!
דיסקליימר ב': הסיקור הזה הוא גרסה מחודשת של הסיקור הזה. יש אישור ממנהל! <: סיקור סדרת טלוויזיה המופלאה: הרפתקאות ליידיבאג והחתול השחור ![]() שם הסדרה: Miraculous: les aventures de Ladybug et Chat Noir (צרפתית) המופלאה: הרפתקאות ליידיבאג והחתול השחור (עברית) סוגה: אנימציה, גיבורי על, פעולה במאי: תומאס אסטרוק מדבבים ראשיים (עברית\צרפתית): ספיר דרמון\Anouck Hautbois (מרינט\ליידיבאג) גיא זיידמן\Benjamin Bollen (אדריאן\החתול השחור) ערן מור\Antoine Tomé (גבריאל אגרסט\עש לילה) מיה קדוש\Fanny Bloc (אליה סאזאר\רינה רוז') תמי ברק\Marie Nonenmacher (טיקי) ערן מור\Thierry Kazazian (פלאג). שפת מקור: צרפתית שנות שידור: הווה-2015 (צרפתית), הווה-2016 מספר עונות: 4 ערוצי שידור: גלוב, דיסני, נטפליקס, ניקלודיאון ובטח עוד כמה. איבדתי ספירה. חברת הפקה: Zagtoon • תקציר הסדרה • ליידיבאג והחתול השחור הם גיבורי העל הכי מפורסמים בעיר פריז. אין תושב אחד שאת זיכרונו אינו פוקדת חוויה אחת זכורה לטוב בה זכה לידם המושיעה ברגע האחרון. לכן אף אחד לא היה מצפה כי מאחוריי המסכות של השניים מסתתרים שני נערים צעירים, שמנהלים במקביל חיים שגרתיים לגמרי. מרינט דופיין צ'אנג, חוץ מלהיות ליידיבאג גם מתמחת בלהיות מגושמת מאוד, לפתח את כישרון העיצוב שלה בזמנה הפנוי ולהיות מאוהבת עד מעל הראש באדריאן – הנער שבמקרה לוקח את תפקיד החתול השחור, ובנו של אדם עשיר וקר רוח בשם גבריאל אגרסט. ליידיבאג והחתול השחור לא יגלו לאף אחד את זהותם – אפילו לא אחד לשני. אם הסוד יגיע לידיים הלא נכונות, כל המאמצים שלהם ירדו לטמיון. וכאן נכנס עש לילה. בדומה לליידיבאג והחתול השחור, גם אותו נבל מסתורי השיג את כוחותיו באמצעותיו תכשיט קסום – מופלא. כל מופלא מייצג חיה, ונותן לבעלים שלה כוח בהתאם; מרינט נושאת את מופלא החיפושית, הנותן לך את כוח היצירה, ואדריאן, הנושא את מופלא החתול, ניחן בכוח ההרס. לעומת שני הגיבורים, הבעלים של מופלא הפרפר – עש לילה, מנצל את הכוחות שלו למטרות רעות. הוא יכול להפוך אדם, כאשר הוא חווה רגש שלילי, לנבל עם כוח מיוחד – עש לילה שולח פרפר מיוחד (אקומה) שמשתלט על חפץ כלשהו של הקורבן ומאפשר לבעלים של המופלא שליטה על הקורבן. כל פעם מחדש נאלצים זוג הגיבורים של פריז להגן מפני נבל חדש, ובאותה עת למנוע מעש לילה לשים את ידיו על המופלאים שלהם, שהם תשוקתו הגדולה ביותר. בשילוב של המופלאים של החתול והחיפושית, ניתנת לבעלים להגשים משאלה אחת שליבו חפץ בה – אך ההשלכות לקיום משאלה כזאת הינן אפופות מסתורין, ועשויות להיות הרות אסון. לכן ליידיבאג והחתול השחור יעשו הכול כדי לא לתת לעש לילה להגשים את משאלת ליבו. • דמויות • מרינט דופיין צ'אנג\ליידיבאג: נערה בת 14, קלאמזית מאוד. מאוהבת באדריאן ומנסה שוב ושוב להודות באהבתה אליו, דבר שמתברר כמאוד קשה כשהיא בקושי מצליחה לחבר משפט ברדיוס של עשרים מטר ממנו. כליידיבאג היא פחות מגושמת ויותר בטוחה בעצמה. היא חברה מאוד טובה של אליה, בת כיתתה, תחילת ספוילר ואפילו חושפת בפניה את זהותה הסודית בעונה 4.סוף ספוילר למרות העניין שלה באדריאן, מרינט לא מאוהבת בחתול השחור ולא מזהה את הקשר בין השניים. למרינט יש שיער בגוון כחול כהה ועיניים כחולות. בחליפת החיפושית שלה היא לבושה בבגד גוף פשוט בדוגמה של נקודות שחורות על רקע אדום, מסכה על העיניים וסרט בשיער. אדריאן אגרסט\החתול השחור: נער בן 14, בנו של מעצב בגדים מצליח. אדריאן עצמו מדגמן בפרסומות למוצרי טיפוח שונים ביוזמת אביו. אמילי, אימו של אדריאן נעלמה באופן מסתורי, והוא לא זוכה ליחס אוהב מאביו מאז. על אף ההתנהגות המתונה והשקטה שלו בדרך כלל, בתור החתול השחור הוא נוטה להתנהג באופן שטותניקי, ומרבה לפלרטט עם ליידיבאג. חליפת גיבור העל שלו מעוצבת כמו בגד גוף שחור וחלק, אוזני חתול שמבצבצות משיערו הבלונדיני ועיניים ירוקות גדול כשל חתול, מאחוריי מסכה. גבריאל אגרסט\עש לילה\עש צל: לבוש בחליפה סגולה כהה ומסכה המכסה את רוב אזור הפרצוף, למעט עיניו הכחולות ופיו. תחילת ספוילר בתחילת העונה השנייה נחשפת זהותו כאביו של אדריאן – גבריאל אגרסט. בנוסף, נחשף כי הוא צד אחר המופלאים של החיפושית והחתול כדי שיוכל להשיב את אשתו, אשר נפלה לתרדמת, חזרה לקדמותה. מאוחר יותר בסדרה הוא שם את ידיו על מופלא הטווס, שנותן לו את הכוח ליצור ישויות רבות עוצמה שעוזרות לו בביצוע התוכניות שלו. בתחילה הוא נותן לעוזרת האישית שלו את המופלא, אך מאוחר יותר הוא משתמש במופלא בשילוב עם כוחו של הפרפר ומשנה את שמו לעש צל (Shadow Moth) בהתאם. סוף ספוילר אליה סאזאר\רינה רוז': חברתה הטובה של מרינט. עוזרת לה בכל המבצעים להשגת אדריאן, וגם מוציא אותה מצרות הרבה פעמים. אליה מעריצה את שני הגיבורים של פריז, ובמיוחד את ליידיבאג – היא אפילו מנהלת בלוג יומי (ליידי־בלוג) שעוקב אחר פעילויותהם של השניים נגד עש לילה ומביאה כל מיני חידושים בנושא. תחילת ספוילר אליה מקבלת מאוחר יותר את המופלא של השועל, הנותן לה את הכוח ליצור אשליות. תחת הזהות רינה רוז' היא עוזרת לליידיבאג והחתול השחור נגד הנבלים שצצים מדי פעם בפריז. סוף ספוילר טיקי: ישות דמוית חיפושית הנלווית למופלא של מרינט – קוואמי. לקוואמים יש את היכולת לעבור דרך עצמים ולא להיראות\להישמע באמצעות מכשירים טכנולוגיים. כקוואמי, טיקי משמשת כמעין מנטור למרינט ומדריכה אותה על תפעול הכוחות שלה. הכוח של המופלא נובע מהקוואמי, אז כדי למנוע ממנה להתעייף, מרינט צריכה להאכיל את טיקי זמן קצר אחרי שהיא משתמשת בכוח שלה, דבר שבשבילו היא צריכה להשתנות חזרה. פלאג: הקוואמי של מופלא החתול. פלאג נוטה להיות ציני ופחות אחראי מטיקי, ומנצל כל הזדמנות כדי להזכיר את האהבה הלוהטת שלו לגבינת קממבר. מאסטר פו: תחילת ספוילר כדי לשמור על כוח כה רב כמו המופלאים מפני הידיים הלא נכונות, צריך להיות שומר שיגן עליהם. מאסטר פו הוא המחזיק של קופסת המופלאים. בקופסה שלו, המוסוות כפטיפון, הוא שומר את כל המופלאים שברשותו, למעט מופלא הפרפר והטווס שנעלמו מזמן, ומופלא החיפושית והחתול אותם הביא למרינט ואדריאן. בנוסף, הוא נושא את מופלא הצב, אם כי הוא לא מרבה להשתמש בו בשל גילו המופלג. במהלך קרב בסוף העונה השנייה מעורב מאסטר פו בתקרית שגורמת לו לאבד את הזיכרון. מרינט נאלצת להפוך לשומרת של קופסת המופלאים, ובהמשך מעבירה את מופלא הצב לנינו, בן כיתתה. סוף ספוילר • חוות דעת • אנשים אומרים שאהבה זה דבר מסובך. והם צודקים. האם אני אוהב את הסדרה הזה? קשה להגיד בוודאות. האם אני אוהב את איך שהסדרה הזאת הללו את פיבסתה יכולה להיות? כן, אפשר להגיד. המופלאה היא לא הדוגמה הראשונה שהללו את פיבסתי נותנת לסדרה טובה. יש בה הרבה חסרונות, ולמרות שהפוטנציאל הכללי שלה מורגש בהרבה מובנים, יש פעמים שהיוצרים שלה פשוט לא פוגעים בנקודות הנכונות. ובואו נגיד שזה קרה יותר פעמים משאני יכול לספור. עם זאת, אני כן אנסה לפרק את הדעה המורחבת שלי לגבי הסדרה הזאת לכמה נקודות עיקריות. ונתחיל עם הדבר הכי בסיסי. כאוס מהרגע שאתה מתחיל להיכנס לפאנדום "המופלאה", אתה עלול להתחיל לשים לב למשהו אחד קריטי. הסדרה הזאת. נורא. מבולגנת. הדבר הראשון שהדליק לי נורה אדומה זאת העובדה שלכבוד סיום העונה הראשונה הוקדשו שני פרקים שלמים כדי להסביר לנו על משהו שהללו את פיבסנו אמורים לדעת מתחילת הסדרה – איך לעזאזל מרינט ואדריאן קיבלו את המופלאים שלהם? זה אומנם לא בעיה משמעותית כל כך, ואני יכול להבין את הבחירה הסיפורית לשים פרק כזה בסוף העונה. לגיטימי בינתיים, לא? אבל כאן נכנסת העונה השלישית. עונה 3 התחילה כמו שתי העונות האחרות, רק שאחרי זמן קצר היא התבררה כשונה לגמרי. האם זה בגלל הגיבורים החדשים שנכנסו לתמונה? אולי בגלל שהאובססיה של מרינט לאדריאן נהללו את פיבסתה טיפה קיצונית? לא, זה בגלל שהפרקים הועלו בסדר הלא נכון. אני לא מומחה מספיק כדי להבין מה קורה מאחורי הקלעים של סדרה צרפתית, אבל לא זכור לי אף סדרה שהעלתה פרקים מאמצע העונה שגורמים לך לתהות מתי לעזאזל ליידיבאג הביאה למקס את המופלא של הסוס. אבל חשבתם שהכאוס נגמר פה? ממש לא. מלבד התקלות בהעלאת פרקים, נראה שזאגטון קופצים גם מסטודיו אנימציה אחד לאחר – זה בדרך כלל מתאפיין בשינוי סגנון די דרסטי בין פרקים, שבחלקם השיער של דמויות נראה מהמם, ובחלקם שכחו להוסיף לדמויות שיער. חזרתיות אחת מהסיבות שאני לא אוהב את השיפ של מרינט ואדריאן, וכל מרובע האהבה המסובך שסובב אותו, זה שלוש עונות ברצף אתה מבין שאין לזה סיכוי להתקדם לאנשהו. וכאן מתבטאת בעית החזרתיות. כמו שאני יודע שלא משנה כמה חזק הנבל החדש של עש לילה, ליידיבאג והחתול השחור בסוף מנצחים אותו, ככה אני גם יודע שלא משנה כמה פעמים מרינט תנסה נואשות להודות באהבתה לאדריאן, עם ניסיונות שנהללו את פיבסם אובססיביים יותר ויותר (כאילו, הילדה שומרת מתנות לאדריאן לכל יום הולדת עד גיל חמישים. היא... לא שפויה) – היא בסוף לא תתקדם עם זה בכלל. ההתקדמות של העלילה היא איטית ביותר, וככל שמכריזים על עוד עונות זה נמרח יותר, וכך גם הסבלנות שלי נמרחת. התפתחות דמותית או בשמו המקובל יותר באנגלית, Character Development. עכשיו אתם בטח תוהים – רגע, למה יש לך בעיה עם התפתחות דמותית בסדרה? אז תנו לי לנסח את זה טוב יותר. הבעיה שיש לי היא המחסור בהתפתחות כזאת. כלומר, דמויות רעות או בעלות הרגלים רעים אמורות להתקדם מתישהו ללפחות לנסות להיות אנשים טובים יותר. קחו לדוגמה את צוקו מאווטאר – בחלק הראשון של הסדרה הוא מרוכז כולו בהשבת הכבוד שלו על ידי הסגרת האווטאר לידי אביו. אך בהמשך הסדרה הוא מתחיל לתהות לעצמו האם זה הדבר הנכון לעשות, ובשיאה של העונה האחרונה מחליט לחבור אל האווטאר. דוגמה מצוינת להתפתחות האופי של דמות. אז מה הבעיה עם המופלאה? העונה הרביעית כבר מגיעה לסיומה וגבריאל אגרסט לא מראה אפילו סימן ליחס טוב יותר כלפי הבן שלו, קלואי עדיין מנצלת אנשים כמו פעם ומרינט עדיין לא יכולה להגיד מילה ליד אדריאן. עיצוב העיצוב השנוי במחלוקת במהלך הסדרה לא מסתכם בבעיית הסטודיואים המתחלפים. קיימות הרבה בחירות עיצוביות גרועות לנבלים כגון Rogercop, Heart Hunter, Lies ו-Bakerix. אחד החלקים המוזנחים ביותר בסדרה הוא עיצוב הניצבים בהרבה מהסצנות, שלרוב נראים רע מאוד, ולעיתים נראים כמו העתקים עם צבע שיער אחר של דמות מהסדרה (דוגמה – ניצבת כמעט זהה למאנון). כן, ניצבים הם בדרך כלל משהו שנמצא ברקע ולא אמורים להתייחס אליו יותר מדי, אבל כבר ראיתי מקרים בעבר שסדרות באמת השקיעו באופן מינימלי בניצבים שלהם כדי לתת גיוון מסוים ורקע כללי שלא יפריע בעין. מרי סו כן, לא צריך להיות מי יודע מה גאון כדי לעלות על זה שמרינט היא פחות או יותר מרי סו. כן, היא מגושמת והיא לא מצליחה לדבר כמו שצריך עם אדריאן – אבל זה לא הופך אותה לפחות מרי סו. כליידיבאג יש לה כוח פשוט חזק מדי, שמתקן הכול באופן די נוח ובלי שום השלכות. היא טובה יותר מכולם בלהשתמש בכוחות שלה, והחינניות שלה בחליפת החיפושית די מפצה על הרגעים המגושמים יותר שלה כמרינט. גם כמרינט אני חושב שדי נפלו במובן הזה. מה שבמיוחד מעצבן אותי זה מתי שמתבטאת חולשה כלשהי של מרינט, היא אפילו לא באמת מקבלת הכרה על המסך. האובססיה הלא בריאה של מרינט לאדריאן יכולה להתפרש כחיסרון, במיוחד כשזה מניע אותה לעשות דברים ממש איומים – אבל זה אף פעם לא מוצג כבעיה. וזה מה שלדעתי הופך אותה למרי סו. עליות ומורדות הסדרה עברה כברת דרך ארוכה – היו לה עליות ומורדות, לפעמים היא איכזבה ולפעמים פיצתה על חלקים גרועים יותר. העונה הראשונה התחילה די בסדר – בתור עונה ראשונה היא עשתה עבודה די טובה בלהציג את הצופים לקונספט. לא קרה שום דבר יותר מדי מיוחד, וזה היה טיפה נמרח, אבל לא ממש מפריע. הסדרה התחילה להעלות את הרמה באמת בעונה השנייה. היו יותר שוברי שגרה מהתבנית הרגילה, ונתנו קצת יותר רקע לסיפור שמאחורי המופלאים ולזהות של עש לילה. התחילו להציג גיבורים חדשים, וגם נבלים מסוג אחר. לדעתי זאת אחת העונות הטובות. אחרי זה הגיע זמן לעונה השלישית. לולא הבלגן עם סדר הפרקים אולי הללו את פיבסתי מצליח ליהנות קצת יותר מהעונה הזאת, אבל גם העלילה בפני עצמה לא זרמה באותה צורה כמו בעבר. לסיפורים צדדים לקח יותר מדי זמן להגיע לפואנטה, והרבה מהפרקים היו מאכזבים למדי. אחת הבחירות הגרועות לעונה השלישית זה הכנסת פרקי ריקאפ מיותרים לגמרי, שהיו אמורים לגרום לנו להיזכר בשמחה בפרקים הקודמים, אבל הצליחו בעיקר לגרום לי לרצות שהעונה הזאת תיגמר כבר. העונה נגמרה באמת, והגיעה העונה הרביעית. אולי תומס אסטרוק לא טוב ברדמפשן לדמויות, אבל הוא כן הציל מעט את כבודה של הסדרה עם העונה הרביעית. נהניתי הרבה יותר מהפרקים, הרבה מהנבלים היו מעוצבים טוב באופן מפתיע, ואפילו ספיישל סוף העונה שנטה לאכזב אותי בעבר היה מעולה. טרם התחלתי לראות את העונה החמישית, שהפרקים שלה רק התחילו לצאת, אבל אני מקווה שהכותבים של הסדרה ימשיכו לרכוב על גל ההצלחה של העונה הרביעית. ולסיכום קשה לי לגבש דעה מסודרת לגבי הסדרה הזאת, אז אפשר להגיד שכל הקטעים הקודמים סיפקו מעין דעה מבולגנת בשבילי. אני אוהב את הסדרה הזאת כשהיא לא מעצבנת אותי, וממשיך לראות אותה גם כשהיא עולה לי על העצבים. אני אוהב הרבה מהדמויות ורואה פוטנציאל רב ברעיון הכללי של הסדרה. מי שחולק על משהו ממה שאמרתי מוזמן להתווכח למטה בתגובות. אה, וכל הכבוד למי שהצליח לקרוא את כל זה. (: • גיפים • ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
-------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jul 10 2022, 14:39 PM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא חושבת שראיתי לפני כן סיקור שהשקיעה כל כך בדעה האישית. יופי של סיקור.
-------------------- ![]() It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle. - Franz Kafka, The Castle. קלישה • כותבת • סטיבן קינג חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / קראו לי ישמעאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / ההווה אינו אלא פסגתו של העבר, והעתיד איננו קיים כלל / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו (sixseasonsandamovie#) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 21 2022, 20:19 PM
|
||
![]() פרשנית לענייני החיים של ורד ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מסכימה לחלוטין עם קלישה. וואו.
ממש יפה גם לראות אותך מביא בדעה האישית את כל הדברים שאתה לא כזה אוהב בסדרה (ואני לחלוטין מסכימה איתך אגב אין שם מספיק פיתוח של הדמויות חבל ממש) ולא רק דברים טובים כמו שלרוב קורה, ובכללי הסיקור מפרט על הסדרה בצורה יוצאת מן הכלל. הייתי מוציאה את השם של מאסטר פו מהתגית של הספוילר כי השם עצמו לא באמת מספיילר שום דבר, אבל לא לראות שהוא שם זה סתם מוזר - זה מרגיש פשוט כאילו כל הפסקה הזו היא המשך להסבר על פלאג. חוץ מזה באמת אין לי מה להוסיף. סיקור מעולה על סדרה...בסדר (לדעתי, אבל זה כבר עניין של טעם. כמה זמן אפשר למתוח את מרינט ואדריאן אלוהים ישמור תתוודו כבר ותהפכו לזוג או משהו), ופשוט כיף לראות אותך מסקר פה. נוסף ללינקייה כמובן (: -------------------- שקד ✧ אחראית פעילויות ופרויקטים ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 21 2022, 20:27 PM
|
||
![]() I’m mental about you too ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו!
אחד הסיקורים הכי מושקעים שראית! חיכיתי ככ לסיקור על ליידיבאג. אני מסכימה עם רוב מה שכתבת. כל הכבוד על ההשקעה!!😊 -------------------- קמה • היא/את • tsoa • atyd • וולפסטאר3> "We sit opposite one another, Kat and I, two soldiers in shabby coats cooking a goose in the middle of the night. We don't talk much, but I believe we have a more complete communion with one another than even lovers have" היייי זאת סופיייייי קמה אני אוהבת אותך תמשיכי ל״קום״ כל בוקר מחדש 🎗 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 22 2022, 13:27 PM
|
||
![]() מוגל |
הכל סבבה
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 8 2022, 13:07 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
יפה מאוד סיקור מאוד ארוך
-------------------- נטע.מ.משפחת בלק.הפלפאף.היא\את --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 7 2022, 12:14 PM
|
||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ליידי באג זה מדהים,
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 7 2022, 12:21 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אישית, אני חושב שזו הייתה יכולה להיות סדרה טובה, אבל, החזרתיות בסדרה (העלילה חוזרת כל פרק) הרסו את הסדרה לדעתי
-------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!" -משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 8 2023, 22:35 PM
|
||
![]() מוגל |
אני מכירה את זה היום ראיתי את הפרק הראשון של עונה 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |