האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

צבים כל הדרך למטה | סיקור ספר
פורסם ב: Jul 26 2022, 23:52 PM
צטט הודעה

Anything for our moony.

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 35999
מגדר:
משתמש מספר: 74451
חפצי המשתמש: צפה

צבים כל הדרך למטה

User Posted Image
שם הספר: צבים כל הדרך למטה | Turtles All The Way Down
שם הסופר: ג'ון גרין | John Green
שנת הוצאה במקור: 2017
שנת הוצאה בארץ: 2018
שפת מקור: אנגלית
שם המתרגמת: ניצן לפידות
ז'אנר: נוער

תקציר מגב הספר
לאייזה בת השש-עשרה לא היתה שום כוונה לנסות לפענח את תעלומת המיליארדר הנמלט ראסל פיקט, אבל פרס של מאה אלף דולר נמצא על הכף והחברה הכי טובה שלה, דייזי, להוטה לחקור את המקרה. בניסיון להתמודד עם מערבולת המחשבות והחרדות שהולכת ומציפה אותה, אייזה מחליטה להיענות להפצרותיה של דייזי, ויחד הן יוצאות למסע בלשות שכולל שיט בסירת קנו, התגנבות לאחוזת פיקט, אשפוז בבית חולים וביקור הרה גורל בתערוכת אמנות.

תקציר שלי
אייזה שומעת על "תעלומת המיליארדר הנמלט" - היעלמותו של ראסל פיקט, מיליארדר מפוקפק שהוא במקרה גם אביו של חבר הילדות שלה שהיא לא פגשה שנים - דייוויס. בהתחלה היא לא מקדישה יותר מדי תשומת לב לזה, אבל החברה הכי טובה שלה, דייזי, משכנעת אותה לחקור את המקרה, כי היא מעוניינת בפרס של מאה אלף דולר, שמובטח למי שימסור מידע שיעזור למציאתו של פיקט.
כשהן מתחילות את החקירה באיזור האחוזה שבה דייוויס גר, הן נתפסות ונתקלות בו במקרה. הפגישה מובילה לחידוש הקשר בין אייזה לדייוויס, ובמהרה גם להתאהבות שלהם.
כל זה קורה בזמן שאייזה מתמודדת עם בעיות נפשיות (חרדות ואוסידי), שמקשות עליה גם בקשר עם דייוויס ועם החברים שלה (ובפרט עם דייזי), וגם בכל דבר שהיא עושה בערך.

דעה אישית
אוקיי. וואו. הספר הזה הוא אחד האהוב עליי (אם לא ה-אהוב עליי) כבר.. שלוש שנים? (אלוהים ישמור איזה בן אדם לא אחראי נתן לי לקרוא את הדבר הזה בגיל 10. אבל זה לא רלוונטי). קראתי אותו לפני כמה ימים בערך בפעם הארבעים כנראה (ולא אני לא מגזים). קראתי את הספר הזה ככ הרבה פעמים שיש חלקים ממנו שאני יודע כמעט בעל פה. ועדיין לא נמאס לי ואני יכול לקרוא אותו גם שוב עכשיו.
אני ככ אוהבת את הספר הזה. כל דבר בו. הדמויות מדהימות. הכל מרגיש ככ אמיתי. אף פעם לא קראתי ספר שמתאר חרדה בצורה ככ מציאותית. היו המון חלקים שממש הזדהיתי איתם. הדמות של אייזה, ובעצם כל הדמויות, כתובות בצורה מדהימה. לקרוא את הספר מרגיש ממש כמו להיות בתוך הראש שלה (ואני יודע שזה אמור להיות ככה בכל ספר שכתוב מנקודת מבט של מישהו אבל פה אפשר ממש להרגיש את זה בדרך אחרת שאני באמת לא יודע להסביר).
אוקיי ועוד דמות שאני רוצה לדבר עליה כי הוא דמות משנית יחסית אז לא היה לו באמת מקום בשום מקום אחר בסיקור. נואה. נואה הוא האח הקטן של דייוויס, והוא לוקח הכי קשה את ההיעלמות של אבא שלהם. היה לי ככ קשה ועצוב לקרוא עליו. היה חלק שדייוויס אמר שנואה מסתבך בצורה כל כך מטופשת (הילד הביא מריחואנה לבית ספר והוא בן 13 מה בכלל), שנראה שהוא בטוח שאם הוא יעשה מספיק בלגנים לאבא שלהם לא תהיה ברירה והוא יהיה חייב לחזור. גם ככה לקרוא את זה היה לי ממש עצוב, ולקרוא את זה כשאת יודעת שאבא שלהם כבר מת בשלב הזה כנראה? בקריאות החוזרות זה היה עצוב מדי אוף. וכל הזמן הזה כל פעם שאייזה בבית שלהם הוא פשוט באותו מצב סטטי על הספה משחק והוא עושה כאילו הוא בסדר והוא לא :< ודייוויס אמר שהוא בא אליו למיטה בוכה בלילה :< אני רוצה לחבק אותו :<
החברות בין דייזי לאייזה מהממת גם. הן פחות או יותר הפכים ובכל זאת הן מסתדרות בצורה מדהימה. העובדה שהן חברות מילדות ומכירות בערך כל דבר קטן אחת בשניה, ושאייזה ממש אמרה לה "מערבולת מחשבות" וזה כנראה היה יכול להישמע ממש מעורפל לכל אחד אחר, אבל דייזי ידעה בדיוק מה היא עוברת ומה היא צריכה לעשות כדי לעזור לה. זה היה מושלם.
ועכשיו! דיוויס ואייזה.
קודם כל הטרופ של חברי ילדות שמתאהבים זה מושלם לדעתי ואחד הטובים. במיוחד איך שעשו את זה פה. אני אוהבת שהחלק הרומנטי לא תפס את כל העלילה של הספר והפך לדבר היחיד המשמעותי בה, כמו שקורה בהרבה יותר מדי ספרים לדעתי. דייוויס אחת הדמויות האהובות עליי וזה, אבל היתה לו משמעות מעבר ללאב אינטרסט והיתה להם משמעות ביחד מעבר לזוג רנדומלי ולספר היתה משמעות מעבר לרומנטיקה וככה זה הכי טוב.
אז לסיכום. זה ספר מושלם. העלילה, הדמויות, הכתיבה, בערך כל דבר שקיים שם - מושלם. תקראו את זה ותודו לי אחר כך בבקשה.

ציטוטים
יש לי הרבה יותר ציטוטים אהובים מהספר ממה שיש פה. אבל הייתי צריךה לוותר על הרבה בכאב רב

יכול להיות שלהסתכל יחד על אותם שמיים זה אינטימי הרבה יותר מקשר עין. כל אחד יכול להסתכל עלייך, אבל די נדיר למצוא מישהו שרואה את אותו העולם שאת רואה.

אימה אמיתית לא נובעת מפחד; היא נובעת מחוסר האפשרות לבחור.

הוא דיבר על מחשבות בדיוק כמו שאני חוויתי אותן - לא כבחירה, אלא כגורל. לא קטלוג של התודעה שלי, אלא הפרכה שלה.

העכשיו שלך הוא לא הלנצח שלך.

(היי תראו זו הכותרת האישית שלי)

ואז הם חזרו לדבר, השיחה נעה מפה לשם, וכולם סיפרו סיפורים, נכנסו זה לדברי זה וצחקו. ניסיתי לחייך ולהניד בראשי ברגעים המתאימים, אבל כל הזמן קצת פיגרתי אחריהם. הם צחקו כי משהו הצחיק אותם; אני צחקתי כי הם צחקו.

אנחנו יכולים לדבר על כמה רילייטבל הדבר הזה?

ידעתי איך הוא מרגיש - כל החיים שלי לא הצלחתי לחשוב בהיגיון; לא הצלחתי לחשוב אפילו מחשבה אחת עד הסוף כי למחשבות שלי לא היו לא התחלה ולא אמצע ולא סוף, הן היו כמו לולאות שהסתבכו זו בזו, כמו חול טובעני, כמו חורי תולעת בולעי אור.

"איך היה הדייט עם הבחור?"
"איזה בחור? יש כל כך הרבה. אני מנהלת טבלה שלמה כדי שלא אבלבל ביניהם."

אותי זה הצחיק אוקיי

"הלכתי לשירותים לפני ארוחת הצהריים?" שאלתי את דייזי בקול שקט.
"לא יודעת," היא אמרה. "אממ... התיישבת אחרינו אז כנראה שכן?"
"אבל לא אמרתי לך על זה שום דבר?"
"לא, לא אמרת, 'ברכות, חבריי לשולחן האוכל. זה עתה חזרתי מהשירותים'."

שיגעון, לפחות מהניסיון המוגבל שלי, אינו מלווה בשום כוחות על; לקות נפשית לא גורמת לתבונה עילאית יותר משפעת.

"לאמא שלך ממש אכפת, את מבינה? רוב המבוגרים ריקים מבפנים. את רואה איך הם מנסים למלא את עצמם באלכוהול או בכסף או באלוהים או בתהילה או בכל דבר אחר שהם מעריצים, והם כולם נרקבים מבפנים עד שלא נשאר שום דבר חוץ מהכסף או האלכוהול או האלוהים שהם חשבו שיציל אותם."

"אני אוהב שירים קצרים שמבנה החריזה שלהם מוזר, כי ככה זה בחיים."
"ככה זה בחיים?" ניסיתי להבין למה בדיוק הוא מתכוון.
"כן. הם מתחרזים, אבל בדרכים לא צפויות."

"אולי החיידקים שלו יעניקו לך כוחות על. היא היתה נערה רגילה עד שהתנשקה עם מיליארדר ונהפכה ל... מיקרוביאנקה, מלכת המיקרובים."

החלק הכי גרוע בלהיות באמת לבד הוא החלק שבו אתה נזכר בכל הפעמים שרצית שכולם יעזבו אותך לנפשך. ואז הם עוזבים, ונפשך נשארת, ואתה מגלה שאתה לא בחברה טובה.

"אלוהים אדירים, הולמסי, את בהחלט יודעת לנטור לעצמך טינה. את הבן אדם האהוב עליי. אני רוצה להיקבר לצידך. תהיה לנו מצבה משותפת. יהיה כתוב עליה: 'הולמסי ודייזי: עשו הכל יחד מלבד להיכנס למיטה'. חוץ מזה, מה שלומך?"

דייזי מדהימה תאהבו אותה

"הבעיה בסופים טובים," אמרתי, "היא שאו שהם לא באמת טובים, או שהם לא באמת סופים, את מבינה? בחיים האמיתיים חלק מהדברים משתפרים ואז נעשים גרועים יותר. ואז בסוף מתים."
דייזי צחקה. "כמו תמיד, אייזה-ואז-כולם-מתים-הולמס נמצאת כאן כדי להזכיר לכולנו איך הסיפור נגמר באמת - בהיכחדות המין האנושי."
צחקתי. "טוב, אבל זה באמת הסוף האמיתי היחיד."
"לא, זה לא, הולמסי. את בוחרת את הסופים שלך, וגם את ההתחלות. את כאילו בוחרת את המסגרת. אולי את לא בוחרת מה יהיה בתמונה, אבל לפחות את מחליטה איך תיראה המסגרת."

פאנארט
כן. פאנארט ביחיד. כי מצאתי רק אחד שאני אוהב.

User Posted Image

--------------------
נעמי - 16! - היא/את

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jul 27 2022, 13:32 PM
צטט הודעה

בטט מודע

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 5300
מגדר:
משתמש מספר: 73199

ואוו נעמי סיקור מהמם! כל הכבוד
אני אישית אפעם לא הבנתי את התקציר של הספר אז הסיקור הזה בחלט 'פקח את עיניי' למרות שכן הייתי שמח אם בתקציר האישי היית מרחיבה עוד קצת על העלילה אבל נתון לשיקול דעתך.
והדעה האישית שלך כוללת הרבה מידע על הספר שזה מעולה וסימון ספויילרים! שזה חשוב רצח
אין לי הרבה מה להגיד לול זה מסוג הספרים שאני אפעם לא אקרא כי אני שונא את החברי ילדות שמתאהבים למרות שפה ראיתי שאמרת שזה לא תופס חלק גדול, אבל עדיין /:
והציטוטים 3> ואוו כל אחד יותר יפה מהשני נשבעת הייתי קוראת זה רק בשביל הציטוטים
אז ריספקט זה באמת סיקור מקסים וח"ח ויתווסף ללינקייה!

--------------------

חוויות שלא נזכור
עם אנשים שלא נשכח

---------
פורסם ב: Jul 28 2022, 00:06 AM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 1697
מגדר:female
משתמש מספר: 83176

הסיקור מהמם, והתקציר שלך טוב בהרבה משל הספר.
אני אישית פחות אוהבת את הזאנרים מהסוג הזה, אבל גרמת לי לרצות לקרוא אותו😅

--------------------

shir~14~she

personally im a huge fan of ignoring the problem antil eventually it just goes away

User Posted Image

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025