![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Aug 12 2022, 17:29 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
רון לא התייחס למוות ברצינות.
הרי המוות, הוא דבר שאי אפשר להימנע ממנו. הוא היה מסוגל לצחוק על המוות, ולהתבדח עליו. כבר אמר להארי כבדיחה: ”אם נמות בשבילם, אני אהרוג אותך הארי!”. אבל היו רגעים, אומנם מועטים, אך קיימים, שרון פחד מהמוות. עכבישים תמיד הזכירו לו את המוות. לכן הוא שנא אותם כל כך. הוא פחד מהם אפילו יותר משפחד מהלורד וולדמורט. אם הוא היה רואה עכביש, הוא לא היה מעז לצחוק על המוות. הוא לא היה אומר ”אם נמות בשבילם, אני אהרוג אותך, הארי!”, אלא ”הארי! אנחנו עומדים למות!”. לדעתו, עכבישים הם ההיתגלמות של המוות. על כל זה חשב אחד המעריצים של סדרת ”הארי פוטר”, כיוון שעכבישים הזכירו לו את המוות. לא נחשים, ולא אף חיה אחרת. הוא פחד מעכבישים כמו שפחד מהמוות. אולי אפילו יותר משפחד מהמוות. כי המוות הוא דבר נורא, אבל פחד הוא דבר נורא עוד יותר. רוב האנשים מפחדים מהמוות, אבל לא הוא. החיים הם לא כמו הארי פוטר ולא כמו פרסי ג’קסון ולא כמו שומרת הערים האבודות ולא כמו אף יצירה ספרותית שקרא כדי להתנתק מהחיים. הוא הסכים עם רון. החיים הם כמו עכביש. עכביש שיכול להרמס בשניה אחת. ”אם נמות בשבילם, אני אהרוג אותך הארי!” ועוד מליארדי עכבישים בעולם חיים, כל אחד מהם יכול להירמס בשניה, וכל אחד מהם תווה קורים בעולם כולו, וכל אחד מהם לא יודע מה פשר חייו. ובהארי פוטר כתוב ”אם נמות בשבילם, אני אהרוג אותך, הארי!” החיים הם בדיוק כמו עכביש. עכביש שפועל על רפלקסים בלבד, ללא מודעות, ללא רגשות. והוא בדיוק אחד כמוהם, אלא שהוא מבין. הוא לא משלה את עצמו. עכבישים הם החיה החשובה ביותר בטבע. לא הבן אדם, אלא העכביש. ואף אחד לא יודע. כולם קוראים ספרים בלי לדעת מה הם קוראים. רון וויזלי הוא הדמות החשובה ביותר בספרי ”הארי פוטר”. לא הארי, לא סנייפ, רק רון. רק רון יודע שהעכבישים הם אלה שיביאו לסופם של בני האדם. האם לחיים יש פשר כלשהו? האם יש טעם לחיות? החיים הם כמו עכביש. והוא לקח סכין. החיים הם כמו עכביש. והוא הצמיד אותו לליבו. החיים הם כמו עכביש, ואין טעם לחיות. החיים נגמרים תמיד, ואף אחד לא יכול לשנות את זה. כמו שאף עכביש לא יוכל לפקוק את המוות. ”אם נמות בשבילם, אני אהרוג אותך, הארי! והוא נעץ את הסכין בלבו. כי גם אחרי המוות, הוא ישאר אותו דבר. עכביש מעוות. כמו כל האנשים- הכבישים- בעולם. וחשכה עטפה אותו. גם אחרי המוות הוא ישאר עכביש. -------------------------------- סליחה, זה הרעיון היחיד שעלה לגבי הציטוט ”אם נמות בשבילם, אני אהרוג אותך, הארי!” -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |