![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (4) 1 [2] 3 4 קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Oct 1 2022, 22:58 PM
|
||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
שוב, אני לא באה פה נגד אף אחד, רק מציינת עובדות. ואני לא ממציעה, אני יודעת. יהודי ומוסלמית (וכן להיפך) לא יוכלו להרשם ברבנות מסיבה פשוטה- כי זה לא לפי דרך התורה ותנחשו באיזו דרך הרבנות הולכת. התורה, לכן למה נראה לכם שהם יחרגו ממנהגם כי יש לאנשים דעות שהם טועים? זו הדרך שלהם והם לא ישנו אותה, אחרת, איזה מן רבנים אלה? אותו דבר לגבי הומוסקסואלים. לגבי הסיפור עם הגירושים ושהעבירו לבעל את הכסף זה בכלל לא נשמע הגיוני כי הבעל חייב מזונות לאישה, ולא להיפך. זה מה שחותמים בכתובה. אין מצב שהאישה משלמת בגירושים כי זה לא עובד ככה. אם הסיפור הזה באמת קרה, זה מצער מאוד וזה לא חדש שיש אנשים שקרנים בעולם, אבל לא כולם כאלה גם לגבי חרדים, אני לא יודעת כמה חרדים פגשת בחיים אבל אני חייה איתם וכמעט לא ראיתי אפילו משפחה אחת שאחד ההורים לא עובד. אין מצב בעולם. יש אמנם הרבה אנשים שתורתם אומנותם ואין לכם כל זכות לזלזל בהם למרות שהם שונים ממכם ויש להם מטרה בזה ולא התחמקות מעבודה בכלל, ובמשפחות כאלה 99 אחוז שהאישה עובדת והיא מפרנסת את המשפחה. לכן אף אחד לא מתחמק מהעבודה והם משלמים מיסים בדיוק כמוכם. -------------------- נענע בננה🔹️19🔹️אין עוד פרטים חשובים חולת הארי פוטר | BTS | סקיז | בייסיקלי כל הקייפופ LA CHI MO LA LA "האמונה שלי היא שהאמת תמיד עדיפה על השקרים" "אתה באיזשהו שלב מתחיל להאמין שהכל אפשרי אם יש לך מספיק חוצפה" "רון: "אני לא מטומטם, אתה יודע", הארי: "אבל אתה עושה חיקוי מעולה של מטומטם" "מה שמשנה זה לא האדם שנולדת, אלא האדם שגדלת להיות" פיפול לייף איז גוד (חוץ מישלי...) תהנו בחיים! חיים פעם אחת! ותלכו לבית ספר מה אתם עושים פה בכלל? חח יאללה נתראה עוד חודשיים שלושה נראה אם אני לא אתאבד עד אז... צ'או! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 1 2022, 23:04 PM
|
||||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אז אם הרבנות מונעת את הזכות הבסיסית לחתונה מאנשים למה היא צריכה להיות הגוף שאחראי על זה? ברור שאף אחד לא ישנה את הדת בשביל זה, אבל אולי אפשר לא להגביל את האחריות על זה רק לרבנות. -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 1 2022, 23:08 PM
|
||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
אבל אם לא נלך בדרך היהדות אז מה אנחנו בעצם? לא תהיה לנו שום זכות להקרא מדינת היהודים אם אנחנו לא הולכים בדרכה. והיא לא מונעת את הזכות כי בא לה, הם עושות מה שכתוב בתורה שלפיה הם הולכות. אם זה כזה מפריע לאנשים אפשר לערוך חתונה בחו"ל (שמעתי על הרבה שעושים את זה) אבל לא למנוע מהמדינה להתרחק מהיהדות שזה הבסיס למדינה וחוקיה -------------------- נענע בננה🔹️19🔹️אין עוד פרטים חשובים חולת הארי פוטר | BTS | סקיז | בייסיקלי כל הקייפופ LA CHI MO LA LA "האמונה שלי היא שהאמת תמיד עדיפה על השקרים" "אתה באיזשהו שלב מתחיל להאמין שהכל אפשרי אם יש לך מספיק חוצפה" "רון: "אני לא מטומטם, אתה יודע", הארי: "אבל אתה עושה חיקוי מעולה של מטומטם" "מה שמשנה זה לא האדם שנולדת, אלא האדם שגדלת להיות" פיפול לייף איז גוד (חוץ מישלי...) תהנו בחיים! חיים פעם אחת! ותלכו לבית ספר מה אתם עושים פה בכלל? חח יאללה נתראה עוד חודשיים שלושה נראה אם אני לא אתאבד עד אז... צ'או! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 1 2022, 23:12 PM
|
||||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא ככ רוצה להתערב אז אני רק אגיד שזה נשמע קצת לא הגיוני לעשות כזה דבר, להתחתן בחול כי אסור בארץ ואז חייבים לקבל את זה? אז מה הקטע שפשוט ירשו את זה גם בארץ? --------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 1 2022, 23:15 PM
|
||||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא אומרת שצריך לבטל את החתונות לפי הרבנות. רק שצריך להוסיף את האופציה לחתונה אזרחית. ומסכיםה עם סו. אין סיבה פשוט לקבל את זה, הרבה אנשים רוצים להתחתן בארץ, עם המשפחה והחברים שלהם ובמדינה שלהם. לא נשמע לי לא הגיוני. -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 19 2022, 23:51 PM
|
||||||||||
![]() נ נח נחמ נחמן מאומן ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חייב להעיר פה על כמה דברים, הרבה אי דיוקים.
עד כמה הנושא הזה מורכב ורגיש ויכול לשנות הכל? אוהו. אנחנו צריכים לזכור שלא סתם הומצא ה'סטטוס קוו' בענייני תורה ומדינה בראשית המדינה. שני הנחות מוצא לפני זה- 1- דתיים וחרדים יעשו בדיוק מה שההלכה מצווה ולא יזוזו סנטימטר כל עוד הם יכולים. זו האמונה שלהם ואין סיבה שיעשו אחרת. 2- ההלכה לא משתנה. התורה היא תורת אמת שמאז שניתנה בהר סיני לא השתנתה אפילו באות אחת, ותפקיד הרבנים והרבנות במדינה הוא לדאוג עד כמה שאפשר לקיים את ההלכה בדיוק כפי מחייבת. אפשר לכפור בדת, אבל מבחינת הדתיים זה המצב. עכשיו, על פי ההלכה, אסור ליהודי להתחתן עם אישה שאינה בת לאמא יהודיה, ואסור ליהודיה להתחתן עם בן לאמא שאינה יהודיה. אתם רוצים שהמדינה תכיר בנישואים של יהודים עם גויים? המצב הוא פשוט, אם נתיר דבר כזה, אחרי שניים או שלושה דורות, יווצר מצב שבו רבים מהאנשים במדינת ישראל שמזוהים כיהודים- לא באמת יהיו יהודים כי אמא שלהם או סבתא שלהם או סבתא של סבתא שלהם הייתה גויה, ומכיוון שההלכה אוסרת להתחתן עם אדם כזה, ומכיוון שיהיה קשה לדעת מי יהודי ומי לא במצב כזה- הדתיים לא יוכלו להתחתן עם אדם חילוני או מבית חילוני בלי תעודות מסודרות (שכנראה לא יהיו) שיעידו שכל סבתותיו היו יהודיות. תוצאה- פילוג העם באופן מוחלט, מלחמת אחים? שתי מדינות? כאוס פוליטי מוחלט? הכל אפשרי.. האם אנחנו מוכנים להקריב את כל זה למען האהבה? אני חושב שלא. נאלץ לבחור את אהוב ליבנו רק מתוך 14 מיליון היהודים החיים בעולם ולא מכל השאר. איזו הקרבה.
וואו. הרבה דעות קדומות. בא נעשה קצת סדר בנושא החרדים במדינה. 1- ברוב מוחלט של המשפחות החרדיות שני אחד ההורים עובד. 2- ברבים מאוד מהם שניהם עובדים. 3- החרדים ברובם המוחלט גם משלמים מיסים. המדינה מוציאה מאות מיליוני שקלים על תרבות שהחרדים לא רק שלא שותפים להם אלא זה נגד אמונתם. למעשה הגבר החרדי הממוצע- מודר באופן די גורף מהמרחב הציבורי ברוב מדינת ישראל- בכל הרחובות יש פרסומות ענק שנגד אמונתו, כל הבריכות, החופים (מלבד 'החוף הנפרד' שלא תואם באופן מחפי וחסר כל פרופורציה לציבור שחפץ בו) ההופעות, חדרי הכושר, הקולנוע, ובעצם כמעט כל דבר ציבורי שבא מכספי הציבור אסור על פי ההלכה, ויוצר אפליה עצומה לציבור החרדי. 4- לא הגיוני שהמדינה מביאה קצבאות לאנשים שיושבים ולומדים תורה? אתם יודעים כמה כסף מוציאה המדינה על כל סטונדט? אז נכון, למדינה שווה להשקיע עשרות אלפי שקלים סטודנט שיצא אחר כך לשוק העבודה ויפתח את השוק והכלכלה המדינית, אבל לאף אחד לא מפריע שבאותה מידה המדינה מממנת במיליוני שקלים סטונדנטים ופרופסורים למדעי הרוח הסינית וכודו', שכל המידע שלהם לא מקדם אפילו בגרוש את המדינה או את הכלכלה, והמקסימום שהם עושים עם המידע הזה זה ללמד אותו לאחרים שגם הם לא יעשו איתו כלום! אז למה קצבאות לסטודנטים זה בסדר ולחרדים לא? הרי רוב הציבור הישראלי מסורתי, ואותם בחורי ישיבות אחר כך יוצאים ומעבירים שיעורים (לרוב בחינם!) באינסוף בתי כנסת וקהילות בארץ- הם לפחות תורמים למדינה! למה בהשכלה של מדעי הרוח הסינית אנחנו נכיר, ומדעי הרוח של היהדות, האומה שלנו- לא נכיר? הרי זה אבסורד!
הנחת המוצא הזאת, שהרבנים עושים מה שבא להם, והרעיון הנוראי הזה, שרבנים יעדיפו גבר בדין רק כי גם הם גברים, הוא זלזול עצום וחצוף כ"כ במגזר שלם! הדיינים הם כמו שופטים! הם אנשים שלמדו עשרות שנים בשקידה עצומה ומסירות נוראה את כל דיני ופרטי ההלכות של המשפט העברי על פי התורה! הם שופטים על פי התורה ולא על פי מה שבא להם! התורה היא לא איזה גוף שמטרתו להקל את חיי הגברים- התורה היא ההדרכה האלוקית לנהל חיי עולם תקינים! ברוב העולם החוקה המשפטית מיוסדת על גבי המשפט העברי! ורק במדינת ישראל העדיפו כמו טפשים לקחת את החוק הבריטי והתורכי במקום לקחת את שיטת החוקה של העם שלנו שמסורה לנו מדורי דורות.. בבית המשפט העליון בארצות הברית חקוקים בענק באולם הראשי עשרת הדיברות שקיבלנו בהר סיני, כל העולם מבין את החכמה שבהנהגת התורה את העולם, הרי עד התורה- האשה היתה נחשבת לכלום בעולם, גברים היו זורקים את נשותיהם בלי לחשוב פעמיים ובלי לתת להם דין וחשבון על כלום.. כתובה? המצאה של היהדות. מותר לגבר לקחת רק אישה אחת- המצאה של היהדות שהתפשטה לכל העולם. האיסור להתעלל בעבד שלך ובעצם ההבנה שעבד הוא בן אדם בפני עצמו ולא הרכוש שלך- אלו דברים שעד התורה לא היו קיימים! ועוד ועוד ועוד דוגמאות.
לסיפור הזה קוראים "בג"צ הבוגדת" סיפור מפורסם. אבל את באמת לא מבינה את ההגיון שמאחורי הפסיקה של הרבנים? הרי סתם ככה אם גבר ואשה נפרדים, בין הדין הרבני ייחלק בינהם את הרכוש חצי חצי ויחייב את הגבר לדאוג למזון, דירה, וביגוד לאשה לתקופה מאוד ארוכה. במקרה הזה- האיש הוכיח לבין הדין שהאשה הזאת בגדה בו מאחורי הגב ובעצם בכלל לא רצתה בו, ועכשיו כשהוא רוצה לעזוב אותה (כמובן) היא רוצה שהוא יביא לה חצי מכל הרכוש שלו וידאג לה למשך שנים כמו כל גירושים! הרצחת וגם ירשת? זה דין אמת לדעתך? יצא ארוך, מקווה שלא מדי.. חשוב מאוד לא לזלזל בצד השני, ולהפסיק לשנן סטיגמות שמושמעות בתקשורת.. -------------------- אריאל ~20 ~שמח~מבקר מדי פעם בעיקר בשביל דיונים '13+ '~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||
|
פורסם ב: Oct 20 2022, 20:23 PM
|
||||||||||||||
![]() טרול ![]() ![]() |
חולק על דעתך. כמובן שלרבנות בישראל יש יותר מדי כוח!
מעולה! אך למה לכפות זאת על אלו שלא רוצים להתחתן דרך הרבנות ושלא חושבים כך? רוב הציבור בישראל תומך בנישואים אזרחיים (מאמין שבדיון קודם הסברתי את חשיבות הכרעת הרוב, דמוקרטיה)- https://www.haaretz.co.il/gallery/lifestyle...7f-fe1d12540000 https://www.maariv.co.il/jewishism/Article-858007
אולי, במקום לכפות על כל הציבור חתונה דרך הרבנות בגלל שסבתא של מישהו אולי לא תהיה יהודייה, אולי שתהיה אפשרות לכל אחד לבחור איפה להתחתן? שמי שירצה ילך לרבנות וזה יבחן את 'יהדותו', ומי שלא ירצה יתחתן בנישואים אזרחיים. אם הדתיים לא יוכלו להתחתן עם חילונים זו ממש לא בעיה של הציבור החילוני, כי כמו שכבר נאמר, רוב הציבור אכן תומך בנישואים אזרחיים, ובכלל, אי אפשר לשלול זכויות אזרח, לא משנה מאיזו סיבה, בעיקר לא דתית. אבל אתה גם יודע שלא רק לא-יהודיים רוצים להינשא בנישואים אזרחיים, נכון? מדובר גם על הקהילה הלהטבית שאינם יכולים להתחתן עם בחיר ליבם, או יהודים שרוצים להינשא בדרך דתית אך לא באמצעות הרבנות, או סתם יהודים שאינם רוצים להתחתן דרך הרבנות ולא רוצים מעורבות דתית במאורע (כמוני, למשל. חוסר בנישואים אזרחיים, היום, בשנת 2022 במדינה דמוקרטית זה לא פחות מטירוף-הדבר פוגע בזכויות אדם ובחוקים של האו"ם, מהווה אפליה וכפייה דתית הזויה.
לפי סקר שנערך, כארבעים וחמישה אחוזים מהגברים החרדים אינם עובדים כלל. כלומר כמעט מחצית (!) מהגברים החרדים אינם עובדים! הטענה לגבי המיסים מופרכת. הרוב המוחץ של המיסים מגיע מחילונים, וברור שעל פי זה ראוי לממן את התרבות שלהם (ופחות את אלו שמשלמים פחות מיסים ופחות עובדים). החרדים מקבלים אינסוף מהמיסים דרך קופת חולים, תברואה, ארנונה, כבישים, חשמל, ביטוח לאומי, משטרה, צבא ועוד ועוד. המדינה מוציאה חלק זניח מתקציבה על תרבות וחלק ענק על שירותי החינם שהחרדים מקבלים, שמגמד את הוצאות התרבות ואת תרומת החרדים. החרדים אינם מודרים משום מקום-כך בניו יורק, לדוגמה, מאות אלפי חרדים חיים בסביבה משותפת בלי לנסות לדכא את התרבות הכללית. בישראל יש שעות נפרדות במקומות תרבות חרדים. חופש דת אומר שאתה זכאי לחופש דת ממש כמוני. כלומר-לכל אחד מאיתנו מגיע מקסימום חופש דת במרחב הציבורי המשותף כל עוד לא כופים על השני משהו. המרחב המשותף לא יאכוף אף חוק דתי של אחת הקבוצות על שאר הקבוצות. פלורליזם. לכן לחרדים אין זכות לכפות על נשים או פרסומות את מה שלחילונים אין זכות לכפות עליהם-חיג'אב, ביקיני... לא זאת ועוד, אלא שהמיסים שהחרדים משלמים מהווים שליש (!!) ממה שמשלמים משקי בית חילונים ודתיים בישראל. לא, לא הגיוני שהמדינה מביאה קצבאות לאנשים שיושבים ולומדים תורה במקום ללמוד, לעבוד ולהשתלב בשוק העבודה, שבעוד כמה שנים הדבר יגרום לאסון כלכלי של ממש. מה יגרום להם להשתלב בשוק העבודה? אם יקצצו להם בקצבאות. דבר שקרה, והוביל לשיפור התעסוקה במגזר החרדי, שחוסר בו יגרום לעוני, בדלנות ובורות רב בקרב האוכלוסייה החרדית. https://www.idi.org.il/media/4610/%D7%94%D7...D7%93%D7%99.pdf
אין לי מספיק מידע על הנושא בכדי להביע דעה, רק אשמח להצביע על נקודה קצרה: מוסד הרבנות הוא אחד המוסדות הכי פחות אמינים, ואחד המושחתים לפי דעת הקהל בישראל לפי סקר דעת קהל. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5054926,00.html
לדעתי זו טענה מוטעית-בתורה יש המון חוקים נוראיים שלא היו עוברים היום: בחורה שנאנסת תתחתן עם האנס שלה (אחלה מעמד האישה) , לרצוח ילד שלא שומע בקול הוריו, לרצוח אישה שמתגלה כלא בתולה בליל הכלולות, לרצוח גברים שמבצעים משכב זכר, מותר להחזיק עבדים ושפחות, יש לרצוח בעלי חיים בשביל אלוהים, יש לחנך ילדים באמצעות מכות, לרצוח מחללי שבת, אב יכול למכור את ביתו כשפחה, בזמן מלחמה, גבר יכול לקחת בשבי אישה שהוא חושק בה, לאחר שרצח את כל משפחתה, ואז לשכב ולהתחתן איתה, יש לרצוח כופרים וחילונים, ויש להשמיד כל עיר בישראל שלא עובדת את אלוהים. ובנוגע לזה שצריך להשתמש בחוקים מהדת, בנימין זאב הרצל בעצמו כתב "-כלום תהיה לבסוף תיאוקרטיה? לא! . . . לא ניתן כלל לדחפים תיאוקרטיים של אנשי הדת שלנו להרים ראש. אנו נדע להחזיקם בבתי הכנסת שלהם... בענייני המדינה אל להם להתערב, פן יביאו עליה קשיים מבית ומחוץ". צריך לבצע הפרדה של דת ומדינה, ואל לנו לערב את ענייני הדת בחוקים הנוגעים למדינת ישראל. -------------------- ארן יגארררררררררר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||||
|
פורסם ב: Oct 21 2022, 06:33 AM
|
||||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ווואו, לא נכון, איפה כתוב שבחורה שנאנסת צריכה להתחתן עם האנס שלה? לרצוח ילד שלא שומע בקול הוריו: זה לא סתם ילד שלא שומע בקול הוריו, הוא מתחצף, הוא מתפנק, חוץ מזה זה אף פעם לא קרה לרצוח אישה שמתגלה כלא בתולה בליל הכלולות: איפה זה כתוב? להזכירך לשלמה היו אלף נשים... לרצוח גברים שמבצעים משכב זכר: שוב פעם, זה לא כתוב בתורה! החרדים אולי המציאו את זה, אבל אתה לא יכול להגיד שזה כתוב בתורה בלי הוכחה! מותר להחזיק עבדים ושפחות: זה על הסכם של העבדים! יש לרצוח בעלי חיים בשביל אלוהים: אתה אוכל בשר? אז יש לרצוח בעלי חיים בשבילך.. יש לחנך ילדים באמצעות מכות: זה גם לא כתוב בשום מקום.. לרצוח מחללי שבת: עם הוא עושה את זה דווקא בשביל לחלל, לא כי הוא לא מאמין, אלא כדי לעשות דווקא אב יכול למכור את ביתו כשפחה: נכון, אבל שום אב לא עשה את זה.. בזמן מלחמה, גבר יכול לקחת בשבי אישה שהוא חושק בה, לאחר שרצח את כל משפחתה: זה קרה רק פעם אחת, עם דוד, ואז ה' העניש אותו, מאד יש לרצוח כופרים וחילונים: נכון, להזכירך מזמן הזה לא היו כל כך הרבה כופרים! ויש להשמיד כל עיר בישראל שלא עובדת את אלוהים.: מאיפה אתה לוקח את זה? זה לא נכון, לרוב ההשמות כאן אין בסיס, ואתה לוקח רק את הדברים הרעים, מה עם השבת אבידה? בלי הרבנים כולם היו עושים מה שבא להם, ולא אכפת לי מהסקרים הם בכלל לא נכונים. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 21 2022, 10:08 AM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני מצטער אני לא חושב שאפשר לקחת ברצינות מישהו שהצדיק עכשיו רצח של ילד.
-------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 21 2022, 11:52 AM
|
||
חוץ מזה זה אף בעם לא קרה, ולא הצדקתי את זה, אני יודע שזה נורא, אבל למה הוא לוקח רק את הדברים הרעים?
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 21 2022, 11:59 AM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
זה כן הייתה הצדקה
חוץ מזה, הוא לקח רק את הדברים הרעים כי הוא ניסה להוכיח את הנקודה שלו שלא כל דבר צריך לשמור. אין שום סיבה לוותר על הדברים הטובים, אבל על הרעים? לגמרי. -------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 21 2022, 12:02 PM
|
||
אוקי, אני לא ניסיתי להצדיק, אולי זה נראה ככה אבל לא ניסיתי, ניסיתי לדייק את מה שהוא אמר, ועדיין לא הבנתי, למה לוותר על השבת אבידה לדוגמא, רצח רוצח, רצח בשוגג לעיר מקלט ועוד...
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 21 2022, 12:06 PM
|
||
למה לוותר על רצח? כי זה םאקינג רצח???
לרצוח רוצח זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי כי באיזה קטע אתה מלמד אנשים לא לרצוח בכך שאתה רוצח? -------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 21 2022, 12:09 PM
|
||
אז מה כדאי לעשות עם רוצח?
ה-"ם" הייתה לצינזור? -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 21 2022, 12:26 PM
|
||
לא זה היה כי אני בטלפון
ולהעניש אותו. ארבע מאסרי עולם מצידי, אבל לרצוח אותו לא יהפוך אותך לטוב יותר ממנו. -------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |