![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Sep 28 2022, 10:56 AM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי, פתחתי כאן דיון על נושא שהרבה זמן אנשים מנסים למצוא לו פתרון- חרמים חברתיים.
אני חושב שבבית הספר שלי הצליחו לנהל את זה דיי טוב אם לומר את האמת- אף פעם ככל שידוע לי לא עשו חרם- לא עלי, ולא על אחרים. השיטה של בית הספר שלי נקראת ”חינוך אנטרופוסופי”, או ”חינוך וולדורף”, ובשיטה הזאת עושקים הרבה מאוד בחינוך חברתי של התלמידים ולא רק בחינוך המדעי. אז, הדברים שעשו שם כדי למנוע חרמים היו אלה: 1) אין קבוצות וואטסאפ, זאת כדי למנוע הרחקה של תלמיד אחד או שני תלמידים מהקבוצה, ובכך ליצור חרם. 2)בימי הולדת- חובה להזמין את כולם, או קבוצה של עד שני תלמידים. אלו הן שתי הדרכים המרכזיות, למרות שיש עוד הרבה דרכים בהם בית ספרי מנע זאת. אז בקיצור, הדיון עוסק בשאלה: איך אפשר למנוע חרמים חברתיים בבתי ספר? אני מקווה שהדיון לא יכיל תגובות של מתחת ל-3 מילים, ושהתגובות יהיו מכבדות ונעימות. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 29 2022, 15:20 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חושבת שעיקר הטיפול הדברים כאלה תלוי בחינוך. אם הבית ספר מחנך לכבד ולאהוב,לדוגמא, את ההורים, מורים,אנשים מבוגרים, אחד את השני וכו' לילדים יהיה לפחות כיוון לשלום ולכבוד.
כמובן שזה לא הדבר היחיד אבל זה מרכיב חשוב. דבר נוסף שחשוב להראות לילדים דוגמא אישית. זה הדבר שלדעתי הכי משפיע עליהם. יש עוד מלא דברים אבל אני לא זוכרת כרגע -------------------- נענע בננה🔹️19🔹️אין עוד פרטים חשובים חולת הארי פוטר | BTS | סקיז | בייסיקלי כל הקייפופ LA CHI MO LA LA "האמונה שלי היא שהאמת תמיד עדיפה על השקרים" "אתה באיזשהו שלב מתחיל להאמין שהכל אפשרי אם יש לך מספיק חוצפה" "רון: "אני לא מטומטם, אתה יודע", הארי: "אבל אתה עושה חיקוי מעולה של מטומטם" "מה שמשנה זה לא האדם שנולדת, אלא האדם שגדלת להיות" פיפול לייף איז גוד (חוץ מישלי...) תהנו בחיים! חיים פעם אחת! ותלכו לבית ספר מה אתם עושים פה בכלל? חח יאללה נתראה עוד חודשיים שלושה נראה אם אני לא אתאבד עד אז... צ'או! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 30 2022, 11:56 AM
|
||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
חרם זה דבר נורא, אני חושב שהדרך הכי טובה זה לחנך אותם מיילדות לא לעשות דבר כזה.
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 30 2022, 14:03 PM
|
||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
יש ילדים/בני נוער שלומדים מההתנהגות של ההורים או קרובי משפחה שמשמעותיים עבורם, מסכימה אם מה שנכתב לגבי דוגמא אישית חיובית. אם יותר פוגשים בסביבה הקרובה ילדים/בני נוער שנגד חרם אז לומדים שחרם פוגע ולא עושים חרם לאחרים. לפעמים דוגמא אישית חיובית יכולה להגיע מהילדים/בני הנוער שבסביבה ולא רק ממבוגרים.
--------------------
מוסר עבודה (work ethic) סבלנות ידידות התנהגות הוגנת נאמנות לא שיפוטיים לגבי החברה (without bias) מכיוון ויותר מבוגרת ממרבית המשתמשים באתר זה, לא יוצרת קשר. כאן כי אוהבת לקרוא גם את סדרת הארי פוטר חיפוש משמעות אותיות ומספרים --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 1 2022, 20:18 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
וואו, נושא חשוב ורגיש במיוחד
אני לא חושבת שהחוקים האלו מונעים חרם, אולי למרבה ההפתעה הם אלו שעלולים לגרום לחרם.. אחרי הכל לא יכול להיות פיקוח מלא על הדברים האלו אני לא חושבת שצריך למנוע דברים לצערי,תמיד ימצאו דרכים עקיפות לאיך לעשות את זה.. הרבה פעמים התנהגות מסויימת נובעת מבעיה ברגע שההורים קולטים שהילד/ה שלהם עוברים משהו כזה אין צורך לחכות. למה לתת לילד/ה לסבול? לדעתי צריך לתת כלים להתמודד עם חרם להגביר את המודעות לעניין להדגיש שאסור לתת לאף אחד לאיים עלייך לפעמים באים ומספרים אבל לא מאמינים לזה.. צריך בעיקר הקשבה וגם לקדם פעילויות חברתיות עם כל ילדי הכיתה -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 2 2022, 19:28 PM
|
||
![]() מוגל |
בית ספר היסודי שלי, אף פעם לא היה חרם.
אני חושב שקודם כל הבנו שזה פשוט מטומטם וילדותי, שאם תנסה להשתיק מישהו זה לא ימנע ממנו לצעוק את הדעות שלו. דבר שני, אף אחד לא מספיק שנא מישהו או הצליח להסית את כל הכיתה נגדו. וסתם ככה, היינו די נחמדים אחד לשני, למרות המריבות שצצו פה ושם. בכללי, היינו כיתה מאוד מגובשת. בקשר לבתי ספר אחרים, אני מסכים עם אלה שכתבו פה למעלה שהכול תלוי בחינוך מגיל צעיר. -------------------- נועם, 15, ירושלים. עכשיו שתקו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 3 2022, 10:14 AM
|
||||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האמת שאני לא חושבת שהחוקים האלה באמת יכולים למנוע חרם, וגם קבוצת ווצאפ לכיתה זה דבר חשוב, איפה יתעדכנו לגבי שיעורי בית? גיבושים כיתתיים? האמת שיחסית לפעם יש פחות חרמים, כי כבר אין מלכי כיתה או מישהו שהכיתה תיהיה בעקבותיו. כן עדיין יש חרמים, אבל פחות. תמיד יהיו את הילדים האלה שמתחייסים נורא לילדים ששונים מהם, אבל לא תמיד אף לעשות משהו לצערי.
-------------------- יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר ![]()
תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42 #דילשנאתסופיפוסטר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |