![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Oct 6 2022, 20:21 PM
|
||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אנבל-לי ![]() מבצע השיר: יוני בלוך לקוח מהאלבום: הרגלים רעים שנת יציאה: 2007 ז'אנר: רוק כתיבה: אדגר אלן פו תרגום: זאב ז'בוטינסקי לחן: יוני בלוך אורך השיר 2:34 דקות רקע השיר אנבל-לי נכתב במקור באנגלית על ידי המשורר אדגר אלן פו, בשנת 1849, והיה השיר האחרון שהוא כתב, ופורסם לאחר מותו. מניחים שהשיר נכתב על תחושותיו לאחר שאשתו נפטרה משחפת (fun fact שגיליתי כשעבדתי על הסיקור - אשתו היתה גם בת דודה שלו והיתה בת 13 כשהם התחתנו. הוא היה בן 26. מאוד נחמד) בשנת 1919 הוא תורגם לעברית על ידי זאב ז'בוטינסקי. יש לשיר הזה ביצועים רבים, גם בעברית וגם באנגלית, בין השאר של יוסי בנאי ושלמה ארצי. בשנת 2007, באלבום הרגלים רעים, יוני בלוך הוציא ביצוע משלו עם לחן מקורי לפואמה המפורסמת. מילים זה היה מלפנים ולפני שנים, במלכות על ים ערפלי. שם דרה ילדה - שמה לא תדע: קראתי לה אנבל-לי. משא לב אחר מלבד אהבה, לא היה גם לה וגם לי. ילד הייתי, והיא ילדה, במלכות על ים ערפלי: אך ידענו אהוב מכל אוהבים - אני ואנבל לי: וראונו שרפי המרום בקנאה, וזעום זעמו לה ולי. זאת הסיבה, שהיה מעשה, במלכות על ים ערפלי - שרוח יצא מעבים, וצינן והמית את אנבל-לי. והמית את אנבל-לי. ואין שטן או שרף בעולם, ואין סער בים ערפלי. שיקרע או יגרע את הקו של זהב, ביני ובין אנבל-לי. קליפ דעה אישית אני ממש אוהבת את השיר הזה. קודם כל ממש מגניב לדעתי איך עשו לחן לשיר בכלל מלפני 150+ שנה, והצליחו ממש להביא אותו להיום ולגרום לו להישמע מדהים. כמובן שאני גם ממש אוהבת את המילים, הן מסתוריות כאלה ומעניינות. אה ואז גם כשקראתי את הספר הראשון של מיומנויות אפלות של קסנדרה קלייר, גבירת חצות, זה היה כבר אחרי שממש אהבתי את השיר הזה, ואז גיליתי שהרבה מהספר פחות או יותר סובב סביב השיר הזה. זה היה ממש מגניב. כל השיר נשמע ממש כאילו יוני מספר סיפור. אני ממש אוהבת שכל בית בהתחלה הוא כזה שקט, ואז בסוף נהיה יותר רועש וקצת אחרי אמצע השיר כזה יש חלק שהשירה יותר חזקה, ואז סולו גיטרה די מדהים!!!! ואז בסוף חוזרים לקטע הזה של הלספר סיפור ממש. וזה מדהים. -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 7 2022, 07:56 AM
|
||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יו שיר מדהים, המוזיקה החזקה וגם הקול של הזמר תורמים לאווירה של הכעס והסכנה בשיר. הסיקור מאוד מושקע, הרקע היה ממש מעניין וגם הדעה האישית. גם הכרת לי את השיר הזה ואני לגמרי הולכת לשמוע אותו בלופים אז תודה!
-------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 9 2022, 22:24 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו, סיקור מדהים!
לא הכרתי את השיר, והמידע בסיקור היה מלא ומפורט... בקיצור, ממש אהבתי. גם הדעה האישית, הייתה מלאה ומפורטת, ולא קראתי את מיומנויות אפלות, אבל אולי שווה לקרוא עכשיו... אומנם אני מודה שלא ממש התחברתי אל השיר, אבל הוא בסדר, ובכל מקרה הסיקור מפצה על זה;) טוב, נו, אין פלא שאת מנהלת הפורום... דבר אחד- אולי היה אפשר להוסיף סעיף ”אחר”, ולשים שם תמונות וגיפים או אנערף... -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |