האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

Midnights || סיקור אלבום
פורסם ב: Oct 26 2022, 17:01 PM
צטט הודעה

Morning-Today's forecast calls for blue skies

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 499842217
מגדר:female
משתמש מספר: 75997
חפצי המשתמש: צפה

Midnights

User Posted Image
מבצעת האלבום: טיילור סוויפט
מספר שירים באלבום: 13
אורך האלבום: 44:02
שנת יציאה: 2022
ז'אנר: אלקטרוניקה, דרים פופ

רקע

ב21 באוקטובר 2022 הוציאה הזמרת-יוצרת טיילור סוויפט את אלבומה העשירי Midnights, הכולל בתוכו 13 רצועות ולדבריה של טיילור מורכב מסיפורים המתארים 13 לילות ללא שינה הפזורים לאורך חייה.
ב-28 באוגוסט 2022, כשקיבלה את פרס הווידאו קליפים של MTV בקטגוריית קליפ השנה, הודיעה הזמרת על אלבום חדש שעתיד לצאת ב-21 באוקטובר. זמן קצר לאחר מכן אתר האינטרנט שלה עודכן במשפט "פגשו אותי בחצות" יחד עם שעון ספירה לאחור, ובחצות היום למחרת (ה-29 באוגוסט) טיילור חשפה ברשתות החברתיות שלה את שמו של האלבום, עטיפתו ומספר הרצועות שכלולות בו.
ב-21 בספטמבר הזמרת עלתה ללייב בטיקטוק והכריזה על סדרה שבה תחשוף באופן רנדומלי את שמות השירים באלבום, רצועה אחת בכל פעם, שנקראה "Midnights Mayhem With Me".
זהו האלבום הראשון של טיילור עם חומרים חדשים מאז 2020, וההכרזה עליו עוררה התלהבות רבה בקרב מעריציה של הזמרת. אתר האינטרנט הרשמי שלה קרס עקב תנועה כבדה בעקבות הפוסטים הראשוניים של טיילור על האלבום במדיה החברתית, ובמגזין בילבורד כינו את ההכרזה הבלתי צפויה על האלבום כרגע תופס כותרות.
טיילור פרסמה באינסטגרם שלה לוח זמנים שנקרא Midnights Manifest ושכולל זמני יציאות של קליפים לשירים מתוך האלבום והשתתפות של הזמרת בתוכניות אירוח כמו The Tonight Show Starring Jimmy Fallon ו-The Graham Norton Show. למעוניינים.ות ניתן לקרוא על כך בכתבה הזו.
כיאה לאלבום של טיילור סוויפט, מיד לאחר שחרורו הוא התחיל לשבור שיאים כשהפך לאלבום עם יממת הפתיחה הגדולה ביותר בספוטיפיי (כשצבר 185 מיליון השמעות), לאלבום הפופ עם יממת הפתיחה הגדולה ביותר באפל מיוזיק ולאלבום עם יממת הפתיחה הגדולה ביותר באמזון מיוזיק. בעקבות זאת טיילור גם הפכה לאמן המושמע ביותר ביממה אחת בפלטפורמה, עם 228 מיליון השמעות. ואם לא די בכך, מגזין בילבורד דיווח ש-Midnights נמכר בלמעלה מ-800,000 עותקים בארצות הברית לאחר יממה אחת בלבד והפך מיד לאלבום הנמכר ביותר לשנת 2022, קבע את שבוע המכירות הגדול ביותר לכל אלבום מאז האלבום Reputation מ-2017 של טיילור עצמה וקבע מחדש את השיא לפתיחה הגדולה ביותר בכל הזמנים לתקליט שהוחזק על ידי Harry's House של הארי סטיילס.

השירים באלבום

Lavender Haze - השיר הפותח של האלבום, שכולל את המילים "Meet me at midnight". מילות השיר מדברות על אזור ה-"Lavender Haze", שלפי טיילור הוא מין אזור שאתה נמצא בו כשאתה מאוהב ולא רוצה לצאת ממנו.

Maroon - השיר רציני ואיטי, והופיע במקום הרביעי במצעד שירי הספוטיפיי העולמי כשצבר למעלה מ-14.4 מיליון השמעות ביממה אחת.

Anti-Hero - השיר המוביל של האלבום, שהיה הראשון שיצא לו קליפ. טיילור אמרה ש"אני לא חושבת שהתמקדתי כל כך בחוסר הביטחון שלי בעבר. אני נאבקת הרבה בעובדה שחיי הפכו לגדולים ומוכרים בצורה בלתי ניתנת לשליטה. אני לא מרגישה בן אדם רגיל. השיר הזה הוא מעין סיור בכל הדברים שאני לא אוהבת בעצמי. כולנו שונאים דברים בעצמנו, אבל אנחנו צריכים להשלים גם עם ההיבטים החיוביים שלנו וגם עם השליליים. אז כן, אני אוהבת את ה"אנטי-גיבור" שלי, כי אני סבורה שהוא כן." השיר דורג במקום הראשון בדירוג רצועות האלבום (בגרסה הרגילה שלו) של מגזין בילבורד.

Snow On The Beach (בהשתתפות לנה דל ריי) - השיר מתחיל בצורה רגועה ואז נהיה יותר חזק. מעריציה של טיילור וגם של לנה דל ריי חיכו בקוצר רוח לשיתוף הפעולה הזה, ואכן הוא צבר למעלה מ-15 מיליון השמעות ביממה אחת; שיא של כל הזמנים לשיתוף פעולה בין שתי נשים.

You're On Your Own, Kid - השיר קצבי אבל רגוע. הוא הופיע במקום החמישי במצעד שירי הספוטיפיי העולמי, וצבר למעלה מ-12.842 מיליון השמעות ביממה אחת.

Midnight Rain - השיר עוסק בסיום מערכת יחסים, תוך התמקדות בקריירה מוזיקלית במקום זאת. במגזין רולינג סטון נכתב שבשיר טיילור מציגה יוזמה שתכננה זמן רב כדי לגרום לקראש שלה להתאהב בה.

Question...? - השיר קצבי וכולל מוזיקה אלקטרונית, אך לא זכה להצלחה רבה והופיע במקום האחרון בדירוג רצועות האלבום של מגזין בילבורד.

Vigilante Shit - השיר נכלל בין השירים הבולטים מהאלבום. הוא דורג במקום השני בדירוג רצועות האלבום של בילבורד.

Bejeweled - לשיר אין קצב או מילים מיוחדות והוא דורג בין המקומות האחרונים בדירוג של מגזין בילבורד, אבל הוא אחד משני השירים היחידים שיצא להם קליפ (נכון לעכשיו).

Labyrinth - השיר גם לא בולט במיוחד מבין שירי האלבום אבל הוא כן זכה להצלחה יחסית וצבר יותר מ-9.8 מיליון השמעות בספוטיפיי ביממה אחת.

Karma - לשיר הזה חיכו מעריציה של טיילור יותר מחמש שנים. הזמרת ידועה בחיבתה להחביא איסטר אגס (רמזים) בקליפים של שיריה, במילים שלהם ואפילו בראיונות שלה בתוכניות טלוויזיה, והמעריצים הוותיקים שלה מצאו אינספור כאלו שרומזים על שיר או אלבום שיקרא "קארמה". יש אפילו שמועות שהיא כתבה אלבום שלם בשם קארמה בתקופה שלאחר יציאת אלבומה "1989", אך לא הוציאה אותו בגלל יחסי הציבור שהיו לה באותו הזמן. השיר הזה מהווה סגירת מעגל לטיילור ולמעריציה.

Sweet Nothing - השיר איטי ורגוע מאוד בהתחלה, ואז נהיה יותר חזק. הוא נכתב והופק על ידי הזמרת ובן זוגה, ג'ו אלווין.

הגרסה המורחבת (3am Edition)

The Great War

Bigger Than The Whole Sky

Paris

High Infidelity

Glitch

Would've, Could've, Should've

Dear Reader

קליפים

כרגע יצאו לשני שירים בלבד מהאלבום קליפים, טיילור לא הודיעה מראש על יציאה של עוד קליפ אבל כנראה יצא מתישהו בהפתעה. הנה הקליפים לשירים Anti-Hero ו-Bejeweled:

הקליפ של Bejeweled

הקליפ של Anti-Hero

חוות דעת אישית

אז כבר הרבה זמן רציתי לכתוב על האלבום הזה. בהתחלה רציתי לפרסם עדכון על יציאת האלבום אבל לא הספקתי, ואז חשבתי מה לעשות עם כל המידע שאספתי על האלבום כשכתבתי את העדכון - והתחלתי לעבוד על הסיקור. אני ממש שמחה שיצא ככה כי למדתי הרבה על האלבום ושמעתי שוב את השירים שבו ואת גרסת הבונוס.
קודם כל מדהים אותי שזה, כאילו, האלבום העשירי שלה. ב-2006 יצא האלבום הראשון שלה, וכל אחד מהאלבומים שהיא הוציאה הצליח בטירוף ושבר שיאים. ואחרי 9 אלבומים כאלו היא עדיין מצליחה להדהים את כולם ולכתוב שירים מרגשים ומעולים. אז זאת לדעתי סיבה טובה מספיק להעריך את האלבום.
דבר שני, טיילור מראה באלבום הזה שהיא באמת גאונה. סביב האלבום והקליפים היא טמנה המון איסטר אגס שמוחבאים היטב, כולל כאלו שרומזים על ההקלטות החוזרות של האלבומים שלה שהולכות לצאת (למשל, בקליפ של Bejeweled יש כמה איסטר אגס שרומזים על האלבום שלה Speak Now, שהוא הבא לצאת בהקלטה חוזרת).
ומה לעשות, השירים באלבום באמת מעולים ואפילו אלו שאני אישית פחות אהבתי לא נשמעים לי נואשים או שטיילור כתבה אותם רק בשביל שיהיו 13 רצועות באלבום. אני לא יכולה להגיד מה השירים האהובים עליי מהאלבום כי זה יותר מחצי מהם אבל בעיקרון אלו שהכי אהבתי הם Vigilante Shit ,Karma ו-You're On Your Own, Kid. (ועוד מלא, כמובן.)
אהבתי מאוד גם את הווייב של האלבום שזה כאילו לדעתי קצת כזה טיילור שמסתכלת על העבר שלה והשלבים שהיא עברה בחייה ומשלימה איתם באופן כלשהו, יש בזה צד עצוב אבל גם מאוד שמח.

גיפים

User Posted Image

User Posted Image

User Posted Image

User Posted Image

User Posted Image

User Posted Image

--------------------

אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה

"?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending"

Mr. Blue Sky
please tell us why
You had to hide away for so long
?Where did we go wrong

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Oct 26 2022, 17:24 PM
צטט הודעה

עובד משרד הקסמים

פרטי משתמש
חרמשים: 70001
משתמש מספר: 71976

מדהיםםם סיקור מדהים
האהוב עליי זה סנוו און דה ביץ

---------
פורסם ב: Oct 26 2022, 17:30 PM
צטט הודעה

Morning-Today's forecast calls for blue skies

פרטי משתמש
חרמשים: 499842217
משתמש מספר: 75997

דווקא אני התאכזבתי ממנו כי לנה היתה רק בקולות רקע

--------------------

אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה

"?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending"

Mr. Blue Sky
please tell us why
You had to hide away for so long
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Oct 26 2022, 19:45 PM
צטט הודעה

Memento mori

פרטי משתמש
חרמשים: 10952
משתמש מספר: 69760

אז בזמן האחרון נהייתי קצת חובבת מוזיקה סוויפטית. חברה טובה שלי סיפרה לי שיוצא אלבום חדש ומאוד התרגשתי.
בקיצור, עוד לא שמעתי את כל השירים אז אני פשוט אשמע אותם עכשיו, בלופ. :)
סיקור נהדר!

--------------------
I am Sam
Sam-I-am

User Posted Image

Green eggs and ham forever

User Posted Image

תלחצו, בני תמותה, תלחצו.

נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל
תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3>

---------
פורסם ב: Nov 1 2022, 01:52 AM
צטט הודעה

Anything for our moony.

פרטי משתמש
חרמשים: 35988
מגדר:
משתמש מספר: 74451

סיקור מעולה! מלא פירוט ומושקע, וגם על אלבום מדהים אז בכלל
מוסיפה ללינקייה :)

--------------------
נעמי - 16! - היא/את

User Posted Image

---------
פורסם ב: Nov 3 2022, 18:34 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 193
משתמש מספר: 84257

בואו נדבר בתכלס, אני פחות אהבתי. אני כאילו סוויפטי משוגעת, אבל הפעם - פחות התרגשתי.
יש שם כמה שירים טובים, אבל בסך הכל קצת שטחי.

[B]רשימת ההשמעה שלי לMidnights:
Lavender Haze
Snow On The Beach
You're On Your Own, Kid

bye.gif

--------------------
Daniella || She/Her || Taylor Swift

User Posted Image

Are you ready for it?

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025