![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Nov 29 2022, 18:46 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ז’אן סיבליוס ![]() שם המלחין: ז’אן סיבליוס/ Jean Sibelius תאריך לידה: 8 בדצמבר, 1865. מקום הלידה: המנלינה, פינלנד. תאריך פטירה: 20 בספטמבר 1956(בגיל 90) מקום הפטירה: Järvenpää, פינלנד ז'אנר המלחין: קלאסי שנות פעילות:1892 עד ה- 20 בספטמבר 1957 (כ־65 שנים) מידע כללי ז’אן סיבליוס, הוא מלחין פיני של סוף המאה ה- 19 ותחילת המאה העשרים. הוא חיבר יצירות רבות, רובן בסגנון עממי פיני. עד שנות העשרים המאוחרות שלו היה סיבליוס מורה לכינור ומלחין מוכשר אך לא מבריק, ואז, בשנות ה- 90 של המאה ה- 19, החל ללמוד את הקלוולה(אפוס יווני עתיק העוסק בריאת האדם והעולם, וחלק גדול באמונה הפינית העתיקה). הוא השתמש באפוס כבסיס לשירים ויצירות. יצירות אלו הפכו את סיבליוס לגיבור לאומי, בגלל שהזמן בו הוא פירסם אותן היה בזמן גל שוטף של לאומיות בפינלנד, בשל המאבק לעצמאות פינלנד מהשלטון הרוסי. לכן, מאז זכה סיבליוס בתואר המלחין הגדול ביותר של פינלנד. מאז הוא התחיל להלחין יצירות רבות, ונרשם בדפי ההיסטוריה כאחד המלחינים הגדולים בכל הזמנים. יצירות 7 סימפוניות, שנים עשר שירים סימפוניים, עשר סוויטות, עשרות אחדות של יצירות תזמרתיות, קונצ’רטו לכינור, חמישים שירים רב קוליים ויצירות מקהלתיות אחרות (רבות מהן למילים מתוך הקלוולה), רביעיית מיתרים, סונטינה וששה כרכים של יצירות לכינור ולפסנתר, סונטה, שלוש סונטינות ועשרים אחד כרכים של יצירות סולו לפסנתר (הדומים ליצירות ליריות מאת גריג), שתי יצירות לעוגב, שבעים ותשעה שירים. למידע נוסף על יצירותיו של סיבליוס לחצו כאן דעה אישית טוב הנה הגענו לחוות הדעת האישית. אני מאוד אוהב את יצירותיו של סיבליוס, ומקשיב להן מפעם לפעם. אני חושב שיש מין משהו משכר במוזיקה שלו, כשאני מקשיב לה אני מרגיש כאילו אני שוקע לתוך נוף, או לתוך סיפור פנטזיה, מלא ביצורים קסומים מהקלוולה העתיקה. להקשיב ליצירותיו פשוט משרה עלי רוגע. למדתי על סיבליוס הרבה, בשיעורי תולדות המוזיקה בהם אני נמצא פעם בשבוע, וגם מרצוני החופשי- פשוט כי זה עניין אותי. אני אוהב במיוחד את יצירתו ”פינלנד” (Finlandia) ואני מאוד ממליץ לכם להקשיב לה. יש לו עוד יצירות רבות שאני אוהב, אבל את זאת אני אוהב במיוחד. אני חייב להודות שהכנתי את הסיקור הזה בין השאר כדי לזכור את החומר למבחן שיהיה לי בספרות המוזיקה, שבין השאר כולל את סיבליוס. אבל אני מאוד אוהב את יצירותיו, ונהנה להקשיב להם גם מחוץ למסגרת הלימודית. בקיצור, מלחין נהדר לדעתי. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 29 2022, 22:09 PM
|
||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לא מכירה את המלחין הזה, אבל עשית לי חשק להקשיב :) אחפש יצירות שלו ואת זאת שהמלצת
חחח יש לי גם מבחן בספרות המוזיקה על יצירה אולי לסקר אותה יעזור הבאת פה רעיון לא רע מוסיףה ללינקייה:) -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |