![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 4 2022, 13:25 PM
|
||||||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
השם עושה את הציור? || דיון שלום משתמשים! לאחרונה חשבתי על שאלה שהטרידה אותי מאוד. האם השם הוא זה שעושה את הציור? לא מובן? אני אסביר. מה עושה ציורים יקרים ומפורסמים? בואו ניקח לדוגמא את ואן גוך-
- ויקיפדיה. למה רק לאחר מותו היצירות שלו זכו להכרה? האם זה בגלל הסיפור שמאחורי היצירות? או הסיפור שמאחורי הצייר? או סתם כי בחייו סגנון הציור הזה לא היה מקובל? ואם כן, למה? הרי בסופו של דבר, כל ציור הוא בסך הכול כתמי צבע כאלה או אחרים. נעבור לחלק אחר. האם ציור נחשב - או לא נחשב - בגלל המראה שלו? הרי היופי הוא בעיניי המתבונן. אם ניקח לדוגמא אומנות מופשטת- מה עושה את הציור ליקר כל כך? הציור הבא למשל- ![]() נמכר ב$140,000,000!! [476,847,000₪]. אז למה שציורים אחרים לא יהיו יקרים ומפורסמים? ועכשיו, בנושא החיקויים.
- המגזין.
למה אנשים קונים את היצירה המקורית, למרות שהיא עולה מיליוני שקלים? האם זה בשביל היצירה עצמה, שתהיה תלויה על הקיר, או בשביל שיכולו לומר "יש לי את המונה ליזה"? זה הורס את כל העולם של האומנות. יצירות לא נמכרות לפי המראה שלהן, אלא לפי מה שאנחנו, בני האדם, הגדרנו אותן. או שזה לא הורס? הרי כל דבר נמכר לפי איך שאנחנו הגדרנו אותו. בנוסף, גם אנשים שקונים יצירות יקרות ומפורסמות, לא תולים אותן. הם שמים אותן בכספת, ותולים חיקוי שלה, מחשש לגניבות. אז מה עשינו בזה? בסופו של דבר, על הקיר יש חיקוי. ונסיים במשפט של האמן הגרמני גרהרד ריכטר, מגדולי האמנים החיים היום: "אני אוהב את הציור הזה, אבל הוא עולה כמו בית. זה לא הוגן - זה לא בית". זה יצא דיי מבולגן, אז הנה כמה שאלות מכווינות לדיון: איך, למה, ומה הופך ציור למפורסם? מי ומה קובעים שווי של ציורים? האם אלה אנחנו? לקנות מקורי ויקר או חיקוי וזול? ולמה? זה בכלל שווה את הכסף? מה עושה את הציור? דיון נעים. --------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |