![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 15 2022, 17:02 PM
|
||
![]() בוגר הוגוורטס ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
פופקורן מקורמל לקוח מתוך המגזין "מדע וטבע", גיליון 3. עמודים 45-46. מבוסס על מתכון של מכון דוידסון שנכתב על ידי ד"ר דפנה מנדלר. הפופקורן המקורמל שופע ניגודים. הפופקורן עצמו תפוח ואוורירי, כמעט חסר משקל, והוא מצופה ברוטב קרמל שביר מתוק וחמאתי, שילוב של ירק עם ממתק – כן, מבחינה קולינרית תירס נחשב ירק.החטיף החל את דרכו בשיקגו בשנות ה-70 של המאה ה-19, ביוזמת האחים פרדריק ולואיס רוקהיים. השניים פתחו חנות פופקורן והחלו להתנסות בייצור של טעמים חדשים. את הלהיט הגדול שלהם הם מצאו כשערבבו פופקורן, בוטנים וסוכר. הכנת קרמל לפופקורן תלויה באיזון העדין בין מתיקות למליחות וביצירת המרקם הנכון. מאחר שהפופקורן לבדו די תפל, רוב הטעם מגיע מהקרמל ומכאן חשיבותו. מעט מליחות יכולה להעצים את הטעם, אך חשוב לשמור על איזון נכון של הטעמים. גם מבחינת המרקם מדובר באיזון עדין: קרמל נוזלי מדי לא יצפה כראוי את הפופקורן וישאיר אותו דביק, ואילו קרמל סמיך יקשה עלינו לצפות את הפופקורן בצורה אחידה. ![]() מצרכים לפופקורן 100 גרם גרעיני תירס לפופקורן או שקית פופקורן למיקרוגל 2 כפות שמן לקרמל 50 גרם חמאה ללא מלח (רבע כוס) כוס סוכר חום בהיר (200 גרם) כפית מלח (רצוי מלח גס) חצי כפית סודה לשתיה תוספות אפשריות: כפית תמצית וניל, אגוזים כלים סיר בינוני (רק אם מכינים את הפופקורן בסיר) קערה גדולה ועמידה לחום סיר קטן כף מרית סיליקון נייר אפיה תבנית אפיה (רק אם רוצים לאפות את הפופקורן בתנור) נייר אלומיניום מה עושים? 1. אם משתמשים בפופקורן למקרוגל, מכינים לפי ההוראות. אם מכינים בסיר, קוראים למבוגר האחראי ומבקשים שיכין את הפופקורן עם השמן לפי ההוראות. 2. שופכים את הפופקורן המוכן לקערה גדולה ועמידה לחום. זהירות- לא לקרב את הפנים, כי בשלב הזה עלולים להיפלט מהפופקורן אדים חמים מאוד. 3. מחממים בסיר קטן את החמאה והסוכר, ובוחשים עד שכל הסוכר מתמוסס ומתערבב היטב בחמאה. ממשיכים לחמם עד שהתערובת מבעבעת מאוד. שימו לב, יש להיזהר מחימום יתר כדי שהקרמל לא ישרף ויקבל טעם מריר. 4. כשהקרמל מוכן, מוסיפים את המלח ואת הסודה לשתיה. זהירות- הסודה לשתיה תגביר את קצב הבעבוע. 5. שופכים בזהירות על הפופקורן את התערובת החמה והנוזלית ומערבבים היטב באמצעות מרית סיליקון. 6. מפזרים את הפופקורן המצופה באופן אחיד על נייר אפיה כך שלא ישארו גושי פופקורן גדולים. 7. אפשר להסתפק בזה ולהניח לפופקורן להתקרר לבד, אבל יכול להיות שהוא יהיה קצת דביק וקשה. כדי לקבל פופקורן פריך יותר ולא דביק, אפשר לאפות אותו: מכניסים את הפופקורן לתנור שחומם מראש לחום של 120 מעלות, למשך כ-4 דקות. מערבבים את הפופקורן בתבנית בזהירות מדי 15-20 דקות כדי למנוע היווצרות גושים. 8.מוציאים את הפופקורן מהתנור ושופכים אותו על יריעת נייר אלומיניום. מפרידים גושים גדולים ומקררים לטמפרטורת החדר. מכיוון שהתנסיתי הרבה במתכון הזה, הבאתי לכם כמה טיפים שיהפכו את הפופקורן למוצלח וטעים יותר: 1. במתכון של הקרמל צריך לשים 200 גרם סוכר, שזה די הרבה. הטעם יהיה בערך אותו הדבר גם אם תפחיתו בערך 30 גרם של סוכר, זה מה שעשיתי והפופקורן עדיין יצא מעולה. ממליצה לכם לעשות את זה. 2. בחלק מהפעמים שהכנתי את הפופקורן המקורמל, השתמשתי בפופקורן להכנה במיקרוגל בטעם חמאה וזה הוסיף המון! יש לפופקורן טעם של קרמל וחמאה וזה שילוב מדהים וטעים במיוחד. 3. עוד משהו חשוב, אני ממש ממליצה לכם להכפיל את המתכון פי כמה שאתם רוצים, כי פופקורן זה דבר שנגמר צ'יק צ'ק, וכל המשפחה תרצה לאכול והוא יגמר מהר ולא תוכלו להנות ממנו הרבה. 4. כדאי לכם לאכול את הפופקורן עד שלושה ימים מיום הכנתו, מכיוון שלאחר כמה ימים הפופקורן יהיה רך ולא קריספי. דעה אישית אני ממש מרוצה מהמתכון הזה, הוא מתכון מאוד מפורט ומסודר ונעים לקריאה. אמנם לוקח זמן להכין אותו כי גם צריך שהוא יתקרר, אבל התוצאה שווה כל ביס, הפופקורן יצא ממש טעים! זה שילוב מעולה של מתוק ומלוח אבל לא מרגישים הרבה את המליחות של הפופקורן) גם הפופקורן יוצא מאוד קריספי ומתוק. הוא נראה ממש טוב ומפתה לאכילה, לא יכלתי להפסיק לאכול אותו (עד שזה כבר היה יותר מדי כמובן). לדעתי על השלב של אפיית הפופקורן אפשר לוותר, הוא לפעמים מועיל אבל לא תמיד, זה תלוי כמה זמן בישלתם את הקרמל ובטמפרטורת החדר. אז זהו! מוזמנים להכין את הפופקורן ולספר בתגובות איך יצא לכם. אני אשמח אם תגידו את דעתכם עליו ותוסיפו הצעות לשיפור! -------------------- מוריה • היא/את • פרשתי תדעו שקינואה יכולה להיות מאוד טעימה אם זורקים אותה לפח ומזמינים פיצה ![]() It's 'cause I love you, babe In every kind of way Just a little taste Know I love you, babe טיילור סוויפט | התשובה | ריאליטי | ים | קראנץ' פיסטוק | הפל3>| כדורסל | אני לא אוהבת פורטנייט, אנשים. זה רק בשביל הקטע ![]() היי מוריה את מקסימה ממש ויש לך טעם מעולה בשירים בקיצור אני אוהב אותך ממש ותמשיכי להיות מקסימה 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 16 2022, 09:10 AM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
חח יש לי מנוי לעיתון הזה ובאמת חשבתי לנסות.. אני בלי נדר ינסה היום ואעדכן איך יצא לי..
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 16 2022, 13:06 PM
|
||
![]() קוסם סטודנט מעולה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יואו נשמע ונראה ממש ממש טובב
אם יהיה לי כוח אני אכיןן אם לא עכשיו אז מתישהו אבל אני אכיןןן!!! -------------------- חייכו!! כי חיוך זה שמחה, ושמחה זה הכוח להמשיך.. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 17 2022, 21:37 PM
|
||
![]() נוב מדרגה ראשונה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו. מפורט ונראה טעים
נוסף ללינקייה ![]() -------------------- אני
פרשתי. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 17 2022, 22:19 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
הכנתי.. לי לא יצא בדיוק כמו בתמונה כי בטעות הכפלתי את הפופקורן ולא את הקרמל אז לא יצא על הכל אבל דווקא זה היה מעולה ולא מתוק מידי וחלק כזה מלוחים וקיצר ממליצה ממש
|
|
פורסם ב: Dec 20 2022, 16:41 PM
|
||
![]() Don't Worry Be Happy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ואייי נראה אחלה מתכון
אני אכין בהזדמנות ואעדכן איך יצא -------------------- תהילה | כותבת | 15 | דתיה
עוד פעם אחת לחבק, לראות אותך צוחקת, אז נשבע אני אלך. עוד מילה אחת, שיר אחרון, לשקר שאני בסדר, שיש לכל זה היגיון. עוד פעם אחת בעיניים, זה לא שלום בינתיים, רק להתראות. -עידן עמדי --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 20 2022, 20:28 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואי מתכון מגניב
באלי לנסות אם יהיה לי זמן בול היום ראיתי סרט בסינימה סיטי והיה שם איפה שקונים פופקורן כזה פופקורן אבל זה נראה מושלם אני אנסה -------------------- גל ✨ אוליביהרודריגו ✨ נצנצים ✨ פלא ✨ 3>>> ![]() TodAy Is liFE, TomrROw wILL neVEr cOmE --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 2 2023, 13:08 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
נראה טעים
-------------------- בע"ה
מיכלי ~ 13 ~ ארץ ישראל ~ עבדו את ה' בשמחה ~ פרשתי:) "קדושה אני מבקש- תנו לי קדושת ארץ ישראל תנו לי קדושת אהבת ישראל תנו לי קדושת עם ישראל" ~הרב נריה זצ"ל~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 9 2023, 00:21 AM
|
||
![]() סקיב ![]() |
יאמייי♥-♥ עשית לי חשק לפופקרן הזה עכשיו
|
|
פורסם ב: Apr 27 2023, 18:24 PM
|
||
אני מתה על פוקפורן
מיכלי ~ 13 ~ ארץ ישראל ~ עבדו את ה' בשמחה ~ פרשתי:) "קדושה אני מבקש- תנו לי קדושת ארץ ישראל תנו לי קדושת אהבת ישראל תנו לי קדושת עם ישראל" ~הרב נריה זצ"ל~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 27 2023, 19:27 PM
|
||
![]() שנה שהם שם - Bring them home now🎗️ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מגניב אכין
|
|
פורסם ב: May 1 2023, 17:05 PM
|
||
![]() מוגל |
יפה!
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 1 2023, 19:16 PM
|
||
אני נראלי יכין מתישהו
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |