![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (7) 1 2 [3] 4 5 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Jan 15 2023, 23:28 PM
|
||
![]() מוגל |
זה לא יהושוע זה ישוע ושוב אני חוזר לא השפלתי אף אחד לא אמרתי אף כינוי גנאי אמרתי מה שהיהודות חושבת עליו ולהכול הבאתי הוכוחות מהגמרא ולא הבנתי מה הבעיה שנוצרים יביאו הוכחה שמשה רבנו לא נביא כול עוד זה רעיה ענינית ולא סתם דמגוגיה או נטו רגש(כמו שתסלחו לי הולך פה)אז אני סבבה אם זה זה הוייקוח לא? האם ישו המשיח או לא אז תנו לי להבאיר נקודה אם ישו המשיח אז אני תועה ואלך לגהנום ואם ישו אינו המשיח אז זה עבודת עלילים ומי שמאמין בו ילך לגהנום ואני בסך הכול מנסה להוכיח כמו צד אחד די כבר לצתת את הפסוק הזה מפאולוס כול הכבוד שכתוב שישו לא בא לשנות את התורה אבל בפועל שבת הוא ביטל נכון? "אני אדון השבת" נו באמת ומשום מה אני לא מכיר אף יהודי משיחי שמקיים את התורה לכול מצווה יש תירוץ למה לא צריך לעשות אם מאמינים בישו אגב אם הזכרת את למה שונאים אותנו בעולם תרשי לי לצתת מלא אחר מאשר ישעיהו נג "מי האמין לשמועתינו וזרוע ה על מי ניגלת"... ובחבורתו נרפא לנו... ומפשע אמי נגע למו כלומר עומות העולם תמיד תלו את סיבלו של שיראל בזה שלא קיבלו את ישו ואז מגלים שהם תמיד צדקו אלה למה ישראל סבלו?בגלל שהיינו רעים!מפשע אמי נגע למו! ואני חוזר שוב למו פירושו להם ועל זה אין חולק ולכן זה לא יכול ללכת על ישו והדובר בפרק הזה הוא ללא ספק עומות העולם כפי שכתוב מפורש מישעיהו יב בפסוק האחרון(_כידוע שחלוקת הפרקים נעשתה רק בימי הביניים על ידי ארחיבישוף נוצרי) וכן בירמיהו פרק טז יד לָכֵן הִנֵּה-יָמִים בָּאִים, נְאֻם-יְהוָה; וְלֹא-יֵאָמֵר עוֹד חַי-יְהוָה, אֲשֶׁר הֶעֱלָה אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם. טו כִּי אִם-חַי-יְהוָה, אֲשֶׁר הֶעֱלָה אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ צָפוֹן, וּמִכֹּל הָאֲרָצוֹת, אֲשֶׁר הִדִּיחָם שָׁמָּה; וַהֲשִׁבֹתִים, עַל-אַדְמָתָם, אֲשֶׁר נָתַתִּי, לַאֲבוֹתָם. {פ}
טז הִנְנִי שֹׁלֵחַ לדוגים (לְדַיָּגִים) רַבִּים, נְאֻם-יְהוָה--וְדִיגוּם; וְאַחֲרֵי-כֵן, אֶשְׁלַח לְרַבִּים צַיָּדִים, וְצָדוּם מֵעַל כָּל-הַר וּמֵעַל כָּל-גִּבְעָה, וּמִנְּקִיקֵי הַסְּלָעִים. יז כִּי עֵינַי עַל-כָּל-דַּרְכֵיהֶם, לֹא נִסְתְּרוּ מִלְּפָנָי; וְלֹא-נִצְפַּן עֲוֹנָם, מִנֶּגֶד עֵינָי. יח וְשִׁלַּמְתִּי רִאשׁוֹנָה, מִשְׁנֵה עֲוֹנָם וְחַטָּאתָם, עַל, חַלְּלָם אֶת-אַרְצִי: בְּנִבְלַת שִׁקּוּצֵיהֶם וְתוֹעֲבוֹתֵיהֶם, מָלְאוּ אֶת-נַחֲלָתִי. {פ} יט יְהוָה עֻזִּי וּמָעֻזִּי, וּמְנוּסִי--בְּיוֹם צָרָה; אֵלֶיךָ, גּוֹיִם יָבֹאוּ מֵאַפְסֵי-אָרֶץ, וְיֹאמְרוּ אַךְ-שֶׁקֶר נָחֲלוּ אֲבוֹתֵינוּ, הֶבֶל וְאֵין-בָּם מוֹעִיל. כ הֲיַעֲשֶׂה-לּוֹ אָדָם, אֱלֹהִים; וְהֵמָּה, לֹא אֱלֹהִים. כא לָכֵן, הִנְנִי מוֹדִיעָם, בַּפַּעַם הַזֹּאת, אוֹדִיעֵם אֶת-יָדִי וְאֶת-גְּבוּרָתִי; וְיָדְעוּ, כִּי-שְׁמִי יְהוָה. עומות העולם באים לישראל ואומרים טעינו למה? והרי זה הפוך ישראל דכו את המשיח ועומות העולם קיבלו אותו וקראתי את כול התגובות שלך לא מצאתי תשובה לאף שאלה שלי בבקשה תקראי את השאלות שלי שוב ברציניות אין לי שום דבר נגדך חלילה יום טוב והשמח לתשובות מקווה שהבנת את הטענות עכשיו אני יכתוב פה נקודות ספיציפיות שיש ליש שאלות עליהן מכול מה שכתבת בתגובות ההרוכות שלך: מוסכם על הכל ש”עלמה” היא אישה לא נשואה. לכן, אם האישה שמוזכרת בישעיהו ז’ 14 איננה בתולה, הרי שאלוהים מבטיח כאן אות שכרוך בזנות ובלידה מחוץ לנישואין. לא יעלה על הדעת שאלוהים יצווה לחטוא, ובכל מקרה, מה יכול להיות כל כך יוצא דופן בתינוק שנולד מחוץ לנישואין, עד שהוא יהווה אות? זה את כתבת עכשיו תרשי לי להעלות כמו נקודות דבר ראשון כתוב העלמה ב ה הידיעה מה שייך לדבר בה הידיעה על עלמה שתיוולד עד קרוב ל700 שנה? וזה ממש לא מדבר על ילד מיחוץ לנישואין אלה זה מדבר על אשת הנביא בעצמו כפי שכתוב בהמשך א וַיֹּאמֶר יְהוָה אֵלַי, קַח-לְךָ גִּלָּיוֹן גָּדוֹל; וּכְתֹב עָלָיו בְּחֶרֶט אֱנוֹשׁ, לְמַהֵר שָׁלָל חָשׁ בַּז. ב וְאָעִידָה לִּי, עֵדִים נֶאֱמָנִים--אֵת אוּרִיָּה הַכֹּהֵן, וְאֶת-זְכַרְיָהוּ בֶּן יְבֶרֶכְיָהוּ. ג וָאֶקְרַב, אֶל-הַנְּבִיאָה, וַתַּהַר, וַתֵּלֶד בֵּן; {ס} וַיֹּאמֶר יְהוָה, אֵלַי, קְרָא שְׁמוֹ, מַהֵר שָׁלָל חָשׁ בַּז. ד כִּי, בְּטֶרֶם יֵדַע הַנַּעַר, קְרֹא, אָבִי וְאִמִּי--יִשָּׂא אֶת-חֵיל דַּמֶּשֶׂק, וְאֵת שְׁלַל שֹׁמְרוֹן, לִפְנֵי, מֶלֶךְ אַשּׁוּר. {ס} ה וַיֹּסֶף יְהוָה, דַּבֵּר אֵלַי עוֹד לֵאמֹר. ו יַעַן, כִּי מָאַס הָעָם הַזֶּה, אֵת מֵי הַשִּׁלֹחַ, הַהֹלְכִים לְאַט; וּמְשׂוֹשׂ אֶת-רְצִין, וּבֶן-רְמַלְיָהוּ. ז וְלָכֵן הִנֵּה אֲדֹנָי מַעֲלֶה עֲלֵיהֶם אֶת-מֵי הַנָּהָר, הָעֲצוּמִים וְהָרַבִּים--אֶת-מֶלֶךְ אַשּׁוּר, וְאֶת-כָּל-כְּבוֹדוֹ; וְעָלָה, עַל-כָּל-אֲפִיקָיו, וְהָלַךְ, עַל-כָּל-גְּדוֹתָיו. ח וְחָלַף בִּיהוּדָה שָׁטַף וְעָבַר, עַד-צַוָּאר יַגִּיעַ; וְהָיָה מֻטּוֹת כְּנָפָיו, מְלֹא רֹחַב-אַרְצְךָ עִמָּנוּ אֵל. {ס} ט רֹעוּ עַמִּים, וָחֹתּוּ, וְהַאֲזִינוּ, כֹּל מֶרְחַקֵּי-אָרֶץ; הִתְאַזְּרוּ וָחֹתּוּ, הִתְאַזְּרוּ וָחֹתּוּ. י עֻצוּ עֵצָה, וְתֻפָר; דַּבְּרוּ דָבָר וְלֹא יָקוּם, כִּי עִמָּנוּ אֵל. הינה הנבואה והתגשמותה הכול מתחבר הכי טוב שיכול להיות אפילו השם עימנו אל מופיע פעמים וגם הנבואה שבתרם יקרא הנער להביו ולאימו וכו גם היא התגשמה שוב אני חוזר חלוקת הפרקים נעשתה בימי הביניים על ידי נוצרי אז ממש בהמשך כתוב כתוב שהוא בעל את אישתו וכו זה חייב להיות קשור עוד נקודה כתוב וקרת שמו עמנו אל לשון וקראת לא שייך אם מדובר על מישהיא שתיוולד עוד 700 שנה כי זה לשון ציווי וגם שהרי אותה עלמה מעולם לא קראה לו עימנו אל זה היה הכינוי שלו אז הלשון לא מסתדרת אבל על תדהגי יש פיתרון פשוט כתובים בברית החדשה וקראו במקום וקראת והבעיה ניפתרה ( בבקשה תבדקי אם אני משקר) וחוץ מזה שבפרק הזה הנביא מרגיע את המלך אחז הרשע מפני מלחמה אם מלכות ישראל ואשור ואומר לו שהינה העלמה וכו מה בדיוק עוזר לו שעוד 700 שנה יהיה בתולה שיוולד ממנה משיח? זה פשוט נופל (ותבדקי הכול הכול כתוב מפורש זה לא דברים שניתנים לוייקוח) ולגבי השאלה אם זה לידה רגילה אז איפה האות? אז ככה אות פירושו סימן סימן לא חייב להיות על טבעי במקרה הזה הסימן הוא השם חיש שלל בז רואים בכול הנבואות האלה שנותנים דגש גדול לשמות למה זה? השם הוא הסימן כמו שרואים בעוד הרבה מקומות אבל לא ניכנס לזה.עבור מחבריהם של כתבים יהודיים עתיקים לא היה כל ויכוח שישעיהו ז’ 14 הוא נבואה על לידה מבתולה. תרגום השבעים, תרגום יווני קדום לתנ”ך בערך משנת 200 לפנה”ס, נערך כמאתיים שנה לפני שהתעורר הפולמוס בנוגע למשיחיותו של ישוע. היהודים שכתבו את התרגום ושחיו בתקופה קרובה הרבה יותר משלנו לימיו של ישעיהו הנביא,, השתמשו בתרגומם לפסוק זה במילה היוונית ,parthenos שמשמעותה הברורה והבלעדית היא בתולה. לכן, אין כל מקום לפקפק בכך שהאירוע המיוחד שאלוהים הבטיח כאות הוא לידת בן בעקבות ההתעברות הפלאית של נערה שהיא עדיין בתולה. זה את כתבת עכשיו תרשי לי להדכן אותך אבל תרגום השבעים המוקורי ניכתב רק על חמשת חומשי תורה ולא על הנבאים ולא על הכתובים ו350 שנה אחר כך ניכתב גם על הנ"ך על ידי נוצרים!!! תרגום השבעים המקורי לא קיים היום מה שקיים היום הוא תרגום נוצרי ועל העובדה הזאת אין חולק לא מאמינה לי? לכי תראי מה השורה הראשונה בויקיפדיה על תרגום השבעים ותשאלי כול מלומד נוצרי הוא יגיד לך אותו דבר אז בבקשה די לצתת מתרגום השבעים זה לא מביא רעיה לכלום עד כאן הטיעונים שלי על ישעיהו ז בבקשה תקראי אותם ברצינות תשכחי את מה שהיה קודם וקחי קצת זמן לחשוב על מה ששאלתי אני מחכה לתשובות לפני שאני ממשיך לדבר הבא יום טוב -------------------- מעט מהעשב דוחה הרבה מהעצב --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 16 2023, 02:37 AM
|
||||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ישוע, והכוונה למשיח. באסלאם ישוע ("ישו") נחשב לנביא, בנצרות וביהדות המשיחית הוא המשיח. נוצרים לא שומרים שבת כי הנצרות הוקמה כמה מאות שנים אחרי תקופתו של ישוע (ואם יורשה לי להוסיף - הם הרסו את כל הכוונות של ישוע והקימו דת חדשה שלא אמורה להתקיים) והאפיפיור הקתולי והכנסייה הקתולית ממניעים אנטישמיים העבירו את יום המנוחה שלהם ליום ראשון שבו ישוע קם לתחייה מהקבר שלו. הזדמנות מצוינת לציין שאני גם נחה ביום שבת כמו היהודים הרבניים, כמו כל היהודים המשיחיים שגם נחים בשבת. אנחנו לא נוצרים, אנחנו חוגגים חגים יהודיים ונחים בשבת, לא בראשון. בגלל שהייתי חרדית אני יכולה להגיד ששמרתי שבת כהלכתה לפי דעת הרבנים, הקפדתי על המלאכות האסורות בשבת וכו'. היום אני שומרת רק מה שנאסר בתנ"ך עצמו או דברים שהם חילול שבת בפרהסיה כמו נסיעה בשבת וכו'. אבל מלאכות קטנות כמו בורר, או תלישת נייר טואלט, שבירת פלסטיק וכל אלה אני לא שומרת. יש דברים שהם כבר מזמן לא איסור הגיוני. מה שהגיוני לשמור אני שומרת, מה שלא זה פלפול של התלמוד ולא איסור אמת. אני גם מקפידה להתפלל מסידור לפחות פעם-פעמיים ביום ואני צמה בכל הצומות, גם דאורייתא וגם דרבנן. משמע גם צום יום כיפור וגם צום ארבעת התעניות. לא שומעת מוזיקה בבין המיצרים וכו'. יש דברים שיש בהם היגיון ולכן אין לי בעיה לשמור אותם. ולא רק בגלל האיסור עצמו אלא כי זה בריא לתת לגוף לשבור שגרה מידי פעם. אבל לא כל טענה של רב שהומצאה בתלמוד 500 שנה אחרי שהתקיים (לכאורה) זאת סיבה ללכת אחריהם. אני לא מקבלת את מרות התלמוד. אבל תנ"ך? כן. לבחור השני עם התגובה הארוכה אני מגיבה לך: אתה יכול להגיד מה חושבים הרבנים אבל להאשים בשקרים ובעבודה זרה זה חמור מאוד. במיוחד כשמדובר ביהודים ועבודה זרה היא רעה מאוד ופוגעת בכולנו. גם בי, כמו בך. גמרא זה לא הוכחות. סיפורים מומצאים של רבנים או החלטות מה אנשים יעשו בחייהם זה לא הוכחה. הגמרא מלאה בסתירות עם המקרא ועם המדע, והסתירות הכרונולוגיות בהן עצומות. אני לא מקבלת את מרות התלמוד ולכן טענות כמו "ככה כתוב בגמרא" לא עובד עליי. כמו שאם אצטט מהברית החדשה זה לא יעבוד עליך. תצטרך לצטט לי רק מהתנ"ך במקרה הזה. כי אני לא מקבלת את זה, לא משנה כמה תנסה. פאולוס זה לא ספר מהברית החדשה, לא יודעת מה זה לצטט מפאולוס. בכלל, פאולוס זה השם הלועזי שנתנו לשאול התרסי משבט בנימין שהיה תלמיד של רבן גמליאל וקיבל את האמונה בישוע המשיח. קוראים לו שאול, לידיעתך. וישוע כן שמר את השבת. יש דבר כזה שנקרא מטאפורה, משל, וכו'. הבנה בסיסית שזה בסדר אם לא הבנת אותה כי תמיד אפשר להסביר יותר לעומק. הכוונה שאלוהים הוא אדון השבת ולכן לרשותו כל מעשה שירצה לעשות, לא משנה מתי, כי אלוהים הוא הריבון המוחלט. אגב, לפני שנכנסים לבלאגן של ישוע ואלוהים, אני אגיד משהו פשוט. אלוהים הוא אחד, שנאמר "שמע ה', ה' אלוהינו ה' אחד", אף אחד לא מערער על זה. אבל אחד זה לא יחיד. יש אחדות מעורבת בזהותו של אלוהים. אתן דוגמאות. "ויהי ערב ויהי בוקר יום אחד" - ערב ובוקר הם יחידים אבל מרכיבים יום אחד. בנוסף - "ודבק באשתו והיו בשר אחד", גבר ואישה הם יחידים אבל בשר אחד. כך גם אלוהים, הוא מורכב מ-3 צורות יחיד אבל הוא אחד, רק מורכב. איך התחיל התנ"ך? "בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ" וכן הלאה. ומה נאמר? "רוח אלוהים מרחפת על פני המים", ורק לאחר מכן נאמר ויהי אור. משמע, רוח אלוהים הייתה קיימת וקודמת לבריאת העולם. יש לאלוהים שלוש צורות, הנוצרים קוראים לזה "האב הבן ורוח הקודש". זאת רוח הקודש, רוח אלוהים, כמו כמה דמויות מקראיות שהזכירו בתנ"ך את רוח אלוהים. יש את צורת האב שזאת הצורה שאסור לאדם לראות כי לא יראה אותי האדם ויחיה וכן הלאה. זאת הצורה שאף אחד לעולם לא יראה. ויש את צורת הבן שזאת הצורה שמותר לאנשים לראות. למשל, בתנ"ך הגיעו מלאכים לבקר את אברהם והוא זיהה אחד מהם כאלוהים. לא זוכרת באיזה פרק זה היה אבל אעביר חיפוש ואצטט לך. זאת דוגמה אחת. ישוע הוא הצורה שבה אלוהים בחר להמשיך ולגלות את עצמו על פני האדמה. הוא הרי אלוהים הכל יכול, אם הוא רוצה הוא יכול להוציא לעצמו צורת התגלות גשמית בנוסף לצורת רוחו והצורה השמיימית כביכול. מקווה שהנקודה הובהרה. ישעיהו נג נכתב בהחלט עם הרבה פרשנויות שנתנו על אומות העולם אבל הוא למעשה נכתב על המשיח. יש מה שנקרא משיח בן דוד ומשיח בן יוסף. משיח בן יוסף הוא המשיח הסובל שמת עם חטאי האנושות כדי שאף נפש מעם ישראל לא תלך לאיבוד ותמצא גאולה עם הקדוש ברוך הוא יתברך שמו לעולם אמן ואמן. זכריה פרק י"ב - י וְשָׁפַכְתִּי עַל־בֵּית דָּוִיד וְעַל יֹושֵׁב יְרוּשָׁלַ͏ִם רוּחַ חֵן וְתַחֲנוּנִים וְהִבִּיטוּ אֵלַי אֵת אֲשֶׁר־דָּקָרוּ וְסָפְדוּ עָלָיו כְּמִסְפֵּד עַל־הַיָּחִיד וְהָמֵר עָלָיו כְּהָמֵר עַל־הַבְּכֹור׃ עם ישראל הסגירו את ישוע לידי הרומאים וספציפית לידי הנציב פונטיוס פילטוס שהכרזתו גרמה להוצאה להורג של ישוע שדקרו אותו בידיו ורגליו בצליבה על הצלב. זוהי נבואה משיחית שמתייחסת לישוע המשיח. שוב, הוא משיח בן יוסף, שנגזר עליו לסבול ולקחת על עצמו את חטאי ישראל כדי לגאול את כולנו. לא הבנתי מה כוונתך בציטוט מירמיהו. שום דבר פה הוא לא הוכחה לאומות העולם והיחס שלהן. כמו שאמרתי, יש שטוענים שזאת הפרשנות אך לדעתי ולדעת עוד 2 מיליארד אנשים בעולם הפרשנות היא על אדם ספציפי ולא על האומות. לגבי עמנואל - שמע, כמו שיש כמה שמות למשיח כמו שילה, ינון וכו', ולירושלים יש כמה שמות כמו ציון וכו', כך גם למשיח עצמו יש כמה שמות. היום יש לילדים שם ראשון ושם שני. כמו ששילה וינון זה אותו דבר ככה גם ישוע ועמנואל. מדובר בנבואות חשובות והן כן מדברות על ישוע. הרי יש המון נבואות שהתגשמו מאוחר, רק לפני בערך 80 שנה חזרנו לארץ אבותינו והקמנו את מדינת ישראל. המשיח עתיד לחזור אלינו וזה יקרה! לא כל נבואה שעוד לא התגשמה לא תתקיים בכלל, יש נבואות שעוד מחכות וזה בסדר. עם עלמה כבר עברתי על זה. כל עלמה שהוזכרה בתנ"ך בהכרח הייתה בתולה. גם בתרגומים לשפות אחרות מתרגמים את זה כבתולה. העניין סגור. לגבי תרגום השבעים - מי שלומד מקרא מגלה שהטענה שלך לא נכונה. תרגום השבעים הוא תרגום של 72 יהודים (יהודים!!!) שתרגמו את כל התנ"ך על מנת שיגיע לכל עם ישראל שמפוזר בגולה. נוצרים לא נגעו בו. הם יכולים לצטט, כן, והם עשו את זה. אבל הם לא שינו דבר. תרגום השבעים הוא נוצר על ידי יהודים. אם חסר עוד משהו תכתוב פה ואני אענה. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jan 16 2023, 06:57 AM
|
||||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אה, גמרא אלו לא סיפורים מומצאים.. אלו דבים קרו באמת בתקופת התנאים\אמוראים.. בואי אני אשאל אותך, את חושבת שהפרד"ס אמיתי? -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jan 16 2023, 23:45 PM
|
||||
![]() מוגל |
איתך לא דיברתי מילה מהגמרא איתך דיברתי רק מהתנך מה שאמרתי על הגמרה זה רק בשביל ביל צופן ולא בשביל להוכיח כלום מה שציתתי מירמיהו שרואים שם שכשיבוא המשיח אז הגויים יבאו לעם ישראל ויגידו "סליחה טעינו" דבר שלא הגיוני אם הגויים הם אלה שיקבלו את המשיח והיהודים לא מסכימה איתי? ואגב עוד לא קיבלתי תשובה על מה ששאלתי שהרי למו פירושו להם אז זה חייב ללכת על עם ישראל ואת צודקת שיש הרבה פרשנויות אבל צריך לדעת מה הפשטות הפשטות היא ללא ספק עומות העולם מדברים על עם ישראל והוחכתי את זה שזה כתוב מפורש בסוף פרק יב(עדיין אני לא פוסל פרשנות אחרת אבל מכאן ולהגיד שזה נבואה על ישו זה רחוק מאודואין לך הוכחה שהפרשנות שלך נכונה (נכון גם לי אין אבל אתה טוען שזה מדבר על מישהו מסויים אתה צריך להוכיח שזה נכון אני מספיק שאני מביא הסבר אחר וכבר אין הוכחה אני מקווה שאת מבינה מה אני אומר אבל חוץ מזה כפי שאמרתי שהפשטות היא ודאי שזה עומות העולם על עם ישראל) לגבי ישעיהו ז הנבואה על לידת הבתולין ניראה לי שלא הבנת את הטענות שלי לא טענתי שזה לא יכול להיות ישו כי כתוב עימנואל ולא ישוע או משיח בזה את צודקת לחלוטין יש שמות נירדפים ושימי לב שגם לפי ההסבר שאני הסברתי בפרק אני אני חייב להגיע להסבר הזה של שמות נירדפים לא זה היה הבעיה אני יחזור שוב על הבעיות 1ה הידיעה מה שייך לדבר בה היידיעה על עלמה(נגיד בתולה) שתחייה רק עוד 700 שנה מה ה הידיעה אנחנו שומעים שזה מדובר על מישהו ידוע לנו מראש (שהנביא מכיר אותה) ולא עלמה אקראית בעוד 700 שנה מסכימה איתי? 2פה ניראה לי התבלבלת וחשבת שטענתי שלא קראו לו אימנו על אבל אני טענתי טענה מאוד דומה לטענה מספר אחד שכתוב בפסוק "וקראת שמו אימנועל" וקראת פירושו ותיקרא או ותיקראי כך אמר ה לנביא נכון? איך הלשון מסתדרת אם עלמה שנולדה 700 שנה אחרי? מבחינה דיקדוקית זה לא שייך (אירוני שאני מעיר על דקדוק חח) ויותר מזה כותבי הברית החדשה שמו לב לזה ולכן כתבו במקום וקראת וקראו (לא רק בתרגומים לאנגלית אלה גם בעברית)"ותהי כל זאת למלאות את אשר דיבר ה' ביד הנביא לאמור: הנה העלמה הרה ויולדת בן "וקראו" שמו עמנואל" (מתי 1,22-23). למה כותבי הברית החדשה שינו מהמקור? אני אשמח שתעני לי על זה 3 ההקשר של הנבואה פשוט לא יכול ללכת על ישו כי זה בא להרגיע את אחז מפני מלחמה שתיתרחש בקרוב אז בא הנביא ומרגיע אותו שיוולד ילד שיציל אותו ואם זה הולך על ישו שנולד 700 שנה אחר כך איך זה בדיוק מרגיע את אחז? וזה לא נתון לפרשנות כי זה פסוקים מפורשים אני לא יכתוב פה הכול כי זה ארוך אבל פשוט תקראי את ישעיהו ו-ח ותביני מייד ואני לא יכתוב שוב איך רואים את התגשמות הנבואה כי זה ארוך אבל פשוט תקראי את פרקים ח וט ותראי מייד את התגשמות הנבואה (לא טענתי בשום מקום שנבואה שעוד לא התגשמה אינה נבואה אלה שהנבואה הזאת התגשמה מייד!) ולגבי תרגום השבעים תרגום השבעים (ביוונית עתיקה: Ἡ Μετάφρασις τῶν Ἑβδομήκοντα או οʹ;[1] בלטינית: Septuaginta או LXX;[2] ידוע בעברית גם כת"ע[3]) הוא השם שניתן לתרגום המקרא ליוונית קוינה במאה השלישית והשנייה לפני הספירה. בתחילה תורגמו רק חמשת חומשי התורה על ידי יהודים, וכעבור 350 שנה[דרוש מקור] תורגמו ספרים מקראיים אחרים על ידי הנוצרים ואימצו את מונח זה. בראשיתו (ויקיפדיה) תרגום השבעים המקורי (המכונה לעתים קרובות LXX ) היה תרגום של התורה , חמשת ספרי משה מהתנ"ך העברי לשפה היוונית . זה נעשה בין המאות ה-3 וה-1 לפני הספירה באלכסנדריה . זה היה התרגומים הראשונים של התנ"ך העברי. לאחר 350 שנה, הכנסייה תרגמה את כל ספרי הברית הישנה , ויש לה גם ספרים שהקתולים והנוצרים האורתודוקסים מכנים " דאוטוקאנון " . הספרים האלה נקראים אפוקריפיים על ידי הפרוטסטנטים כי הם לא חושבים שהספרים האלה הם קדושים. (ויקיפדיה באנגלית) את כול זה את יכולה לבדוק לבד זה טעות נפוצה שתרגום השבעים הוא תרגום יהודי כן תרגום השבעים המקורי היה יהודי (מופיע גם בתלמוד) אבל אין חולק על זה שהתרגום על הנבאים הוא של נוצרים (ומימילה אי אפשר להאמין גם לתרגום על חמשת חומשי תורה כי אולי שינו גם את זה אבל זה כבר לא חשוב לנו) אני ישמח לתשובות על הנקודות שהעלתי בעיקר על נקודות 2 ו3 יום טוב שיהיה שאם תרצי אני ידון על התורה שבעל פה פשוט זה לא הנידון פה אז על דדחפי את זה אוקי? -------------------- מעט מהעשב דוחה הרבה מהעצב --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jan 29 2023, 20:18 PM
|
||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דקס ואקר5462:
אלה סיפורים מומצאים מאוד. מחרטטים לנו שלפני 500 שנה רב עשה ואמר משהו ומא כולם צריכי ללכת אחרי זה בעיוורון. בלי עדי ראייה, בלי תמיכה חוץ תלמודית, בלי הוכחות, פשוט סיפורים על רבנים ומעשיהם. מי שכתב את כל זה 500 שנה אחרי שהמאורעות התקיימו, לכאורה, לא היה חי בכלל בתקופה הזאת. ממציאים ים של סיפורי רבנים וגבורה תלמודית בלי שום דרך לדעת אם זה אמת או שקר. דעתי על הפרדס לא רלוונטית לשיחה הזו. AHNH: זה העניין, שהגויים לא קיבלו את היהודים. הגויים מאמינים שהיהודים אחראים למותו של ישוע ולכן האנטישמיות הבסיסית ביותר. אם הם היו מקבלים את היהודים היינו חיים בעולם אחר לגמרי בו אנשטימיות לא קיימת. אני מאמינה כמו הרבה אנשי דת שהנבואה היא על ישוע ולא על אומות העולם. יש כאלה שאומרים אומות העולם ויש כאלה שאומרים ישוע, כי יש בסיס לשתי הפרשנויות. אני בוחרת כמו מיליארדי אנשים בעולם לצדד בפרשנות על ישוע. לא הוכחת כלום. הנבואה על משיח בן יוסף והקירוב של האומות לישראל והספד על האחד שנדקר, כולן נבואות משיחיות, איפה בדיוק הוכחת לי את זה? אני לא השתכנעתי. אתה רוצה הוכחות? תראה את ההיסטוריה, תראה איך הוא מת, תראה כמה נוצרים ברחבי העולם מאמינים בתנ"ך (בנוסף לברית החדשה), יש צורך בעוד? ההיסטוריה מוכיחה לך הכל, אני לא צריכה לעשות כלום. בתנ"ך כל "עלמה" שנכתב עליה הייתה בתולה, בשפות זרות בכל העולם מתרגמים את המילה הזאת לבתולה. אנשים יותר חכמים וגדולים מאיתנו. משמע שעלמה היא בהכרח בתולה. אין מה להתווכח על עובדה קיימת בשטח. וממש לא משנה כמה שנים זה לוקח. פעם אנשים לא האמינו שהנבואה על חזרה לארץ ישראל תתגשם והנה תראה אותנו עכשיו. למה אתה חושב שמחברי הברית החדשה שינו מהמקור? אני קראתי את כל התנ"ך במלואו כמה פעמים, תאמין לי שאני מודעת לכל הפסוקים שאתה מביא פה. וזה עדיין לא משנה את דעתי. זאת נבואה משיחית גרידא. מה שאתה אומר על תרגום השבעים זה לא נכון. זה מה שאנשים חושבים כי יש נוצרים שתרגמו חלק מהפסרים למדינות הספציפיות שלהם, אבל התרגום הראשון והמלא היה בידי יהודים. למדתי מקרא ולכן אני יכולה להגיד את זה. תרגום השבעים הוא יהודי, יש אנשים לא יהודים שתרגמו להמון שפות ועל זה אתה מדבר. אני מדברת על התרגום הראשון, הוא יהודי. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 31 2023, 08:55 AM
|
||||
אותו דבר אפשר להגיד על התורה, ועל הברית החדשה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 2 2023, 16:46 PM
|
||||
![]() מוגל |
לתורה יש הוכחות לוגיות רבות וכריס תקשיבי למה שהברית החדשה תשנה מהמקור? לא יודע אבל זה מה שהי אעושה ותוכלי לבדוק את זה בעצמך לדוגמה שבברית החדשה כתוב עלמה במוקום העלמה ווקראו במקו וקראת שאגב לא ענית על אף אחת מהטענות האלה והם טענות עיקריות 2 ברור שהברית החדשה תרצה לשנות מהמקור כי היא רוצה שהטקסט יראה משחי ואגב עוד לא קיבלתי תשובה על התענה הכי חזקה שלי שחייב להיות שהעלמה היא אשת הנביא או אשת אחז אני מציע לך לקרוא את זה שוב ישעיהו נג לא יכול לדבר על ישוע מכמה סיבות לדוגמה כתוב שם שהוא יראה זרע ויעריך ימים מה שלא קרה אצל ישוע וכן הסברתי שאם את טוענת שישוע הוא המשיח את צריכה להוכיח את זה ולא אני צריך להוכיח הפוך ולכן את לא יכולה להיות תלויה בפרשנות כי שוב ההוחכה יורדת כי יש פירוש אחר אז למה בחרת להאמין דווקה בזה שוב חזרנו לאמונה עיוורת בלי הוכחה (מקווה שלא פגעתי) ואגב גם לא ענית לי מה פירוש המילה "למו" בישעיהו נג פסוק ח ועכשיו בענין העלמה למה את לוקחת את זה כעובדה מוגמרת שזה בתולה? זה ויקוח שהיה קיים עוד לפני מאות שנים את לא יכולה למחוק את זה ברגע וחוץ מזה א כול הזמן חוזרת על המילים שבכול מקום בתנך עלמה זה בתולה אז לא נכון! העלמה במשלי היא לא בתולה ויש לי רעיה יותר טובה שהרי אם עלמה זה בתולה אז עלם זה בתול נכון? זה חייב להיות ככה הבעיה היא שאין מילה כזאת בעברית מקראית בתול אין לזה שום משמעות ואני בטוח שאת יודעת את זה ומקסימום דבדקי ותגלי שאני צודק אבל רגע נכון אז אין מילה בתול אז גם אין את המילה עלם אז מה הבעיה? התשובה היא שכן יש עלם "ויאמר המלך שאל אתה בן מי זה העלם" אז אם עלם זה לא בתול אז עלמה גם זה לא בתולה זה היגיון בריא ולגבי תרגום השבעים די כבר להתווקח על מציאות תפתחי וויקיפדיה לא הספיק מה שציתתי אני חוזר שוב נכון התרגום הראשון היה יהודי!!!!!!! אבל הוא היה רק על החומש!!! והוא לא קיים היום בבקשה לפני שאת אומרת שזה שקר לפחות תפתחי ויקיפדיה ולגבי הנבואה על האחר שנידקר זה עוד שקר של הברית החדשה כי בברית החדשה כתוב "והביטו איליו את אשר דקרו" ובאמת כתוב "והביטו אלי את אשר דקרו" שמשנה את המשמעות לגמרי ומראה שזה לא משיחי בבקשה תבדקי בעצמך האם אני צודק או לא ואני אשמח לתשובות שוב בעיקר על הטענות הראשונות יום טוב שיהיה -------------------- מעט מהעשב דוחה הרבה מהעצב --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 3 2023, 13:15 PM
|
||
שלא תבינו לא נכון, אני מאמין בתורה, פשוט מה שכריס אמרה, אפשר להגיד גם על התורה, וגם על הברית החדשה.
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 3 2023, 14:52 PM
|
||||
![]() מוגל |
אני חוזר שוב על הברית החדשה נכון התורה שבעל פה גם נכון אולי אבל על התורה שבכתב אי אפשר להגיד את זה כי לא שייך שום דרך לזייף את הסיפור שעם שלם שמע את אלוקים מדבר פשוט לא שייך לזייף -------------------- מעט מהעשב דוחה הרבה מהעצב --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 13 2023, 11:29 AM
|
||||
לאחאב דווקא יש -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 23 2023, 14:24 PM
|
||
![]() מוגל |
דבר ראשון לא יכול להיות שישו המשיח כי בימות המשיח אמור להיות שלום ולא נראה שזה מה שהיה פה ב2000 שנה האחרונות
דבר שני על פי המקורות בגמרא ישו היה חי יותר ממאה שנה לפני הספירה ורק הרבה אחרי מותו הפכו אותו למשיח (הוא עצמו מעולם לא טען בחיו שהוא המשיח) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 2 2023, 05:58 AM
|
||
וואי לא הייתי פה הרבה זמן
אני קצרה בזמן אז אנסה לענות על כמה שיותר דברים קודם נתחיל בזה שהגמרא היא גיבובי שקרים של רבנים על מעשיות שלכאורה התקיימו מאות שנים אחרי התרחשותן (שוב, לכאורה) הגמרא לא מייצגת את ישוע נאמנה פעם אחת כשמתאים לרבנים ישוע הוא האחד שהוצא להורג בערב פסח והתלמיד של פרחיה ופעם לא מתאים להם כלום ומתרצים תירוצים כמו שהברית החדשה היא לא הוכחה בשבילכם, ככה התורה שבעל פה היא לא הוכחה בשבילי אני מאמינה בתורה שבכתב הקדושה, כל מה שחיצוני לתנ"ך הוא בעל משמעות אפסית עבורי ולכן לא אנבור בזה היות ואתם לא קוראים בברית החדשה זאת הסיבה למה טענתם שישוע לא טען שהוא המשיח אבל בכל ספר בברית החדשה לחלוטין (!) מדובר על כך שישוע הוא המשיח והוא דיבר על כך עם תלמידיו (לדוגמת הפסוק המפורסם ששמעון כיפא טוען שישוע הוא משיח אלוהים וישוע מברך אותו על כך) ובכל פעם שהוא התגלה למישהו הוא דיבר על משיחיותו לגבי שלום - נטען שהמשיח בא בדור שכולו זכאי או כולו חייב, מניחה שאתם יודעים את זה יותר טוב ממני, והמשיח אמור לגאול את האנושות. אי אפשר לגאול אדם צדיק קדוש וטהור. כמו שישוע אמר "לא הצדיקים צריכים תשובה אלא החוטאים". מן הראוי שהמשיח לא יבוא רק כשהכל טוב ופורח, גם בתקופות אפלות משיח אלוהים יבוא ויעזור לעולם להתקדם מהמקום החשוך בוא הוא נמצא אני לא טוענת לרגע שהתורה שבכתב מזויפת או משהו, חלילה, להפך, אני מאמינה בתורה הזאת זה הבסיס לכולנו, אם מישהו אומר לכם שאני מפקפקת בתורה שבכתב תדעו שזה שקר גס לגבי הטענות ההזויות של הבחור עם התגובה הארוכה באמת שכבר אין לי כוח להיות תקליט שבור עניתי לך על הכל בפירוט זה שאתה בוחר לא להסכים עם דרכי לא אומר שאני טועה אני מאמינה שאתה טועה אבל לא מכריחה אותך "לבדוק את עצמך", איש באמונתו יחיה, אני לא מנסה לגרום לך להתנצר או לקבל את הבשורה, כי הבשורה תתקבל רק אצל מי שבאמת יהיה פתוח לקבל אותה האמונה העיוורת היא שלך במעשיות של רבנים, בשטויות שאלוהים אומר "ניצחוני בניי" וקובע שטענה של אדם בשר ודם קובעת יותר משלו, "לא בשמיים היא" תמשיכו להפוך את עצמכם לקדושים על חשבון הבורא, אבוי לכם ביום האמת ובגיהינום שמחכה לכם איך אתה מעז להגיד "מקווה שלא נפגעת" אחרי שאתה מזלזל באמונה שלי רק כי היא שונה משלך?? בדיוק לשם כך נפתח הדיון, כדי לזלזל בכל מי שמאמין בישוע, אני עומדת מול כולכם בשארית כוחותיי ואם יש דבר אחד שאני לא מוכנה לקבל מכם זה זלזול אני לא מכריחה אותך לקבל את הבשורה, אתה אל תזלזל באמונתי פשוט בושה שאתה מתיימר להבין בדת אבל מצוות בסיסיות בין אדם לחברו אתה לא מצליח לשמור, וכדאי שתדאג אין לך כפרה על זה, מצוות בין אדם לחברו גם יום כיפור לא מכפר בהצלחה לצום השנה :) על עניין העלמה כבר פירטתי, תתפלא לדעת אבל דווקא בכל הפעמים בהם המילה עלמה הופיעה האישה בהכרח הייתה בתולה, זה שאתה מתעקש לא לראות את התשובה שלי זה לא אומר שלא עניתי לך כמו על כל טענות איש הקש שלך אם אתה רוצה אני יכולה למצוא לך סרטונים של חברים מאוד יקרים שלי שמלמדים על ישוע ואתה תקבל תשובות יותר מפורטות מהם, אני לא מתיימרת להיות מאסטר כמו שאתה מתיימר לקבל בעלות על תורה כזו או אחרת, האמונה שייכת לכולנו והיא לא צריכה להיות מונופול זה לא מה שאלוהים רוצה ומצפה מאיתנו יום שקט לכולם ושתבורכו בידי האדון ישוע בשם ישוע המשיח, אמן. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 5 2023, 17:52 PM
|
||||
![]() אנשים קוראים לזה שריטה, אני קורא לזה שמחת חיים. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
נכון וגם הוא היה מקודם יהודי הוא פנה עורף לעמו ישו הוא לא דוגמא טובה לזה מאמיניו שורפים יהודים חיים פעם לפחות, אם הוא רוצה להיות משהו טוב עמו צריך לקבל וזה מה שהם לא עושים בלשון המעטה.. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Sep 17 2023, 19:25 PM
|
||||
הוא מעולם לא הפנה עורף לעמו. הוא הקים קהילה יהודית בארץ ישראל לפני שהוא נצלב והיא נשמרה עד היום, מה שנקרא יהודים משיחיים. הרומאים במאה הרביעית לספירה החליטו להקים את הנצרות כדת רשמית אבל ישוע מעולם לא ביקש להקים דת חדשה אלא להשתמש אך ורק ביהדות. יש המון בעיות עם הנצרות, אבל חשוב שתזכרו שזה לא מה שישוע רצה שיהיה. הנצרות בכלל לפי ישוע לא אמורה להתקיים. יש נבואה תנ"כית שעם ישראל ידחה את המושיע שלהם, או שאתם לא קוראים מספיק תנ"ך ואז משפילים אחרים (בגלל זה תוקפים אתכם בחזרה עכשיו!). לא, יותר טוב, הרבנים שלכם עם השטיפות מוח שלהם, מפנים עורף למושיע של העולם ושל האומה היהודית בפרט. אבל אין לנו מה לכעוס עליכם, זה מה שצריך להיות, מה שהמשיח יחווה זה חוסר קבלה מהעם שלו בעוד שהגויים כן יפנו אליו והוא יהיה אור לגויים והמשיח של עם ישראל. משיח בן יוסף שסובל בגלל חטאי העם. לכו תקראו תנ"ך יא שטופי מוח. ואל תנסו לתרץ לי עם שטיפות מוח של רבנים בתלמוד, התלמוד לא מדויקת והיא לא פונקציה לכלום. רוצים להוכיח לי משהו? בלי שקרים של רבנים. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 3 2023, 14:38 PM
|
||
![]() מוגל |
אהלן גם אני לא הייתי כאן שנים (אגב יום כיפור עבר אחלה...)
כריס: להגיד משפטים כמו "התלמוד הוא גיבוב שטיות וכו'" כשנוח להם הם אומרים שישו תלמיד של יהושע בן פרחיה וכו' זה לא לזלזל בדת שלי נכון? או שאני התחלתי אז מותר? תזכירי לי בבקשה מי אמר: "אז דבר ישוע אל המון העם ואל תלמידיו. 2 אמר להם: "הסופרים והפרושים יושבים על כסא משה. 3 לכן כל אשר יאמרו לכם עשו ושמרו, אך כמעשיהם אל תעשו, כי אומרים הם ואינם עושים. 4 הם קושרים משאות כבדים ומעמיסים אותם על שכמי האנשים, אך אינם רוצים להניע אותם אף באצבעם; 5 ועושים את כל מעשיהם כדי להראות לבני אדם, בהרחיבם את תפליהם ובהאריכם את ציציותיהם. 6 אוהבים הם את מושב הראש בסעודות ואת המושבים הראשונים בבתי הכנסת 7 וברכות שלום בשוקים ולהקרא 'רבי' על-ידי אנשים." אז דבר ראשון על תזלזלי בדברי הרבנים, ישוע בעצמו אמר לך. דבר שני מי התחיל לזלזל במי? ישוע היה לפני הגמרא נכון? אז אם את מזלזלת בדת שלי כי אני התחלתי אז הינה הדת שלך התחילה ולא שלי. עכשיו בבקשה תני לי טיעון אחד שאמרתי שעונה להגדרה "איש קש." לצערך אני יודע מה זה ולכן את לא יכולה לתקוע סתם מושגים שנשמעים טוב בלי קשר בעוד שרוב הטענות שלך הם "אד המינים" וכל הנצרות היא "הנחת המבוקש" אחת גדולה... אני דיברתי הכי יפה שאפשר וטענתי טענות ענייניות בלבד בלי שום פניה אישית לטוען והדגשתי שאני מתנצל אם פגעתי. כלומר אין כוונתי לפגוע, אחרת למה שהנצל? הנקודה הזאת מוסכמת? אז את בכל זאת נפגעת, למה? כי טענתי טענות נגד הדת שלך אם ניפגעת מזה כנראה שאין לך באמת תשובות ואת מאמינה עיוורת... די עם השטיות האלה של "אני חושב שאתה טועה אבל לא מנסה לגרום לך לחשוב ככה" יש אמת אחת גברת ואם את צודקת אז אני הלך לגיהינום, נכון? אמרת את זה בעצמך. ואם אני צודק, את הולכת לגיהינום! ממש כלום מונח פה כל כף המאזניים... אל תתעצבני שכל הדיון ניפתח רק כדי לזלזל בדת שלך. להזכיר לך הדיון שלנו התחיל בפרטי ואז את עברת לפה אחרי שלא ענית לי ורק אמרת: "תסכל בדיונים שפתחתי פעם אני עונה שם על הכול" שאגב שם פתחת דיון שכל המטרה שלו לזלזל בתורה שבעל פה אז שוב חוזר עליך אמרת "איש באמונתו יחיה" ואפילו עשית סימן של ציטוט. אז תרשי לי להזכיר לך שאמרת שאת מאמינה רק בכתובים ולא בשום דבר שבחוץ, אז בבקשה תמצאי לי בתנך את הפסוק "איש באמנותו יחיה". עזבי, על תתאמצי, הוא לא קיים. מה שכן קיים זה "צדיק באמנותו יחיה" את מוזמנת לחפש ומהר מאוד תמצאי שאני צודק. כדאי שתגללי למעלה בדיון, תראי שבחיים לא ניסיתי להוכיח לך שאני צודק מהגמרא כי זה מטומטם, זה כמו שאת תוכיחי לי שהברית החדשה אמתית, מתוך הברית החדשה. אז מה את בורחת לשם כל הזמן ותוקפת את התורה שבעל פה כתגובה לתקיפה שלי את הברית החדשה? תעני על מה שאני שואל אחר כך תשאלי אותי מה בא לך על התורה שבעל פה אבל זה לא תשובה לתקוף חזרה מכיון אחר. את אומרת שאני לא קראתי את התשובות שלך או שאני לא מתייחס. אז תני לי להגיד לך שכל תגובה שלך קראתי לפחות 3 פעמים ועברתי טענה טענה ועל כל טענה הצגתי מספר שאלות שחזרתי עליהם שוב שוב והתחננתי שתעני לפחות על אחד מהם במקום להעביר נושא והייתה 0 התייחסות (הכול למעלה בדיון רק צריך לגלול וליראות) לגבי העלמה, שם את פשוט חוזרת על מה שאמרת בלי להתייחס לטענות שלי. אני הוכחתי לך משני מקומות שמבחינה דקדוקית לא יכול להיות שעלמה זה דווקא בתולה. ברור שעלמה יכול להיות גם בתולה ולכן המקומות שהבאת הם לא ראיה כי נגיד ושם ספציפית מדובר על בתולה, אבל מה תעני על ההוכחות שהבאתי לך שעלמה זה לאו דוווקא בתולה? ברשותך אחזור על ראיה אחת: על דבר המלך נאמר "עלם". עלמה=נקבה, עלם=זכר עלמה=בתולה, עלם=ב%F --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |