![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (7) « ראשון ... 2 3 [4] 5 6 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Oct 25 2023, 15:55 PM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
ישו המציא הכל הרי אי אפשר שיהיה 3 אלוקים והוא טען שיש
-------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 25 2023, 18:21 PM
|
||
![]() הזמן מרפא את הכול אם לא הכול את הרוב וגם זה יעבור ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אוקי חמודה
את סותרת פה דעות של מיליונים בגסוץ ומילא היית סותרת בגסות נכונה יש טען כך: אבא (אלוקים שאת מכירה) אמא (מריה הקדושה, מוזמנת לחפש) בן (ישוע) אז אלוהים אחד הוא טען שקיים- אלוהים הכה מוכר לך הוא? הוא היה המשיח -------------------- 🥀 1993-2024 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 25 2023, 19:34 PM
|
||||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואי בא לי להתווכח איתך על נצרות אממממממ לא תשמעי שמעתי הרבה על נצרות וחקרתי את הנושא סוג של? יש את השילוש הקדוש (תבדקי באינטרנט אע) האב, הבן, ורוח הקודש שלושה אלים שמרכיבים אל אחד כאילו -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 25 2023, 20:13 PM
|
||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
גיני זה לא מדויק.
הם פשוט מאמינים שישו היה המשיח. יש להם הוכחות וזה יפה. אבל אם אתה נוצרי ולא אוכל כשר אה אתה חלאה. סוף פסוק -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 25 2023, 20:21 PM
|
||||
א. לא לקרוא לאנשים חלאה ב. לנוצרים מותר לאכול לא כשר גם לפי היהדות ג.אני יודעת מה מדויק ומה לא. הן מאמינים שישו הוא המשיח, אבל, הם מאמינים שהוא חלק מהשילוש הקדוש, זאת אומרת שהוא סוג של אל, לכן מתפללים אליו. ד. אין הוכחות. רק סילופים. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 25 2023, 20:25 PM
|
||||
א. זאת דעתי ב. אם הם יהודים שהתנצרו הם חייבים לאכול כשר, וגם אם הם מאמינים שהם נבחרו. אז שיקימו כל מה שבתורה. כולל לאכול כשר. אחרת- זו צביעות. ג. לא סוג של אל. המשיח. גם אנחנו מאמינים שהמשיח הוא יותר מיוחד מבני אדם רגילים. ד. בתרי עשר יש המון למען הסר הספק אני לא תומכת בנוצרות בשום צורה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 25 2023, 20:27 PM
|
||||
א. זה לא נקרא דעה ב. הם לא יודעים אם הם יהודים שהתנצרו או דת אחרת. וזו לא צביעות כי מבחינתם הם לא יהודים ג. ל א לדעתנו המשיח הוא לא סוג של אל לדעתם כן תכף אני אחפש על זה מקורות באינטרנט חוץ מזה, ממה שלי דו אותי, לפי האמונה היהודית המשיח הוא אדם ככל בני האדם. ד. תני דוגמא. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 25 2023, 20:30 PM
|
||||
א. זה חד משמעית נקרא דעה ב. הם חושבים שהם העם הנבחר. אז אם הם לא מקיימים את המצוות של העם הנבחר הם צ ב ו ע י ם ג. הם לא חושבים שישו הוא אל ד. אני ממש לא הולכת להוכיח דת מפוקפקת שאני לא מאמינה בה סליחה -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 26 2023, 08:00 AM
|
||||
![]() הזמן מרפא את הכול אם לא הכול את הרוב וגם זה יעבור ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
את צודקת במידה אבל יש את אלוהים ישוע הוא המשיח -------------------- 🥀 1993-2024 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 3 2023, 15:39 PM
|
||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
AHNH:
נחמד שאתה קורא לנצרות הדת שלי, אתה יוצא מנקודת הנחה שאתה מכיר אותי אבל לצערך זה לא קרוב אפילו. אני לא פה על מנת להגן על הנצרות אבל זה בהחלט לא נכון. הנצרות, הנחת המבוקש? באיזה עולם בדיוק? אני לא מאמינה עיוורת, שוב אתה חושב שאתה מכיר אותי. אני נותנת לך את כל התשובות בעולם אבל שום דבר לא מספיק טוב בשבילך. מה עוד אתה רוצה שאני אעשה שלא עשיתי כבר? מה אני עוד יכולה להגיד לך ואתה תפסול על הסף? הרי נתתי לך מיליון תשובות על מיליון נושאים, הסברתי לך בפירוט את הכל, אבל אם אתה פוסל הכל אז אני מצטערת אבל אין לי איך לנהל תקשורת בצורה כזאת. נכון, יש אמת אחת, ואני הסברתי לך אותה. יש לנו משיח, יש לנו אלוהים, יש לנו תורה שבכתב, יש לנו נביאים, הכל פרוש לפנינו. אתה בוחר לעצום את עיניך ולחסום כל הצעה שאני שמה על השולחן כי זה לא מספיק טוב בשבילך. מתי שאתה תהיה פתוח להקשיב לדעה דתית אחרת אנחנו נוכל לנהל שיח. אני לא יכולה לדבר עם קיר, חבל על האנרגיה. אני מאמינה בתורה שבכתב ובתנ"ך המלא, אבל אני לא מאמינה במעשיות רבניות. זה לא הופך אותך לצודק ואותי לטועה. כל אחד בורח למקום שהוא מכיר הכי טוב. זה הכי טבעי שאתה תלך לגמרא ואני אלך לברית החדשה, הרי בסופו של דבר אלה עמודי התווך שלנו. אין בזה כל פסול, אני מכבדת את הבחירה שלך ללכת לגמרא, זה לא אומר שאני מאמינה בזה או מסכימה איתך. הנה הבעיה שלך, אתה חושב שלא התייחסתי לכלום אבל עניתי לך מיליון פעם, כתבתי פה מגילות שלמות. אבל שוב, זה לא מספיק בשבילך. וזאת הבעיה פה, לא משנה איזו תשובה אני אתן לך, גם אם אני אתחיל לצטט מהקוראן כלום לא יהיה מספיק טוב בשבילך. תפסיק להיות קיר ותתחיל לנהל דו שיח במקום לפסול כל דבר על הסף. אתה מצפה ממני שאני אתן לך תשובות רציניות ושאני אהיה פתוחה להבין אותך אבל אם זה לא הולך בדרך שלך זה פשוט לא קורה, כי אתה לא פתוח לדעתי. אז הכל צריך ליפול עליי, תודה רבה לך. המילה עלמה נתונה לויכוח כבר המון המון המון שנים, תיאולוגים יותר גדולים משנינו ביחד עד היום מתווכחים על זה. אם אתה מעוניין לחסום את הראש שלך ולא לקבל את ההסברים שלי, שיהיה לך לבריאות. אני סיימתי לנהל דיון עם אדם שלא מוכן להיפתח לתשובות. שוב, גם אם אני אסביר לך שוב בפירוט פסיכי למה עלמה פירושה כן בתולה אתה פשוט תמצא דרך לבטל אותי. אז מה הטעם לריב עם קיר בטון. ריבנקלו .....: שקר. ישוע מעולם לא אמר שיש 3 אלוהים. יש דבר שנקרא השילוש הקדוש, אלוהים הוא אחד (אבל לא יחיד, זה ההבדל). ישוע היה יהודי והוא מעולם לא הטיף שיש יותר מאלוהים אחד. אני אסביר על השילוש כי אני רואה שזה מבלבל. "שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד", אלוהים מוזכר 3 פעמים. אלוהים הוא אחד אבל לא יחיד. כמו כמה דוגמאות: "ויהי ערב ויהי בוקר יום אחד", יום אחד אבל מורכב משני חלקים. "ודבק באשתו והיו לבשר אחד", בשר אחד אבל שני חלקים. התנ"ך מתחיל בכך שאלוהים ברא את העולם, "ורוח אלוהים מרחפת על פני המים", ורק לאחר מכן אלוהים מתחיל את הבריאה ("ויהי אור" וכו'). משמע שרוח אלוהים היא קודמת לבריאת העולם. זה לא אומר שיש 3 אלוהים, ממש ממש לא, זה אומר שיש לאלוהים כמה צורות להתגלות. כמו שאלוהים גילה את עצמו לאברהם. בפרק שממנו הפסוקים "וַיִּשָּׂא עֵינָיו וַיַּרְא, וְהִנֵּה שְׁלֹשָׁה אֲנָשִׁים נִצָּבִים עָלָיו. וַיַּרְא, וַיָּרָץ לִקְרָאתָם מִפֶּתַח הָאֹהֶל, וַיִּשְׁתַּחוּ אָרְצָה. וַיֹּאמַר: "אֲדֹנָי! אִם נָא מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ, אַל נָא תַעֲבֹר מֵעַל עַבְדֶּךָ" (בראשית י"ח) יש את צורת הרוח שהייתה קומת לבריאת העולם. יש את הצורה הגשמית כמו בביקור עם אברהם, כמו ישוע המשיח, שהם התגלות אלוהים על פני האדמה. ויש את הצורה שאף אחד לא יכול להיחשף אליה: "וַיֹּ֕אמֶר לֹ֥א תוּכַ֖ל לִרְאֹ֣ת אֶת־פָּנָ֑י כִּ֛י לֹֽא־יִרְאַ֥נִי הָאָדָ֖ם וָחָֽי׃" (שמות ל"ג) לא מדובר ב-3 אלוהים שונים אלא בכמה צורות התגלות. דיפר פיינס: הנוצרים והיהודים המשיחיים פטורים מדיני מאכל. אם היית קוראת את הברית החדשה היית מבינה למה. " הוא קרא את ההמון שנית ואמר להם: "הקשיבו אלי כלכם והבינו. אין דבר הנמצא מחוץ לאדם יכול לטמא אותו בהכנסו לתוכו, אלא הדברים היוצאים מתוך האדם הם המטמאים את האדם." כאשר בא הביתה מן ההמון, שאלוהו תלמידיו על המשל. אמר להם: "גם אתם חסרי הבנה כל כך? האם אינכם מבינים שכל הנכנס לתוך האדם מן החוץ אינו יכול לטמא אותו, כי אינו נכנס אל לבו אלא לבטנו ויוצא אל המוצאות?" - בכך טהר את כל המאכלים. הוסיף ואמר: "היוצא מן האדם - זה מטמא את האדם, כי מבפנים, מלב בני האדם, יוצאות מחשבות רעות, זנונים, גנבות, רציחות, נאופים, חמדנות, רשעה, רמיה, זמה, עין רעה, גדוף, גאוה, אוילות. כל הרעות האלה יוצאות מבפנים ומטמאות את האדם." (מרקוס ז') אתם עדיין חיים לפי הברית הישנה, אבל אלוהים כרת ברית חדשה עם עם ישראל ובברית החדשה ישוע טיהר את כל המאכלים. יש דגש להיות בן אדם טוב ולא לתת לנשמה שלך להיות מושחתת ורקובה, זה הרבה יותר חשוב ממה שבן אדם מכניס לגוף שגם ככה הכל יוצא בסוף מן המוצאות. אבל תכונות האדם הן אלה שמטמאות אותו באמת. זה משל חשוב מאוד ועליו עומדת על האמונה, כשמפרשים את המשל ומבינים עד כמה תכונות האדם והפנימיות של האדם הן הדברים הכי חשובים, ככה פותרים את הסוגייה הזו. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 5 2023, 01:09 AM
|
||
![]() מוגל |
את טובה בלכתוב הודעות כאלה...
-------------------- תודה רבה לך אבא
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 00:45 AM
|
||||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני רואה שאני מצליחה יפה מאוד לעמוד מול כולכם. נחמד. אם יש לך שאלה, תנצל את ההזדמנות שאני פה. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 17:12 PM
|
||||
אני לא אקרא דברי כפירה בחיים. ורואים שאת משכילה. למה את מאמינה במשהו ככ לא מבוסס ולא נכון? וואו הטענה הזאת ממש מטופשת (לדעתי כמובן) מתהר את כל המאכלים? למה נראה לכם שאתם יותר שווים מעם ישראל? -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 23:34 PM
|
||||
אלה לא דברי כפירה, הרבנים מפחדים לאבד מכוח המונופול שלהם על הדת אז הם אומרים לכם שאסור לקרוא בברית החדשה. אבל כל אדם שיקרא, יראה כמה הברית החדשה קרובה לברית הקודמת (ברית סיני). מעולם לא נכתב באף ספר בברית החדשה משהו נגד אלוהים או עבודת אלילים כלשהי. בכלל לא. אני מבינה שלא קראת ולכן אתה קורא לזה "דברי כפירה", איך אתה יכול לטעון כך על משהו שאפילו לא פתחת וקראת? תשפוט בעצמך, אבל רק אם קראת ויש לך דעה מבוססת. א) תודה על המחמאה , ב) יש הרבה דברים בברית החדשה שיש להם ביסוס בתנ"ך. כל הברית החדשה זאת סדרה של הרבה בשורות ואיגרות שליחים שמתגשמות בהן נבואות מכל מיני סוגים ותקופות. אבל שוב, אני מניחה שאתה לא יודע את זה כי לא קראת. אני לא מפצירה בך לקרוא, זה נתון לשיקול דעתך, מה שכן אני רק אגיד לך לא לפסול על הסף שום דבר שלא קראת או הבנת אותו. אולי לדעתך הטענה מטופשת (זכותך לדעה משלך, לא חייבים להסכים), אבל למען האמת - זה לא נכון. לא באמת. אם אתה יורד לסוף דעתו של ישוע ומבין את הכוונה שלו (מה שדיי קשה כי הוא היה מדבר 90% מהזמן במשלים והרבה תיאולוגים היו צריכים לבאר את כל המשלים שלו) אתה יכול להבין גם את הבחירה איך לפעול. זה לא אומר שהדעה מטופשת, אתה פשוט לא מסכים איתה וזה בסדר, לא כולם יכולים להכיל את הבשורה של ישוע המשיח. קודם כל, אני חלק מעם ישראל, נולדתי לאם יהודיה ואב נוצרי, על פי ההלכה אני יהודייה לחלוטין. וגם אם הייתי משומדת לצורך העניין עדיין היה לי מקום בתוך עם ישראל. אני מאמינה שאת זה אתה יודע. המשיח ועם ישראל אמורים להיות אור לגויים, המשיח צריך לקרב את הגויים לאלוהי ישראל וזה בדיוק מה שישוע המשיח עשה, עובדה שמיליארדי נוצרים בעולם מכל הזרמים מאמינים באלוהים. אני עכשיו מדברת בשם אבי הנוצרי והמשפחה שלי - אף אחד מהם לא רואה את עצמו יותר מעם ישראל. וזאת כל הפואנטה בללכת אחרי ישוע המשיח, כמו שהוא אמר "המשפיל עצמו ירומם", אתה צריך להחשיב את עצמך להכי נחות בשביל לזכות במקום גבוה. אז מאמין אמיתי של ישוע המשיח לא יתנשא מעל יהודים. מי שעושה דבר כזה הוא בושה לאלוהים והמשיח לא יקבל אותו למלכות אלוהים בגן עדן באחרית הימים ויושלך ישירות לגיהינום. אין דבר כזה שאדם מסוים מעל אדם אחר. זה נוגד את הבשורה והאמונה כולה. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 23:49 PM
|
||
צונזר
-------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |