האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (9) « ראשון ... 6 7 [8] 9  קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

נישואין בגיל מוקדם ונישואין מרובי נשים II דיון
פורסם ב: Feb 16 2023, 23:49 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 21
מגדר:male
משתמש מספר: 84711
חפצי המשתמש: צפה

QUOTE (הנוב הראשי @ Feb 1 2023, 19:09 PM)
אני מבין אותך ואת הדעות שלך
אבל למה לחוקק חוק?
ודווקא, לפי היהדות, צריך להתחתן בגיל הכי מוקדם שאפשר
גם אם יש סיכוי לגירושין

נו נו...

לא ממש הבנתי את דעתך בנושא דידן, פעם אתה אומר שהידות רוצה נישואין בגיל מוקדם ולא חשוב אם בשלם או לא, פעם אתה כותה שחוסר בשלות זו בעיה. פעם אתה בעד קשר זוגי שקודם לנישואין ואף מביא שהבאת ילד מכך איננה מממזרת, ופעם אתה כותב שאסור. תגדיר בקשה! אני אכתוב משהו ואני מקווה שאם דעתך סותרת את דעתי ואתה סובר כמו השטויות שהיה נראה לי שאתה סובר, הדברים הבאים יבהירו את העניינים:

קודם כל בקשר לחדר"ג, לא רק שאינו על עדות המזרח אלא שהוא כבר לא נכון להיום. בעיקרון. אבל הוא עדיין נהוג.

בקשר לגיל החתונה: המשנה באבות כותבת "בן 18 לחופה" וראה ברמב"ם (הלכות אישות פט"ו ה"ב) שפסק שבגיל 18 אדם צריך להתחתן ומגיל 20 זוהי חובה. אך סייג זאת שזה אא"כ רוצה ללמוד וכו'.

ואמנם, 3 תנאים נאמרו בשביל היכולת לדחות את החתונה והם תנאים הקשים להשגה.

האיש מצווה על פריה ורביה אבל לא האשה. ואימתי האיש נתחייב במצוה זו מבן שבע עשרה. (הכוונה לסוף 17, היינו 18) וכיון שעברו עשרים שנה ולא נשא אשה הרי זה עובר ומבטל מצות עשה.(הכוונה היא לגיל 20, לא ל20 שנה אחרי גיל 18. כך לכאו') ואם היה עוסק בתורה וטרוד בה (ואמר ה"חזון איש" כמדומני ש"טרוד" הוא שהולך לישון עם שאלה וקם עם תירוץ. אך אינני יודע מקורו...)והיה מתירא מלישא אשה כדי שלא יטרח במזונות בעבור אשתו ויבטל מן התורה הרי זה מותר להתאחר. שהעוסק במצוה פטור מן המצוה וכל שכן בתלמוד תורה.

(אינני יודע למה זה 3 תנאים, אני ספרתי 2, אך ראיתי פעם שזה 3 ואינני זוכר.)

נמצא שבעיקרון מי שלומד ועומד בשלושה תנאים מחמירים, יכול לאחר החתונה אף לאחר גיל 20 (וייתכן לומר שמכל מקום לא אחרי 24 ואכמ"ל)

ואמנם, המשנה באבות אמנם מדברת על חיובים שמוטלים על האדם אך אין הם מצוות שמבטלן עובר בעשה. לדוגמא אם יש לו פרנסה בשפע איננו צריך "לרדוף"! וכן אם מאחר תחילת לימוד המשנה במעט כדי שיסיים התורה, לכאורה אין סיבה להגיד שעובר! אלא המשנה הזו היא משנה האומרת מתי אדם בשל לכל דבר. (לא לגבי גיל 13 למצוות, זו הלכה למשה מסיני! (לכאו'))

ואם כן, הדברים נוגעים למצב אידיאלי. במצב האידיאלי, בן 18 לחופה. בשלות האינדבדואל לנישואין זהו לכאורה התנאי ההכרחי לנישואין. שהרי אדם אמור לחפש אחר אבדתו, לא אחר תאוותו הרגעית או הליכה אחרי הורמוני גיל ההתבגרות! תהיה זו כסילות לומר כן! אמור להיות זה "בניין עדי עד" הבעל מבטיח לאשה 5 שבועות ואחת מהם היא שהוא לא נושא אותה על מנת להתגרש. ואם כל מה שהוא צריך זה סיפוק רגעי והאדם לא בנוי רגשית לקשר ארוך טווח, הרי שזוהי שבועת שווא ממש! זה "מזוייף מתוכו"!

ראיתי דברים שכתבת פה, ואני מבקש ממך להפסיק לסלף!
אסור לישוא את האשה עד שיראנה זהו דין נכון. והסיבה היא משום "ואהבת לרעך כמוך" שמא ימצא בה מום ויגרשה. כלומר שכל מה שצריך זה לדעת את המומים ובעצם, להתאים. אין שום היתר לחיים משותפים שאינם תחת צל הנישואין. ואני מניח שאתה יודע טוב מאוד את הש"ע אה"ע סי' כ"א:
א:
צריך אדם להתרחק מהנשים מאד מאד. ואסור לקרוץ בידיו או ברגליו ולרמוז בעיניו לאחד מהעריות. ואסור לשחוק עמה, להקל ראשו כנגדה או להביט ביופיה. ואפילו להריח בבשמים שעליה אסור. ואסור להסתכל בנשים שעומדות על הכביסה. ואסור להסתכל בבגדי צבעונים של אשה שהוא מכירה, אפילו אינם עליה, שמא יבא להרהר בה. פגע אשה בשוק, אסור להלך אחריה, אלא רץ ומסלקה לצדדין או לאחריו. ולא יעבור בפתח אשה זונה, אפילו ברחוק ארבע אמות. והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אשה ונתכוין ליהנות ממנה, כאלו נסתכל בבית התורף  שלה. ואסור לשמוע קול ערוה או לראות שערה. והמתכוין לאחד מאלו הדברים, מכין אותו מכת מרדות. ואלו הדברים אסורים גם בחייבי לאוין.

ג:
מותר להסתכל בפנויה, לבדקה אם היא יפה שישאנה, בין שהיא בתולה או בעולה, ולא עוד אלא שראוי לעשות כן. אבל לא יסתכל בה דרך זנות, ועל זה נאמר: ברית כרתי לעיני ומה אתבונן על בתולה

ה:
אסור להשתמש באשה כלל, בין גדולה בין קטנה, בין שפחה בין משוחררת, שמא יבא לידי הרהור עבירה. באיזה שימוש אמרו? ברחיצת פניו ידיו ורגליו, אפילו ליצוק לו מים לרחוץ פניו ידיו ורגליו אפילו אינה נוגעת בו, והצעת המיטה בפניו ומזיגת הכוס.

[/I]הגה: ויש אומרים דהוא הדין באכילה עמה בקערה נמי אסור בכל ערוה כמו באשתו נדה . ויש מקילין בכל אלו, דלא אסרו דברים של חיבה רק באשתו נדה . ויש אומרים דכל זה אינו אסור רק במקום ייחוד, אבל במקום שרוב בני אדם מצויים כגון במרחץ, מותר לרחוץ מעובדות כוכבים שפחות, וכן נוהגים . ויש אומרים דכל שאינו עושה דרך חיבה, רק כוונתו לשם שמים, מותר. לכן נהגו להקל בדברים אלו . יש אומרים דאין לנהוג אפילו עם אשתו בדברים של חיבה, כגון לעיין ברישיה אם יש לו כינים, בפני אחרים .

בקיצור, מותר רק לבדוק התאמה קודם לנישואין אך ודאי ופשיטא שאסור "חברות שתתפתח לנישואין"
ומה שהבאת שהבאת ילד בלא נישואין אין הוולד ממזר, נכון! אך זוהי זנות שאסורה לכו"ע ואין ע"כ חולק. הוולד לא ממזר. נכון.

--------------------
"העובדה ש-3 ועוד 3 תמיד שווים ל-6 אינה מדהימה יותר מהעובדה ששלוש רגל תמיד יהיו שווים ליארד אחד".
(ברטנארד ארתור ויליאם ראסל)

הגדרה תמיד תהיה מה שהוגדרה ולא שייך להגדיר משהו שלא תואם למה שההגדרה חלה עליו -בהגדרה זו.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Feb 18 2023, 21:52 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
חרמשים: 16018
משתמש מספר: 82906

QUOTE ( @ --)
נו נו...

לא ממש הבנתי את דעתך בנושא דידן, פעם אתה אומר שהידות רוצה נישואין בגיל מוקדם ולא חשוב אם בשלם או לא, פעם אתה כותה שחוסר בשלות זו בעיה. פעם אתה בעד קשר זוגי שקודם לנישואין ואף מביא שהבאת ילד מכך איננה מממזרת, ופעם אתה כותב שאסור. תגדיר בקשה! אני אכתוב משהו ואני מקווה שאם דעתך סותרת את דעתי ואתה סובר כמו השטויות שהיה נראה לי שאתה סובר, הדברים הבאים יבהירו את העניינים:

קודם כל בקשר לחדר"ג, לא רק שאינו על עדות המזרח אלא שהוא כבר לא נכון להיום. בעיקרון. אבל הוא עדיין נהוג.

בקשר לגיל החתונה: המשנה באבות כותבת "בן 18 לחופה" וראה ברמב"ם (הלכות אישות פט"ו ה"ב) שפסק שבגיל 18 אדם צריך להתחתן ומגיל 20 זוהי חובה. אך סייג זאת שזה אא"כ רוצה ללמוד וכו'.

ואמנם, 3 תנאים נאמרו בשביל היכולת לדחות את החתונה והם תנאים הקשים להשגה.

(אינני יודע למה זה 3 תנאים, אני ספרתי 2, אך ראיתי פעם שזה 3 ואינני זוכר.)

נמצא שבעיקרון מי שלומד ועומד בשלושה תנאים מחמירים, יכול לאחר החתונה אף לאחר גיל 20 (וייתכן לומר שמכל מקום לא אחרי 24 ואכמ"ל)

ואמנם, המשנה באבות אמנם מדברת על חיובים שמוטלים על האדם אך אין הם מצוות שמבטלן עובר בעשה. לדוגמא אם יש לו פרנסה בשפע איננו צריך "לרדוף"! וכן אם מאחר תחילת לימוד המשנה במעט כדי שיסיים התורה, לכאורה אין סיבה להגיד שעובר! אלא המשנה הזו היא משנה האומרת מתי אדם בשל לכל דבר. (לא לגבי גיל 13 למצוות, זו הלכה למשה מסיני! (לכאו'))

ואם כן, הדברים נוגעים למצב אידיאלי. במצב האידיאלי, בן 18 לחופה. בשלות האינדבדואל לנישואין זהו לכאורה התנאי ההכרחי לנישואין. שהרי אדם אמור לחפש אחר אבדתו, לא אחר תאוותו הרגעית או הליכה אחרי הורמוני גיל ההתבגרות! תהיה זו כסילות לומר כן! אמור להיות זה "בניין עדי עד" הבעל מבטיח לאשה 5 שבועות ואחת מהם היא שהוא לא נושא אותה על מנת להתגרש. ואם כל מה שהוא צריך זה סיפוק רגעי והאדם לא בנוי רגשית לקשר ארוך טווח, הרי שזוהי שבועת שווא ממש! זה "מזוייף מתוכו"!

ראיתי דברים שכתבת פה, ואני מבקש ממך להפסיק לסלף!
אסור לישוא את האשה עד שיראנה זהו דין נכון. והסיבה היא משום "ואהבת לרעך כמוך" שמא ימצא בה מום ויגרשה. כלומר שכל מה שצריך זה לדעת את המומים ובעצם, להתאים. אין שום היתר לחיים משותפים שאינם תחת צל הנישואין. ואני מניח שאתה יודע טוב מאוד את הש"ע אה"ע סי' כ"א:

בקיצור, מותר רק לבדוק התאמה קודם לנישואין אך ודאי ופשיטא שאסור "חברות שתתפתח לנישואין"
ומה שהבאת שהבאת ילד בלא נישו%E

אני מכיר (ברובם) את דברי השו"ע שהבאת
אני אשיב על מה שאמרת:
שאמרתי שהיהדות מעדיפה נישואין בגיל מוקדם, התכוונתי אחרי הבשלות. (אם לא הסברתי טוב, עמכם הסליחה.)
לא זכור לי שכתבתי על שהבאת ילדים מחוץ למסגרת הנישואין (אשמח אם תאמר לי מתי אמרתי את זה)
שאמרתי שאני בעד קשר זוגי שמחוץ לנישואין, התכוונתי קשר כ"דייטים" ופגישות. לא התכוונתי לבטל דבר מדברי התורה ודברי סופרים.
והב"י חולק על הרמב"ם בקשר לגיל הנישואין. הוא מתיר (אבן העזר, א,ג, אם אינני טועה) מגיל שלוש עשרה ויום אחד.
ותוןדה על מה שאמרת לי בקשר לחרם דרבנו גרשום (אשמח אם תפרט עוד)
הסברתי לך את דעתי (אני מצטער אם כתבתי את דברי בצורה שישגה הקורא בהבנתם)

--------------------
[ALIGN=Center] נריה 14 טולקין TGAMM ❄נווד אוויר

האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!"
-משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה

---------
פורסם ב: Mar 5 2023, 14:43 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 5652
מגדר:
משתמש מספר: 84487

זו בעיה...
כי למה שהממשלה תקבע לך ממתי להתחתן?
אולי זה קצת מוזר להתחתן בגיל ממש צעיר, אבל למה שהממשלה תחליט באיזה גיל "מותר" להתחתן?

--------------------
#רייבנקלואית מדהימה💙#13#הארי פוטר בנשמהה😝#סוויטהה🍭

---------
פורסם ב: Mar 5 2023, 22:33 PM
צטט הודעה

לילה3>

פרטי משתמש
קבוצה: הנהלת הפורומים
חרמשים: 9421638
מגדר:female
משתמש מספר: 84224

למה שהמשלה תחליט על המיסים? למה אנחנו פשוט לא משלמים שום דבר וזהו?
למה שהממשלה תחליט על חוקים? למה פשוט כל אחד יעשה מה שבא לו?

כי צריך.
בלי חוקים לא תיהיה מדינה.
בלי חוק נגד זה שאסור לגנוב. אנשים היו גולנבים ולא נעצרים.
זה חשוב שיחליטו לך על גיל של התחתנות.
כמו שמחליתים על גיל שממנו מותר לעשן ולשתות,
כי לשתיה אפשר ליהיות מכור.
וגם, הפתעה, למין אפשר ליהיות מכור.
אז קובעים גיל. כמו שקובעים גיל לסיגריות וכדומה.

--------------------
אוניסף | קתרין | 15 | אמפיביה |הנהלת הפורומים | מלקולם מרלין

User Posted Image

---------
פורסם ב: Mar 13 2023, 21:18 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש

אני מכבד את הדעות שלכם ומבין אותם,
אבל החוק המדובר (קראתי אותו) מדבר אך ורק על קטינים
לא קבעו "גיל 18" אלא איסור נישואין עם קטינים
זה מובן
אבל יש בני 17 וחצי בוגרים, שבקלות אפשר להחשיב אותם כגיל 20 בגוף ובנפש
אז יש בעיה

--------------------

האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!"

---------
פורסם ב: Mar 14 2023, 12:40 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 1781
משתמש מספר: 71138

QUOTE (הנוב הראשי @ Mar 13 2023, 19:18 PM)
אני מכבד את הדעות שלכם ומבין אותם,
אבל החוק המדובר (קראתי אותו) מדבר אך ורק על קטינים
לא קבעו "גיל 18" אלא איסור נישואין עם קטינים
זה מובן
אבל יש בני 17 וחצי בוגרים, שבקלות אפשר להחשיב אותם כגיל 20 בגוף ובנפש
אז יש בעיה

קטינים אלו אנשים מתחת לגיל 18.
אם אתה בן 17 וחצי ורוצה להתחתן, חכה לגיל 18.

--------------------
ארן יגארררררררררר

---------
פורסם ב: Mar 14 2023, 20:36 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש

אבל אני מדבר עכשיו על בן 17 וחצי שאין הבדל בינו לבין בן 20
זה אבסורד להחשיב אותו קטין

--------------------

---------
פורסם ב: Mar 15 2023, 22:17 PM
צטט הודעה

אני אוהב את יעל

פרטי משתמש
חרמשים: 9697150
מגדר:
משתמש מספר: 82673

ומי קובע מה אבסורד? ואיך? בוא תסביר לי אני מקשיב.ה

--------------------
‏ I’m half white
Other half
Also white
my name is not Yael but ok
‏he/them
‏ Taylor Swift | Math | Tubbo | idk

User Posted Image

סוֹ

---------
פורסם ב: Mar 16 2023, 17:44 PM
צטט הודעה

Morning-Today's forecast calls for blue skies

פרטי משתמש
חרמשים: 499842217
משתמש מספר: 75997

QUOTE (הנוב הראשי @ Mar 14 2023, 18:36 PM)
אבל אני מדבר עכשיו על בן 17 וחצי שאין הבדל בינו לבין בן 20
זה אבסורד להחשיב אותו קטין

זה הקטע של... גיל. 0.999 זה עדיין לא 1.0.

--------------------

אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה

"?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending"

Mr. Blue Sky
please tell us why
You had to hide away for so long
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Mar 17 2023, 15:30 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש

לא הבנתי

--------------------

---------
פורסם ב: Mar 17 2023, 15:41 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

בן 17 וחצי הוא עדיין לא בן 18. גם בן 17 ו364 ימים הוא לא בן 18, ולכן עדיין קטין.

--------------------

"?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending"

Mr. Blue Sky
please tell us why
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Mar 18 2023, 20:47 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש

אבל למה גיל 18 זה ההגדרה של קטין?

--------------------

---------
פורסם ב: Mar 18 2023, 21:09 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

ההבדל בין 17 ל18 הוא לא כזה גדול, סהכ שנה. אם זוג בני 17 רוצים להתחתן הם יכולים לחכות שנה, נישואין זאת החלטה גדולה וזה לא אמור להיות משהו שכל זוג בני 17 עושים כי הם אוהבים אחד את השני.

--------------------

Mr. Blue Sky
please tell us why
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Mar 18 2023, 21:11 PM
צטט הודעה

אני אוהב את יעל

פרטי משתמש
חרמשים: 9697150
מגדר:
משתמש מספר: 82673

QUOTE (הנוב הראשי @ Mar 18 2023, 19:47 PM)
אבל למה גיל 18 זה ההגדרה של קטין?

אבל מה אתה מנסה לומר פה
ואם זה היה 17 למה 17? ו16? ו15? ו14??
כי ככה החליטו אנשים שכנראה בוגרים וחכמים יותר ממך וממני. זה הכל.

--------------------
‏ I’m half white
Other half
Also white
my name is not Yael but ok
‏he/them
‏ Taylor Swift | Math | Tubbo | idk

User Posted Image

סוֹ

---------
פורסם ב: Mar 19 2023, 21:03 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש

QUOTE (Lavender Haze @ Mar 18 2023, 20:09 PM)
ההבדל בין 17 ל18 הוא לא כזה גדול, סהכ שנה. אם זוג בני 17 רוצים להתחתן הם יכולים לחכות שנה, נישואין זאת החלטה גדולה וזה לא אמור להיות משהו שכל זוג בני 17 עושים כי הם אוהבים אחד את השני.

בדיוק. אין הבדל גדול.

--------------------

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (9) « ראשון ... 6 7 [8] 9  קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025