![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (9) « ראשון ... 6 7 [8] 9 קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Feb 16 2023, 23:49 PM
|
||||||||||||||
![]() מוגל |
נו נו... לא ממש הבנתי את דעתך בנושא דידן, פעם אתה אומר שהידות רוצה נישואין בגיל מוקדם ולא חשוב אם בשלם או לא, פעם אתה כותה שחוסר בשלות זו בעיה. פעם אתה בעד קשר זוגי שקודם לנישואין ואף מביא שהבאת ילד מכך איננה מממזרת, ופעם אתה כותב שאסור. תגדיר בקשה! אני אכתוב משהו ואני מקווה שאם דעתך סותרת את דעתי ואתה סובר כמו השטויות שהיה נראה לי שאתה סובר, הדברים הבאים יבהירו את העניינים: קודם כל בקשר לחדר"ג, לא רק שאינו על עדות המזרח אלא שהוא כבר לא נכון להיום. בעיקרון. אבל הוא עדיין נהוג. בקשר לגיל החתונה: המשנה באבות כותבת "בן 18 לחופה" וראה ברמב"ם (הלכות אישות פט"ו ה"ב) שפסק שבגיל 18 אדם צריך להתחתן ומגיל 20 זוהי חובה. אך סייג זאת שזה אא"כ רוצה ללמוד וכו'. ואמנם, 3 תנאים נאמרו בשביל היכולת לדחות את החתונה והם תנאים הקשים להשגה.
(אינני יודע למה זה 3 תנאים, אני ספרתי 2, אך ראיתי פעם שזה 3 ואינני זוכר.) נמצא שבעיקרון מי שלומד ועומד בשלושה תנאים מחמירים, יכול לאחר החתונה אף לאחר גיל 20 (וייתכן לומר שמכל מקום לא אחרי 24 ואכמ"ל) ואמנם, המשנה באבות אמנם מדברת על חיובים שמוטלים על האדם אך אין הם מצוות שמבטלן עובר בעשה. לדוגמא אם יש לו פרנסה בשפע איננו צריך "לרדוף"! וכן אם מאחר תחילת לימוד המשנה במעט כדי שיסיים התורה, לכאורה אין סיבה להגיד שעובר! אלא המשנה הזו היא משנה האומרת מתי אדם בשל לכל דבר. (לא לגבי גיל 13 למצוות, זו הלכה למשה מסיני! (לכאו')) ואם כן, הדברים נוגעים למצב אידיאלי. במצב האידיאלי, בן 18 לחופה. בשלות האינדבדואל לנישואין זהו לכאורה התנאי ההכרחי לנישואין. שהרי אדם אמור לחפש אחר אבדתו, לא אחר תאוותו הרגעית או הליכה אחרי הורמוני גיל ההתבגרות! תהיה זו כסילות לומר כן! אמור להיות זה "בניין עדי עד" הבעל מבטיח לאשה 5 שבועות ואחת מהם היא שהוא לא נושא אותה על מנת להתגרש. ואם כל מה שהוא צריך זה סיפוק רגעי והאדם לא בנוי רגשית לקשר ארוך טווח, הרי שזוהי שבועת שווא ממש! זה "מזוייף מתוכו"! ראיתי דברים שכתבת פה, ואני מבקש ממך להפסיק לסלף! אסור לישוא את האשה עד שיראנה זהו דין נכון. והסיבה היא משום "ואהבת לרעך כמוך" שמא ימצא בה מום ויגרשה. כלומר שכל מה שצריך זה לדעת את המומים ובעצם, להתאים. אין שום היתר לחיים משותפים שאינם תחת צל הנישואין. ואני מניח שאתה יודע טוב מאוד את הש"ע אה"ע סי' כ"א:
בקיצור, מותר רק לבדוק התאמה קודם לנישואין אך ודאי ופשיטא שאסור "חברות שתתפתח לנישואין" ומה שהבאת שהבאת ילד בלא נישואין אין הוולד ממזר, נכון! אך זוהי זנות שאסורה לכו"ע ואין ע"כ חולק. הוולד לא ממזר. נכון. --------------------
הגדרה תמיד תהיה מה שהוגדרה ולא שייך להגדיר משהו שלא תואם למה שההגדרה חלה עליו -בהגדרה זו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||||
|
פורסם ב: Feb 18 2023, 21:52 PM
|
||||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני מכיר (ברובם) את דברי השו"ע שהבאת אני אשיב על מה שאמרת: שאמרתי שהיהדות מעדיפה נישואין בגיל מוקדם, התכוונתי אחרי הבשלות. (אם לא הסברתי טוב, עמכם הסליחה.) לא זכור לי שכתבתי על שהבאת ילדים מחוץ למסגרת הנישואין (אשמח אם תאמר לי מתי אמרתי את זה) שאמרתי שאני בעד קשר זוגי שמחוץ לנישואין, התכוונתי קשר כ"דייטים" ופגישות. לא התכוונתי לבטל דבר מדברי התורה ודברי סופרים. והב"י חולק על הרמב"ם בקשר לגיל הנישואין. הוא מתיר (אבן העזר, א,ג, אם אינני טועה) מגיל שלוש עשרה ויום אחד. ותוןדה על מה שאמרת לי בקשר לחרם דרבנו גרשום (אשמח אם תפרט עוד) הסברתי לך את דעתי (אני מצטער אם כתבתי את דברי בצורה שישגה הקורא בהבנתם) -------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!" -משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 5 2023, 14:43 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
זו בעיה...
כי למה שהממשלה תקבע לך ממתי להתחתן? אולי זה קצת מוזר להתחתן בגיל ממש צעיר, אבל למה שהממשלה תחליט באיזה גיל "מותר" להתחתן? -------------------- #רייבנקלואית מדהימה💙#13#הארי פוטר בנשמהה😝#סוויטהה🍭
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 5 2023, 22:33 PM
|
||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
למה שהמשלה תחליט על המיסים? למה אנחנו פשוט לא משלמים שום דבר וזהו?
למה שהממשלה תחליט על חוקים? למה פשוט כל אחד יעשה מה שבא לו? כי צריך. בלי חוקים לא תיהיה מדינה. בלי חוק נגד זה שאסור לגנוב. אנשים היו גולנבים ולא נעצרים. זה חשוב שיחליטו לך על גיל של התחתנות. כמו שמחליתים על גיל שממנו מותר לעשן ולשתות, כי לשתיה אפשר ליהיות מכור. וגם, הפתעה, למין אפשר ליהיות מכור. אז קובעים גיל. כמו שקובעים גיל לסיגריות וכדומה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 13 2023, 21:18 PM
|
||
אני מכבד את הדעות שלכם ומבין אותם,
אבל החוק המדובר (קראתי אותו) מדבר אך ורק על קטינים לא קבעו "גיל 18" אלא איסור נישואין עם קטינים זה מובן אבל יש בני 17 וחצי בוגרים, שבקלות אפשר להחשיב אותם כגיל 20 בגוף ובנפש אז יש בעיה -------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!" -משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 14 2023, 12:40 PM
|
||||
![]() טרול ![]() ![]() |
קטינים אלו אנשים מתחת לגיל 18. אם אתה בן 17 וחצי ורוצה להתחתן, חכה לגיל 18. -------------------- ארן יגארררררררררר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 14 2023, 20:36 PM
|
||
אבל אני מדבר עכשיו על בן 17 וחצי שאין הבדל בינו לבין בן 20
זה אבסורד להחשיב אותו קטין -------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
|
|
פורסם ב: Mar 15 2023, 22:17 PM
|
||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ומי קובע מה אבסורד? ואיך? בוא תסביר לי אני מקשיב.ה
--------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 16 2023, 17:44 PM
|
||||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
זה הקטע של... גיל. 0.999 זה עדיין לא 1.0. -------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 17 2023, 15:30 PM
|
||
לא הבנתי
-------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
|
|
פורסם ב: Mar 17 2023, 15:41 PM
|
||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בן 17 וחצי הוא עדיין לא בן 18. גם בן 17 ו364 ימים הוא לא בן 18, ולכן עדיין קטין.
-------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 18 2023, 20:47 PM
|
||
אבל למה גיל 18 זה ההגדרה של קטין?
-------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
|
|
פורסם ב: Mar 18 2023, 21:09 PM
|
||
ההבדל בין 17 ל18 הוא לא כזה גדול, סהכ שנה. אם זוג בני 17 רוצים להתחתן הם יכולים לחכות שנה, נישואין זאת החלטה גדולה וזה לא אמור להיות משהו שכל זוג בני 17 עושים כי הם אוהבים אחד את השני.
-------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 18 2023, 21:11 PM
|
||||
![]() אני אוהב את יעל ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אבל מה אתה מנסה לומר פה ואם זה היה 17 למה 17? ו16? ו15? ו14?? כי ככה החליטו אנשים שכנראה בוגרים וחכמים יותר ממך וממני. זה הכל. --------------------
I’m half white Other half Also white my name is not Yael but ok he/them Taylor Swift | Math | Tubbo | idk ![]() סוֹ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 19 2023, 21:03 PM
|
||||
בדיוק. אין הבדל גדול. -------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
|||
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |