![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Feb 2 2023, 20:15 PM
|
||
![]() To be a Rock and not to Roll ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I Want To Break Free מידע בסיסי ![]() שם השיר: I Want To Break Free מבצעי השיר: Queen / קווין ♪ Freddie Mercury / פרדי מרקיורי - סולן ♪ Brian May / בריאן מיי - גיטרה חשמלית ♪ John Deacon / ג'ון דיקון - גיטרה בס, סינתיסייזר, גיטרות קצב חשמליות ואקוסטיות ♪ Roger Taylor / רוג'ר טיילור - תופים אלקטרוניים ♪ Fred Mandel / פרד מנדל - סינתיסייזר כותב ומלחין השיר: ג'ון דיקון לקוח מהאלבום: The Works שנת יציאה: 1984 ז'אנר: פופ-רוק, סינת'פופ מספר צפיות ביוטיוב: 536 מיליון אורך השיר: 04:32 רקע השיר השיר נכתב בשנת 1983 ויצא כסינגל שנה לאחר מכן. השיר צורף ל-4 אלבומים שונים של הלהקה והם The Works, Greatest Hits II, Box of Tricks, Absolute Greatest. בנוסף הופיע בסרט Bohemian Rhapsody ובאוסף השירים שלו. למילות השיר יש שתי פרשנויות שונות: הראשונה נובעת מקליפ הסינגל בו חברי הלהקה מתלבשים בדראג, והדבר (עם כוונה או בלעדיה) מייצג את אנשי הקהילה הגאה. "your lies" מפורש כשקרי החברה השמרנית של שנות ה-80 בה האידאולוגיה היא שלהיות הומוסקסואל או טרנסג'נדר (או כל מגדר או מיניות אחרת שהם לא הטרוסקסואליות וסיסג'נדריות) זה חטא. אנשים רבים מאמינים בפרשנות הראשונה להיות נכונה בשל סיבה נוספת מלבד לבושם בקליפ והיא שפרדי מרקיורי עצמו היה חלק מהקהילה הלהט"בית. הפרשנות השנייה היא פרשנות מילולית יותר. האיש המדובר בשיר נמצא במערכת יחסים המבוססת על שקרים ומרגיש כלוא בה, לכן רוצה להשתחרר. כשפרדי נשאל על פירוש השיר הוא הגיב בשלילה ואמר: "To start off with, that song was written by John Deacon, you know, and, he’s a very happily married man with about four children… It’s got nothing to do with the gay people at all, it’s basically about everybody, it’s just somebody who has a very tough life and he just wants to break free from whatever problems he’s got. It’s got nothing to do with the gay thing." פירוש חופשי: השיר נכתב על ידי ג'ון דיקון, אתם יודעים, והוא איש נשוי באושר ואבא של ארבעה ילדים. אין לזה שום קשר לאנשים הגאים בכלל, זה בעיקרון מדבר על כולם, זה על איש שעבר חיים קשים ורוצה להשתחרר מאיזו בעיה שהוא נמצא בה. אין לזה שום קשר עם העניין הגאה. מילים I want to break free, I want to break free I want to break free from your lies You're so self-satisfied I don't need you I've got to break free God knows, God knows I want to break free I've fallen in love I've fallen in love for the first time This time I know it's for real I've fallen in love, yeah God knows, God knows I've fallen in love It's strange but it's true, hey I can't get over the way you love me like you do But I have to be sure when I walk out that door Oh, I want to be free, baby Oh, how I want to be free Oh, I want to break free But life still goes on I can't get used to living without, living without Living without you by my side I don't want to live alone, hey God knows, got to make it on my own So, baby, can't you see I've got to break free? I've got to break free I want to break free, yeah I want, I want, I want I want to break free קליפ חוות דעת אישית קווין היא אחת הלהקות האהובות עליי ואני מאוד אוהבת את השירים שלה. למרות שהשיר הזה הוא לא אחד מהאהובים עליי אני עדיין מאוד אוהבת אותו. אני אוהבת את הקצב והמוזיקה שלו. זה שיר מאוד שמח וכיף לשיר אותו. אני חושבת שהשיר הזה נותן לכל כך הרבה אנשים להזדהות איתו, הרי לרובנו יש משהו רע בחיים שלנו שאנחנו רוצים להשתחרר ממנו, והשיר מזכיר לנו שאנחנו לא לבד, שכל אחד עובר משהו בחיים שלו ובסוף זה יעבור. בסוף אנחנו נשתחרר ממנו. ואני חושבת שזה מסר שכל אחד ואחת צריך/ה ורוצה לשמוע. תמונות ![]() ![]() (תראו איזה מהמם רוג'ר כדראג) ![]() ![]() ![]() (אהבההה יש באוויררר) -------------------- ![]() Heather, my love, there is a new sheriff in town Heathers --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 2 2023, 23:02 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני מת
התחלתי להכין סיקור לשיר הזה אתמול והרגע הרסת לי בכל מקרה סיקור מצוין ומושקע, כנראה יותר מזה שאני הייתי מכין. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 3 2023, 21:51 PM
|
||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מושקע ממש!! לא חסכת במאמץ ברקע ואפילו מצאת תמונות לגמרי מהממות, כל הכבוד :)
נוסף ללינקייה! :> -------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |