![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Feb 8 2023, 20:36 PM
|
||
![]() "אילו פינו מלא שירה כים.. " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בס''ד
כל עוד ![]() שם השיר:כל עוד מבצע השיר: יוני רכטר לקוח מהאלבום: מחשבות ואפשרויות שנת יציאה:1995 ז'אנר: קלאסי? מספר צפיות לקליפ: 147K אורך:4:03 רקע: מילות השיר מדברות על מעגל חייו של האדם; בתחילתו, תיארו ילד קטן שהולך לבית הספר בחודש תשרי (משמע בתחילת השנה) כאשר אבא שלו משגיח ושומר עליו מהצד במבטו. אחר כך, מתואר במילים שהאבא נזכר בימים שהוא היה ילד והובל על ידי אביו אל בית הספר, כשהוא הלך לבית ספר וזכרונות עולים ממנו. הגבר נזכר באותו חומר שלמד כשהיה בגילו של בנו ועכשיו בנו לומד את החומר הזה. השיר מזוהה רבות בפתיחת שנת הלימודים כאשר הוא מתנגן ברקע כשנכנסים לבית הספר ביום הראשון. לשיר עשו כמה קאברים ידועים: שרית חדד עבור פרויקט למפעל הפיס. חברי תוכנית זהו זה (ובתוכו שולב קטע מהשיר "חמש שנים על מיכאל".) ואפילו רכטר עצמו ביצע גרסה מחודשת בהופעה. שבה השתתף איתי פרל.השיר גם זכה לפארודיה בתכנית ארץ נהדרת. מילים: ילד הולך לו ברחוב בבוקר בהיר של תשרי אל בית הספר שוב יוצאים הילדים גבר הולך אחריו משגיח, רואה - לא - נראה ורק אחר כך הוא עומד שם ורואה איך עוד שנה פה נפתחת כמו כל שנה, בסתיו, איך בן הולך לו לבד ואב בעקבותיו גבר רואה בחשאי איך בנו נכנס לכיתה גבר עומד כמו ילד שנשאר בחוץ וכבר שרים שם בפנים שיר של שנה חדשה הו איך הכל מתחיל פה שוב מהתחלה - שוב הם שרים על הגשם שוב הם שרים על סתיו ועל הלוח עולות שוב אותיות הכתב (א.ב.ג.ד.ה.ו.ז.ח.ט.י.כ.ל.מ.נ.ס.ע.פ.צ.ק.ר.ש.ת.) גבר באמצע הבוקר גבר בלב חייו על יד גדר של בית ספר לבדו ניצב והוא זוכר שאביו פעם הלך אחריו הוא מנסה לשמוע את קול צעדיו אך הילדים עוד שרים שיר על יורה וחצב, וגם שפתיו של גבר לוחשות עכשיו: גם אם אלך בגיא צלמוות הן לא אירא, גם אם אפול פתאום יאמר לבי שירה כל עוד עולה הבוקר כל עוד נכתב הלוח כל עוד הולך לו בן ואב בעקבותיו כל עוד שרים הילדים על שנה חדשה כל עוד הכל מתחיל פה שוב מהתחלה כל עוד הים מתעורר כל עוד הרוח עולה כל עוד על שחור הלוח תתנוסס מילה . קליפ: (לא הצלחתי למצוא את הקליפ הרשמי הנה הגרסה הכי מוקדמת שהצלחתי למצוא) הנה אחד ללא קליפ: חוות דעת אישית את השיר הזה הכרתי כשעבדתי על סרטון הזמנה ליום פתוח לילדי הגנים בבית ספר שבו אימי מלמדת. מייד התחברתי לשיר המהמם הזה וגם השמעתי לחברות. בשיר הזה יש איזה משהו שאני לא יכולה להסביר, משהו ממגנט כזה שנותן לי תחושה טובה ורגועה. בדרך כלל אני לא אוהבת ואף מתעבת שירים שמשמיעים בפתיחת שנהל אבל על השיר הזה אני לא יכולה להגיד דבר כזה. הוא שיר מקסים עם תוכן יפה ואפילו מעניין. את יוני רכטר הכרתי רק כחלק מלהקת כוורת ולא ידעתי שיש לו שירים כל כך יפים לבד (בהמשך הבנתי שהוא זה שכתב את הילדה הכי יפה בגן) בכל אופן זה שיר מהמם הגרסה של זהו זה שמאד אהבתי: -------------------- בעזרת ה' יתברך
אביה • 14 • דוסהה • פרשתי:) אחים יקרים שלי, אין עליכם. באמת שאין עליכם. אתם העם הכי מדהים שיש!! אתם הכי טובים שיש!!! תמשיכו להיות ביחד, לב אחד, בלי מחלוקות וויכוחים. רק תרבו אהבת חינם אחד לשני. וזכרו תמיד, שיש לנו את אבינו שבשמיים.. "הכל בול. שום דבר לא סתם!" (עודד אברג'ל הי''ד שנרצח ברעים) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 12 2023, 22:25 PM
|
||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מעולה ושיר מעולה, כל הכבוד!!
נוסף ללינקייה :> -------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |