![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Feb 14 2023, 17:54 PM
|
||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
*פורסם לכבוד ולנטיינז 🌻💜🌹
איך אפשר שלא ![]() מבצעים: ג'יין בורדו - דורון טלמון (סולנית), מתי גלעד, יואב ארבל, רמי אוסרווסר וסתיו אחאי. ז'אנר: קאנטרי לקוח מהאלבום: ג'יין בורדו שנת יציאה: 2014 כתיבה: דורון טלמון אורך השיר: 4:06 רקע השיר, שיצא בתור הסינגל השני שאלבום הראשון של להקת ג'יין בורדו ב2014, נכתב למעשה לפני הקמת הלהקה על ידי סולניתה, דורון טלמון. דורון (וגם חלק מחברי הלהקה האחרים) למדה בבית הספר למוזיקה רימון, וכאשר השתתפה בקורס כתיבת שירים עם שמרית אור היא נדרשה לכתוב "שיר אהבה ללא ציניות". דורון סיפרה שלא היה לה ביטחון בכתיבת שירים באותה תקופה, אבל היא בכל זאת חזרה הביתה וכתבה את השיר "איך אפשר שלא", ושהשיר "Head Over Feet" של אלאניס מוריסט שימש לה השראה. היא סיפרה שחשבה בהתחלה שהשיר מדבר על מערכת היחסים שהייתה לה באותה תקופה; אבל בדיעבד השיר בעצם מדבר על מה שהייתה רוצה שיהיה לה, על הרצון להתאהב בצורה הזאת. דורון ניגנה את השיר למתי גלעד, חבר להקה אחר ובעלה של דורון כיום, וזה הוביל להקמתה של הלהקה ג'יין בורדו (פאן פאקט: השם שלה הוא שילוב של השמות של שני הסוסים של דורון טלמון). הלהקה הוציאה אותו בתור הסינגל השני מהאלבום שלהם והוא הוביל לפריצת הדרך שלהם כשהפך ללהיט ברדיו ולשיר הכי מושמע בגלגלצ לשנת 2014. מילים כמו דייג עקשן עם רשת עשויה חורים בסירת עץ קטנה מיטלטלת במים סוערים לא ויתרת לא אמרת נואש והלב שלי חזר לפעום מחדש כמו צדפה על חול שנשטפה אל החוף בלי ברירה הנה בא גל גדול סוחף אותה בחזרה כבר ויתרתי כמעט אמרתי נואש והלב שלי חזר לפעום מחדש איך אפשר שלא להתאהב בך איך אפשר שלא להתאהב איך כולם בעולם לא מאוהבים בך גם איך אפשר שלא להתאהב גם כשניסיתי לסרב, להיות נחושה איך יכולתי אליך להישאר אדישה כשהסתכלת עלי כאילו אני גלידה ואתה הכפית וכשאמרת לי היום במיוחד את יפייפית איך אפשר שלא להתאהב בך איך אפשר שלא להתאהב רק בבקשה, כבר היה לי כואב תשתדל לא לשבור לי את הלב איך אפשר שלא להתאהב בך איך אפשר שלא להתאהב איך כולם בעולם לא מאוהבים בך גם איך אפשר שלא להתאהב שלא להתאהב אי אפשר שלא להתאהב קליפ אין לשיר קליפ, אז הנה הווידאו הרשמי: וגרסה בגלגלצ שאני לא מאוד אהבתי אבל אני עדיין אשים: חוות דעת אישית אז אני חושבת שהכרתי את השיר הזה מהכינוי המשותף שהיה פעם לסופי וחנה מתוך השיר - סופי הייתה כאילו אני גלידה וחנה הייתה ואני הכפית (מהשורה "כשהסתכלת עלי כאילו אני גלידה ואתה הכפית" [למרות שחנה הייתה ואני הכפית ולא ואתה הכפית]). לפני ששמעתי את השיר הנחתי שהוא יהיה ממש מגוחך, כי "כאילו אני גלידה ואתה הכפית" נשמע לי משפט מאוד מגוחך. לבסוף החלטתי שהגיע הזמן לשמוע אותו וממש הופתעתי, כי ממש לא תיארתי שהוא יהיה כזה טוב. הקול המדהים של דורון!! כשחקרתי על השיר גיליתי שבגלל שבהתחלה ג'יין בורדו לא יכלו לנגן בכלים לא אקוסטים בגלל בעיות טכניות (אקא לא היה להם המון כסף) הם נשארו עם הסגנון הזה ולדעתי זה ממש מתאים לשירים שלהם (אני מכירה רק שלושה אבל בואו נתעלם מהעובדה הזאת). איך אפשר שלא גרם לי גם לחקור על ג'יין בורדו ובזכות זה נפתחתי לעוד שירים שלהם והופתעתי (שוב פעם) שיש שירים ישראליים שהם כאלה מעולים אני ממש אוהבת את המנגינה ואת הכלים בשיר (אני יודעת שיש שם קונטרבס אבל זהו בערך. גיטרה?? אדק), במיוחד את המנגינה בהתחלה. יש לאיך אפשר שלא ווייב ממש מעודד ומקסים ורציתי לסקר אותו מלא זמן, אבל אז החלטתי שזה יהיה רעיון מעולה לפרסם את הסיקור ביום האהבה כי השיר הזה מדבר על אהבה בצורה הכי תמימה ומתוקה וכל אחד יכול להתחבר אליו, גם בקשר של חברות רומנטית וגם בקשר של חברות אפלטונית. אני אוהבת שהשיר מדבר על אהבה בקטע קצת שונה - באף מקום בשיר לא כתוב שהזמרת אוהבת את האיש שעליו השיר מדבר, אלא רק שהיא לא מבינה איך אפשר שלא להתאהב בו. אני גם אוהבת שהשיר קצת עצוב באיזשהו מקום, אולי בגלל שלדעתי לפחות הזמרת שרה גם על פחד לאבד את הבנאדם הזה שהיא לא יכלה שלא להתאהב בו. אפשר להגיד שיש לאיך אפשר שלא ווייב מאוד חנאי, מלשון חנה 🐢 ![]() -------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 14 2023, 18:06 PM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
השיר הזה מקסים מדי הוא כזה מתוק ותמים
אה אגב זה ממש מובן שהשיר כתוב במבט של מישהי שכן מאוהבת בו --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 14 2023, 20:04 PM
|
||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האמת שדורון טלמון אמרה שהשיר בדיעבד נכתב כסוגשל פנטזיה כזה על משהו שהיא הייתה רוצה שיהיה לה
אבל הוא לגמרי שיר אהבה מכל בחינה וכן מסכימה -------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |