האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (26) « ראשון ... 6 7 [8] 9 10 ... אחרון » קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

הרפורמה המשפטית || דיון
פורסם ב: Apr 3 2023, 15:48 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 1697
מגדר:female
משתמש מספר: 83176
חפצי המשתמש: צפה

QUOTE (Biggus Dickus @ Apr 1 2023, 22:01 PM)
אני רוצה לוודא שכולם מבינים עד הסוף מהי הרפורמה: עד היום, אם הממשלה רצתה לשנות חוק יסוד/לבטל אותו, היא הייתה צריכה רוב של 61 חברי כנסת, אבל אם בג”ץ חשבו שהשינוי עלול לפגוע באזרחים ובמדינה, הם יכלו להחליט שהוא יזיק למדינה ולפסול אותו. הרפורמה אומרת שאם בית המשפט פוסל את השינוי, אפשר לעשות הצבעה חוזרת בכנסת, ואם עדיין יש רוב של 61 חברי כנסת השינוי עדיין יעבור. זה אמנם היה מאוד בקצרה, אבל אפילו כך- האם זה נשמע לכם הגיוני?

ברור שזה הגיוני!
אין שום הגיון אם כבר, שבגץ יערערו על החלטות נציגים שהאזרחים עצמם בחרו!
הממשלה היא לא סתם חבורה של אנשים שחושבים את עצמם, וגם אם לא הכל נקי וטהור שם, הממשלה היא בחירת העם עצמו. האזרחים בחרו אותם בצורה דמוקרטית, ובגץ לא אמור להתערב בזה.
בגץ הם קבוצה של אנשים בעלי כוח כמעט בלתי מוגבל. וזה לא בסדר שהמערכת הזאת תוכל לערער על החלטות חשובות בצורה כ"כ מוגזמת. בגץ אמורים לקבל מספיק כוח בשביל לערער, לא מספיק כוח בשביל לשנות החלטה שלמה של הכנסת.
בגץ ממש לא אמורים לשלוט יותר מנציגים שהעם בחר.
"בחירת השופטים בישראל חריגה בכל קנה מידה השוואתי עולמי. השופטים המכהנים מחזיקים בכוח וטו ובאפשרותם למנוע את מינויו של כל מועמד שהם לא מעוניינים בו. שיטת "חבר מביא חבר" הובילה את בית המשפט העליון לראות בעצמו משפחה סגורה."

--------------------

shir~14~she

personally im a huge fan of ignoring the problem antil eventually it just goes away

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Apr 3 2023, 18:14 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 18717
מגדר:male
משתמש מספר: 62302

QUOTE (Petra Wiggin @ Apr 3 2023, 15:48 PM)
ברור שזה הגיוני!
אין שום הגיון אם כבר, שבגץ יערערו על החלטות נציגים שהאזרחים עצמם בחרו!
הממשלה היא לא סתם חבורה של אנשים שחושבים את עצמם, וגם אם לא הכל נקי וטהור שם, הממשלה היא בחירת העם עצמו. האזרחים בחרו אותם בצורה דמוקרטית, ובגץ לא אמור להתערב בזה.
בגץ הם קבוצה של אנשים בעלי כוח כמעט בלתי מוגבל. וזה לא בסדר שהמערכת הזאת תוכל לערער על החלטות חשובות בצורה כ"כ מוגזמת. בגץ אמורים לקבל מספיק כוח בשביל לערער, לא מספיק כוח בשביל לשנות החלטה שלמה של הכנסת.
בגץ ממש לא אמורים לשלוט יותר מנציגים שהעם בחר.
"בחירת השופטים בישראל חריגה בכל קנה מידה השוואתי עולמי. השופטים המכהנים מחזיקים בכוח וטו ובאפשרותם למנוע את מינויו של כל מועמד שהם לא מעוניינים בו. שיטת "חבר מביא חבר" הובילה את בית המשפט העליון לראות בעצמו משפחה סגורה."

את מבינה שהמטרה של שלושת הרשויות זה לפקח אחת על השניה, כן? אם בגץ לא יוכל לפקח על הממשלה ולא יוכל לפסול חוקים שפוגעים בזכויות אדם, הממשלה תוכל לעשות ליטרלי מה שבאלה.
ואל תגידו לי שהממשלה לא תחוקק חוקים שפוגעים בזכויות אדם, כי היא ניסתה לעשות את זה כבר והיא תעשה את זה שוב.

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: Apr 4 2023, 00:14 AM
צטט הודעה

Anything for our moony.

פרטי משתמש
חרמשים: 36713
מגדר:
משתמש מספר: 74451

QUOTE (Allen Avadonia @ Apr 3 2023, 17:14 PM)
את מבינה שהמטרה של שלושת הרשויות זה לפקח אחת על השניה, כן? אם בגץ לא יוכל לפקח על הממשלה ולא יוכל לפסול חוקים שפוגעים בזכויות אדם, הממשלה תוכל לעשות ליטרלי מה שבאלה.
ואל תגידו לי שהממשלה לא תחוקק חוקים שפוגעים בזכויות אדם, כי היא ניסתה לעשות את זה כבר והיא תעשה את זה שוב.

אגב אני מסכימה עם וריאן אבל אני רוצה לציין ש"הממשלה לא תעשה את זה" זה אפילו לא טיעון. לא נותנים כוח בלתי מוגבל לאנשים כי תסתכלו על כל פחות או יותר כל מקרה בהיסטוריה שעשו את זה ותראו איך זה יצא בסוף.
זכויות אדם זה לא דבר שאמורים לסמוך על אנשים כדי שהם יקיימו. זה משהו שצריך להתקיים נקודה בלי קשר ל-מה שפוליטיקאים יחליטו.
גם אם עד עכשיו הממשלה שלנו היתה רק מקסימה וכיפית ושוויונית והסיכויים שהיא תנסה לפגוע במישהו היו אפסיים, עדיין לא נותנים לה כוח בלתי מוגבל. פשוט לא.

--------------------
נעמי - 16! - היא/את

User Posted Image

---------
פורסם ב: Apr 4 2023, 00:38 AM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש
חרמשים: 3709
משתמש מספר: 64488

אוקיי אבל לשרוף צווי גיוס? זאת פעולה הגיונית? למה זה קשור בדיוק..

--------------------
ספרים|כתיבה|מוזיקה

✰ ~ זאת אני ~ ✰

User Posted Image
"אנחנו לא צריכים קסם כדי לשנות את העולם, הקסם כבר נמצא בנו"

---------
פורסם ב: Apr 4 2023, 09:03 AM
צטט הודעה

Morning-Today's forecast calls for blue skies

פרטי משתמש
חרמשים: 499842217
משתמש מספר: 75997

לזה שהממשלה מנסה לעשות דברים הרבה יותר קיצוניים מזה. מנסים לקחת לנו זכויות יסוד, והממשלה לא מקשיבה למומחים ומשפטנים ואזרחים שמתחננים שהם יפסיקו, אז צריך לעבור שלב ולהבהיר להם שאנחנו לא ניתן לזה לקרות.

--------------------

אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה

"?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending"

Mr. Blue Sky
please tell us why
You had to hide away for so long
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Apr 4 2023, 17:40 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 1697
משתמש מספר: 83176

QUOTE (Allen Avadonia @ Apr 3 2023, 17:14 PM)

ואתה מאמין שבגץ יהיו טובים יותר כי?
מי אמר שהם לא יחוקקו חוקים נגד זכויות אדם?
כמו שנאמר פה קודם:
"בגץ הם קומץ אנשים, שלא נבחרו על ידי הציבור, שמסוגלים לפסול כמה חוקים שהם רוצים, ובפועל, הם עוצרים אותנו מלעשות כמה דברים ( כמו הריסת בתי מחבלים, שלא קשורה לדיון זה) ויש להם כוח שליטה בלתי מוגבל."
הממשלה לא טובה יותר בהרבה, אבל לפחות הם נבחרי הציבור.
ובנוגע לתשובה הזאת:
"אגב אני מסכימה עם וריאן אבל אני רוצה לציין ש"הממשלה לא תעשה את זה" זה אפילו לא טיעון. לא נותנים כוח בלתי מוגבל לאנשים כי תסתכלו על כל פחות או יותר כל מקרה בהיסטוריה שעשו את זה ותראו איך זה יצא בסוף.
זכויות אדם זה לא דבר שאמורים לסמוך על אנשים כדי שהם יקיימו. זה משהו שצריך להתקיים נקודה בלי קשר ל-מה שפוליטיקאים יחליטו.
גם אם עד עכשיו הממשלה שלנו היתה רק מקסימה וכיפית ושוויונית והסיכויים שהיא תנסה לפגוע במישהו היו אפסיים, עדיין לא נותנים לה כוח בלתי מוגבל. פשוט לא."

אז לתת לבגץ כוח שליטה בלתי מוגבל זה טוב? במה הם הוכיחו לנו שהם טובים מהממשלה? כמו שנכתב למעלה, בגלל בגץ הרבה פעולות בקשר למחבלים נקטעו.
לאפשר לבגץ לקבל כ"כ הרבה שליטה, יהרוס גם את הדמוקרטיה. מדינת ישראל בנויה על דמוקרטיה. הרפורמה היא שינוי טוב בגלל שהיא גם תייצב את הדמוקרטיה. בגץ לא עשו שום דבר כמו בחירות בשביל לקבל שליטה על ישראל. אנחנו לא בחרנו אותם. זו תהיה דיקטטורה אם הם ישלטו בכ"כ הרבה.
ואם גם בצורה הזאת וגם בצורה הזאת [בלי הרפורמה ואם] הממשלה לא תהיה טובה מספיק, אני מעדיפה עם הרפורמה. בגץ הם קבוצה של אנשים שאף אחד לא מכיר. כבר תביאו לילד בן 16 לשלוט בארץ.
אולי צריך להעלות את מספר האנשים שיצביעו לשינוי חוק יסוד. מ61 ל70, אולי. אפילו יותר. ככה יהיה יותר סיכוי שחוקים שפוגעים בזכויות אדם לא יתקבלו.

--------------------

shir~14~she

personally im a huge fan of ignoring the problem antil eventually it just goes away

User Posted Image

---------
פורסם ב: Apr 4 2023, 18:54 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש
קבוצה: הנהלת הפורומים
חרמשים: 6678788
משתמש מספר: 75665

QUOTE (Petra Wiggin @ Apr 4 2023, 16:40 PM)
כמו שנאמר פה קודם:
"בגץ הם קומץ אנשים, שלא נבחרו על ידי הציבור, שמסוגלים לפסול כמה חוקים שהם רוצים, ובפועל, הם עוצרים אותנו מלעשות כמה דברים ( כמו הריסת בתי מחבלים, שלא קשורה לדיון זה) ויש להם כוח שליטה בלתי מוגבל."
ובנוגע לתשובה הזאת:
"אגב אני מסכימה עם וריאן אבל אני רוצה לציין ש"הממשלה לא תעשה את זה" זה אפילו לא טיעון. לא נותנים כוח בלתי מוגבל לאנשים כי תסתכלו על כל פחות או יותר כל מקרה בהיסטוריה שעשו את זה ותראו איך זה יצא בסוף.
גם אם עד עכשיו הממשלה שלנו היתה רק מקסימה וכיפית ושוויונית והסיכויים שהיא תנסה לפגוע במישהו היו אפסיים, עדיין לא נותנים לה כוח בלתי מוגבל. פשוט לא."

אז לתת לבגץ כוח שליטה בלתי מוגבל זה טוב? במה הם הוכיחו לנו שהם טובים מהממשלה? כמו שנכתב למעלה, בגלל בגץ הרבה פעולות בקשר למחבלים נקטעו.
לאפשר לבגץ לקבל כ"כ הרבה שליטה, יהרוס גם את הדמוקרטיה. מדינת ישראל בנויה על דמוקרטיה. הרפורמה היא שינוי טוב בגלל שהיא גם תייצב את הדמוקרטיה. בגץ לא עשו שום דבר כמו בחירות בשביל לקבל שליטה על ישראל. אנחנו לא בחרנו אותם. זו תהיה דיקטטורה אם הם ישלטו בכ"כ הרבה.
ואם גם בצורה הזאת וגם בצורה הזאת [בלי הרפורמה ואם] הממשלה לא תהיה טובה מספיק, אני מעדיפה עם הרפורמה. בגץ הם קבוצה של אנשים שאף אחד לא מכיר. כבר תביאו לילד בן 16 לשלוט בארץ.
אולי צריך להעלות את מספר האנשים שיצביעו לשינוי חוק יסוד. מ61 ל70, אולי. אפילו יותר. ככה יהיה יותר סיכוי שחוקים שפוגעים בזכויות אדם לא יתקבלו.

רק מציינת שבגץ זה ממש לא 'קבוצה של אנשים שאף אחד לא מכיר' וזה ממש לא דומה ל-לתת לילד בן 16 לשמור על המדינה.
בגץ, בניגוד לממשלה, זה במהות בית משפט ומי שנמצא בבגץ זה שופטים ואנשים שהצליחו וטובים בתחום המשפטים וזה לא קבוצה של אנשיים שאף אחד לא מכער זה אנשים מוצלחים במשפטים. וזה שהם לא פוליטיקאים לא אוומר שאין להם שיקול דעת שכל או דעה משל עצמם.

--------------------

אהבה אומר למצוא מקום לעוד גרביים בשביל האהובים שלך
סו~
my name is not So but ok
she/he
‏ Books | Taylor Swift | Math | Friends |Hi

User Posted Image

"השמיים הם הגבול והדרך - דרך ארץ."
yael

---------
פורסם ב: Apr 4 2023, 18:56 PM
צטט הודעה

לילה3>

פרטי משתמש
חרמשים: 9421638
משתמש מספר: 84224

QUOTE (Midnight Rain @ Apr 4 2023, 18:54 PM)
רק מציינת שבגץ זה ממש לא 'קבוצה של אנשים שאף אחד לא מכיר' וזה ממש לא דומה ל-לתת לילד בן 16 לשמור על המדינה.
בגץ, בניגוד לממשלה, זה במהות בית משפט ומי שנמצא בבגץ זה שופטים ואנשים שהצליחו וטובים בתחום המשפטים וזה לא קבוצה של אנשיים שאף אחד לא מכער זה אנשים מוצלחים במשפטים. וזה שהם לא פוליטיקאים לא אוומר שאין להם שיקול דעת שכל או דעה משל עצמם.

בום.
לשופטים אסור שתיהיה להם דעה אישית.
הפלת את עצמך.

--------------------
אוניסף | קתרין | 15 | אמפיביה |הנהלת הפורומים | מלקולם מרלין

User Posted Image

---------
פורסם ב: Apr 4 2023, 19:00 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (Petra Wiggin @ Apr 4 2023, 17:40 PM)
כמו שנאמר פה קודם:
ובנוגע לתשובה הזאת:

אני אגיב על חלקים ספציפיים מהתגובה שלך כי ככה יהיה לי יותר קל להבהיר למה אני מתכוונת.

סיכויים? אני לא מוכנה ש"יהיה סיכוי" שאני אהיה חופשייה בארץ שלי, ואני עוד לא שייכת למיעוטים הכי מוחלשים במדינה כמו להטבים או ערבים. הממשלה מחוייבת לשמור על הזכויות שלנו, ב100% ולא אחוז אחד פחות. זה מאוד פשוט - לא אמור להיות סיכוי שיעברו בכנסת חוקים שפוגעים בזכויות אדם. הממשלה לא עושה לנו טובה כשהיא שומרת על החופש שלנו, זה מה שנבחרי הציבור אמורים לעשות וקצת שכחנו את זה. הרפורמה הולכת עכשיו להרוס את כל ההגנות על הזכויות של קהילות מוחלשות, שעוד לפני הצעד הזה של הממשלה לא היו בדיוק הכי שיוויוניות, וזה לא דבר שאמור לקרות במדינה נורמלית. הריסת מגבלות ונתינת כוח בלתי מוגבל לממשלה זה מה שאתם קוראים רפורמה, תיקון?
הרפורמה היא שינוי טוב בגלל שהיא גם תייצב את הדמוקרטיה. בגץ לא עשו שום דבר כמו בחירות בשביל לקבל שליטה על ישראל. אנחנו לא בחרנו אותם. זו תהיה דיקטטורה אם הם ישלטו בכ"כ הרבה.

את יודעת מה הוא דבר מאוד חשוב בדמוקרטיה? שמירה על זכויות של מיעוטים. ההורים שלי לא בחרו בממשלה הזאת, המשפחה שלי לא בחרה בממשלה הזאת, ואם אני הייתי יכולה להצביע גם אני לא הייתי בוחרת בה. להטבים, נשים, ערבים, שמאלנים ועוד הם אוכלוסיות שיש מעט מאוד ייצוג שלהן בממשלה. זה אומר שאפשר להתעלם מהן, לקחת מהן את הזכות להיות אזרחים.ות בדיוק כמו כל ישראלי.ת אחר.ת? ממש לא.

--------------------

"?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending"

Mr. Blue Sky
please tell us why
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Apr 4 2023, 19:33 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 18717
מגדר:male
משתמש מספר: 62302

״מי אמר שבגץ לא יחוקקו חוקים נגד זכויות אדם?״
אחי
אחי
אולי לבגץ יש עכשיו יותר מדי כוח, אבל לפחות הם לא אלו שמחוקקים את החוקים. נראה לי כולנו יכולים להסכים שזה כוח שאסור לתת לרשות המחוקקת, כי הם אלו עם הפונטנציאל לחוקק חוקים מפלים.

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: Apr 4 2023, 23:32 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

QUOTE (Lavender Haze @ Apr 4 2023, 18:00 PM)

סיכויים? אני לא מוכנה ש"יהיה סיכוי" שאני אהיה חופשייה בארץ שלי, ואני עוד לא שייכת למיעוטים הכי מוחלשים במדינה כמו להטבים או ערבים. הממשלה מחוייבת לשמור על הזכויות שלנו, ב100% ולא אחוז אחד פחות.

מסכימה ב100%

@אוניסף ל-מה את המתכוון?

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Apr 5 2023, 08:58 AM
צטט הודעה

לילה3>

פרטי משתמש

QUOTE (Midnight Rain @ Apr 4 2023, 23:32 PM)
מסכימה ב100%

@אוניסף ל-מה את המתכוון?

לשופטים אסור שתיהיה הדעה אישית da.gif
הם שופטים. זה כמו שוחד..

--------------------

User Posted Image

---------
פורסם ב: Apr 5 2023, 09:23 AM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

QUOTE (זה הכינוי החדש שלי @ Apr 5 2023, 07:58 AM)
לשופטים אסור שתיהיה הדעה אישית da.gif
הם שופטים. זה כמו שוחד..

לכל אחד מותר וצריך שיהיה לו דעה אישית.
זה שהם שופטים זה לא משנה את זה, הם עדיין יכולים להביע דעה. והדעה שלהם היא לא כמו שוחד זה אפילו לא קשור לשוחד.
ולפני שתגיד שהשופטים לא באמת עושים משפט צודק אלא לפי דעתם האישית או מה שלא התכוונת להגיד פה, זה לא נכון. תאמין לי שאם השופטים היו פוסלים כל חוק שהם לא מסכימים איתו המדינה לא היתה נראית כמו שהיא היום.

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Apr 5 2023, 10:28 AM
צטט הודעה

פרטי משתמש

@אוניסף כמו שווריאן אמר - השופטים הם לא אלו שמחוקקים חוקים.

--------------------

Mr. Blue Sky
please tell us why
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Apr 5 2023, 10:48 AM
צטט הודעה

לילה3>

פרטי משתמש

QUOTE (Lavender Haze @ Apr 5 2023, 10:28 AM)
@אוניסף כמו שווריאן אמר - השופטים הם לא אלו שמחוקקים חוקים.

אבל הם מחליטים מה החוקים יהיו.
והם לא אמורים להחליט לפי דעתם האישית בנושא הזה.
אלה לפי חוקי היסוד.

--------------------

User Posted Image

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (26) « ראשון ... 6 7 [8] 9 10 ... אחרון » קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025