האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (26) « ראשון ... 17 18 [19] 20 21 ... אחרון » קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

הרפורמה המשפטית || דיון
פורסם ב: Apr 28 2023, 14:21 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 66
מגדר:male
משתמש מספר: 85182
חפצי המשתמש: צפה

QUOTE (Lavender Haze @ Apr 28 2023, 12:26 PM)
הממשלה היא לא הרשות העליונה, השולטת. היא שם בשביל להוציא דברים טובים לפועל, בעזרת הרשויות האחרות, וכרגע היא עושה ההפך - אתה שומע על השרים שעשו ככה ואמרו ככה, ולא על חוקים שנחקקו בלי קשר למי שחוקק אותם. ומה זה לשון עדינה אחי שמאלני זה לא קללה או משהו

לפי חוקי האזרחות ולפי ההגדרה התקינה של מהי הכנסת, מסתבר שהיא עדיין הרשות המחוקקת והקובעת.
בג"ץ אמור לפעול על פי החוקים שהכנסת מחוקקת ולא ההפך.

האם זאת הגרסה הימנית ל״אני לא הומופוב יש לי חבר הומו״?

אני מבין שאתם נסערים ושמתנהל כאן דיון, ובכל זאת זה לא סיבה לתקוף אותי רק כי אמרתי את דעתי.
אין שום קשר בין המשפט שאמרת לבין מה שהתכוונתי אליו.
ניסיתי כמה שיותר להמנע מויכוחים עד עכשיו ואני חושב שאשאר בזה.
אתם עדיין אחים שלי למרות הכל ואני באמת מתכוון לזה.
לצערי חינכו אותכם כל-כך עמוק לשנאה שאין טעם לדבר.
כל טוב.

--------------------
עם ישראל חי!
כולנו אחים
-נועם|דתי|מקרב לבבות-

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Apr 28 2023, 14:26 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 18717
משתמש מספר: 62302

QUOTE (כולנו אחים @ Apr 28 2023, 14:21 PM)
אני מבין שאתם נסערים ושמתנהל כאן דיון, ובכל זאת זה לא סיבה לתקוף אותי רק כי אמרתי את דעתי.
כל טוב.

אני… לא תקפתי אותך? אתה בסדר? מה זה לחנך לשנאה? אתה זה שנסער יותר מדי מוויכוח באינטרנט אחי. לא היה יכול להיות לי אכפת פחות מה דעתך.
רק רציתי להראות לך ש״יש לי חברים שמאלנים״ לא שווה ״אני נחמד ומכבד שמאלנים״. זה טריק ידוע.

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 14:38 PM
צטט הודעה

Morning-Today's forecast calls for blue skies

פרטי משתמש
חרמשים: 499842217
מגדר:female
משתמש מספר: 75997

QUOTE (כולנו אחים @ Apr 28 2023, 14:21 PM)
לפי חוקי האזרחות ולפי ההגדרה התקינה של מהי הכנסת, מסתבר שהיא עדיין הרשות המחוקקת והקובעת.
בג"ץ אמור לפעול על פי החוקים שהכנסת מחוקקת ולא ההפך.

כל טוב.

אתה טועה. התפקיד של בגץ זה לשים גבולות לממשלה, להעביר ביקורת על מה שנוגד את חוקי היסוד ומפלה, לא ההפך. בגץ לא כזה מעורב כמו שאתה חושב, כמו שנעמי אמר הוא באמת לא היה בכל החלטה, הוא פשוט חייב להתערב כשזה מגיע לחוקים לא דמוקרטים.

אתה מדבר ככ הרבה על שנאה ואחדות, אבל אתה שוכח דבר אחד. יצא לך להסתובב ברחוב ולדעת שאנשים שופטים אותך לא על האמונה שלך אלא על מי שנולדת להיות, משהו שאין לך שליטה עליו? כי זה מה שנשים, להטבים וערבים חווים כל יום. זאת שנאה אמיתית - חסרת בסיס שנובעת מחוסר ידע ודעה קדומה. זאת השנאה שצריך להילחם נגדה.

--------------------

אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה

"?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending"

Mr. Blue Sky
please tell us why
You had to hide away for so long
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 14:40 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש

QUOTE (Allen Avadonia @ Apr 28 2023, 14:26 PM)
אני… לא תקפתי אותך? אתה בסדר? מה זה לחנך לשנאה? אתה זה שנסער יותר מדי מוויכוח באינטרנט אחי. לא היה יכול להיות לי אכפת פחות מה דעתך.
רק רציתי להראות לך ש״יש לי חברים שמאלנים״ לא שווה ״אני נחמד ומכבד שמאלנים״. זה טריק ידוע.

אני מתכוון שבאופן כללי התגובות פה היו קצת לא ענייניות..
לקלל כל הזמן את השלטון לא יעזור לפתור את הבעיות שיש בו.
להיות אלימים ממש לא יעזור.
אתמול הייתה עצרת תמיכה של הימין ולא היה שם את כל זה.
בואו תעשו גם אתם הפגנה כזו,הפגנה מכבדת ותדברו על מה שמעיק,תסבירו את עצמכם.
לא ראיתי אף הפגנה כזו מהצד ההפוך. חבל ממש כי אני בטוח שיש בכם המון טוב.

לא הראת לי כלום אחי,אני מתכוון לזה ברצינות. אני מכבד גם אותך למרות הבדלי הדעות בינינו.
אני עדיין חושב שכולנו אחים ועדיין משתדל לחשוב על כל אדם רק מחשבות טובות.
כולנו מאותו העם. כדאי שגם אתם תאמצו את הגישה הזו

לצערי הרב חינכו את רוב האנשים כאן שכולם נגד הקהילה הגאה,שכל איש עם כיפה הוא דוס גמור ששונא את כל העולם
שכל החרדים משתמטים מהצבא, שאין זכות להתיישבות ולמתנחלים, שחרדים חיים על חשבון המדינה ועוד..
אלו לא דברים נכונים. אבל אני לא יכול לדבר על זה כי לא תבינו. זה משהו עמוק מאוד

--------------------
עם ישראל חי!
כולנו אחים
-נועם|דתי|מקרב לבבות-

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 14:48 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (כולנו אחים @ Apr 28 2023, 14:40 PM)
אני מתכוון שבאופן כללי התגובות פה היו קצת לא ענייניות..
לקלל כל הזמן את השלטון לא יעזור לפתור את הבעיות שיש בו.
להיות אלימים ממש לא יעזור.
אתמול הייתה עצרת תמיכה של הימין ולא היה שם את כל זה.
בואו תעשו גם אתם הפגנה כזו,הפגנה מכבדת ותדברו על מה שמעיק,תסבירו את עצמכם.
לא ראיתי אף הפגנה כזו מהצד ההפוך. חבל ממש כי אני בטוח שיש בכם המון טוב.

לא הראת לי כלום אחי,אני מתכוון לזה ברצינות. אני מכבד גם אותך למרות הבדלי הדעות בינינו.
אני עדיין חושב שכולנו אחים ועדיין משתדל לחשוב על כל אדם רק מחשבות טובות.
כולנו מאותו העם. כדאי שגם אתם תאמצו את הגישה הזו

לצערי הרב חינכו את רוב האנשים כאן שכולם נגד הקהילה הגאה,שכל איש עם כיפה הוא דוס גמור ששונא את כל העולם
שכל החרדים משתמטים מהצבא, שאין זכות להתיישבות ולמתנחלים, שחרדים חיים על חשבון המדינה ועוד..
אלו לא דברים נכונים. אבל אני לא יכול לדבר על זה כי לא תבינו. זה משהו עמוק מאוד

אתה רציני? מפגינים ימנים מקללים מפגינים נגד ההפיכה, משתמשים באלימות פיזית נגדם! אם אחרי כל כך הרבה הודעות בדיון הזה אתה עדיין מסרב להקשיב לכל מה שאנחנו מנסים להסביר לך אין לי מה לומר לך - אני לא יכולה להמשיך לדון איתך כי אתה לא מקשיב לי. 99 אחוז מההפגנות הם כמו כל הפגנה אחרת, בלי אלימות, וחוץ מזה - אנחנו לא יכולים יותר. הממשלה מקשיבה רק לבעלי הכוח, ואנחנו מנסים להראות שיש לנו כוח. אין לכם זכות להתלונן שאנחנו מגיבים ככה כשבכל יום אנחנו חווים דיכוי ואפליה, דבר שאתה לא תבין כי אתה לא אישה או להטב או ערבי או על אוכלוסייה אחרת שסובלת כל כך הרבה כל דקה בחיים שלהם.ן. זה טוב ויפה שאנשים שלא חווים חצי ממה שהאוכלוסיות האלו חוות חושבים שכולם אחים, במבחן המציאות זה לא עומד וצריך שינוי.

תסביר. אתה אומר שלא הראנו לך כלום למרות שכל הדיון הזה זה דוגמאות על גבי דוגמאות של דברים שקרו ואז אומר שמשהו לא נכון בלי שום הוכחה או נימוק? אני לא יכולה להתדיין איתך. הייתי ממש רוצה אבל כל עוד אתה ממשיך ככה זה לא יהיה נעים לא לי ולא לך.

--------------------

"?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending"

Mr. Blue Sky
please tell us why
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 15:09 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש

QUOTE (Lavender Haze @ Apr 28 2023, 14:48 PM)
אתה רציני? מפגינים ימנים מקללים מפגינים נגד ההפיכה, משתמשים באלימות פיזית נגדם! אם אחרי כל כך הרבה הודעות בדיון הזה אתה עדיין מסרב להקשיב לכל מה שאנחנו מנסים להסביר לך אין לי מה לומר לך - אני לא יכולה להמשיך לדון איתך כי אתה לא מקשיב לי. 99 אחוז מההפגנות הם כמו כל הפגנה אחרת, בלי אלימות, וחוץ מזה - אנחנו לא יכולים יותר. הממשלה מקשיבה רק לבעלי הכוח, ואנחנו מנסים להראות שיש לנו כוח. אין לכם זכות להתלונן שאנחנו מגיבים ככה כשבכל יום אנחנו חווים דיכוי ואפליה, דבר שאתה לא תבין כי אתה לא אישה או להטב או ערבי או על אוכלוסייה אחרת שסובלת כל כך הרבה כל דקה בחיים שלהם.ן. זה טוב ויפה שאנשים שלא חווים חצי ממה שהאוכלוסיות האלו חוות חושבים שכולם אחים, במבחן המציאות זה לא עומד וצריך שינוי.

תסביר. אתה אומר שלא הראנו לך כלום למרות שכל הדיון הזה זה דוגמאות על גבי דוגמאות של דברים שקרו ואז אומר שמשהו לא נכון בלי שום הוכחה או נימוק? אני לא יכולה להתדיין איתך. הייתי ממש רוצה אבל כל עוד אתה ממשיך ככה זה לא יהיה נעים לא לי ולא לך.

חס וחלילה, אני מקשיב לך אני רק מסרב לקבל את הדברים שלך..
הגבתי ספציפית על הדברים שלו, הוא אמר לי שהוא רצה להראות לי שלהגיד שיש לי חברים שמואלנים זה לא אומר שאני מכבד אותם.
אז עניתי לו שהוא לא הראה לי כלום כי אני עדיין מחזיק בדעה הזו ואני באמת מכבד זה ממש לא טריק כמו שהוא כתב לי.
זה דבר ראשון.

לא ראיתי שום אלימות פיזית או מילולית בהפגנה שהייתה אתמול למשל. לאומת זאת, ראיתי הרבה אלימות בהפגנות אחרות
שמתרחשות לאחרונה..
ואני יודע שיש קיצון לכאן ולכאן.

חבל שאת חושבת שמישהו שונא אותך או מתנכל דווקא לאכלוסייה מסויימת, את מתארת את המצב כאילו שאת לא יכולה לצאת מהבית כרגע,כאילו שאת לא יכולה להיכנס למקומות, כאילו שמישהו מאיים על החיים שלך בכל שניה. זה לא ככה.
בואי תראי דברים בפרופרציות. המחשבות שלנו יוצרות מציאות.
גם חרדים יכולים להגיד שמתנכלים אליהם ושלא רוצים להעסיק אותם, שלא רוצים שיקימו ישובים חדשים וכו וכו
התקופה שבאמת הרגשתי מנודה הייתה בתקופת הקורונה. זו התקופה היחידה שבאמת נידו בה אנשים לאחרונה.
וכן,אני בהחלט יכול להבין את התחושה הזו. עברתי לצערי נידוי ממש בחיים שלי באותה התקופה.
אז כן, בואי נראה את הדברים בפרופרציות.

--------------------
עם ישראל חי!
כולנו אחים
-נועם|דתי|מקרב לבבות-

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 16:02 PM
צטט הודעה

Anything for our moony.

פרטי משתמש
חרמשים: 36785
מגדר:
משתמש מספר: 74451

QUOTE (כולנו אחים @ Apr 28 2023, 15:09 PM)
הגבתי ספציפית על הדברים שלו, הוא אמר לי שהוא רצה להראות לי שלהגיד שיש לי חברים שמואלנים זה לא אומר שאני מכבד אותם.
אז עניתי לו שהוא לא הראה לי כלום כי אני עדיין מחזיק בדעה הזו ואני באמת מכבד זה ממש לא טריק כמו שהוא כתב לי.
זה דבר ראשון.

לא ראיתי שום אלימות פיזית או מילולית בהפגנה שהייתה אתמול למשל. לאומת זאת, ראיתי הרבה אלימות בהפגנות אחרות
שמתרחשות לאחרונה..

חבל שאת חושבת שמישהו שונא אותך או מתנכל דווקא לאכלוסייה מסויימת, את מתארת את המצב כאילו שאת לא יכולה לצאת מהבית כרגע,כאילו שאת לא יכולה להיכנס למקומות, כאילו שמישהו מאיים על החיים שלך בכל שניה. זה לא ככה.
גם חרדים יכולים להגיד שמתנכלים אליהם ושלא רוצים להעסיק אותם, שלא רוצים שיקימו ישובים חדשים וכו וכו
התקופה שבאמת הרגשתי מנודה הייתה בתקופת הקורונה. זו התקופה היחידה שבאמת נידו בה אנשים לאחרונה.
וכן,אני בהחלט יכול להבין את התחושה הזו. עברתי לצערי נידוי ממש בחיים שלי באותה התקופה.

לגבי החלק האחרון
- להטבים לא יכולים להתחתן ומאוד קשה להם לאמץ
- פערי שכר בין נשים לגברים
- רוצים לקחת לנשים את הזכות להפיל, מה שיפגע בנו בצורה קשה מאוד
- הבעיה של פגיעות מיניות (שפוגעת גם בגברים אבל בעיקר בנשים) לא מטופלת כמו שצריך
- אלימות נגד נשים - רק מתחילת השנה הזאת נרצחו כבר 10 נשים על ידי בני זוגן, אם אני לא טועה
ועוד אינספור בעיות שיש לקבוצות האלה ולעוד קבוצות (למרות שמגוחך לקרוא לנשים קבוצה בהתחשב בזה שהן יותר מחצי מהאוכלוסיה)
כל הבעיות האלו רק יחמירו אם הממשלה הזאת תישאר בשלטון, ובטח שבטח אם הרפורמה תעבור. הגיוני שאתה פחות רואה את זה, כי אתה (עד כמה שאני יודעת) לא אישה ולא להטב

--------------------
נעמי - 16! - היא/את

User Posted Image

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 16:03 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (כולנו אחים @ Apr 28 2023, 15:09 PM)
זה דבר ראשון.

שמתרחשות לאחרונה..

נכון, אתה מסרב לקבל את הדברים שלי. אני מקבלת את הדברים שלך, ואני גם מגיבה עליהם את דעתי - אתה פשוט מגיב את דעתך הקבועה בלי שום קשר למה שאומרים כאן. כשאמרתי בטעות שיותר מחצי מהעם נגד הרפורמה ואמרו לי שטעיתי אני קיבלתי את זה. אתה מעולם לא התחשבת בדברים שלך במה שאחרים אמרו כאן, וזה לא אפשרי ומאוד מיותר לקיים דיון ככה.

בקשר לשמאלנים - מה שווריאן אומר זה שזה שיש לך חברים עם דעות שונות משלך לא מוכיח ולא עוזר בכלום. וריאן דיבר על הדוגמה שהומופובים תמיד נותנים ללמה הם לא הומופובים - זה שיש להם חבר גיי, למרות שזה לא מוכיח כלום.

יש קיצון לכאן ולכאן, והקיצון הרבה יותר נפוץ בימין, מבחינת אחוזים. תמיד אפשר להסתכל על דבר אחד ולהגיד שזה הוכחה להכל. אני מדברת על היחס בין כמות מקרי האלימות של שמאלנים נגד ימנים לבין מקרי האלימות של ימנים נגד שמאלנים.

הבעיה היא לא שנאת נשים. זה החשיבה הזאת שגברים פשוט יותר חזקים מנשים, אז הם אלו שצריכים להחליט, ושלנשים אין דעה כי הן פחות או יותר חפץ. הפחד הוא לא שישנאו אותי, אלא שיטרידו או יאנסו אותי. אנשים מאיימים על הזכויות שלי, על החופש שלי, והאנשים האלו הם מי שכרגע מרכיבים את הממשלה.

אתה רציני? שמעת על זה שאחת מכל שלוש נשים עוברת פגיעה מינית במהלך חייה? שמעת על זה שאנשים מתרצים אונס "בגלל שהאישה התלבשה ככה והיא בעצם רצתה את זה"? שמעת על זה ששיעור המתאבדים מקרב קהילת הלהט"ב גבוה משיעורם באוכלוסייה? שמעת על זה שילדים נזרקים מהבית שלהם בגלל המיניות או המגדר שלהם? הנה השנאה הזאת שאתה מדבר עליה, רק שאתה לא חווה את זה. ואם כן, אז למה אתה מתעלם מזה? אם אתה יודע איך זה מרגיש, לכאורה, אז למה אתה תומך בזה? רצית פרופורציות קיבלת פרופורציות

--------------------

Mr. Blue Sky
please tell us why
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 16:34 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש

QUOTE (Lavender Haze @ Apr 28 2023, 16:03 PM)
נכון, אתה מסרב לקבל את הדברים שלי. אני מקבלת את הדברים שלך, ואני גם מגיבה עליהם את דעתי - אתה פשוט מגיב את דעתך הקבועה בלי שום קשר למה שאומרים כאן. כשאמרתי בטעות שיותר מחצי מהעם נגד הרפורמה ואמרו לי שטעיתי אני קיבלתי את זה. אתה מעולם לא התחשבת בדברים שלך במה שאחרים אמרו כאן, וזה לא אפשרי ומאוד מיותר לקיים דיון ככה.

בקשר לשמאלנים - מה שווריאן אומר זה שזה שיש לך חברים עם דעות שונות משלך לא מוכיח ולא עוזר בכלום. וריאן דיבר על הדוגמה שהומופובים תמיד נותנים ללמה הם לא הומופובים - זה שיש להם חבר גיי, למרות שזה לא מוכיח כלום.

יש קיצון לכאן ולכאן, והקיצון הרבה יותר נפוץ בימין, מבחינת אחוזים. תמיד אפשר להסתכל על דבר אחד ולהגיד שזה הוכחה להכל. אני מדברת על היחס בין כמות מקרי האלימות של שמאלנים נגד ימנים לבין מקרי האלימות של ימנים נגד שמאלנים.

הבעיה היא לא שנאת נשים. זה החשיבה הזאת שגברים פשוט יותר חזקים מנשים, אז הם אלו שצריכים להחליט, ושלנשים אין דעה כי הן פחות או יותר חפץ. הפחד הוא לא שישנאו אותי, אלא שיטרידו או יאנסו אותי. אנשים מאיימים על הזכויות שלי, על החופש שלי, והאנשים האלו הם מי שכרגע מרכיבים את הממשלה.

אתה רציני? שמעת על זה שאחת מכל שלוש נשים עוברת פגיעה מינית במהלך חייה? שמעת על זה שאנשים מתרצים אונס "בגלל שהאישה התלבשה ככה והיא בעצם רצתה את זה"? שמעת על זה ששיעור המתאבדים מקרב קהילת הלהט"ב גבוה משיעורם באוכלוסייה? שמעת על זה שילדים נזרקים מהבית שלהם בגלל המיניות או המגדר שלהם? הנה השנאה הזאת שאתה מדבר עליה, רק שאתה לא חווה את זה. ואם כן, אז למה אתה מתעלם מזה? אם אתה יודע איך זה מרגיש, לכאורה, אז למה אתה תומך בזה? רצית פרופורציות קיבלת פרופורציות

אני משתדל להבין את העמדה שלך ולהגיב עליה.
מותר לי לא להסכים איתך, זה ממש בסדר.
אני חושב שכן השתדלתי להגיב לך ולהתייחס לדעה שלך.

אני מסכים שצריך לטפל באלימות נגד נשים זה באמת דבר מזעזע.
אין לכך שום סיבה.
וכן, צריך לטפל באלימות באופן כללי.
אני מסכים שזו לא הדרך להתייחס לקהילה הגאה
גם אם זה לא דרך התורה,כן צריך לכבד ובטח לא להעיף מישהו מביתו.
אני לא תומך בדברים האלו בשום צורה.
העניין הזה מורכב מאוד ואם אתחיל לדבר על זה,זה לא יגמר..
לא אמרתי לרגע שאני נגד קהילה מסויימת או משהו בסגנון
ולא ניסיתי להוכיח שום דבר כשאמרתי שיש לי חברים שמולאנים
פשוט לא הבנתם את הכוונה שלי..

--------------------
עם ישראל חי!
כולנו אחים
-נועם|דתי|מקרב לבבות-

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 16:42 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (כולנו אחים @ Apr 28 2023, 16:34 PM)
אני משתדל להבין את העמדה שלך ולהגיב עליה.
מותר לי לא להסכים איתך, זה ממש בסדר.
אני חושב שכן השתדלתי להגיב לך ולהתייחס לדעה שלך.

אני מסכים שצריך לטפל באלימות נגד נשים זה באמת דבר מזעזע.
אין לכך שום סיבה.
וכן, צריך לטפל באלימות באופן כללי.
אני מסכים שזו לא הדרך להתייחס לקהילה הגאה
גם אם זה לא דרך התורה,כן צריך לכבד ובטח לא להעיף מישהו מביתו.
אני לא תומך בדברים האלו בשום צורה.
העניין הזה מורכב מאוד ואם אתחיל לדבר על זה,זה לא יגמר..
לא אמרתי לרגע שאני נגד קהילה מסויימת או משהו בסגנון
ולא ניסיתי להוכיח שום דבר כשאמרתי שיש לי חברים שמולאנים
פשוט לא הבנתם את הכוונה שלי..

עובדה נחמדה: לפי מחקרים השואה לא הייתה יכולה להתרחש בלי ההשתתפות הפסיבית של מיליוני אנשים שפשוט העלימו עין. הכוונות שלנו משנות, כמובן, אבל גם לא לפעול זה לפעמים לפעול - לטוב ולרע, ובמקרה של הרפורמה, לרע. אם אנשים ימשיכו להיות נגד דברים אבל לא להביע זאת בדרכים שאשכרה מונעות מהדברים הללו לקרות רק נמשיך להידרדר ושום דבר לא ימנע משואה שנייה לקרות - אולי לא של היהודים, אבל של להטבים, או ערבים, או שחורים, או אוכלוסיות אחרות. למילים יש כוח, אבל ללא לדבר יש אפילו יותר - זה טוב ויפה שאתה נגד אלימות כלפי נשים והטרדות, עכשיו בוא לא תתמוך בשינוי שיחמיר את זה.

--------------------

Mr. Blue Sky
please tell us why
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 16:54 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש

QUOTE (Lavender Haze @ Apr 28 2023, 16:42 PM)
עובדה נחמדה: לפי מחקרים השואה לא הייתה יכולה להתרחש בלי ההשתתפות הפסיבית של מיליוני אנשים שפשוט העלימו עין. הכוונות שלנו משנות, כמובן, אבל גם לא לפעול זה לפעמים לפעול - לטוב ולרע, ובמקרה של הרפורמה, לרע. אם אנשים ימשיכו להיות נגד דברים אבל לא להביע זאת בדרכים שאשכרה מונעות מהדברים הללו לקרות רק נמשיך להידרדר ושום דבר לא ימנע משואה שנייה לקרות - אולי לא של היהודים, אבל של להטבים, או ערבים, או שחורים, או אוכלוסיות אחרות. למילים יש כוח, אבל ללא לדבר יש אפילו יותר - זה טוב ויפה שאתה נגד אלימות כלפי נשים והטרדות, עכשיו בוא לא תתמוך בשינוי שיחמיר את זה.

את מנסה לגרום לי לשנות את דעתי וזה לא יקרה.
את סבורה שהממשלה שנבחרה כרגע היא קיצונית, הומופובית ונגד נשים.
רק בגלל שכמה אנשים שם זרקו מילה או שתיים על הנושא הזה.
אני לא אומר שכל הדברים ברופרמה טובים אבל כן יש גם דברים מועלים.
למשל- חוק האוסר לפנות ישובים, זה כן דבר טוב וזה הוצע בזמן האחרון.
מבינה?

--------------------
עם ישראל חי!
כולנו אחים
-נועם|דתי|מקרב לבבות-

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 16:55 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
חרמשים: 5833
משתמש מספר: 75549

QUOTE (Lavender Haze @ Apr 28 2023, 16:03 PM)

אמרתי לעצמי שאני לא אגיב בדיון הזה כי אני חושבת שהוא לא יכול להתקדם לשום מקום, אבל עקבתי אחריו ואני חייבת להודות שההודעה הזאת קצת עצבנה אותו. אני לא אציג את הדעה הפוליטית שלי אבל אני כן אכתוב שהטענה שכתבת, אן - שיש יותר ימנים קיצוניים משמאלניים קיצוניים - היתה מגוחכת לגמרי ומוכיחה חוסר שליטה מוחלט בנתונים. אנשים קיצוניים יש מכל סוג ואוחזים בכל דעה. יש ימניים קיצוניים, יש שמאלניים קיצוניים, יש מרכזיים קיצוניים, יש טבעוניים קיצוניים, יש צמחונים קיצוניים, יש אוכלי בשר קיצוניים, יש מורים קיצוניים ויש חקלאים קיצוניים ויש קיצוניים מכל סוג ומקום. והטענה הזאת - ועוד טענה שחזרה כל הזמן בהודעות האחרונות וממש ממש עצבנה אותי - מאוד פוגמת בטיעונים שלך ומאבדת מהעוצמה שלהם. את לא יכולה לטעון פשוט "אנחנו בצד הצודק אז הופך מעשים שאנחנו עושים שהצד השני גם עושה ואנחנו מתייחסים אליהם כשגויים למוסריים" (סליחה על הניסוח הקלוקל), נכון?

הטיעונים שאת ונעמי הבאתם מקודם היו נהדרים כדי להוכיח שיש שגוי במדינה - אבל לא בהכרח נגד המפלגות הימניות! הפרשי שכר בין נשים לגברים, העובדה שלהט"בים לא יכולים להתחתן, גברים מתעללים וכל זה - אלה עובדות חיים במדינה הזאת - וזה היה המצב גם כשהשמאל היה בשלטון! אז אתם לא יכולים לעטון שזה קשור לרפורמה כי זה לא. וגם למפלגות הימניות זה קשור בקשר עקיף (אני אשאיר חוקים שעדיין לא חוקקו מחוץ לדיון תודה רבה).

וחוץ מזה, הטענה שהיא עצבנה אותי עד עכשיו היא זאת: "הרפורמה המשפטית היא דבר נורא! אנחנו נותנים לאנשים בעלי דעות נוראיות לעשות כרצונם!". זו טענה שהרתיחה אותי. רגע, אז את נגד הרפורמה או נגד ימין בכללי? אם השמאל היו מחוקקים את הרפורמה זה היה הופך את הרעיון לבסדר יותר מבחינתך? מבלי להיכנס לדעתי לגבי הרפורמה, זה מקשה להתייחס אליך ברצינות. את טוענת שאת נגד הרפורמה, אבל לי זה נשמע (=נקרא) יותר שאת נגד ימין בכללי (ולכן גם נגד לתת כוח לימין) ולא נגד הרעיון עצמו של הרפורמה.

כמובן שלא רציתי לפגוע ובכלל לא באתי להשתתף בדיון הזה אלה סתם דברים שעצבנו אותי רציף כל קריאת הדיון.

--------------------
User Posted Image

It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle.
- Franz Kafka, The Castle.

קלישה • כותבת • סטיבן קינג

חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / קראו לי ישמעאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / ההווה אינו אלא פסגתו של העבר, והעתיד איננו קיים כלל / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו

(sixseasonsandamovie#)

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 18:20 PM
צטט הודעה

Anything for our moony.

פרטי משתמש
מגדר:

QUOTE (Wednesday @ Apr 28 2023, 16:55 PM)
אמרתי לעצמי שאני לא אגיב בדיון הזה כי אני חושבת שהוא לא יכול להתקדם לשום מקום, אבל עקבתי אחריו ואני חייבת להודות שההודעה הזאת קצת עצבנה אותו. אני לא אציג את הדעה הפוליטית שלי אבל אני כן אכתוב שהטענה שכתבת, אן - שיש יותר ימנים קיצוניים משמאלניים קיצוניים - היתה מגוחכת לגמרי ומוכיחה חוסר שליטה מוחלט בנתונים. אנשים קיצוניים יש מכל סוג ואוחזים בכל דעה. יש ימניים קיצוניים, יש שמאלניים קיצוניים, יש מרכזיים קיצוניים, יש טבעוניים קיצוניים, יש צמחונים קיצוניים, יש אוכלי בשר קיצוניים, יש מורים קיצוניים ויש חקלאים קיצוניים ויש קיצוניים מכל סוג ומקום. והטענה הזאת - ועוד טענה שחזרה כל הזמן בהודעות האחרונות וממש ממש עצבנה אותי - מאוד פוגמת בטיעונים שלך ומאבדת מהעוצמה שלהם. את לא יכולה לטעון פשוט "אנחנו בצד הצודק אז הופך מעשים שאנחנו עושים שהצד השני גם עושה ואנחנו מתייחסים אליהם כשגויים למוסריים" (סליחה על הניסוח הקלוקל), נכון?

הטיעונים שאת ונעמי הבאתם מקודם היו נהדרים כדי להוכיח שיש שגוי במדינה - אבל לא בהכרח נגד המפלגות הימניות! הפרשי שכר בין נשים לגברים, העובדה שלהט"בים לא יכולים להתחתן, גברים מתעללים וכל זה - אלה עובדות חיים במדינה הזאת - וזה היה המצב גם כשהשמאל היה בשלטון! אז אתם לא יכולים לעטון שזה קשור לרפורמה כי זה לא. וגם למפלגות הימניות זה קשור בקשר עקיף (אני אשאיר חוקים שעדיין לא חוקקו מחוץ לדיון תודה רבה).

וחוץ מזה, הטענה שהיא עצבנה אותי עד עכשיו היא זאת: "הרפורמה המשפטית היא דבר נורא! אנחנו נותנים לאנשים בעלי דעות נוראיות לעשות כרצונם!". זו טענה שהרתיחה אותי. רגע, אז את נגד הרפורמה או נגד ימין בכללי? אם השמאל היו מחוקקים את הרפורמה זה היה הופך את הרעיון לבסדר יותר מבחינתך? מבלי להיכנס לדעתי לגבי הרפורמה, זה מקשה להתייחס אליך ברצינות. את טוענת שאת נגד הרפורמה, אבל לי זה נשמע (=נקרא) יותר שאת נגד ימין בכללי (ולכן גם נגד לתת כוח לימין) ולא נגד הרעיון עצמו של הרפורמה.

כמובן שלא רציתי לפגוע ובכלל לא באתי להשתתף בדיון הזה אלה סתם דברים שעצבנו אותי רציף כל קריאת הדיון.

רק להסביר את עצמי לגבי הטיעון, כי כנראה שלא הסברתי ככ טוב: היו לי שתי כוונות - הראשונה היא להסביר לנועם שזה לא שאנחנו מדמיינות שמישהו שונא או מתנכל לאוכלוסיה מסוימת, כי זאת המציאות שאי אפשר להכחיש אותה. השניה היתה שכרגע, עם הממשלה הנוכחית, שיש בה משהו כמו 5 נשים שגם הן לא פמיניסטיות, או לפחות רובן, ושרובה קיצונית, הומופובית שוביניסטית, אף אחד לא הולך לנסות לקדם את הדברים האלה כל עוד הם בשלטון.

האמת שאני אישית הייתי מתנגדת לרפורמה גם אם מפלגות שמאל היו מציעות אותה. ההיסטוריה הוכיחה אינסוף פעמים שכוח בלתי מוגבל הוא ***אף פעם*** לא רעיון טוב. העובדה שהאנשים שיקבלו את הכוח הזה הם אנשים שחושבים שלקבוצות מסוימות צריכות להיות פחות זכויות אכן גורמת לי להתנגד יותר, אבל זה לא אומר שלא הייתי מתנגדת אם זה היה של מפלגת שמאל.

--------------------
נעמי - 16! - היא/את

User Posted Image

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 18:28 PM
צטט הודעה

פרטי משתמש

QUOTE (Wednesday @ Apr 28 2023, 16:55 PM)

אני לא אומרת שיש בעיות. אני כן אומרת שהשמאל יותר חותר לפתרונן מאשר הימין. את לא יכולה לטעון שאישה וגבר הומופובי משפיעים באותה הרמה כשהם בממשלה. אבל זה לא קשור לזה וזאת לא מה שניסיתי להעביר. מה שכן,
"אנחנו בצד הצודק אז הופך מעשים שאנחנו עושים שהצד השני גם עושה ואנחנו מתייחסים אליהם כשגויים למוסריים"

השמאל לא ניסה מעולם להרוס את הדמוקרטיה. השמאל מחה, השמאל עשה רעש, אבל זאת זכותנו, שלא לדבר על זה שקהילות כמו להטב ונשים הושתקו ועדיין מושתקים ולכן אי אפשר יותר לשתוק.
אם השמאל היו מחוקקים את הרפורמה זה היה הופך את הרעיון לבסדר יותר מבחינתך?

לא!! ממש ממש לא!! אבל ההבדל הוא שהשמאל לא ניסה מעולם לעשות זאת!! אני מדברת על סיטואציות שקורות, לא על דברים היפוטתים. ומה אם השמאל היה הורג בכל יום חמישה אנשים?

אני שמאלנית, אבל אני לא נגד הרפורמה כי אני נגד הימין או כי אני חייבת להיות בצד ההפוך ממה שהימין תומך בו. אני נגד הרפורמה כי זה פשוט קיצוני ולא דמוקרטי, וגם כי זה אישית חשוב לי - אני אמנם עוד ילדה אבל אני כבר חווה סקסיזם ביום יום שלי, אני רואה ושומעת על מקרים של הטרדות ותקיפות וזה חשוב לי לפעול נגד מהלך שיאפשר חקיקה של חוקים מפלים וימשיך את הדיכוי.

--------------------

Mr. Blue Sky
please tell us why
?Where did we go wrong

---------
פורסם ב: Apr 28 2023, 18:39 PM
צטט הודעה

Anything for our moony.

פרטי משתמש
מגדר:

אגב חשוב לי לציין שבהפגנות נגד הרפורמה יש גם ימנים. אישית אני שמאלנית, אבל אני יודעת שמה שימין מייצג זה לא דיקטטורה.

--------------------
נעמי - 16! - היא/את

User Posted Image

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (26) « ראשון ... 17 18 [19] 20 21 ... אחרון » קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025