![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Mar 8 2023, 13:13 PM
|
||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
The Man ![]() מבצעת: טיילור סוויפט לקוח מהאלבום: Lover שנת יציאה: 2020 ז'אנר: אלקטרופופ, סינת'פופ כתיבה: טיילור סוויפט וג'ואל ליטל בימוי הקליפ: טיילור סוויפט אורך השיר: 3:10 רקע The Man הוא הסינגל הרביעי מתוך האלבום Lover של טיילור סוויפט, שיצא ב27 לינואר 2020. בניגוד לרבים משיריה של טיילור שעוסקים באהבה או במערכות יחסים, The Man מדבר דווקא על סקסיזם (אפליה מינית). השיר בעצם מספר על מה שהיה קורה אם טיילור סוויפט הייתה גבר - בבתים של השיר היא בעצם אומרת שהיו מתייחסים אליה כאל ה-גבר: היא הייתה נתפסת כמנהיג חסר פחד, לא היה אכפת לאף אחד מה היא הייתה לובשת או אם היא הייתה חצופה למישהו, ואנשים במדיה החברתית לא היו מנענעים את ראשיהם ומפקפקים בכמה מההצלחה שלה באמת מגיעה לה. בפזמון היא אומרת שנמאס לה תמיד לרוץ הכי רחוק שהיא יכולה ותמיד לתהות אם היא הייתה מגיעה לשם יותר מהר לו הייתה גבר, כי אם היא הייתה גבר היא הייתה ה-גבר. הקליפ של השיר מעביר את המסר החשוב של השיר, אבל כמו שטיילור סיפרה בסרטון מאחורי הקלעים של הקליפ, בסגנון פנטזיה מוגזמת של איך המדיה מגיבה לגבר צעיר עשיר וקצת חצוף - במשך כל הקליפ רואים גבר (פאן פאקט: זה לא באמת גבר אלא טיילור שגרמו לה להיראות כמו גבר) שכולם במשרד שבו הוא עובד מריעים לו, שמעשן באוטובוס ותופס לכולם את המקום, ששט בספינה עם הרבה בנות שזופות מסביב, שמשתולל במגרש טניס ושבקיצור עושה מה שבא לו. בסוף הקליפ רואים את טיילור סוויפט, שהיא הבמאית של הקליפ, ששואלת את ה"גבר" אם הוא יוכל לעשות את הקטע האחרון שוב אבל הפעם להיראות יותר סקסי. בסוף הקליפ יש בכתוביות את המשפט "no men were harmed during the making of this video". גם במציאות זהו הקליפ הראשון שטילור סוויפט ביימה לגמרי לבד, והוא שייך רק לה (בניגוד לשיריה הקודמים והקליפים שלהם, שהיו שייכים לסקוטר בראון). The Man הוא אחד מהשירים החשובים ביותר שטיילור סוויפט כתבה - היא בעצמה אמרה שבמשך כל הקריירה שלה רצתה לכתוב אותו אבל לא ידעה איך. המסר שלו ברור לגמרי, ואחרי שנים שטיילור סוויפט הייתה צריכה להילחם על מעמדה בתעשיית המוזיקה שרובה גברים ועם הציפיות הגבוהות של אנשים ממנה, The Man מהווה משהו הרבה יותר גדול מסתם שיר טוב. מילים I would be complex I would be cool They'd say I played the field before I found someone to commit to And that would be ok For me to do Every conquest I had made would make me more of a boss to you I'd be a fearless leader I'd be an alpha type When everyone believes ya What's that like? I'm so sick of running as fast as I can Wondering if I'd get there quicker If I was a man And I'm so sick of them coming at me again 'Cause if I was a man Then I'd be the man I'd be the man I'd be the man They'd say I hustled Put in the work They wouldn't shake their heads and question how much of this I deserve What I was wearing If I was rude Could all be separated from my good ideas and power moves? And they would toast to me, oh Let the players play I'd be just like Leo In Saint-Tropez I'm so sick of running as fast as I can Wondering if I'd get there quicker If I was a man And I'm so sick of them coming at me again 'Cause if I was a man Then I'd be the man I'd be the man I'd be the man What's it like to brag about Raking in dollars And getting hportales and models And it's all good if you're bad And it's okay if you're mad If I was out flashing my dollars I'd be a hportal, not a baller They paint me out to be bad So it's okay that I'm mad I'm so sick of running as fast as I can Wondering if I'd get there quicker if I was a man (you know that) And I'm so sick of them coming at me again (coming at me again) 'Cause if I was a man (if I was a man) Then I'd be the man (then I'd be the man) I'm so sick of running as fast as I can (as fast as I can) Wondering if I'd get there quicker if I was a man (hey) And I'm so sick of them coming at me again (coming at me again) 'Cause if I was a man (if I was a man), then I'd be the man I'd be the man I'd be the man (oh) I'd be the man (yeah) I'd be the man (I'd be the man) If I was a man Then I'd be the man קליפ הקליפ הרשמי: גרסת המילים הרשמית: ביצוע של השיר מתוך הופעה של הזמרת בפריז: דעה אישית כן, אני מצטערת, לא יכולתי להתאפק. זה כבר ידוע שאני מאוד אוהבת לציין ימים, גם כאלו שהם די מיותרים, אבל יום האישה הוא בכלל לא מיותר והייתי חייבת לעשות איתו משהו בפורום, כי לדעתי אם כבר מציינים את היום הזה - אז בפורום מוזיקה. אני חושבת שזה מבורך שאנשים משתמשים במוזיקה כדי להביע את דעתם, מה שמביא אותי לדבר על השיר הזה. עם כל הכבוד לשירי האהבה המדהימים שטיילור סוויפט כתבה, השיר הזה הוא הרבה יותר מיוחד ואני חושבת שהקונספט שלו גאוני, כי אם חושבים על זה זה נכון - טיילור סוויפט היא אחד מהשמות הגדולים בתעשיית המוזיקה כבר יותר מ15 שנה ועובדה שעדיין היא לא משתווה לגברים שמצליחים כמוה, הייתה תקופה שאמרו עליה שהיא שקרנית ומזויפת אבל מצד שני גם אמרו לה להיות ילדה טובה ולהגיד תודה, והיא סבלה מהפרעת אכילה והרעיבה את עצמה במשך הרבה מאוד זמן כולל בזמן סיבוב הופעות. בשבילי השיר הזה מסמן מין פתיחת דף חדש, שממנו והלאה טיילור כבר לא ילדה בת 17 שיחסית הצליחה עם שירי קאנטרי שמחים אלא טיילור סוויפט, ה-אישה. אני ממש אוהבת את החלק אחרי הפזמון, כשטיילור שרה רק I'd be the man, ואני אוהבת את הקליפ - הוא מוגזם בטירוף ומלא הומור, אבל הוא גם מעביר את המסר, ואני חושבת שזה דבר שלא קל להשיג. בכללי Lover בשבילי הוא אלבום מאוד מעצים, במיוחד בקטע של קהילות מדוכאות - השיר You Need To Calm Down שיצא בתור הסינגל השני מהאלבום מדבר על אנשים שסתם רוצים לריב וששונאים את כולם, במיוחד להטבופובים ושוביניסטים, השיר I Forgot That You Existed מדבר על השנאה שהייתה לטיילור בתקופה של שני האלבומים הקודמים שלה לפני Lover, ועל Me! אני לא חושבת שצריך להסביר אפילו. לסיכום, The Man הוא לגמרי המנון פמיניסטי ובלי קשר שיר ממש טוב. יום האישה שמח! :> גיפים ותמונות ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() תראו איזה מושקע המראה שלה בתור גבר -------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 8 2023, 13:51 PM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מושקע ושיר מדהים. זה באמת אחד השירים החזקים ביותר של סוויפט והוא בא מLOVER אז הוא גם בעל קצב מעולה.
-------------------- ![]() It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle. - Franz Kafka, The Castle. קלישה • כותבת • סטיבן קינג חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / כל הבנות רוצות את בצלאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / Ten Duel Commandments / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו (sixseasonsandamovie#) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 12 2023, 13:01 PM
|
||
![]() הפורטל בכמה מילים: אתה סובל ולא מסוגל להפסיק ![]() ![]() |
ממש מגניב ומושקע, אחלה שיר וסיקור עוד יותר טוב, ממש אהבתי את הרקע ואת הדעה האישית, רואים שישבת על זה זמן ארוך
-------------------- יש רק דרך אחת להימנע מביקורת: אל תעשה כלום, אל תגיד כלום ואל תהיה כלום --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 2 2023, 17:08 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
למה כולם שירים באנגלית?
-------------------- בע"ה
מיכלי ~ 13 ~ ארץ ישראל ~ עבדו את ה' בשמחה ~ פרשתי:) "קדושה אני מבקש- תנו לי קדושת ארץ ישראל תנו לי קדושת אהבת ישראל תנו לי קדושת עם ישראל" ~הרב נריה זצ"ל~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 2 2023, 18:30 PM
|
||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי הארי פוטר בלב, אני מצטערת אבל זה נחשב הקפצה - אסור להגיב באשכול אם עברו יותר משלושה שבועות מאז התגובה האחרונה בו, בגלל שזה גורם להצפה של אשכולות. לא תקבלי אזהרה או משהו, אבל בבקשה תשימי לב להבא :)
-------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 3 2023, 16:50 PM
|
||||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אוקי -------------------- בע"ה
מיכלי ~ 13 ~ ארץ ישראל ~ עבדו את ה' בשמחה ~ פרשתי:) "קדושה אני מבקש- תנו לי קדושת ארץ ישראל תנו לי קדושת אהבת ישראל תנו לי קדושת עם ישראל" ~הרב נריה זצ"ל~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 3 2023, 18:12 PM
|
||
גם זה ספאם, אני נועלת את האשכול ובבקשה אל תעשי זאת שוב
-------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |