![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Apr 13 2023, 14:32 PM
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
*בצירוף מקרים מפתיע מי שעזרה לי עם הסיקור ושאני רוצה להודות לה היא לא אחרת מאשר נטע, שהיא קרואלה דה ויל בעצמה. בלעדייך הסיקור הזה היה 90% תקציר עלילה ו10% כל השאר, וחלק מהציטוטים ששלחת לי מופיעים כאן (לא כולם כי הייתי חייבת בסוף לעשות איזשהו סינון). תודה רבה!! *יש ספויילרים אבל מסומנים בלבן ויש אזהרה באדום לפני, זה לא יהרוס לכם.ן לגמרי את חוויית הצפייה אבל תשקלו אם באמת שווה לכם.ן להציץ בספויילרים אם עוד לא ראיתם.ן את הסרט. בכל מקרה יש ספויילרים רק במידע על הדמויות, השתדלתי לא לשים יותר מדי. סיקור סרט קרואלה ![]() שם הסרט באנגלית: Cruella ז'אנר: קומדיה, הרפתקאות, סרט פשע במאי: קרייג גילספי שחקנים: אמה סטון - אסטלה/קרואלה אמה תומפסון - הברונית פון הלמן ג'ואל פריי - ג'ספר בדון פול וולטר האוזר - הוראס בדון תסריט: דנה פוקס, טוני מקנמרה שפה: אנגלית שנת יציאה: 2021 תאריך עלייה לאקרנים: ארצות הברית - ה-28 במאי, ישראל - ה-3 ביוני אורך הסרט: 134 דקות מבוסס על: דמותה של קרואלה דה ויל - הסרט מציג את האירועים שקרו לפני אירועי הסרט "101 כלבים דלמטיים" משנת 1961 תקציר העלילה אסטלה היא ילדה שונה - היא יודעת להרביץ והטעם שלה באופנה הוא נועז ופרוע. השוני שלה מתבטא גם במראה שלה - היא נולדה עם שיער שחור-לבן, ואמה - קתרין - תמיד ניסתה לגרום לה לחבוש כובע שיסתיר אותו. כשאסטלה מתחילה ללמוד בבית הספר אמה אומרת לה "להגיד להתראות לקרואלה" (כמו המילה cruel באנגלית שמשמעותה רשע או אכזרי), הכינוי שנתנה לצד הפרוע של אסטלה, אך אסטלה מסתבכת בצרות והיא בסוף כמעט מסולקת מבית הספר לפני שאמה מוציאה אותה. קתרין מתכננת לפתוח לה ולבתה דף חדש בלונדון, ובדרך לשם היא עושה עצירה ליד מסיבה מפוארת כדי לבקש טובה קטנה מחבר ותיק. היא אומרת לאסטלה להישאר במכונית ונותנת לה את השרשרת שלה שלדבריה היא ירושה משפחתית ותהיה יום אחד של אסטלה, אך אסטלה נדהמת ממראה השמלות המרהיבות ומתגנבת אל המסיבה. היא נתפסת ולבסוף בורחת אל הגן כששלושה כלבים דלמטים רודפים אחריה, שם היא רואה את אמה משוחחת עם החברה המסתורית שלה. הכלבים רצים ישר אל אמה ומפילים אותה מן הצוק, ואסטלה שמאמינה שזאת אשמתה קופצת אל תוך מכונית חולפת, ומשאירה את השרשרת שאמה נתנה לה בגן. אסטלה מגיעה לפארק ריג'נט, שם היא פוגשת את ג'ספר והוראס, שני אחים שגונבים ומכייסים עוברי אורח. לאחר מכן הם בורחים משוטר ואסטלה אחריהם, מה שמוביל את שלושתם אל הבית שבו גרים השניים לבד, ואת אסטלה להצטרף אל חבורת הגנבים שלהם. היא צובעת את שיערה באדום ותופרת תלבושות שונות בשביל השודים שהם מבצעים, אבל תמיד מקווה שיום אחד היא תוכל להיות מעצבת אופנה אמיתית ולא גנבת. עוברות עשר שנים ולכבוד יום הולדתה ג'ספר משיג לאסטלה עבודה בחנות האופנה "ליברטי". אסטלה נרגשת להתחיל לעבוד, אך עד מהרה היא מגלה שהיא צריכה לעבוד במעמקי החנות ולנקות, וכל ניסיונותיה לשכנע את הבוס שלה לתת לה לעבוד בחנות עצמה נדחים. יום אחד היא נשארת לנקות מאוחר ומעצבת את אחת מבובות הראווה מחדש, לפי הסגנון הנועז שלה. בבוקר למחרת הבוס שלה מתכוון לפטר אותה, אך אז מגיעה הברונית פון הלמן, מעצבת אופנה נחשבת שתמיד מתנשאת מעל כולם, ואסטלה שמעריצה אותה צופה מן הצד. מתברר שהברונית אהבה את חלון הראווה שאסטלה עיצבה, והיא מזמינה אותה לעבוד אצלה בתור מעצבת בגדים. אסטלה מתחילה לעבוד בצוות העילית של הברונית ותוך כדי מתיידדת עם ארטי, בעל חנות אופנה שהסגנון שלו הוא נועז ושונה. עם הזמן הברונית לאט לאט מבחינה בכישרון של אסטלה והן נהיות יותר קרובות, עד שיום אחד היא שמה לב שהברונית עונדת את השרשרת שאמה נתנה לה, ומתכננת לגנוב אותה יחד עם ג'ספר והוראס בנשף השחור-לבן שהברונית עורכת. אסטלה הולכת למסיבה במראה יוצא דופן, וכשהברונית שואלת איך קוראים לה אסטלה עונה, "קרואלה". הם לא מצליחים לגנוב את השרשרת ואסטלה מגלה דבר נורא על הברונית, מה שגורם לה לאמץ את הזהות של קרואלה ולהרוס את תצוגות האופנה, הנשפים וכל האירועים הנחשבים שהברונית מארגנת, על מנת לקבל את תשומת הלב. ככל שהסרט מתקדם קרואלה נוטשת את דמותה המאופקת והשקטה והופכת בדיוק למי שאמה חששה שהיא תהיה, או במילותיה - היא גאונה, רעה וקצת משוגעת. הדמויות ![]() קרואלה ספוילר מספיילר ביותר פון הלמן סוף ספוילר - קרואלה היא האישיות ה"אמיתית" של אסטלה, מי שהיא נולדה להיות, והרעה יותר מבין השתיים. קרואלה תמיד גוברת על הברונית (וול כמעט תמיד) ועושה מה שהכי לא מצפים שהיא תעשה, אבל היא יכולה להיסחף עם זה ולשכוח מי החברים שלה כמו שמראים בסרט. כשחושבים על קרואלה דה ויל, אוטומטית חושבים על הנבלית שהיא מוצגת ב101 דלמטים - קרה, מישהי שלא אכפת לה מאחרים. אבל קרואלה של הסרט מ2021 היא בכלל לא כזאת - אכפת לה, והיא מראה את זה בדרך השונה שלה. ![]() אסטלה מילר - גנבת ומעצבת אופנה, האישיות שיותר נותנת לאנשים לדרוך עליה. לא הסתדרה בבית הספר וכמעט סולקה ממנו. ספוילר מספיילר ביותר בתה של הברונית - גודלה בידי קתרין, משרתת שעבדה בבית הברונית, מאז שנולדה סוף ספוילר. אסטלה תמיד רצתה להיות מעצבת אופנה ולא גנבת, היא מבינה באופנה ובמהלך הסרט מתיידדת עם ארטי, בעל חנות בגדים שמבין באופנה ומעריך את הסגנון של אסטלה. היא עבדה עם הוראס וג'ספר מאז שהייתה ילדה והם כמו המשפחה שלה. יש לה כלב בשם באדי שמצאה בזבל כשלמדה בבית הספר. ![]() הברונית פון הלמן - אגדת אופנה שמתנשאת מעל כולם, ספוילר מספיילר ביותר במהלך הסרט מתברר שהיא אמה הביולוגית של קרואלה אשר לא רצתה אותה והתכוונה להרוג אותה סוף ספוילר. הברונית מבקרת את כולם ולא סובלת כשיש מישהו או מישהי שהם יותר טובים ממנה, לכן היא וקרואלה הן אויבות מושבעות. ספוילר מספיילר ביותר סימנה לכלבים שלה לדחוף את קתרין מהצוק ודחפה את אסטלה מאותו המקום בסוף הסרט סוף ספוילר. הייתה נשואה לברון. ![]() ג'ספר והוראס בדון - שני אחים יתומים שגונבים יחד עם אסטלה. כאשר היא מאמצת את האופי של קרואלה הוראס וג'ספר פגועים מהיחס המזלזל שלה כלפיהם, מכיוון שבעבר תמיד היו חבורה ולא נתנו הוראות אחד לשני. הוראס הוא הבדחן שפחות אכפת לו, ג'ספר הוא הדאגן יותר שאכפת לו מאוד. להוראס יש כלב בשם ווינק שהוא מאוד אוהב. ![]() ארטי - בעל חנות בגדים שלא מתבייש בסגנון שלו ובהיותו הומוסקסואל. עוזר לקרואלה, ג'ספר והוראס בשלב יחסית מאוחר של הסרט אך הוא וקרואלה חברים כבר משלב מוקדם של העלילה. ארטי הוא הדמות ההומוסקסואלית המקורית הראשונה בסרט לייב אקשן של דיסני שנמצאת מחוץ לארון (!!!). ![]() אניטה דרלינג - חברת ילדות של אסטלה שעובדת בתור כתבת. אסטלה פונה אליה בתור קרואלה כדי שתכתוב בעיתון על השערוריות שהיא מחוללת באירועים של הברונית, מה שגורם לברונית לחשוד שאניטה יודעת איפה קרואלה נמצאת ומה היא מתכננת לאירוע הבא. חוות דעת אוקיי אז קודם כל רק העובדה שכתבתי בהתחלה 19 שורות עם שני אנטרים על שליש מהסרט בסעיף של תקציר העלילה מספיקה כדי לדעת כמה אני אוהבת את הסרט הזה. הוא כל כך גאוני, מהדמויות והבדיחות הקטנות למוזיקה והתפאורה, שאני באמת לא יודעת ממה להתחיל. הסיבה שאני אוהבת אותו כל כך היא שהוא יותר מהסיפור של קרואלה. גם אם לא מתחברים לסיפור שלה אפשר להתחבר להיבטים האחרים שלו, כמו המוזיקה, האופנה, הדמויות ועוד ולכן אפרט על כמה מאלו בנפרד. לפני זה רק אומר שאין הגבלת צפייה של ממש, יש בסרט קצת מכות אבל אף אחד מהדמויות לא סובלת באופן מטריד שלא נעים לראות (ותאמינו לי שאם כן אני לא הייתי שורדת את כל הסרט). יש מוות אבל שום דבר לא מתואר, פשוט חלק מזה הוא די עצוב אז תביאו טישו. המוזיקה הסרט מתרחש בשנות השישים-שבעים, 2 עשורים שמאופיינים במוזיקה מעולה. מהשנייה הראשונה כשיש את הטירה של דיסני והסרט אפילו לא התחיל עדיין יש מוזיקה - ובנוסף לפסקול שאני ממש אהבתי שבאמת מעביר את הסצנה וכמו מתרגם אותה למוזיקה, יש בסרט גם שירים מהתקופה, והסרט משתמש במוזיקה מהתקופה באופן שהוא כאילו מודע - לדוגמה כשקרואלה מזמזמת את These Boots Are Made for Walkin' של ננסי סינטרה בסצנה שהיא שיכורה ובאותו הזמן מתנגן השיר ברקע. היוצרים רצו להביא את רוח התקופה ואת הדברים החדשים שהיו בה, וספציפית עם המוזיקה לדעתי הם הצליחו. הסרט מדבר על קרואלה והסיפור שלה, ברור, אבל הוא עוסק גם בסגנונות נועזים שהיו בתקופה ההיא, והרבה מהחדשנות הזאת התבטאה במוזיקה. כל שיר מתאים במדויק לאיפה שהוא מופיע בסרט, גם אם שומעים ממנו רק חלק קצר, וזה עוזר מאוד "להיכנס" לתקופה שאני אישית לא ידעתי (ועדיין אני לא יודעת) עליה הרבה. הסרט גרם לי לשמוע שירים שלא נתקלים בהם הרבה, בטח לא בסרטים עכשוויים, ולגלות שירים שבדיעבד הכרתי אבל לא זכרתי איך קוראים להם. זה לא מחזמר, אמנם, אבל זה הסרט המושלם לחובבי מוזיקה (וסרטים טובים). הפסקול המלא של הסרט: https://www.youtube.com/watch?v=6KivZ-Duwwk...GcQWaanTGhwGrGX האופנה יש לאורך הסרט המון תלבושות, של קרואלה, של הברונית ושל דמויות אחרות, וצריך רק להתעמק טיפה בבגדים כדי להבין את המשמעות של הבחירה בהם. לדוגמה, הצבעים של קרואלה (ושל הסרט) הם לבן, אפור, שחור ואדום. אפשר לחשוב שאלו פשוט צבעים בולטים שמשתלבים טוב ביחד, אבל אני קצת התעמקתי בזה ואני חושבת שזה בעצם מסמל את זה שהיא יכולה להיות נועזת וקודרת, אדומה ואפורה - שנבלים הם לא רק רעים או טובים, יש להם עבר ואופי יותר מורכב מזה, מה מתחבר גם באמת לזה שבמקור קרואלה היא פשוט רעה, הסיבות שלה הן שהיא רוצה מעיל (אפשר להבין אותה דו גם אני בתנאי קור מסוימים מסוגלת לרצוח כלב בשביל מעיל) וזהו, ופה מראים שכן יש לה מצפון ותכונות טובות. הברונית אמנם נחשבת ומתנשאת, אבל היא לא יוצאת בהצהרות, היא לא שוברת את החוקים כמו קרואלה, ואפשר לראות את זה בבגדים שלה. היא משתמשת בצבעים יותר משתלבים, עדינים, לא בשחור והאדום הבולטים של קרואלה. הסגנון של קרואלה בעיקר מראה שזה בסדר להיות קצת רעה ונועזת ולנסות דברים, כל עוד לא הולכים עם זה רחוק מדי ופוגעים באנשים חפים מפשע. כמה תלבושות מגניבות שיש בסרט: ![]() השמלה האדומה האייקונית ![]() האיפור של The Future ![]() השמלה שקרואלה לובשת בזמן שהיא עומדת על המכונית של הברונית ![]() מעיל הדלמטים האייקוני ![]() שמלת הזבל ציטוטים יש בסרט הזה כל כך הרבה ציטוטים אייקוניים, אין לי מושג איך הצלחתי לבחור כי בערך לכל משפט שם מגיע להופיע כאן. יש פה משפטים בעיקר של קרואלה אבל גם של הברונית, ג'ספר ודמויות אחרות. בהחלט החלק האהוב עליי בסיקור D: קרואלה:
הברונית: (המשפט שפחות או יותר מסכם את כל הדמות שלה)
ג'ספר והוראס:
ארטי:
גיפים נחמדים לסיום ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “!'It’s spelled 'Devil', but it’s pronounced 'de Vil” -------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
פורסם ב: Apr 13 2023, 14:52 PM
|
||
![]() בוגר הוגוורטס ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קרואלההה
כל הכבוד! הסיקור מפורט ומושקע. אהבתי את כל התמונות של התלבושות ואת הגיפים. גם תקציר העלילה ארוך ומתאר את העלילה באופן שגורם לרצות לראות את הסרט. עכשיו עשית לי חשק לראות את הסרט שוב. -------------------- מוריה • היא/את • פרשתי תדעו שקינואה יכולה להיות מאוד טעימה אם זורקים אותה לפח ומזמינים פיצה ![]() It's 'cause I love you, babe In every kind of way Just a little taste Know I love you, babe טיילור סוויפט | התשובה | ריאליטי | ים | קראנץ' פיסטוק | הפל3>| כדורסל | אני לא אוהבת פורטנייט, אנשים. זה רק בשביל הקטע ![]() היי מוריה את מקסימה ממש ויש לך טעם מעולה בשירים בקיצור אני אוהב אותך ממש ותמשיכי להיות מקסימה 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 13 2023, 15:12 PM
|
||
![]() To be a Rock and not to Roll ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו
הסיקור היה ממש מושקע אהבתי שהתייחסת לא רק לעלילה עצמה אלא גם לסגנונות אופנה ואיך הם עוזרים בהבנת הדמויות, וגם למוזיקה וכמה היא מוסיפה לסרט. העיצוב של הסיקור והאסתטיקה ממש הוסיפו לו. הסרט הזה היה מצויין, פעם ראשונה שראיתי אותו היה בקולנוע עם אחותי והוא היה מהמם. הגיע לסרט סיקור שכזה. עכשיו שני דברים שהיו צריכים להיאמר: אמה סטון!!! 3>>>>>>>> ארטי!!! 3>>>> -------------------- ![]() Heather, my love, there is a new sheriff in town Heathers --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 13 2023, 22:55 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
פשש אחד הסיקורים המושקעים שראיתי, והוא ראוי להיות מועמד לסיקור השנה לדעתי:)
עשית לי חשק לראות את הסרט ואני אראה אותו מיד אחרי שאקרא את 101 דלמטים שנמצא קרוב ברשימת הקריאה שלי. אה וכמובן צריך לציין שהקאסט מטורף הודעה זו נערכה ע"י Biggus Dickus ב Apr 13 2023, 22:57 PM -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 15 2023, 17:30 PM
|
||
![]() כותרת אישית חדשה או משהו כזה ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מדהים לסרט מדהיםם
אהבתי ממש שהוספת עוד הרבה דברים שלא בהכרח חייבים להיות בסיקור והיו גם מקוריים כמו על המוזיקה והאופנהה עשית לי חשק לראות שוב את הסרט אז הלכתי לצפות בו כעת -------------------- יעל - באלי לישון - זה לא נגמר עד שזה לא נגמר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 15 2023, 19:12 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור יפה ומושקע, כל הכבוד!
מסכימה עם לילי אודרין שזה יפה שהוספת דברים שלא בהכרח חייבים להוסיף לסיקור רואים שאת באמת אוהבת את הסרט! -------------------- גל ✨ אוליביהרודריגו ✨ נצנצים ✨ פלא ✨ 3>>> ![]() TodAy Is liFE, TomrROw wILL neVEr cOmE --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |