האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

חוקי הפורום 

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

מנגינת הפסנתר / קלישה, MayNay 23
פורסם ב: May 24 2023, 22:06 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 5845
מגדר:female
משתמש מספר: 75549
חפצי המשתמש: צפה

המדף שלי.
לא מבוטא.

עוד קטע על קיסוס. וכמו רוב הקטעים שלי במייני, אני מרגישה שהוא לא מיצה את עצמו באופן מלא (למרות שהוא לא צריך, כי נתתי לו לתפוח טוב טוב! חהחה!). הוא לא עבר אף עריכה, אז אני מניחה שפשוט אשאיר אתכם (הו קוראים בלתי נראים ונסגדים) לשפוט בעצמכם.
תהנו (./?/!)

מנגינת הפסנתר

גיבור/ה ראשי/ת: ילדה/אישה.
כמות מילים: 740.
ז'אנר: אנגסט, סוריאליזם.
שירים ששמעתי בזמן הכתיבה: "Euphoria" בלופים.

העץ מלבלב באדום וגלים זורמים מטה ונוטפים על השחור והלבן. המראה הוא הכול והקולות כמעט שלא כלום; וחוץ זה יש גם אחרת.
זה עכשיו. ובעכשיו הזה הרבדים נפרמים ומטולאים מחדש, כך שהם אחד. ובעכשיו הזה יש את מה שהופך אותו לעכשיו; הילדה ששמלתה הירוקה מרחפת סביב רגליה המשולבות ברוח הבוקר הקלילה. היא רוכנת קדימה, שוקדת על איזו מחברת. יש את העץ המלבלב בארגמן, ויש את הערמונים הלא בשלים, ויש את קולות הפסנתר מלמטה. ויש גם את האישה שיוצאת מבית ההארחה במבט שקול, שעוצרת ממש מתחת לעץ של הילדה. היא יודעת מה היא עושה; כמובן שהיא יודעת. וכשהיא מתקרבת צעד אחד יותר מדי, הראש של הילדה קופץ. היא חובקת את המחברת אל גופה בתנועה מתגוננת, מחפשת אחר הפולש הלא רצוי, ועיניה ירוקות כמעט כמו שמלתה. מבטה נעצר על כפור. היא מביטה בה בשתקנות, בלי לזוז כלל.
"שלום."
האישה מגלגלת את המילה על לשונה פי שעושה לכל המילים. הילדה לא עונה. היא מנסה לחייך אליה - היא מרתיעה אותה. היא מכורבלת בתוך עצמה ומציצה אליה בתקווה שתלך, שתעזוב אותה לנפשה. אבל היא עדיין לא מדברת. האישה מחליטה בפתאומיות, מושכת את עצמה קדימה ומעלה את עצמה על העץ. הילדה מביטה בה בתדהמה מוחלטת, עיניה פעורות לרווחה, בעודה מתיישבת לידה.
"איך קוראים לך, ילדה?" האישה שואלת.
הילדה מחזירה לה מבט לא מבין.
"איך קוראים לך," אומרת האישה. היא מפשילה את כובע ברדסה ומניחה לשיערה הבהיר להתפזר על כתפיה. גם עיניה נחשפות, אבל זה בסדר, היא לא תשאר להרבה זמן. "איך ההורים שלך צועקים לך לבוא לארוחת ערב?"
"אין לי הורים."
"איך פונים אליך חבריך?"
"אין לי חברים."
"איך פונים אליך מכריך?"
הנערה פותחת את פיה לרגע - בוודאי כדי לפלוט עוד איזו הערה מתחכמת, ואז סוגרת אותו. היא פותחת אותו שוב וחושבת.
"הם קוראים לי "את" או "ילדה"."
""את" הוא לא שם מתאים לילדה," אומרת האישה בעדינות. "את צריכה שם מיוחד, שם שיגדיר אותך, שאנשים יכירו אותך על פיו."
"איך קוראים לך?" שואלת הילדה, נטולת השם.
"כפור."
"זה לא שם." מוחה ילדה.
"מנין לך? כך בדיוק קוראים לי." עונה אישה ששמה כפור בשעשוע.
"שמות צריכים להיות כמו "לידיה" או "ריסט" או "קאיסה"." מתעקשת הילדה.
"אני מעדיפה את השם "כפור"," כפור מושכת בכתפיה. "כך היו מעניקים שמות בכפר שבו נולדתי."
"תוכלי להעניק לי שם?" שואלת הילדה, מעט סקרנית ומעט מסויגת.
"אינני יכולה לבחור לך את שמך," מוחה כפור. "זה מאבד את כל הרעיון. את צריכה לבחור לעצמך שם. איזה שם היית רוצה?"
היא נושאת אליה מבט לא מבין.
"כמו מה?"
"מה את אוהבת במיוחד?"
היא שותקת לרגע, ואז מעבירה את ידה על הצמחים המטפסים שעוטפים את בית ההארחה מכל הכיוונים, משתרגים על הלבנים המסותתות גס ונכרכים אחד סביב השני.
"קיסוס." אומרת כפור. "קיסוס. יהא זה שמך."
היא חוזרת לשתוק. היא לא מדברת הרבה, כפי שזה נראה, ואז מתעניינת.
"קיסוס."
"קיסוס." מגלגלת כפור את המילה על לשונה, כפי שעושה תמיד. כשהיא אומרת אותה כך, יש לה משמעות שונה. כשהיא אומרת אותה כך, עכשיו הוא אומנם עכשיו; אבל כל השאר כבר לא. כשהיא אומרת אותה כך, יש לה משמעות.
"האם את שמחה כאן, קיסוס?" שואלת כפור בשלווה. כך היא מדברת. בשלווה; כאילו דנה במזג האוויר. כמובן, מזג האוויר לא מעניין אותה כהוא זה. הוא תמיד עכשיו, ועכשיו הוא ערפל ושלג וקור.
למשפט שהיא אומרת יש משמעות, אבל אין לו תשובה. לכן הילדה המתקראת קיסוס מרכינה את ראשה. זה בסדר; יש עוד נוספים.
"האם את עצובה כאן, קיסוס?"
וגם למשפט הזה יש משמעות, וגם לו אין תשובה, וגם לו מגיבה הילדה המתקראת קיסוס בהרכנת ראש. השקט מוגדר כשקט רק בצליל רשרוש העלים הצונחים ומנגינת הפסנתר האיטית. כפור מאזינה לה מרותקת, אבל קיסוס מקווה שתפסק.
"עני לי על שאלה אחת, ילדה." אומרת המתקראת כפור.
הילדה הופכת בכך זמן מה, ואז מהנהנת. ראשה מתרומם. עיניה נעוצות בכפור, אבל האישה לא מסתכלת עליה; היא מאזינה כמכושפת למנגינת הפסנתר, ונראה שהיא המזינה אותה.
"כן. ולא." היא אומרת.
"אני מבינה."
"לא, את לא."
"את צודקת."
כפור טופחת על כתפיה וצונחת מעץ מטה. התנועה פתאומית אך צפויה, וענן של עלים מתפזר מטה באדמדם. היא צונחת בתנועה כה חלקה, כה גמישה, שנראה שהתאמנה על כך פעמים רבות. שיערה מצליף בעיניה שונות הצבעים. היא פונה אל האורווה ומשחררת את הסוס לו קוראת סימיטר; עולה עליו ומכוונת אותו לעבר השער.
הילדה צופה בה.
"את הולכת?" היא שואלת.
"אכן."
"אבל את חוזרת."
כפור לא עונה.
"אני יודעת את זה."
שתיקה.
"זה האחרי או שאת עדיין לא באה?"
"כן." אומרת כפור. "ולא."
וזהו. זהו העכשיו, והעכשיו כפור הולכת.
אין מילים. אין ידיעה או קביעה. אין רעש או קול, אור או צבע. יש רק שלושה - מנגינת הפסנתר, העץ המלבלב, והקור.
כולם משמחים ועצובים ואכזריים ואוהבים ומחבקים ובעיקר, בעיקר, כואבים.

--------------------
User Posted Image

It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle.
- Franz Kafka, The Castle.

קלישה • כותבת • סטיבן קינג

חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / קראו לי ישמעאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / ההווה אינו אלא פסגתו של העבר, והעתיד איננו קיים כלל / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו

(sixseasonsandamovie#)

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4232 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025