![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jun 4 2023, 00:10 AM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
קטע קצר שכתבתי ביום שישי ולצערי לא הספקתי לפרסם לפני שבת.
לקח לי המון זמן והמון שינויים קטנים בקטע עד שהתחברתי אליו, אבל עכשיו אני שמחה באיך שהוא יצא. המילה במייני- "כמו הירח", 2/6. אשמח לת"בים, לשמוע מה דעתכם. תהנו -- > הבין לבין הייתה זו אגדה נושנה, שעברה מפה לאוזן מזה דורות. אגדה שמצאה את דרכה אל תוך ליבכם בעורמה ולשון חלקות, ומבלי שהרגשתם, התקבעה בנשמתכם. אגדה שסופרה אך ורק באור יום בתוך הבית, כי לא היה זה אומץ לספר אותה בשעת לילה לאור המדורה, אלא טיפשות. אגדה שכל ילד יודע שאסור לאומרה בקול, ואף מבוגרים וזקנים מפחדים לספרה בלחש. הייתה זו האגדה על האישה האם, גבירת הנשמות, רבת השמות. בה ורק בה האגדה תעסוק, ובה שלוש-מאות מילים בדיוק. והאגדה מסופרת כך. היא הייתה ההתחלה, הסוף, והאמצע ביניהם. היא הייתה כל העולם כולו... ובמובנים רבים גם לא. עורה היה רך וענוג, אך מגעה שורף כאש. עיניה היו כה כהות, עד שנראו אטומות גם באור הבהיר ביותר. שערה היה שחור, בניגוד מושלם לצבע עורה החיוור, והוא הגיע עד לקרסוליה, עוטף את גופה כמו גלימה. והייתה לה גם גלימה, בצבע כחול עמוק, ושמלה ארוכה שחבקה את גופה. צבע שמלתה היה כסף טהור שזהר כמו אלף שמשות, אך אפילו הוא לא הצליח להשתלט על האפלה ששררה סביבה. והייתה סביבה אפלה, והיא הייתה סמיכה יותר מכל אפלה שראיתם בחייכם, אלא אם כן הסתכלתם בעיניה. היא קיימת במשך שנים רבות, יותר ממה שבני אדם יכולים לשער בנפשם. לידתה הייתה יחד עם העולם, כי נפשה הייתה קשורה בעולם והעולם היה קשור בנפשה, ויחד הם היו אחד, ולא היה קיום בלעדיהם. הם היו נקודת השלמות של החיים, דווקא בגלל שהיו כל כך הפכים. ולכל אלו אשר המחשבה עלתה בליבם- לא, היא לא הייתה המוות, אלא הבין לבין, רגע המעבר. היא הייתה חלקיק הזמן הקצר בו אדם נופח את נשמתו. שם היא חייתה, באזור הביניים. כמו הירח, אשר בלילה היה נקודת האור, וביום לא היה, כיוון שהיה שייך ללילה. כך גם היא הייתה, נעה בין המוות לחיים, ובעצם לא הייתה שייכת לאף אחד מהם. וכך היא התקיימה, אוספת את הנשמות בסיום תפקידן, מניחה אותן במקומן הראוי, ושולחת את הגופים אל הסופיות הריקה. אם הייתם מסתכלים היטב, הייתם רואים את שמלתה, עשויה חיבורים עדינים של אור ירח, שאספו את כל הנשמות המאירות אל שמלה אחת, שזהרה באור אלף שמשות. ואם הייתם מסתכלים עוד, הייתם רואים את גלימתה, עשויה טלאים של שמי לילה כהים, שאספו את כל הנשמות הכהות אל גלימה אחת, שיצרה סביבה את האפלה. ולמרות שנהוג לחשוב כך, גבירת הנשמות לא הייתה בת אלמוות. היא נולדה תינוקת, ותמות זקנה, ותחיה אלף חיים בין לבין. ועם מותה האחרון, תבוא גם הדממה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 4 2023, 00:15 AM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו כל הכבוד ממש יפה
-------------------- #רייבנקלואית מדהימה💙#13#הארי פוטר בנשמהה😝#סוויטהה🍭
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 4 2023, 16:16 PM
|
||
![]() שנה שהם שם - Bring them home now🎗️ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מגניב
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 5 2023, 21:10 PM
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
זה ממש יפה, את ממש כשרונית, אני ממש שמחה שפרסמת קטע- מרגיש כאילו חלפו יובלות!
המשיכי כך! -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 6 2023, 17:29 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואוו זה מהמםם
-------------------- בע"ה
מיכלי ~ 13 ~ ארץ ישראל ~ עבדו את ה' בשמחה ~ פרשתי:) "קדושה אני מבקש- תנו לי קדושת ארץ ישראל תנו לי קדושת אהבת ישראל תנו לי קדושת עם ישראל" ~הרב נריה זצ"ל~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 11 2023, 14:28 PM
|
||||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קודם כל, אני רוצה להתייחס לתגובה של נטע אותה חתמה ב"המשיכי כך" ולכתוב שכולנו שמחים לראות שאת מתמקמת כראוי בתפקיד זקנת השבט שלנו! וחוץ מזה תישארי תישארי תישארי אוקי לביקורת עצמה. אין לי ממש אחת כזאת. זה קטע מקסים וכ"כ אגדתי וDark Fantasy בצורה כ"כ נפלאה וקצת הזכיר לי סגנונית את "ילדת שלג" של אנג'לה קרטר. הדימויים נהדרים ומשאירים טעם של עוד, המילים נבררו בדיוק רב ומתאימות זו לזו בשלמות והאווירה מועברת כראוי. אני מרגישה שהיא מזכירה לי סגנון של סופר מסוים אבל אני לא מצליחה לשים את האצבע על במי בדיוק מדובר, אז אם כתבת אותו בהשראת ספר מסוים אשמח אם תשלחי לי את השם. חוץ מזה יש לי הערה טכנית קלה:
אני מתארת לעצמי שהעובדה שהמשפט הראשון נגמר ב"גלימה" והבא נפתח עם התייחסות לגלימה היתה אמורה לחבר ביניהם, אבל האמת שזה מרגיש מוזר וקצת מקרטע בקריאה. אני ממליצה להחליף את אחת הגלימות ב"אדרת". -------------------- ![]() It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle. - Franz Kafka, The Castle. קלישה • כותבת • סטיבן קינג חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / קראו לי ישמעאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / ההווה אינו אלא פסגתו של העבר, והעתיד איננו קיים כלל / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו (sixseasonsandamovie#) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jul 11 2023, 14:36 PM
|
||
![]() הזמן מרפא את הכול אם לא הכול את הרוב וגם זה יעבור ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו ממש יפה!
אממ.... יש אישור להקריא את זה לאחותי? אני מחפשת בשבילה אגדות... -------------------- 🥀 1993-2024 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |