![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jun 19 2023, 12:25 PM
|
||
![]() בילי קרמייקל היה שם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Parachutes סיקור אלבום ![]() שם האלבום: Parachutes (מצנחים) מבצעי האלבום: קולדפליי תאריך יציאה: יולי 2000 מספר השירים באלבום: 10 (+שיר חבוי אחד) ז'אנר: רוק אלטרנטיבי חברת תקליטים: Parlophone אורך האלבום: כ-42 דקות • רקע • Parachutes הינו אלבום הבכורה של קולדפליי, שהם התחילו להקליט עוד בשלהי 1999, אך יצא רק בקיץ 2000. האלבום מכיל עשרה שירים שארבעה מתוכם הם סינגלים (Shiver, Yellow, Trouble, Don't Panic). האלבום זכה להצלחה רבה וקיבל ביקורות חיוביות, מה שעזר ללהקה הבריטית להפיץ את שמם בעולם. הבולט שבשירים הוא הסינגל Yellow שצבר עד כה למעלה מ-900 מיליון צפיות. • השירים באלבום • Don't Panic (אורך: 2:17) בין השירים האהובים עליי. הוא קצר מהרגיל, אבל לדעתי זה חלק מהקסם שבו. ליווי הגיטרה שמככב בשיר היא בין הסיבות שאני רוצה לדעת לנגן בגיטרה. Shiver (אורך: 4:59) צריך הרבה משיר כדי לגרום אפילו לאמא שלי להתרשם (בתור אחת שלא אוהבת אף שיר שאני משמיע לה בערך). הפתיח עם הגיטרות בהחלט מפוצץ, וההמשך רק מושך אותך עמוק יותר. בין ההיילייטים של האלבום. Spies (אורך: 5:18) לשיר הזה לא התחברתי בשמיעות הראשונות, אני מודה. אבל בהשמעות המאוחרות יותר של האלבום התחברתי יותר לשיר, ואני מוצא את עצמי הרבה פעמים מזמזם את הפזמון (כן – גם את הסולו גיטרה שיש תוך כדי, וכן – אני בן אדם פדחן). Sparks (אורך: 3:47) איך אפשר לא להתאהב בשיר הזה אחרי כמה השמעות? אני אומר הרבה שקולדפליי יודעים לפתוח שיר בצורה מעולה, וזה אחת הדוגמאות. השיר עצמו לא מפסיק לאכזב כמובן, והקול של הסולן מלווה את השיר בצורה מדהימה. Yellow (אורך: 4:29) השיר הזה הוא הוכחה לעצמי שגם שירים מוכרים עדיין יכולים להיות טובים. זה השיר הראשון שהכרתי מהאלבום, ומאז כנראה שמעתי אותו אלף פעמים. העובדה שכריס מרטין אמר שהוא אפילו לא יודע על מה הוא כתב את השיר איכשהו גורמת לי לאהוב אותו יותר. אם יש נקודה בשיר שהיא האהובה עליי, שחוזרת על הבית הראשון, אבל הפעם עם טוויסט לזה טון יותר עצוב. Trouble (אורך: 4:30) שיר פסנתר! סוף סוף שיר שאני יכול לנגן לעצמי, ועוד איזה שיר. הבלדה הזאת היא בין האהובות עליי של קולדפליי, במיוחד בגלל הקול של כריס מרטין, שכמעט נשמע שבור. המילים של השיר גורמות לי תמיד להצטער, גם אם אני לא יודע על מה. Parachutes (אורך: 0:46) אין הרבה מה להגיד על השיר הכי קצר של קולדפליי, שלא נמשך אפילו דקה. ממה שמספיקים לשמוע, זה דווקא כן משהו שהייתי רוצה לקבל גרסה ארוכה יותר שלו. יש משהו די נוסטלגי בסגנון ההקלטה המאוד פשוט וגולמי – בקיצור, שיר חביב. High Speed (אורך: 4:14) דווקא בין השירים שפחות בלטו לי באלבום, אבל עדיין יש מה לאהוב. הפתיח, שנשמע קצת כאילו הוא שייך לאלבום Music Of The Spheres הוא מרגיע ואטמוספרי, והאווירה הזאת גם מורגשת במהלך השיר. We Never Change (אורך: 4:09) וואי, עוד אחד מהשירים האהובים עליי באלבום! הפזמון הוא בין הדברים שהכי התחברו אליי בשיר, גם מבחינת המסר וגם הליווי המוזיקלי היפהפה. משהו בפשטות של השיר הזה הוא גם אחת הסיבות שאני כל כך אוהב אותו. Everything's Not Lost (אורך 7:15 – כולל השיר החבוי "Life Is for Living") אחלה שיר סיום! האקורדים הנוגים של הפסנתר, הקול המרגיע של הסולן והפזמון החוזר בשיר שמזכיר לך שלא הכול אבוד, הם מבין הדברים שיגרמו לי לרצות להאזין לשיר כשאני מרגיש רע. לשיר החבוי בסוף אומנם קצת פחות התחברתי, אבל עדיין אתן לו את הקרדיט על זה שהוא מעביר כמו שצריך את ההרגשה הסיומית של האלבום, עם טעם לעוד. • חוות דעת • אוקיי, למרות שזה די קשה לבחור בין אלבומים מרשימים כמו Viva La Vida, או האלבום הראשון של קולדפליי ששמעתי במלואו, A Rush Of Blood To The Head, נראה לי שהחלטתי שזה האלבום האהוב עליי. זה אלבום שלא הפתיע אותי ממש על ההתחלה, אבל לדעתי זה דווקא מעיד על האיכות. שירים שאוהבים מהר מאוד הם כנראה גם שירים שיימאס לך מהם מהר מאוד. הפשטות של האלבום, שרוב השירים בו מציגים כמעט רק גיטרה, ופסנתר מזדמן, מראה שלא צריך הרבה כדי לכתוב שירים איכותיים. זה מסוג האלבומים שאני יכול להיכנס אליהם לא משנה מתי, ופשוט להיבלע לתוכם בלי לשים. אני בוודאי ממליץ לכל מי שמעריץ של קולדפליי ואיכשהו לא נתקל במאסטרפיס הזה לנסות את החוויה, או כל אחד שרוצה לנסות משהו קצת נוסטלגי. • סרטונים • -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 19 2023, 15:28 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מהמםם
ממש אהבתי! וגם את חוות הדעת שלך -------------------- בע"ה
מיכלי ~ 13 ~ ארץ ישראל ~ עבדו את ה' בשמחה ~ פרשתי:) "קדושה אני מבקש- תנו לי קדושת ארץ ישראל תנו לי קדושת אהבת ישראל תנו לי קדושת עם ישראל" ~הרב נריה זצ"ל~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 19 2023, 19:39 PM
|
||
![]() שנה שהם שם - Bring them home now🎗️ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מעולה!!!
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 29 2023, 23:24 PM
|
||
![]() הזמן מרפא את הכול אם לא הכול את הרוב וגם זה יעבור ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ססיקור ממש מושקע
יםפה איתמר!! -------------------- 🥀 1993-2024 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 2 2023, 18:59 PM
|
||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מעולה! נוסף ללינקייה, סליחה על האיחור :>
-------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |