![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jul 19 2023, 23:53 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מוזיקה אינסטרומנטלית מודרנית||דיון היי מוזיקאים! מוזיקה אינסטרומנטלית (מוזיקה הכוללת כלי נגינה בלבד, ללא שירה) מלווה אותנו רבות וקיימת בערך מאז תחילת האנושות. התקופה הבולטת ביותר של המוזיקה האינסטרומנטלית היא בין השנים 1650 ל- 1920. בתקופה הזו פעלו מלחינים גדולים רבים כגון וולפגאן אמדאוס מוצרט, פרידריך שופן ועוד רבים אחרים. בתקופת מלחמות העולם כמות המלחינים פחתה, ואז אחרי המלחמות המוזיקה האינסטרומנטלית חזרה לפופולריות. בינתיים, אחד הסגנונות שהכי התפתח באותה תקופה הוא סגנון הג'אז. עם השנים, המוזיקה המשיכה ועד שנת 1970 בערך, רוב הז'אנרים של המוזיקה האינסטרומנטלית הפופולרית היו ז'אנרים קצביים יותר, שדומים באופיים לג'אז. ואז, בשלהי שנות השבעים, החל הג'אז לצאת מהפופולריות בשל כניסתם של ז'אנרים כמו רוק ופופ, שהיו יותר כיפיים ופשוטים להקשבה, ולכן הועדפו על ידי הקהל הרחב. בערך במקביל, אולי מעט יותר מאוחר, החל להתפתח הז'אנר שהיום מכנים לרוב מוזיקה "פוסט מודרנית". זו הייתה מוזיקה אינסטרומנטלית, שהייתה לרוב או הרבה יותר חופשית ממוזיקה קלאסית מוכרת, או הרבה יותר פשוטה, עם מלודיה שתמיד נשמעת מושלמת ולא מפריעה לאוזן. המוזיקה הפוסט מודרנית הרבה פעמים הולחנה למען סרטים, ולא סתם כיצירה של המלחין. אולם, היו הרבה אנשים שחשו ביקורתיות כלפי המוזיקה הפוסט מודרנית מהסוג הפשוט ומהסוג החופשי. מהסוג הפשוט- בגלל שהוא רדוד מדיי, ולא מכיל שום עומק, ומהסוג החופשי בגלל שהרבה פעמים הוא נשמע מאוד צורם לאוזן, משום שהמלחינים שהתאפיינו במוזיקה כזו השתמשו רבות במרווחים דיסוננסיים, כלומר צורמים לאוזן. היו שטענו שמוזיקה פוסט מודרנית לא קרובה לרמה של מוזיקה קלאסית. מהצד השני, היו גם הרבה אנשים שחשבו שהמוזיקה המודרנית יפה בדיוק כמו המוזיקה הקלאסית, ולעתים אף יותר ממנה. בנושא זה היו ויש הרבה מחלוקות. לדעתי, יש הרבה מוזיקה אינסטרומנטלית מודרנית שהיא מאוד יפה, אבל אין הרבה יצירות שהעומק שלהן שווה לעומק של יצירות אינסטרומנטליות קלאסיות. אני כן.נהנה להקשיב למוזיקה מודרנית, אבל אני פשוט לא מתייחס אליה כיצירת אומנות. אז מה אתם אומרים? האם מוזיקה מודרנית היא יפה ועמוקה כמו מוזיקה קלאסית? האם אתם מעדיפים מוזיקה אינסטרומנטלית מודרנית או מוזיקה אינסטרומנטלית קלאסית? מוזמנים להוסיף כל דבר שאתם חושבים בנושא. דיון פורה ומעניין! -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 26 2023, 10:53 AM
|
||
![]() Morning-Today's forecast calls for blue skies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
*סליחה על העיכוב בתגובה
דיון מעניין. אני אישית מתחברת יחסית יותר למוזיקה מודרנית מאשר למוזיקה קלאסית, אני לפעמים לא מבינה את זה ובהרגשה שלי יותר קל לבטא את עצמך במוזיקה מודרנית מאשר בקלאסית. אני יודעת שזאת בושה וחרפה לחשוב ככה כשאת המנהלת של פורום מוזיקה אבל נתמודד ![]() יש לי הערה אחת - העיצוב של הדיון. יש אנטרים בין דברים, אבל לא אנטרים כפולים, וצריך "לחפש" בתוך הטקסט את הדעה האישית שלך, את ההסברים, השאלות המנחות ובעצם אני בתור מישהי שרק נכנסה לאשכול לא יודעת מאיפה להתחיל. הייתי שמחה אם היית מעצב את זה בצורה יותר מזמינה, עם אנטרים כפולים ואולי כותרות אבל לא חייב, פשוט שיהיה נוח לקרוא ולא תהיה תחושה שצריך להיאבק בטקסט כדי להבין מה קורה בו. נוסף ללינקייה, כל הכבוד על ההשקעה!!! -------------------- אן 🍦 לשעבר 🍦 מוזיקה 🍦 גלידה "?Did you mean what you said, or did you just say it because the world was ending" Mr. Blue Sky please tell us why You had to hide away for so long ?Where did we go wrong --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 28 2023, 17:03 PM
|
||
![]() הזמן מרפא את הכול אם לא הכול את הרוב וגם זה יעבור ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כמו שאן אמרה: במוזיקה מודרנית לדעתי אפשר יותר להעביר מסרים
אני אישית גם מתחברת יותר לנגינה המלווה בשירה -------------------- 🥀 1993-2024 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |