האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (11) « ראשון ... 2 3 [4] 5 6 ... אחרון » קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

כפייה|| דיון, הי הי הי
פורסם ב: Aug 14 2023, 23:22 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 1697
מגדר:female
משתמש מספר: 83176
חפצי המשתמש: צפה

QUOTE (Marlene McKinnon @ Aug 14 2023, 21:54 PM)
יהודית *ודמוקרטית*. למה שהאמונה של אנשים מסוימים במדינה תמנע מאחרים זכויות בסיסיות?

זה מגיע לדיון של ציונות עכשיו.
עוד פעם
אם אתה ציוני אתה דתי
אני פשוט אניח את זה פה איי גאס

--------------------

shir~14~she

personally im a huge fan of ignoring the problem antil eventually it just goes away

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Aug 14 2023, 23:27 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 66032
מגדר:
משתמש מספר: 73118

QUOTE (Petra Wiggin @ Aug 14 2023, 23:22 PM)
עוד פעם
אם אתה ציוני אתה דתי

מה
יש הרבה ציונים חילוניים...
אבל זה באמת לא קשור לדיון, תוכלע להסביר לי בנוד 13?

--------------------
User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 14 2023, 23:35 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש

QUOTE (Strange The Dreamer @ Aug 14 2023, 22:27 PM)
מה
יש הרבה ציונים חילוניים...
אבל זה באמת לא קשור לדיון, תוכלע להסביר לי בנוד 13?

זה כן קשור.
כי אם אני טוענת (נניח כן? מעולם לא טענתי את זה)
שאין כפייה דתית אלא שזו מדינה יהודית אז הכול צריך להתנהל על פי הדת, אני מגיעה לציונות.
אם אני לא דתייה איזו סיבה יש לי להיות ציונית?
אני לא מאמינה בארץ המובטחת ש ה'הבטיח לנו. ובאברהם יצחק ויעקב וכל זה.
ציונות זה מאוד מאוד דתי.
לכן אם אני לא דתייה, מבחינתי ישראל היא כמו כל ארץ אחרת.

--------------------

shir~14~she

personally im a huge fan of ignoring the problem antil eventually it just goes away

User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 15 2023, 05:55 AM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 18717
מגדר:male
משתמש מספר: 62302

QUOTE (Strange The Dreamer @ Aug 14 2023, 23:10 PM)
היהדות יכולה להיות פה במרחב הציבורי
אם מכריחים אנשים להתנהג בצורה כזאת או אחרת במרחב הפרטי (וחתונה זה דבר פרטי) זו כפייה דתית
למרות שאם אני לא טועה אפשר להתחתן פה פשוט לא ברבנות

רק רציתי לציין שאפשר להתחתן רק ברבנות בארץ ואם מישהו רוצה להתחתן בחתונה אזרחית הם צריכים לטוס לחו״ל :>

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: Aug 15 2023, 22:09 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
חרמשים: 44718
משתמש מספר: 82841

QUOTE (Petra Wiggin @ Aug 14 2023, 23:22 PM)
עוד פעם
אם אתה ציוני אתה דתי

זה... פשוט הפריע לי
לתגובה הזאת יכולות להיות שתי משמעויות, ששתיהן לא מוצאות חן בעיני ואחת במיוחד.
הראשונה היא שאת מתייחסת למילה "דתי" כמחמאה, ואת אומרת שאם אתה ציוני, אז כבר בעצם זה שאתה ציוני משמע אתה בן אדם טוב, או כמו שאת אומרת "דתי". אם לזה התכוונת, אז אני לא מגדיר את עצמי בכלל כדתי ואני בכל זאת ציוני.

האפשרות השנייה היא שאת אומרת שרק אם אתה דתי אז אתה ציוני. זו אמירה מאוד לא נכונה, ומה שאת בעצם טוענת זה שחצי ממדינת ישראל הם לא ציוניים, שזה בכלל לא נכון, וזה דבר נורא להגיד.

--------------------
User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 15 2023, 22:20 PM
צטט הודעה

הפורטל בכמה מילים: אתה סובל ולא מסוגל להפסיק
**

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 277
מגדר:
משתמש מספר: 84966

הכוונה הייתה (לדעתי) - ציוני אמיתי חייב להיות גם דתי מאחר שבאם לא - לא אמור להיות לאדם סתם -חשיבות לארץ ישראל

--------------------

יש רק דרך אחת להימנע מביקורת: אל תעשה כלום, אל תגיד כלום ואל תהיה כלום

---------
פורסם ב: Aug 16 2023, 00:23 AM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש

QUOTE (זבנג @ Aug 15 2023, 22:20 PM)
הכוונה הייתה (לדעתי) - ציוני אמיתי חייב להיות גם דתי מאחר שבאם לא - לא אמור להיות לאדם סתם -חשיבות לארץ ישראל

אז זה כל כך לא נכון.
אמונה באל לא קשורה בכלל להאם אתה ציוני
אני ציוני יהודי, אבל אתאיסט, ובכל זאת אני ציוני לגמרי. אני יהודי ומשפחתי עברה בדיוק את אותן התלאות כמו היהודים הדתיים, וזה בכלל לא נכון ופילו מעליב להגיד שבגלל שאנחנו לא מאמינים שיש אל אנחנו לא ציונים. דוד בן גוריון היה חילוני, ועוד רבים ציונים גדולים אחרים. אפילו נתנהיו הוא חילוני, ואומנם יש הרבה דברים שאפשר להגיד עליו אבל לא שהוא לא ציוני.

--------------------
User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 16 2023, 01:01 AM
צטט הודעה

**

פרטי משתמש
מגדר:

QUOTE (Back to Black @ Aug 15 2023, 23:23 PM)
אז זה כל כך לא נכון.
אמונה באל לא קשורה בכלל להאם אתה ציוני
אני ציוני יהודי, אבל אתאיסט, ובכל זאת אני ציוני לגמרי. אני יהודי ומשפחתי עברה בדיוק את אותן התלאות כמו היהודים הדתיים, וזה בכלל לא נכון ופילו מעליב להגיד שבגלל שאנחנו לא מאמינים שיש אל אנחנו לא ציונים. דוד בן גוריון היה חילוני, ועוד רבים ציונים גדולים אחרים. אפילו נתנהיו הוא חילוני, ואומנם יש הרבה דברים שאפשר להגיד עליו אבל לא שהוא לא ציוני.

ציוני לקוח מהמילה ציון. השייכות של העם היהודי לציון זה דוקא על ידי הדת. אם לא התורה באיזה זכות קמנו ולקחנו את אדמתם של הערבים שהיו כאן? אי אמונה בא-ל או בתורה סותרת את האחיזה שלנו בארץ.

ובאם לא- אז מה פשר התאווה הבלתי מוסברת לעלות לציון? אולי בגלל שישו התגורר שם? huh2.gif במה הארץ הזו שונה?!

האהבה לארץ מונעת מאמונה שזו הארץ שבחר האלוהים ועל זה מבוססת הציונות.
אין ציוני אתאיסט, גם הציונים החילונים מאמינים בקדושת הארץ: בן גוריון ציתת את התנך כשהסביר את חשיבותה של הארץ-
אין ציונות ללא אמונה! בגם אם הציוני אינו מקיים את כל המצוות בפועל - במקורו הוא מושתת על אמונה.

--------------------

---------
פורסם ב: Aug 16 2023, 07:41 AM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש

QUOTE (זבנג @ Aug 16 2023, 01:01 AM)
ציוני לקוח מהמילה ציון. השייכות של העם היהודי לציון זה דוקא על ידי הדת. אם לא התורה באיזה זכות קמנו ולקחנו את אדמתם של הערבים שהיו כאן? אי אמונה בא-ל או בתורה סותרת את האחיזה שלנו בארץ.

ובאם לא- אז מה פשר התאווה הבלתי מוסברת לעלות לציון? אולי בגלל שישו התגורר שם? huh2.gif במה הארץ הזו שונה?!

האהבה לארץ מונעת מאמונה שזו הארץ שבחר האלוהים ועל זה מבוססת הציונות.
אין ציוני אתאיסט, גם הציונים החילונים מאמינים בקדושת הארץ: בן גוריון ציתת את התנך כשהסביר את חשיבותה של הארץ-
אין ציונות ללא אמונה! בגם אם הציוני אינו מקיים את כל המצוות בפועל - במקורו הוא מושתת על אמונה.

אני יכול להגיד לך בדיוק למה גם חילונים אתאיסטים יכולים להיות ציונים. כי גם החילונים האתאיסטים עברו שואה. גם האתאיסטים חוו אנטישמיות- וגם החילונים האתאיסטים חשו חיבור לארץ ישראל- אנחנו מאמינים שלפני 2000 שנה זו הייתה מדינת היהודים, אנחנו לא אומרים שלא. המדינה היא בשבילנו מקום מפלט מהאנטישמיות הרבה, מקום שאיחד סוף סוף את היהודים. בנוסף, המקום שאיחד את היהודים גם קשטר אלינו מסיבה היסטורית, מהסיבות שאמרתי למעלה.
כמו שאמרתי, להגיד שכל האתאיסטים הם לא ציונים זה זבר פוגעני להגיד. באותה מידה אני יכול להגיד שחרדים הם לא ציונים אמיתיים כי הם מתעקשים לא להתגייס לצבא ולהגן על המדינה שלנו. למרות הבעיה הטמונה בזה, זה לא נכון להגיד שחרדים הם לא ציונים.

--------------------
User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 16 2023, 09:35 AM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש

QUOTE (Back to Black @ Aug 16 2023, 06:41 AM)
אני יכול להגיד לך בדיוק למה גם חילונים אתאיסטים יכולים להיות ציונים. כי גם החילונים האתאיסטים עברו שואה. גם האתאיסטים חוו אנטישמיות- וגם החילונים האתאיסטים חשו חיבור לארץ ישראל- אנחנו מאמינים שלפני 2000 שנה זו הייתה מדינת היהודים, אנחנו לא אומרים שלא. המדינה היא בשבילנו מקום מפלט מהאנטישמיות הרבה, מקום שאיחד סוף סוף את היהודים. בנוסף, המקום שאיחד את היהודים גם קשטר אלינו מסיבה היסטורית, מהסיבות שאמרתי למעלה.
כמו שאמרתי, להגיד שכל האתאיסטים הם לא ציונים זה זבר פוגעני להגיד. באותה מידה אני יכול להגיד שחרדים הם לא ציונים אמיתיים כי הם מתעקשים לא להתגייס לצבא ולהגן על המדינה שלנו. למרות הבעיה הטמונה בזה, זה לא נכון להגיד שחרדים הם לא ציונים.

השואה לא קשורה לציונות בכלל.
בן גוריון הציע את ישראל כי זאת הייתה המדינה היחידה שהייתה אפשרית.
ציונות מקורו ביהדות. זאת עובדה.
כבר 2000+ שנה שיהודים דתיים מאמינים שארץ ישראל זו הארץ המובטחת, שהובטחה ליעקוב ע"י ה'.
אם תהיה עוד מדינה חוץ מישראל בלי אנטישמיות, ישראל לא תהיה כ"כ חשובה, נכון?
כלומר, בשביל אתאיסטים.
אבל בשביל דתיים זה הרבה יותר עמוק.
בשבילנו זו ארץ שבמשך יותר מ2000 שנה [!] אנחנו מחכים להזדמנות להגיע אליה.
אני לא אומרת שאתם לא ציונים.
אני אומרת שמצאתם לכם הגדרה אחרת של ציונות.
הגדרה של "ארץ לא אנטישמית" שאם תהיה עוד אחת כאת, ישראל לא תהיה כ"כ מיוחדת, נכון?
בשביל דתיים היא פשוט הרבה יותר.
ומה קשור מלחמות לציונות?
ציונות זאת כמיהה לארץ ישראל.

--------------------

shir~14~she

User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 16 2023, 09:58 AM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש

QUOTE (Petra Wiggin @ Aug 16 2023, 09:35 AM)
השואה לא קשורה לציונות בכלל.
בן גוריון הציע את ישראל כי זאת הייתה המדינה היחידה שהייתה אפשרית.
ציונות מקורו ביהדות. זאת עובדה.
כבר 2000+ שנה שיהודים דתיים מאמינים שארץ ישראל זו הארץ המובטחת, שהובטחה ליעקוב ע"י ה'.
אם תהיה עוד מדינה חוץ מישראל בלי אנטישמיות, ישראל לא תהיה כ"כ חשובה, נכון?
כלומר, בשביל אתאיסטים.
אבל בשביל דתיים זה הרבה יותר עמוק.
בשבילנו זו ארץ שבמשך יותר מ2000 שנה [!] אנחנו מחכים להזדמנות להגיע אליה.
אני לא אומרת שאתם לא ציונים.
אני אומרת שמצאתם לכם הגדרה אחרת של ציונות.
הגדרה של "ארץ לא אנטישמית" שאם תהיה עוד אחת כאת, ישראל לא תהיה כ"כ מיוחדת, נכון?
בשביל דתיים היא פשוט הרבה יותר.
ומה קשור מלחמות לציונות?
ציונות זאת כמיהה לארץ ישראל.

הציונות היא תנועה לאומית ואידאולוגיה התומכת בקיום מדינה המהווה בית לאומי לעם היהודי ובפרט בארץ ישראל. התנועה הציונית, כתנועה לאומית-יהודית, קמה בשליש האחרון של המאה ה-19, בעיקר במרכז ומזרח אירופה. ציונות כאידאולוגיה נפוצה לא רק אצל יהודים וישנם למשל נוצרים-אוונגליסטים ברחבי העולם המגדירים את עצמם כציונים.

מתוך ויקיפדיה.
ציונות לא קשורה לדת.
ולגבי מה שאמרת על זה שאם תהיה עוד מדינה לא אנטישמית אז לישראל לא תהיה חשיבות בעינינו- אז יש לי הוכחה לכך שזה לא נכון. בארה"ב בקושי יש אנטישמיות, ולמעשה יקבלו שם יהודים אולי אפילו יותר מבארץ ישראל (לעומת הפיגועים שיש למשל בישראל). בכל זאת, אני ועוד מליוני יהודים לא עובדים לשם בגלל החיבור שהם חשים לארץ.
אנחנו גם חיכינו 2000 שנה למדינה יהודית, בדיוק כמוכם. זה שלכם זה היה בגלל אמונה באל ולנו זה היה בגלל החיבור שהרגשנו להיסטוריה והרצון למדינה לא אנטישמית זה לא אומר כלום.
אם יש לחרדים כמיהה לארץ ישראל אז שיילחמו למען הארץ שכל כך חשובה להם.

--------------------
User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 16 2023, 10:33 AM
צטט הודעה

**

פרטי משתמש
מגדר:

QUOTE (Back to Black @ Aug 16 2023, 06:41 AM)

בתור חרדי אני יכול להצהיר שחרדים הם לא ציונים וזה לא דבר פוגעני להגיד.
בנוסף: אתה אומר שהחילונים האתאיסטים חשו חיבור לארץ - איזה מין חיבור? למי אכפת איפה גרנו לפני 2000 שנה?

בנוסף: מילון אוקספורד מגדיר את המילה ציוני כך:
"אָדָם הַתּוֹמֵךְ בְּמַטְּרוֹת הַצִּיּוֹנוּת, שֶׁעִקָּרֶיהָ: בִּסּוּסָהּ שֶׁל הַמְּדִינָה הַיְּהוּדִית בְּאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל, שְׁאִיפָה לְכִנּוּס רֹב פְּזוּרֵי הַגּוֹלָה בְּתוֹכָהּ, סִיּוּעַ לִמְדִינַת יִשְׂרָאֵל לְשַׁמֵּשׁ מֶרְכָּז מְדִינִי וְרוּחָנִי לְכָל יְהוּדֵי הַגּוֹלָה שֶׁעֲדַיִן לֹא עָלוּ לָאָרֶץ."
וזה, אדוני, בהחלט לא מתאים להגדרה של אתאיסט, ושתתפוצץ ויקיפדיה.

מתוך ויקיפדיה.
ציונות לא קשורה לדת.
ולגבי מה שאמרת על זה שאם תהיה עוד מדינה לא אנטישמית אז לישראל לא תהיה חשיבות בעינינו- אז יש לי הוכחה לכך שזה לא נכון. בארה"ב בקושי יש אנטישמיות, ולמעשה יקבלו שם יהודים אולי אפילו יותר מבארץ ישראל (לעומת הפיגועים שיש למשל בישראל). בכל זאת, אני ועוד מליוני יהודים לא עובדים לשם בגלל החיבור שהם חשים לארץ.
אנחנו גם חיכינו 2000 שנה למדינה יהודית, בדיוק כמוכם. זה שלכם זה היה בגלל אמונה באל ולנו זה היה בגלל החיבור שהרגשנו להיסטוריה והרצון למדינה לא אנטישמית זה לא אומר כלום.

הישארות בארץ בגלל חיבור לארץ ואתאיסטיות הינם שני דברים שלא יפגשו לעולם: אדם אתאיסט ונורמלי לא ישאר במדינה שכזו שמלאה פיגועים רק כי הוא יודע שאבותיו גרו בה לפני 2000 שנה - זה דבר די דבילי להגיד.
אז יש 2 אפשרויות:
או שהאדם הנ"ל אינו אתאיסט.
או שהוא נשאר בארץ כי הוא דובר עברית, כי הארץ מפותחת, כי הכלכלה טובה, כי הוא מפחד לעבור.
ומי בדיוק "המליוני יהודים" האתאיסטים? נכון ל2015 ישנם בישראל 504,000 אתאיסטים בלבד...
לחרדים ישנה כמיה בארץ אבל מאחר שהם יודעים שהצבא ידרדר את היהדות שלהם הם לא הולכים לשם: כי ארץ או יהדות - הבחירה היא ביהדות כמובן.

--------------------

---------
פורסם ב: Aug 16 2023, 11:13 AM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש

QUOTE (Back to Black @ Aug 16 2023, 08:58 AM)

מתוך ויקיפדיה.
ציונות לא קשורה לדת.

אבל מלכתחילה, כל ההיסטוריה שלך, מבוססת על הכמיהה של העם היהודי הדתי והמאמין שעבר 40 שנה במדבר בשביל להגיע לישראל.
אולי חיכיתם כמונו, אבל מסיבות דתיות לחלוטין!!!
מלכתחילה אנשים חשבו על ארץ ישראל בגלל התנ"ך.
ציונות זה בין הדברים הכי דתיים שקיימים.
בויקיפדיה לא כתוב שום דבר על זה שזה לא קשור לדת.
המקור של הציונות זה בדת. אין מה להתווכח על זה בכלל. זאת עובדה היסטורית נקודה.
אם בשבילך ציונות זה הכמיהה לארץ יהודית לא אנטישמית, סבבה. אבל זה לא משנה את העובדות.
ובארצות הברית לא מדברים עברית. שזאת השפת אם שלך, וכנראה של אמא שלך, יכול להיות גם של סבתא שלך, הרגלים לא ישתנו כ"כ מהר.
אבל אם תהיה ארץ שהיא ממש, ישראל 2. אפילו טוב יותר. האם עדיין תרצי להישאר בישראל?

--------------------

shir~14~she

User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 16 2023, 11:14 AM
צטט הודעה

לילה3>

פרטי משתמש
קבוצה: הנהלת הפורומים
חרמשים: 9421638
משתמש מספר: 84224

QUOTE (Petra Wiggin @ Aug 16 2023, 11:13 AM)
אבל מלכתחילה, כל ההיסטוריה שלך, מבוססת על הכמיהה של העם היהודי הדתי והמאמין שעבר 40 שנה במדבר בשביל להגיע לישראל.
אולי חיכיתם כמונו, אבל מסיבות דתיות לחלוטין!!!
מלכתחילה אנשים חשבו על ארץ ישראל בגלל התנ"ך.
ציונות זה בין הדברים הכי דתיים שקיימים.
בויקיפדיה לא כתוב שום דבר על זה שזה לא קשור לדת.
המקור של הציונות זה בדת. אין מה להתווכח על זה בכלל. זאת עובדה היסטורית נקודה.
אם בשבילך ציונות זה הכמיהה לארץ יהודית לא אנטישמית, סבבה. אבל זה לא משנה את העובדות.
ובארצות הברית לא מדברים עברית. שזאת השפת אם שלך, וכנראה של אמא שלך, יכול להיות גם של סבתא שלך, הרגלים לא ישתנו כ"כ מהר.
אבל אם תהיה ארץ שהיא ממש, ישראל 2. אפילו טוב יותר. האם עדיין תרצי להישאר בישראל?

לא בהכרח בכלל מסיבות דתיות.
אלה בגלל שזה ארץ התאחדות העם או משהו.

--------------------
אוניסף | קתרין | 15 | אמפיביה |הנהלת הפורומים | מלקולם מרלין

User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 16 2023, 11:43 AM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
חרמשים: 18717
משתמש מספר: 62302

אני רק רוצה לציין שכשתכננו להקים את מדינת היהודים באוגנדה זאת הייתה הצעה ציונית לחלוטין.

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (11) « ראשון ... 2 3 [4] 5 6 ... אחרון » קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025