![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Oct 22 2023, 20:34 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
כבר פרסמתי בעבר את השאלה הזאת בתור סקר, אך אז קיבלתי רק דעות, וכעת אני מעוניין בנימוקים.
--- פרופסור טרלוני- שרלטנית?! אני בטוח שכולכם רוצים לענות מיד- כן. ואתם צודקים ברצון שלכם, כי כך מקגונגל והרמיוני מתייחסות אל טרלוני, כשרלטנית, וגם דמבלדור אומר שהיו לה סך הכול שתי נבואות אמת. אך מי שיקרא את ספר שלוש שוב יראה שהיא מנבאת ללבנדר שהדבר שהיא הכי חוששת ממנו יקרה בתאריך מסוים, ואכן, באותו תאריך לבנדר מגלה שהארנב שלה מת. איך יכול להיות שסיביל טרלוני ידעה לנחש זאת? היא סתם פלטה תאריך לאוויר והיה לה מזל? לא נראה לי. סיביל טרלוני אינה טיפשה, היא לא הייתה עושה דברים שיוכיחו בוודאות שהיא שוגה! דוגמא נוספת לכך יש כאשר היא מנבאת שאחד התלמידים יעזוב את השיעור באמצע השנה, ואכן הרמיוני מגשימה את הנבואה הזאת. ושוב, זה לא דבר שקורה שתלמיד עוזב את השיעור באמצע השנה, ואנו לא רואים שום דבר כזה לאורך שאר שנות הלימודים, אז למה שטרלוני תגיד דבר שעל פי המוח הישר לא יכול לקרות? עוד דוגמא לכוחות של טרלוני נמצאת בשנה השישית, שם טרלוני מתלוננת להארי שדמבלדור לא מקשיב להזהרות שלה על כך שמשהו רע רובץ על הטירה. אני בטוח.ה שאני לא צריכ.ה להזכיר לאף אחד מה קרה כמה ימים אחר כך. והנה הגענו לשאלה הכי קשה שאתם בטח רוצים לשאול- אם סיביל טרלוני היא לא שרלטנית, אז למה היא מנבאת כל הזמן שהארי ימות, הרי אנו רואים שזה לא קורה? גם לכך יש תשובה בידי. הארי אינו אינו ילד רגיל, הוא מכיל בתוכו שביב נשמה של וולדמורט, כך שהוא בעצם הורוקרוקס, זה מה שמפריע לטרלוני לצפות נכון את מותו, כיוון שההורוקרוקס הוא בעצם מוות, זאת דרך יצירתו וזאת מטרתו. אז לסיכום: האם טרלוני היא שרלטנית? אם כן- איך תסבירו את הנבואות שלה? אם לא- למה הרמיוני ופרופסור מקגונגל מתייחסות אליה כך? מחכה לתשובותיכם. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 23 2023, 11:48 AM
|
||
![]() סקיב ![]() |
ברור שהיא שרלטנית!
והנבואות שלה הם פשוט נבואות שמגשימות את עצמם... אני גם יכול לנבא לך שיקרה לך מחר דבר רע, מן הסתם באמת יקרה לך משהו אבל עכשיו אתה תקשר אותו למה שאמרתי למרות שזה טבעי לחלוטין. שם לב שהנבואות של טרלוני מנוסחות בשפה מאד כללית "הדבר שאת הכי חוששת ממנו יקרה ביום כך וכך" ובאמת הארנב מת. זה לא אומר כלום! ברגע שהארנב מת לוונדר נזכרה בנבואה אבל באותו מידה היא הייתה יכולה לקשר את זה לציון גרוע שהיא קיבלה במבחן או לחברה שפגעה בה... כנ"ל בעניין "משהו רע יקרה להוגוורטס", בא לא נשכח שוולדמורט הרגע חזר לתחייה ומאד הגיוני שקרה משהו רע להוגורטס במוקדם או במאוחר, ושוב פעם, זה יכול להיות כל דבר לאו דווקא המוות של דמבלדור. גם לעניין הנבואה על תלמיד שיעזוב, אם אני לא טועה מקגונגל אמרה שכל שנה טרלוני מתחילה ככה את השיעורים שלה ואת הנבואה הזאת היא גם יכולה להגשים בקלות, פשוט להעיף את אחד התלמידים הפחות משקיעים... הוכחה לדבריי זה שאמבירדג' ביקשה מטרלוני לנבא לה נבואה והיא כמובן השתמשה בשיטה הקבועה שלה וגימגמה לה ש"משהו רע הול לקרות לך..." נו, באמת... --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 23 2023, 14:04 PM
|
||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי הלל.
אשכול זה הינו ספ- נוסף ללינקיה:) רק הצעה קטנה, אם את ממרכזת תמרכזי הכל. תודה רבה על הפעילות שלך פה, זה באמת נורא כיף לראות אנשים פעילים פה:) ואת יכולה להכנס ליצרן החודש ולהפקיד שם את הפעילות, יהיה סיכוי שתצליחי לנצח ביצרן החודש!! יום טוב:) -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 23 2023, 15:48 PM
|
||||
![]() טרול ![]() ![]() |
סתם שאלה- בכול יום קורה לך משהו שאתה יכול להגדיר כדבר שממנו אתה פוחד מאוד? אתה כנראה שוכח, אבל טרלוני נקבה תאריך מדויק, כאשר לפי הסתברות סטטיסטית הסיכוי שביום לימודים רגיל יקרה לך משהו שמפחיד אותך עומד על פחות מאחוז, בדקתי את זה, כך שזו לא נבואה שמגשימה את עצמה. ועוד משהו- וולדמורט קם לתחייה שנה וחצי לפני שטרלוני אמרה שמשהו רע הולך לקרות, ובאותה שנה וחצי הוא התרחק מהוגוורטס, כי הוא פחד מדמבלדור, מה גרם לטרלוני לחשוב שהיחס שלו להוגוורטס ישתנה? ודבר אחרון- אתה צודק שפרופסור מקגונגל אמרה שטרלוני מתחילה כל שנה בניבוי מוות לאחד התלמידים, אבל זה שתלמיד יעזוב שיעור, זה בתלי נתפס, והמילים של טרלוני היו "יעזוב", כלומר, מעצמו, לא שהיא תסלק אותו, חוץ מזה שלא היה כתוב בשום ספר שהיא סלקה את אחד התלמידים. נ.ב. באמת לא מובן למה היא לא ניבאה לאמברידג' משהו, אולי היא מסוגלת לנבא רק כאשר היא רגועה, ואמברידג' הלחיצה אותה? מי יודע. -------------------- קראתם ספר ואהבתם?
אני אשמח להצעות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Oct 24 2023, 22:41 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
אוקי. יש בזה משהו, אבל זה לא לגמרי משכנע.
אני לא זוכר במדויק מתי היא אמרה ש"משהו רע רובץ על הטירה" אבל בואי/בוא [הלל-בן או בת?], אם ככה היא אמרה את זה אז זה הדבר הכי ניתן לפרשנות שיש. אם יקרה משהו אז היא תגיד אמרתי לכם ואם לא אז כולם יחשיבו את זה לעוד אחת מהאמירות שלה שלא אומרות כלום כמו "אני רואה משהו רע מתקרב" שהיא אומרת 3 פעמים ביום שחרית מנחה ערבית. לגבי זה שתלמיד יעזוב את השיעורים, אולי יש לה ניסיון בזה שתלמידים לא אוהבים את השיעורים שלה בגלל שהיא סתם מבזבזת להם את הזמן וקרוב לודאי שמישהו יעזוב. ויותר מזה יכול להיות שהיא ידעה על מחולל הזמן של הרמיוני ועל זה שהיא גם ככה עמוסה ולא מאמינה בגילוי עתידות ככה שמאד סביר שהיא תפרוש. גם המילה "יעזוב" ניתנת לפרשנות לדעתי לגבי הארנב, נו, זורם איתך. פעם אחת היא יכולה לצדוק, זה לא ממש מוכיח. חוצמזה היו לה נבואות אחרות שלא התקיימו כמו שהיא אמרה לנוויל שלא יהיה בטוח שסבתא שלו בקו הבריאות [שוב פעם, נוסח מעורפל שלא אומר כלום] וכמו שאנחנו יודעים בספר החמישי רואים שסבתא שלו בריאה ושלמה ולא מוזכר שקרה לה משהו. לדעתי יש עוד נבואות, זכור לי משהו על זה שהיא לא משתתפת בסעודת חג המולד [יש"ו] בגלל שהמספר 13 מקולל. לא בטוח. קיצר, לא הייתי סומך עליה לגמרי... --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |