![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (5) 1 [2] 3 4 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Nov 3 2023, 09:54 AM
|
||
![]() Don't Worry Be Happy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חושבת שאומנם זה ממש קשה להאמין בזה כל כולך, אבל אם אלוקים הוא כל יכול והוא בעצם המקור של העולם אז הוא יודע מה הוא עושה ויש לו את הסיבות שלו לעשות את השואה ואת שמחת תורה וכל הדברים הרעים שקורים. חוץ מזה שאנחנו לא יודעים כלום על המניעים שלו, אבל זה ברור שהוא יודע יותר מאיתנו וחכם יותר מאיתנו.
-------------------- תהילה | כותבת | 15 | דתיה
עוד פעם אחת לחבק, לראות אותך צוחקת, אז נשבע אני אלך. עוד מילה אחת, שיר אחרון, לשקר שאני בסדר, שיש לכל זה היגיון. עוד פעם אחת בעיניים, זה לא שלום בינתיים, רק להתראות. -עידן עמדי --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 3 2023, 13:31 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
התלבטי אם לענות.
מה שיש לי להגיד זה "כי גבהו שמים וארץ, כן גבהו מחשבותיי ממחשבותיכם ודרכיי מדרכיכם" אני מבטיח, שיום יבוא, יבוא יום,ועוד נבין איך הכל הלך לטובתנו. "חסדי ה' כי לא תמנו, כי לא כלו רחמיו." "כי לא יזנח לעולם א-דני." -------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!" -משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 3 2023, 14:51 PM
|
||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אלוהים הוא אלוהי הטוב ואלוהי האהבה, שלזה כולנו שואפים. אבל הוא גם יכול להפיל מכות על כל העמים מתי שרק יבחר. כמו שקורה לנו במדינה עכשיו עם המלחמה, כשבכל העולם מסמנים בתים של יהודים ואשכרה חוזרים לתקופת השואה הנוראית. נכון, דברים איומים קורים, אבל אלוהים תמיד פה, לשאול איפה הוא היה בשואה זה כמו לפקפק בקיומו בתקופה ההיא. ברור לכולנו עוד מתקופת התנ"ך שבכל פעם שעם ישראל עשה הרע בעיני ה' הם חטפו, בית המקדש נחרב על שנאת חינם, המלחמה היום קורית בדיוק בגלל הדברים האלה (במקום אהבה - ימנים נגד שמאלנים, חילונים נגד דתיים, זוועה) וגם תקופת השואה היא תוצר של תפקוד לקוי של עם ישראל בגולה, לכן היה צורך במכה חזקה של אלוהים כדי להעיר את עם ישראל.
השאלה היא לא איפה הוא היה בשואה אלא מה אנחנו עשינו שהגיע לנו לחטוף כזאת מכה רצינית. הייתה התבוללות, הזהות היהודית הלכה לאיבוד בגולה, הייתה שנאת חינם בין יהודים ללא יהודים, דברים כאלה מובילים את העולם למקומות מאוד נמוכים. אז עם כל הצער שבדבר, אלוהים ניסה להעיר אותנו. עכשיו הגענו למדינת ישראל (עם שאיפה לארץ ישראל השלמה) אבל הסרטן המוסלמי דופק לנו בדלתות, תרתי משמע. מה אנחנו אמורים לעשות? להמשיך להפגין? להמשיך עם שנאת החינם? האם על הערכים האלה גדלנו? שנאה, פילוג? כמובן שלא. כי כמו שאמרתי בהתחלה, אלוהים הוא טוב. כמו אבא שמעניש את הילד שלו כשהוא עושה משהו רע, זה לא מגיע מחוסר אהבה או מרוע, זה מגיע מחינוך נטו. אלוהים מנסה לחנך אותנו ולהעיר את עינינו. אל תתנו לשואה ולמלחמה עכשיו לעוור אתכם ולחשוב שאלוהים רע או לא קיים, הוא תמיד פה, ובסופו של דבר ישראל תנצח, כי כזאת היא דרכינו. "וַאֲנַחְנוּ הִכַּרְנוּ אֶת הָאַהֲבָה שֶׁאֱלֹהִים מְקַיֵּם בָּנוּ וְהֶאֱמַנּוּ בָּהּ. הָאֱלֹהִים הוּא אַהֲבָה; הָעוֹמֵד בָּאַהֲבָה עוֹמֵד בֵּאלֹהִים וֵאלֹהִים עוֹמֵד בּוֹ" - איגרת יוחנן פרק ד' הברית החדשה -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 3 2023, 15:50 PM
|
||
![]() אל בדימוס ![]() ![]() |
טוב אני אנסה לענות אחד אחד
דיפר פיינס (מה השם אגב?) - את יכולה לשנות את ההגדרות למוסר, לומר "מוות זה לא דבר רע" או "כאב זה לא דבר רע" או "אנחנו בסך הכל קטנטנים וזה לא נורא", אבל מוסר לא עובד ככה , לרוב האנשים רצח זה דבר נורא, כאב ואכזריות זה דבר רע , ככה רובנו חושבים למרות ש"הכל זה ביניים לעולם הבא" , עוד דבר, אם זה רע זה לא משנה מי עושה את זה, הוא עשה משהו רע. יעל שרה, הזכרת שזה שאנחנו יודעים שהוא כל יכול לא אומר שאנחנו יודעים מה זה, אז , אני באופן אישי מאמין שאני כן יודע שהוא מסוגל לעשות דברים מסוימים , רוב הדברים הוא יכול לעשות. פשוטו כמשמעו. רוב הדתות יסכימו לחלוטין. את מציעה אפשרות שאי אפשר לדעת ואולי הוא לא יכול , אם את מאמינה בזה , סבבה , זה לא האלוקים שאני ורוב העולם מאמינים בו. אין שום דבר הכרחי בשואה ,מאחר והאלוקים כל יכול הוא יכול להגיע לכל מטרה שהיא בלי להשתמש באמצעים כל כך מלוכלכים. טוב, כמה הזכירו משהו אז -זה שאלוקים יודע יותר מאיתנו או חזק יותר או מגניב יותר לא מתיר לו לעשות דברים רעים. העובדה שהוא כל יכול גורמת לכך ששום תירוץ שבעולם לא מתקבל על הדעת. הרוע הזה לא היה חייב להתרחש. משום סיבה שהיא. ואולי , אולי יום יבוא ויבוא המשיח ואז נעבור איזה שהוא שינוי תודעתי שיגרום לנו "להבין" הכל פתאום , אבל אני לא רוצה את זה, אין לי רצון שישנו לי את התודעה ויגרמו לי לחשוב שדברים שהם רעים הם בעצם טובים. אין לאלוקים דרך לשכנע אותי שמה שהוא עשה זה בסדר. הוא יכול לעוות לי את התודעה וחוש המוסר ולגרום לי לחשוב שרצח תינוקות זה טוב. אני מקווה שברור לכולנו שזה לא אומר כלום. CELA2018 , אתה נוצרי? סתם מתעניין ולא הבנתי , העובדה שאנשים עשו דברים כאלה ואחרים לא מצדיקה את העונש ,שום "חטא" לא מצדיק כזה עונש , או לפחות כמעט כל חטא. שלא נדבר על כך שרוב האנשים האלה שסבלו היו אחלה אנשים ולא עשו משהו רע. גם אלוקים הוא זה שהגדיר את זה כ"חטא" ואז מעניש. הוא היה יכול לבנות עולם אחר. בלי רוע. ואני גם לא מבין על סמך מה כולכם אומרים את זה? מה אתם יודעים על אלוקים? אני באופן אישי אין לי שמץ של מושג איך המוח שלו בנוי , תיקון טעות , אין לו מח בכלל , אין לו גוף , אין חי שום מושג מה מניע אותו, למה אתם בטוחים שהוא לא רע? יכול להיות שמשהו אצלו פגום מוסרית , שהוא חושב שלהרוג מלא אנשים זה סבבה. מאיפה אתם מכירים אותו? אני באמת לא מבין... אם לצורך הדיון הייתם קוראים סיפור פנטזיה על מפלצת אדירה שהשתלטה על כדור הארץ, והיא דורשת שיהרגו כל שנה 100 ילדים , אני בטוח שהיא היתה הרע בסיפור. אני לא מבין מה זה שונה? -------------------- נמות בדמנציה בעוני. כולנו בלי שווי או שוני. (ככה אומרים נכון? אנל-) כי לא עשינו שום דבר. אין לנו פנסיה כבר.
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 3 2023, 16:07 PM
|
||||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ברגע שאתה יוצר משהו אתה מחליט על חוקי המשחק שלו. אז אם המפלצת הייתה יוצרת את העולם זה כבר משהו אחר. לה' אין טוב ורע ה' החליט מה אנחנו נחשוב שנכון וטוב למרות שרוב הסיכויים שזה לא. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 4 2023, 23:14 PM
|
||
במטותא, אבל להרוג מאה תינוקות זה לא משחק. לא משנה מאיזה כיוון תסתכלי על זה. וברור שאם אלוקים חושב שלרצוח תינוקות ולראות סבל אינסופי זה דבר טוב , משהו אצלו פגום ברמה עמוקה ביותר.
אם מישהו יוצר עולם ויצורים תבוניים זה לא נותן לו שום רשות לפגוע בהם בשום צורה. ה' החליט מה נחשוב שנכון למרות שזה לא? אני לא מצליח להבין את המשפט , מה פה יכול להיות לא נכון? משהו יכול להיות נכון או לא נכון , משתלם או לא משתלם בהינתן מטרה מסוימת. אם המטרה היא להרוג מאה תינוקות , אז כן , נכון להרוג אותם. הוא יכול אולי מתישהו לעוות לנו את השכל שנחשוב שרצח המוני זה דבר טוב, אבל בשביל זה הוא יצטרך לעוות לנו את השכל. אני חושב שזה רע שהאחר סובל. זה ברור לי כמעט יותר מכל דבר אחר. אלוקים לא יכול לקבוע שזה טוב -------------------- נמות בדמנציה בעוני. כולנו בלי שווי או שוני. (ככה אומרים נכון? אנל-) כי לא עשינו שום דבר. אין לנו פנסיה כבר.
|
|
פורסם ב: Nov 4 2023, 23:41 PM
|
||||
בשביל אלוהים כן! ומה זה סבל בעצם? האם סבל זה כאב? האם סבל זה מוות? כי מוות זה לא ביג דיל בשביל אלוהים. וסבל. מה אנחנו בעצם? אנחנו סך הכל בני אדם. מה שאומר שסבל זה לא פוגע בהכרח כי לנו אין מושג מה באמת סבל. אולי סבל זה בכלל צחוק? וכאב. כאב זה לא משהו אמיתי. זה ליטרלי עצבים. ולתינוקות אין עצבים. כלומר הם לא ממש מרגישים אותם. ומה שה' עושה זה לוקח את מה שהוא נתן. וזה לגמרי הגיוני. ה' החליט מה אנחנו נחשוב. לכן יכול ליהיות שכל המוסר שלנו מוטעה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 5 2023, 00:35 AM
|
||
![]() מוגל |
לא, אי אפשר לקבל את זה כ"כ בקלות ואם את מקבלת את זה ככה סימן שאת לא מבינה בכלל מה קורה.
"כל השמות תפוסים" -אתה צודק. הטבח הנוראי הזה מאוד כואב לכל עם ישראל. אבל צריך להאמין שבורא העולם ברא את העולם טוב כמו שהוא, רק שאנחנו צריכים למצוא את הטוב הזה. וזה קשה. קשה מאוד. (אם לומר את האמת גם אני לא איזה מאמין גדול...) ונכון שלכולנו קשה לראות ולשמוע את כל זה אבל זה לא אומר שבורא עולם "פגום" חס וחלילה. ואולי אנחנו אלה שפגומים? אלה שלא מסוגלים להבין מה זה כאב, מה זה מוות, מה זה מוסר. נ.ב באמת שכשאני כותב את הדברים האלה אני לא מאמין להם בשלמות, כי כנראה יש לכולנו עוד מה להתקדם ולהתחזק באמונה שלמה ותמימה בבורא ישתבח שמו. שיהיה בשורות טובות, אמן. -------------------- תודה רבה לך אבא
|
|
פורסם ב: Nov 5 2023, 02:52 AM
|
||
כתבתם פה אנחנו לא יודעים מה זה "כאב" או "מוסר" או "מוות" או "רוע" וכו וכו
רק להבהיר משהו - אין לי שום עניין בהגדרה המילולית בשפה העברית של המילים האלו, ממש לא מעניין אותי, ואין לי שום עניין לקיים את ההגדרות של הביטויים האלה. אין לי עניין בסמנטיקה. אין לי עניין בקיום המילים האלה, המילים מבטאות עקרונות שטבועים אצלי כמו שצריך למנוע כאב מאנשים אחרים , לשנות את ההגדרה המילולית מ"כאב" ל"טוב", לא תשנה כלום , אז מעכשיו העקרון שלי אומר שאני צריך למנוע מאחרים "טוב". אני אפילו מבין את הדיון. מה זה אומר שנגלה ש"סבל" זה "צחוק"? זה מטופש. ברמה המילולית כאילו? וכמובן שתינוקות מרגישים כאב, אם כי בכל מקרה מתים יותר מאשר רק תינוקות. כן ,אבל אם אני לדוגמא מצליח לייצר יצורים תבוניים וגורם להם לסבול במשך למרות שאני יכול למנוע את זה , אני לחלוטין אדם רע שצריך להתנגד לו ולהרוג אותו. אלוקים יצר יצורים תבוניים , כואב לנו, אין לו שום זכות לגרום רע כשהוא יכול למנוע את זה. זה פשוט סדיזם. אם בשביל אלוקים זה לא ביג דיל זה לא אומר שזה בסדר. גם להיטלר זה לא היה ביג דיל לרצוח שש מיליון. אה. -------------------- נמות בדמנציה בעוני. כולנו בלי שווי או שוני. (ככה אומרים נכון? אנל-) כי לא עשינו שום דבר. אין לנו פנסיה כבר.
|
|
פורסם ב: Nov 5 2023, 11:43 AM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
אני מבינה שכל המוות הזה כואב
אבל לאלוקים יש יש משלו ואולי הוא רוצה להעניש אותנו כי לא התנהגנו בצורה ישרה או שהוא חושב שלא צריך להוביל אותנו בדרך הקלה ושאולי יש מסר או שיעור שהוא רוצה ללמד אותנו נסתרות דרכי השם וכנראה לא נצליח להגיע לרמת הבנה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 5 2023, 11:48 AM
|
||||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני אענה רק לזה כרגע. אתה לא הבנת מה אמרתי, אמרתי שזה שאנחנו יודעים שהוא כל יכול לא אומר שאנחנו מבינים את זה, לא אמרתי שאי אפשר לדעת אם הוא כל יכול, הוצאת את דברי מהקשרם לחלוטין. יש פה משהו גדול ממנו בכמה וכמה מידות, יש פה תוכניות אלוקיות מדוקדקות שהשואה הייתה חלק מהם ואתה לא מבין את התוכניות האלה, אין דרך להבין אותן. אתה מסתכל על השואה כמקרה אחד בודד, אבל היא לא, יש לה הקשרים לדברים שקרו בעבר ויקרו בעתיד. אתה גם יכול לשאול, אלוקים הוא כל יכול, למה הוא לא ברא עולם ללא סבל וכאב? ללא מוות? דבר ראשון, הוא ברא ובגלל חטא האדם הראשון הפסדנו. דבר שני, זה אומר שהסבל והכאב הם הכרחיים, אחרת הם לא היו. ועוד משהו, מה זה לשכנע אותך שהוא בסדר? אלוקים זה לא עובר ושב או תוכנית כבקשתך, הוא לא עובד אצלך, הוא יותר מבסדר, הוא המוסר, הוא הטוב. וממש לא אמרנו שהשואה היא דבר טוב או שרע זה בעצם טוב, ברור לנו מאוד שהשואה היא דבר רע. המחשבה שלי היא שכל הדברים האלה קורים כי הכולם צריך לעבור תהליך מסויים בדרך לגאולה השלמה, גם דברים רעים שקורים לאדם הפרטי זה כי הוא צריך לעבור משהו וזה בונה אותו. העולם עובר תהלכים, לא כולם נעימים, לא כולם פשוטים. אתה מייצג תפיסה שאלוקים הוא התגלמות הטוב והרע הוא אויבו ושואל איך הוא נתן לרע לעשות כאלה דברים, התשובה היא שהטוב והרע הם מאלוקים, ואת שניהם צריך, גם אם אנחנו לא מבינים. אתה משאיר את אלוקים בתוך ההגיון וההבנה הקטנים שלנו, ומנסנ להבין על פי החוקים והמוסר שלך, זה מוטעה, אלוקים גדול מהשכל הקטן שלנו לא עובד על פי החוקים שאנחנו מכירים. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 7 2023, 11:18 AM
|
||||
ומה רע בכאב? -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 7 2023, 15:26 PM
|
||
![]() מוגל |
מה זאת אומרת מה רע בכאב?
מאיפה את יודעת מה זה הכאב הזה כמה הוא כואב ואיך. ברור שכאב זה רע רק שבורא עולם כנראה חושב שכרגע מגיע לנו קצת רוע, ואנחנו צריכים למצוא את הטוב שבו. בישיבה שלי מתארחות משפחות משדרות. ועושים כל מיני פעילויות לילדים שם. אחד הפעילויות הכי מרגשות שראיתי שעושים להם זה שאמא אחת עשתה לבן שלה בן ה-12 יום הולדת. היית צריכה לראות איך היא בכתה שם. אולי אז היית רואה מה זה כאב. אולי כאב זה לא רע מבחינה נסתרת שאנחנו לא מבינים, אבל ללא ספק לא שייך לומר על זה: "מה רע בכאב" האמא שעשתה את היום הולדת כאבה את הכאב של הבן שלה, וכולנו צריכים לכאוב את הכאב הזה. אני מסכים איתך שצריך להבין שכל המצב הזה טוב, אבל לא להתיחס אליו ככה... -------------------- תודה רבה לך אבא
|
|
פורסם ב: Nov 7 2023, 16:51 PM
|
||||
![]() הזמן מרפא את הכול אם לא הכול את הרוב וגם זה יעבור ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חושבת שזאת שאלה רעה -------------------- 🥀 1993-2024 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 7 2023, 17:03 PM
|
||
![]() מוגל |
הילד בן ה-12 היה חטוף שכחתי להגיד
-------------------- תודה רבה לך אבא
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |