האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור ספר || משחקי הירושה
פורסם ב: Nov 9 2023, 09:36 AM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 2623
מגדר:female
משתמש מספר: 76102
חפצי המשתמש: צפה

סיקור ספר
משחקי הירושה

User Posted Image

♥ שם הספר – משחקי הירושה/ The Inheritance Games
♥ שם הסופרת – ג'ניפר לין ברנס/ Jennifer lynn barnes
♥ שנת הוצאה - 2020, יצא בעברית ב2023
♥ גוף הוצאה - בישראל- ידיעות ספרים, במקור- Little, Brown Books for young readers.
♥ ארץ ושפת מקור – אנגלית, באנגליה, לונדוןת
♥ שם המתרגמ\ת – ענבל מלכה
♥ ז'אנר -מיסתורין ורומנטיקה
♥ סדרת ספרים – מורשת הותורן

תקציר העלילה
תקציר מגב הספר – לאייברי גרמבס יש תוכנית לעתיד טוב יותר: לצלוח את תקופת התיכון, לזכות במלגה ולנסות להסתדר בהמשך.
באופן לחלוטין לא צפוי גורלה משתנה כאשר היא מגלה יום אחד שמיליארדר מסתורי בשם טוביאס הותורן מת והשאיר לה כמעט את כל הונו. לאייברי אין מושג למה – או אפילו מיהו טוביאס הותורן.
כדי לקבל את הירושה, על אייברי לעבור לאחוזת הותורן רחבת הידיים, שבכל חדריה הטביע הזקן את חותמו – ואת אהבתו לחידות, מבוכים וצפנים.
לרוע מזלה, באחוזה מתגוררים גם ארבעת הנכדים המבריקים והכריזמטיים של הותורן, שגדלו בציפייה לרשת מיליארדים. לכודה בעולם מסוכן של עושר, פיתויים ותככים, כשהסכנה אורבת לה בכל פינה, תצטרך אייברי להשתתף במשחק רק כדי לשרוד.
תקציר שלי- לאייברי גרמבס יש חיים לא כל כך קלים: אמא שלה מתה, אבא שלה נטש אותה, והיא גרה עם החצי אחות שלה בדירה קטנה, ולפעמים היא אפילו ישנה באוטו. כל חיה משתנים כאשר היא מגלה שזקן מילארדר ירש לה מילארדים- זקן שהיא בכלל לא מכירה. אייברי אפילו לא יכולה להספיק לחשוב אם זה דבר טוב או לא, לפני שמודיעים לה את הדבר הכי חשוב: כדי לירוש את כל הכסף, היא צריכה לגור שנה באותו הבית עם קרובי המשפחה של אותו הזקן, קרובי משפחה שציפו לקבל את הכסף שאייברי קיבלה.
עד מהרה היא מוצאת את עצמה בתוך רמזים וחידות, שיכולים להוביל אותה לתשובה למה הזקן הוריש לה כל כך הרבה כסף, ובאותו הזמן גם יכולים להיות מסוכנים. שלא לדבר עם הנכדים המסוכנים ויפי התואר של הזקן...
האם אייברי תצליח לירוש את ההון ולשרוד?

דעה אישית
קודם כל, אני ממש אהבתי את הספר. בדרך כלל אני אוהבת רק ספרי פנטזיה, אבל הספר הזה היה אחד האהובים עליי למרות שלא היה בו משהו קסום. נתחיל בזה שהפרקים מאוד קצרים, והספר כל כך עניין אותי עד שהגעתי למצב שסיימתי פרקים מהר מדי, ו''פרק אחרון לפני המיטה'' הפך לשלושה או אפילו חמישה פרקים. הבעיה היחידה היא שהסדרה הייתה יכולה להיגמר כבר בספר הראשון, ולדעתי הסופרת סתם הוסיפה איזה פרט קטן כדי שיהיה עוד ספר, וזה סתם קצת מרח אותו, ואני עכשיו בספר השני, והוא לא וואו, הוא סתם מרגיש נמרח וזה חבל. אבל נחזור לספר הראשון, הרומנטיקה בסיפור ממש טובה, והפכתי למשפפת נלהבת של גיימברי (אם ככה קוראים לשיפ). יש הרבה מיסתורין בספר ובגלל זה כל כך כיף לקרוא אותו. אז אם אתם אוהבים תעלומות, מיסתורין, ורומנטיקה- אני מאוד מאוד ממליצה על הספר הזה, כי חוץ מהעניין שזה נמרח בסוף זה ממש טוב.

--------------------
יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר

User Posted Image

And I know you’re not looking for a relationship right now,- and I get it. But… it makes me a little sad. Mostly because it’s means I missed my chance to be with this really amazing guy who makes me laugh and always find ways to be there for me when I need him

תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות
שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42
#דילשנאתסופיפוסטר

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Nov 11 2023, 15:27 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: מנהלי פורומים
חרמשים: 110059
מגדר:male
משתמש מספר: 84203
חפצי המשתמש: צפה

לא קראתי את הספר אבל נשמע נחמד

--------------------
קאלאדין📖מ. ספרים📖שוטו📖הוא\אתה📖ברנדון סנדרסון

I am rotten to the core

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025