![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Nov 27 2023, 12:12 PM
|
||||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דמויות צעירות דיון היי משתמשים! אתם יודעים, בהרבה ספרים הדמויות הראשיות הן יחסית צעירות, בדרך כלל מתחת ל18. לפעמים הדמויות מתחילות מתחת לגיל 18, ובספרים הבאים היא כבר מעל גיל 18, אבל לפחות בספרים שאני קוראת הדמויות תמיד קטנות מגיל 18. אז יכול להיות שיש כמה סיבות לזה, ובניהם כדי ליצור הזדהות עם הקוראים. אם זה ספרים לנוער, כנראה שיעדיפו לשים דמות בין 12-16, כי אם לקוראים ולדמות יש משהו במשותף, לדוגמה הגיל במקרה הזה, זה יכול לגרום לקוראים יותר לאהוב את הדמות ולהזדהות איתה. יכולים להיות גם עוד סיבות, כיוון שלפעמים גם בספרים של מבוגרים יש דמויות קטינות, אז בגלל זה פתחתי את הדיון הזה, כדי לראות מה אתם חושבים שהסיבות. אז מה אתם חושבים? למה דמויות ראשיות לרוב קטינות? דיון מהנה :) -------------------- יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר ![]()
תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42 #דילשנאתסופיפוסטר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 27 2023, 14:47 PM
|
||
אני חושב שזה באמת בשביל שנזדהה עם הדמויות כי אין הרבה אנשים שירצו לקרוא ספר על ילד ממש קטן או על מבוגר.
-------------------- קאלאדין📖מ. ספרים📖שוטו📖הוא\אתה📖ברנדון סנדרסון I am rotten to the core ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 27 2023, 20:16 PM
|
||
![]() מוגל |
אולי בגלל שרוב האנשים שקוראים ספרים הם בדרך כלל לא מבוגרים. -למבוגרים אין הרבה זמן לקרוא...
-------------------- אתה באיזשהו שלב מתחיל להאמין שהכל אפשרי אם יש לך מספיק חוצפה."[COLOR=YellowGreen] [FONT=Courier]
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 11:48 AM
|
||
אולי כי אלה ספרים שקהל היעד שלהם הוא ילדים ונוער - אני קוראת ספרים שלא משווקים לפי גיל ובדרך כלל הגיבורים שלהם הם מבוגרים
-------------------- רונית~חננה ממש וופ וופ~פאנדומים, כל הפאנדומים~גונבת את הארי פוטר מהטרפיות~לשעבר קורה111~עושה משהו עם החיים שלי מי היה מאמין~
תראו אני גם בao3 ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 15:44 PM
|
||||
כן נכון למשל רוב הספרים שאני קורא מיועדים לנוער אז הדמויות שם הן של בני נוער -------------------- קאלאדין📖מ. ספרים📖שוטו📖הוא\אתה📖ברנדון סנדרסון I am rotten to the core ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 16:58 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
כדי שיהיה גיבורים שהם קטינים.
אם יהיה גיבורים שהם מעל גיל 19 לא יהיה קטע לספר -------------------- עברתי משתמש בייי
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 20:58 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
למה דווקא?
יכולים להיות ספרים מעולים שהגיבורים שלהם בני ארבעים -------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!" -משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 21:44 PM
|
||
אני חושבת שהדוגמאות שהבאת מלכתחילה היו מאוד מוטות, אז אי אפשר לנהל את הדיון מנקודת הנחה כזאת.
את בבירור אוהבת לקרוא ספרי YA. שזה לגיטימי, זה ז'אנר טוב כמו כל הז'אנרים, וגם אני קוראת בו. אבל מן הסתם, בז'אנר של ספרים שמיועד לבני נוער, יהיו גיבורים בני נוער - פשוט כי הם מתמודדים עם חוויות ואירועים וצורת תגובה והשקפת עולם שדומה יותר לזו של הקורא, ולכן סביר יותר שהוא יזדהה איתם. כמובן שישנם יוצאי דופן, אבל זה המצב בכלליות. לעומת, זאת בואי נקח בערך כל סופר אחר שלא כותב במיוחד לנוער: הרלן קובן? לא. ג'ון גרישם? נהא. ג'ודי פיקו? נופ. סטיבן קינג? לא. ארתור דויל וג'ורג' דאבל אר מרטין ובראם סטוקר וצ'ארלס דיקנס ודניאל דפו והרמן מלוויל ולב טולסטוי ופאקינג שייקספיר? אני לא חושבת. -------------------- ![]() It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle. - Franz Kafka, The Castle. קלישה • כותבת • סטיבן קינג חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / קראו לי ישמעאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / ההווה אינו אלא פסגתו של העבר, והעתיד איננו קיים כלל / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו (sixseasonsandamovie#) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 22:05 PM
|
||||
האמת היא שאני פשוט לא קוראת ספרים למבוגרים אלא רק לנוער.
אבל כן יש ספרים למבוגרים שקראתי, בהם הדמויות הן בנות נוער. גם בסדרות הרבה פעמים זה קורה, לדוגמא דברים מוזרים זה 18+, והדמויות מתחת ל18. אני חושבת שבעיקר בספרי דרמה/פנטזיה, ילדים הם האלה שמנסים לפתור את הבעיה בעצמם, בניגוד למבוגרים שיש להם פחות יצירתיות וסקרנות, כך שהם פשוט יפנו לאנשי מקצוע. וכמו שכבר אמרתי, כח יש כמה ספרים למבוגרים עם דמויות צעירות. לא כולן מתחת לגיל 18, אבל הן אכן צעירות. נגיד בשייקספיר; יש את רומאו ויוליה. הם מעל 18 אבל הם לא בסביבות גיל העשרים? זה עדיין מאוד צעיר (אני לא בטוחה, לא קראתי/צפיתי במחזה) -------------------- יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר ![]()
תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42 #דילשנאתסופיפוסטר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 28 2023, 22:22 PM
|
||
דברים מוזרים זה לא 18+, זה 16+ מקסימום, וזו סדרה YA.
באמת? מה לגבי הספרים של סטיבן קינג? ג'ו אברקרומבי? ג'ורג' דאבל אר מרטין? רוב ברנדון סנרדסון? ניל גיימן? לה גווין? וייס והיקמן? מה הספרים האחרונים שקראת? הוא מתחיל כשהיא בת 14, אבל זו לא הנקודה. זו נקודה אחת מתוך ים של מחזות. גם צ'ארלס דיקנס כתב על אוליבר טוויסט, וכמעט כל שאר הספרים שלו מתארים גיבורים מבוגרים. -------------------- ![]() It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle. - Franz Kafka, The Castle. קלישה • כותבת • סטיבן קינג חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / קראו לי ישמעאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / ההווה אינו אלא פסגתו של העבר, והעתיד איננו קיים כלל / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו (sixseasonsandamovie#) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 30 2023, 09:47 AM
|
||||
אני מבולבלת, למה גיבור צריך להיות קטין כדי שסיפור יהיה מעניין? כשהגיבורים בני 18+ אפשר לתת להם יותר קונפליקטים כי לאדם בן 18+ יש גישה ליותר דברים בחיים וכל אחד מהדברים האלה עלול להשתבש וליצור סיפור - נגיד הרבה יותר מעניין לראות שני זרים לומדים להתחבר אם הם חייבים לשכור דירה עם שותף, כי ככה הם לומדים להכיר וגם לחיות ביחד, מאשר שני ילדים שהושיבו אותם אחד ליד השני בכיתה -------------------- רונית~חננה ממש וופ וופ~פאנדומים, כל הפאנדומים~גונבת את הארי פוטר מהטרפיות~לשעבר קורה111~עושה משהו עם החיים שלי מי היה מאמין~
תראו אני גם בao3 ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Dec 5 2023, 00:03 AM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
מעל גיל 18 זה יותר מידי כבד אז בדרך כלל מבוגרים קוראים את זה. אבל רוב קהל הספרים זה בני נוער וילדים. אז עושים דמויות צעירות וקלילות יותר
-------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |