![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 3 2023, 20:04 PM
|
||||
![]() "הורני ה' דרכך אהלך באמתך" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
חג הגאולה שלום לכם צד(נ)יקים יקרים! ממש התגעגעתי אנחנו לא... לא נורא, זה גם משהו אז היום הכנתי לכם פעילות בנושא אחד החגים החשובים שקורים ממש עוד מעט!! חנוכה? לא, עד חנוכה יש זמן, אני מדבר כמובן על י"ט בכסלו שהוא, למי שלא יודע, ראש השנה לחסידות. הסיפור בקצרה: לפני 250 שנה הקים הבעש"ט את תנועת החסידות, זה היה לא הרבה שנים אחרי הסיפור של שבתאי צבי, אז רוב היהדות הליטאית, שמכונה גם "המתנגדים" רדפו את החסידים ואפילו הלשינו עליהם לשלטונות, מה שגרם במקרים מסויימים למעצרים של יהודים בגלל יהודים אחרים, פשוט נורא. אחד מהיהודים שנעצר בגלל ההלשנות זה האדמו"ר הזקן - רבי שניאור זלמן מלאדי, מייסד חסידות חב"ד. הוא נעצר ונחקר במשך כמה חודשים, והשתחרר ביום י"ט בכסליו, שיצא אז ביום שלישי, בזמן שאמר את המילים "פדה בשלום נפשי מקרב לי". שחרורו בעצם היה הסכמה סופית לתנועת החסידות וברוך ה' היום היא מקובלת מאוד בכל תפוצות ישראל. שנה אחרי השחרור קבעו החסידים את תאריך י"ט בכסלו כחג הגאולה וראש השנה לחסידות. ואם לומר את האמת, לדעתי, המגזר שהכי מציין את יט כסלו זה הציונות הדתית. אבל לא משנה... עצם הצורך בי"ט כסלו התעורר רק כי היו מחלוקות בתוך עם ישראל, ואפילו לא ניסו לדבר אחד עם השני. אז אתם הצד(נ)יקים תוכלו לעזור! תכתבו בכמה מילים איך אתם הייתם נוהגים בתקופה הזאת במקום ראשי המתנגדים/החסידים כדי למנוע את ההלשנות ושאר הדברים הנוראים שקרו שם! ומה עם התגמול? אולי יעל שרה תסכים לתת לכם כמה חרמשים אם תתנהגו יפה... הטופס:
-------------------- בס"ד
יצחק \ 18 \ דוס קדוש \ מ. צ"ד \ פרשתי רבי נחמן מלמד אותנו עיקר גדול בעבודת ה' - להיות תמיד בשמחה, גם בזמנים הכי קשים. זה לא מגיע מתוך טיפשות חס וחלילה, אלא מתוך הבנה שהעולם שלנו מנוהל על ידי ה' יתברך, וכל מקרה וסיטואציה שפוגשת אותי זה מה שה' יתברך רצה שאני אפגוש. וממילא, איזה סיבה יש להיות בעצבות? כששמחים יש הרגשה טובה כששמחים באה פתאום רוח של תקווה כששמחים רואים את אורך המיוחד כששמחים מסתכלים בטוב שבכל אחד כשעצובים ובאה פתאום השמחה היא מאווררת ועוזרת לך לראות עד כמה השמחה היא טובה לראות עד כמה יש בה רוח של תקווה (אביה) "כִּי יֵש ה' בְּקִרְבֵּנוּ!!!" --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Dec 3 2023, 21:02 PM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
שם + כינוי: הלל + הרמיוני שולטת
הצד שבחרתי: חסידים מה היה אפשר לעשות? אממ אז לפי מה שאני יודעת החסידים היו יכולים לנסות קצת יותר להסביר לפני שהם עשו את השינוי הזה כי הוא היה די מהפכני בתקופה ההיא אז אמ היה כדאי שהם יפגשו עם המנהיגים וכזה -------------------- הלל
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 5 2023, 09:51 AM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
צונזר.
-------------------- נטע.מ.משפחת בלק.הפלפאף.היא\את --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 5 2023, 16:26 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הי נטע, התגובה שלך היא ספאם. מותר להגיב כאן אך ורק עם הטופס מתוקף הפעילות, אם יש לך בעיה כלשהי את יכולה לכתוב אותה באשכול המיועד לכך.
את יכולה לערוך עם הטופס. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 5 2023, 22:51 PM
|
||
![]() קוסם סטודנט מעולה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם + כינוי: הרמוש שלום לך שבת
הצד שבחרתי: מתנגדים מה היה אפשר לעשות?היכונו לחרטוטיםםם טוב אז הייתי מדברת עם הראש של החסידים ומנסה לשמוע את הטענות שלו על ה"הפיכה" כביכול, ומנסה להקשיב לההסברות שלו וגם אם זה לא מוצא חן בעיני בכל זאת, אגיד לאנשי המתנגדים שזו לו סיבה לשנאת חינם. (וואי חירטוטיישן) -------------------- חייכו!! כי חיוך זה שמחה, ושמחה זה הכוח להמשיך.. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 13 2023, 15:20 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
טוב, ננעל.
הרמי והלל, תקבלו בקרוב מאה חרמשים כל אחת. עריכה: טוב יש לי בעיה כרגע, אין להגיב, בקרוב ינעל. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |